Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 10 Mei 2012

Jersi baru MANCHESTER UNITED

 

'Forged in Industry, Made of Manchester'.

Jersi baru Manchester United .. Amacam MU Fans ? Ada nampak cam baju raya tak ? hehehe ..

Nampak sangat aku hater MU eh ? Hahaha .. tak laa .. Aku tak benci mana mana kelab bolasepak dalam dunia ni pon .. Mereka sekadar jutawan yang menyepak bola lalu mengejar beramai ramai diikuti sorakkan jutaan peminat termasuk di kedai mamak .. Wow weee..

Cukup bulan , amik gaji ..

 

image

image

image

 

Apa hal aku update pasal MU neh ???? Aku minat .. er .. minat .. sapa eh ?

Teringat Qhaliff ..

 

image

Huhuh .. Gambar dia pertama kali aku amik .. Huhuh.. Tak sangka budak tecik ni , anak aku .. Hehehe .. Alhamdulillah ..

Terkenang kembali mata dia kali pertama aku tengok .. Terbuka luas kedua duanya ..

Dan aku azakan di telinganya .. Saat yang tak akan aku lupa .. Bersih , merah kulit dia .. suci benar ..

Semoga dia menjadi insan yang berguna pada masyarakat kelak.. Menjadi anak yang soleh serta patuh pada kedua ibu bapanya .. Dan paling  penting , sebagai anak sulung , jaga keluarga ! Harap jadi cam mak dia .. Huhu. Jangan jadi cam ayah eh .. Nanti tak senang hidup.. Awek ramai jee.. hahahah …

Ada gak tak jadi balik Kelantan Sabtu ni .. lalalala ..

image

Anak belasah ayah .. Mak belasah anak !

 

Dua cerita yang aku baca dalam akhbar hari ni .. Pening kepala aku jap .. Apa kebengongan punya manusia laaa  diorang ni ? Sampai hati ??? Kot ye dah gila sekali pon , g la berubat .. Bukannya bawak sekali orang lain berubat ! Tu dah salah tuuu ..

Aku pasti korang baca gak kan ? Kat Hmetro hari ni .. Malas lak aku nak g printscreen ..

Si anak ngan ibu , belasah suami aka ayah si budak tu yang dah berumur 60an tu.. Alahaiii .. Baya orang tua aku je tu .. Camana la terdaya diorang buat keje syaitan gitu ??

Yang satu lagi ni , kes lama tapi baru tersebar di youtube hingga menyebabkan orang ramai naik hangin ! Nasib baik dah masuk dalam penjara .. Kalau tak , aku rasa masak kari daging perempuan tu haaa..

Dua cerita giler yang membuatkan aku giler gak ! Arghh ..

Giler clumsy !!

 

Mula mula , cium tangan anak buah aku yang umur 4 tahun ! Cerita dia gini ..  Kat Cheras  hujan lebat .. Adik aku tolong hantar aku ke stesen LRT .. Anak dia ikut sama . Bila dah sampai , aku nak turun la kan … anak buah aku tu  cium tangan Pak Ngah dia nii .. Best part , aku balas cium semula !! Aiyooo .. Menda ni berlaku kalau yang salam tu wife aku .. hahahah … Bengong ! Gelak adik aku ..

Kemudian .. nak beli tiket bas untuk balik ke Kelantan , Sabtu malam ni .. Cari kaunter bas Mutiara kat Putrajaya Sentral .. Terpusing pusing laaa aku mencarinya.. Aku masih dok was was nak balik ke tak .. Call wife untuk tanya pendapat , dia lak tak jawab..

Dalam dok terkial kial tu , aku ditegur seseorang .. Ler  , member opis lama aku … Pegawai Imigresen .. Lalu sebelah aku pon aku tak perasan .. Borak jap pastu sambung cari kaunter ..

Turun bawah .. takde .. Pastu tenangkan diri .. G cari elok elok .. Jumpa .. Bila dah jumpa , mintak la tiket kat dia .. Mintak lak tu , satu satu .. Memula mintak pergi.. Pastu mintak untuk pulang .. Kalau kena maki , redha jer laa.. Dah tengah kalut .. apa nak buekk ..

Settle semua .. Bayar tiket parking .. RM2 .. Murah lak.. Aku bajet kena bayar sampai gadai handphone … hehe..

G ke kereta .. Keluarkan kunci .. Tapi yang aku tekan adalah handphone aku untuk matikan alarm kereta !  Sah !! Memang sah !! Haihh … Aku perlukan rawatan susulan nih !! Huhuh..

Sangat penat dan semak kepala otak ! Banyak benar job kali ni .. Siap ramai nak suruh sign kontrak untuk jadi blogger bawah diorg .. Bayar mahal untuk satu job.. Rezeki ..

Untung Pelaburan Emas ... Melancong Ke Kota Jakarta !

 

 

clip_image001

Assalammualaikum dan salam sejahtera ... Apa khabar anda rakan-rakan pembaca pada hari ini ... Doa dan harapan saya selalu agar anda semua berada di dalam peliharaan dan lindungan dari "NYA" ... InsyaAllah !

Hari ini saya ingin berkongsi sesuatu yang bacaan yang santai dan ringan sahaja .... Entry kali ini saya ingin berkongsi lagi cerita berkaitan melancong bersama keluarga ke Jakarta dengan hasil keuntungan emas ... Tahun lepas juga

Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)

Lunch di Cameron Valley, Bangsar

Ehem ... Skang aku di Cameron Valley  Jalan Telawi , Bangsar ..


Hurm .. pelbagai makanan ada kat sini .. Kalau teringin sesuatu yg berlainan , boleh try kat sini .. Harga pon berpatutan jer ..


Aku order teh tarik float dan salmon .. Mmg lain dr biasa yg aku makan .. hehehe ..


Sedap ? Yummyyy ... Hehee ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Geram di pagi hari ! #RapidKL

 

Kat Mcdonalds Jalan Telawi , Bangsar . Hurmmm ..

Tadi masa aku kat ERL Putrajaya , nak guna kad Touch N’ Go . Bila sentuh panel tu , keluar error .. 2-3 kali aku try .. Sama gak .. Kemudian aku ke kaunter lalu beli je tiket.. Senang cerita .

Staff di kaunter melayan aku dengan senyuman .. Sejuk hati jap . Dia bagitau aku , kalau nak guna mesin tu , baki perlu ada lagi RM40 keatas .. Hurm .. Aku rasa aku baru je top up RM 50 . Guna pon baru beberapa ringgit.. Seingat aku laaa ..

Sampai ke KL SENTRAL , aku tukar train ke Lrt Putra. Try touch , error gak ! Biar betul ni ! Mungkin abis la kot duit aku nih … Aku g top up RM50 .. Kemudian cuba sekali lagi ! Pon sama gakkk !! Apa kes ???

Dah la masa nak top up tu , staff yang bertugas ( perempuan , comel tapi .. ) , muka serupa sembelit sebulan ! Masam mencuka. Kesian kat sorang perempuan depan aku tu .. Dia nak beli tiket. Staff tu suruh dia g ke mesin .Tau la perempuan tu salah tapi cuba tegur dengan baik ! Harap je muka cun tapi … sia sia jer ..

Cara dia suruh tu , macam .. hurm… Geram jee tengok .. Mulut ni ringan je nak lepas .. Tapi aku malas nak lepas .. Nanti spoil mood aku hari ni ..

Sampai turn aku .. Macam tu gak ! Takde senyuman dan tiada terima kasih langsung ! Mak aihhh .. Macam aku mencuri lak kat situ ..

Aku masuk ke dalam stesen , dan terus tweet ke #RAPIDKL ..

image

Hurm.. nak antar email aduan la pulak .. Letih la aku … Patutnya , RapidKL terus contact ke stesen untuk perhatikan tingkahlaku kakitangan mereka masa tu gak .. Dan boleh tengok dengan segera .. Kalau nak berbalas email , hurmm…

Hurm.. aku tak puashati ngan kad Touch N Go aku .. Aku g check kat Maybank depan Mcdonalds ni .. Korang tau berapa baki ??

RM50.10 !! Giler apa ??? Bermakna sebelum aku top up tu , ada seposen jer ..  Bila pulak aku guna sampai tahap gitu ? Aku sorang je guna ! Baru ni g Wangsa Maju / Setapak guna kad tu gak .. Banyak giler baki .. Tau tau ni je ?

Hurm.. ke aku yang dah makin rabun atau tua ? Nyanyuk  sampai tak nampak baki sebenar ? Hurmm..

Teringat ..

Lama dah aku tak ke KL dengan Erl. Hari ni ada job makan makan kat Bangsar .. Ada beberapa lagi blogger terlibat ..


Hurm .. aku malas nak drive ke KL time time gini .. Yelah , pada waktu ni KL kelam kabut dengan penghuninya yg ke hulu ke hilir .. Jadi , aku lebih suka susahkan diri dgn gunakan pengangkutan awam ..


Lagi pon , nampak dunia skit .. baru berkembang kepala otak .. Takde la dok update blog dgn entri tah hapa hapa ..


Hurm... Hari ni hari kedua aku tak kempen DIGI tu .. Letih nak bersaing sesama teman .. Biar jelah .. Nak kata BERSIH , aku rasa tak gk .. Maklumlah, politik masakini .. macam macam gaya ..


Dan aku lebih tenang , gembira gini .. Bak kata sorang kawan , " kalu nak job utk blog .. diorg tk tanya apa award u dah menang tapi sebaliknya apa yg u cerita kat blog .."


Berbaloi ? Hehe .. Yang penting happy .. Dan tak menyusahkan org !


Published with Blogger-droid v2.0.4

Rezeki dunia blogger ..

 

image

Alhamdulillah .. berkat susah payah .. Tak payah gaduh gaduh dan paling penting adalah jalinan rangkaian persahabatan dalam dunia blogger ini membuahkan hasil .. Orang kata apa tu .. haa.. NETWORK !

Apa maksud aku ? Maksudnya , dunia blog ini boleh memberikan pulangan lumayan jika kita bijak menggunakan segala peluang yang ada .. Seperti perniagaan . Tak perlu nak gaduh sesama blogger sebaliknya bekerjasama .. Bila ada projek , kita bagitau pada rakan blogger yang lain .. Yang penting , blog perlulah ada ketulenan..

Kali ni aku dapat perfume Davidoff Champion percuma tanpa masuk apa apa pertandingan . Siap dibayar lagi yer .. Aku pernah buat entri pasal perfume ni sbb aku penah beli.. hehee .. Mahal siottt !

Dan kebetulan , perfume aku abis dahh ! Rezeki aku untuk jimat duit bulan ni .. Huhuh.. Alhamdulillah ..

Sapa kata tak berbaloi jadi blogger ? Yang follow aku tau la apa maksud aku kan ? Ianya terpulang pada blogger tu sendiri ke mana hala tuju blog dia nak dia usung !

Jimat RM300 …

Qhaliff membuatkan hati aku memberontak !

 

image

Hati aku rasa macam tak kena .. Sebab tu aku bizi kan diri aku dengan ke hulu ke hilir .. Kalau tak , macam nak amik tiket bas dan terus balik ke Kelantan .. Rindu kat budak kecik sorang ni .. Rindu nak dengar dia menangis .. Rindu nak dukung dia dan gigit dia ..

Betul kata orang .. anak ni buat kita berubah . Antara menjadi semakin bertanggungjawab atau semakin haprak ! Serius , mmg ada lelaki jadi gitu bila ada anak. Haprak ! Tau sekadar nak bermesra 5 minit ngan anak pastu wat deh dah .. Layan penat lagi dari bermanja dengan anak ..

Aku .. akan pastikan Qhaliff tak terasa kesunyian tanpa kedua ibu bapanya.. InsyaAllah .. aku dapat rasa , dia akan ikut perangai aku yakni keras kepala ! Hurmmm .. Kalau ikut perangai mak dia ? Aiyo.. ikut perangai ayah je la Qhaliff.. hahaha ..

Gud nite sayang ..

Baru balik dan blog baru yang best !

 

Baru lepas layan pra tonton MAN SEWEL DATANG KL .. Apa komen ? Hurm.. kalau ada banyak duit dan tak tau nak tengok cerita apa ketika berada di depan panggung tu , maka boleh la tengok ..

Aku g tengok pon atas tiket kerja . Kalau suka suka , baik aku g tengok sekali lagi THE AVENGERS kat Alamanda .. Jiwa pon tak sakit ..

G sana tadi ngan kenalan FB dan sekarang dah jadi blogger !! Kira dah rapat la ngan dia .. Ada geng la kat area aku ni .. Heheh .. ok la tu kan ? Sekurangnya perkara yang baik  , jadi ikutan ..

Terkejut gak aku tadi bila dia tunjuk kat aku , blog dia .. Yang menariknya, header tu dia buat sendiri dari kosong ! Segalanya dia buat sendiri .. Serius , aku jeles ar tengok .. Dah suruh dia buat satu untuk aku .. Dia mmg pandai melukis laa ..

image

Amacam ? Cantik kan ? Huhuhu … http://www.queachmad.com/ ..

Selesai majlis , terus balik tapi singgah makan Mcdonalds.. Aku teringin nak makan burger  sejak dari Kelantan ari tu .. heheh .. Tertunai la hasrat  aku …

Dan di sana , dia cerita pelbagai kisah hidup dia .. Hurm … Aku mampu mengeleng kepala.. Kira serupa la kes fitnah tadi tu la.. Haihh .. Manusia manusia …

Esok , ada event lagi kat Bangsar .. ngantuk ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI