Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 12 Mei 2012

Nasib baik sorang je bini aku ada !

Balik lagi .. bukan sbb dipaksa atau memaksa .. Geram kat budak tecikk nih !! Siap dia subuh nanti .. hahaha ..


Balik kampungg .. woooo .. balik kampung ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Perlu ke blogger bersatu ?

 

Hurm .. perlu ke eh ? Rasa cam tak perlu jer .. Lagi best makan sorang kan ? Wat pe nak makan ramai ramai ! Yelah , bukan senang  nak cari makan skang ni .. Banyak pesaing . Jadi , biarlah kita jer naik sorang sorang .. Wat pe nak ramai ramai kan ?

Betul ke gitu ? Atau .. bukan mudah nak bersatu .. Macam macam kepala ada .. Tu belum part nak pilih ketua .. Haaa.. Berebut nanti ! Award pon pakat berebut sampai gaduh gaduh .. Ini kan pulak jawatan paling penting dalam dunia maya .. PRESIDEN PENULIS PENULIS MAYA MALAYSIA ! wowww wee .. Tak leh bayang camana punya perang poster nanti .. huh..

Sebenarnya , mudah je .. tak perlu tubuh persatuan pon .. Yang perlu ada rangkaian yang meliputi semua blogger yang ada .. Dari sini , pelbagai aktiviti boleh dibuat.Sebelum tu , buatlah perjumpaan dan dari situ , bolehlah lantik Ajk sementara untuk aktiviti tu kan ?

Dari situ , mcm mcm projek leh dapat yang mana mampu menjana pendapatan sampingan .. Camana ? Mereka yang punya pengalaman pasti tau camana nak buat .. kan kan ?

Aku baru cadangkan pada satu syarikat besar untuk buat Treasure Hunt antara blogger . Menarik tuu .. Kalau jadi laa ..

Bersantai dengan bloggers di Dutch Lady Finale

Wah .. menarik ! Ramai blogger gak yg aku jumpa tadi... Tak sangka la pulak .. huhu ..


Seronok bila duduk berbual dan bercerita macam macam perkara terutama hal dunia maya ni .. huhu ..


Ni nak g jumpa member kat TV3 lak .. bizi dgn hal dunia .. tp hal akhirat , jgn lupa..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sarapan pagi @The Curve .Dutch Lady Finale

Hurmm .. lapar pepagi ni .. Nak cover event Dutch Lady finale jap lg . Bersama aku, Que Achmad .. blogger baru ..saja nk kasi pengalaman ..


Malam ni , balik Kelantan .. huhu .. mlm tdo dlm bas jer nanti ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Cam biasa .. Qhaliff oh Qhaliff ..

 

Sebelum kul 1:44 pagi , lagi !!

1:44 pagi !

Qhaliff teman mummy eh .. Daddy tengok katil dulu .. Kot ada semut ke apa .. Daddy try test tidur dulu .. Pastikan segalanya selamat eh ..

Luas dahi anak aku eh .. Cam sapa laaa eh ..

Bukan ku pinta balasan ..

 

Sekurang-kurangnya , jangan lupa daratan ..

Patutlah ada senior yang tak berminat nak ‘bawak naik’ blogger blogger baru .. sebab apa ? Sebab bila dah naik , sombong ! Berlagak !

Hurm … Betul la apa yang dia kata.. Dan aku merasainya sekarang .. Camana laaa nak punya satu komuniti yang rapat dan saling bantu membantu ? Memasing pentingkan diri jer ..

Entah laa ..

Village View @ Kajang ..

 

Blurrppp .. Alhamdulillah .. Kenyang  seh… 

Baru pas g makan kat blogger baru di pasaran yang sedang meningkat naik dengan perlahan lahan tanpa sebarang kontroversi yang bisa mengundang jenayah membawa padah pada negara .. Yearghh .. Sapa lagi kalau bukan ? Bukan sapa ? Bro Que ! Kenal tak ? G tengok kat bloglist aku tu .. Que Ahmad .. hehe ..

Terlampau kenyang .. Sejak balik dari Kelantan ari tu , aku jarang nak makan banyak kecuali bila kat rumah mak aku .. Tapi dia lak jarang nak masak sebab sakit gigi .. Aku lak  nak masak tapi aku sakit jari .. Jadi aku makan maggie je .. Ok tak alasan ? Hehe ..

Maka mengketedarahlah aku ngan Que tadi kat Village View ni .. Memula tu pk gak la nak g makan kat mana .. Pikiaq punya pikiaq punya pikiaq , mai la mengketedarah kat sini ..

Nape lak aku dok guna perkataan mengketedarah tu ? Sesungguhnya , aku sangatlah kelaparan dan kalau boleh , aku nak telah apa saja yang lalu depan aku .. Tapi apakan daya , tak mampu .. Mulut kecik .. cam mulut Qhaliff .. hehe ..

Sampai kat Village View ni , aku tengok menu dia .. Wowww weee wuu .. Semua nampak  cam sedap belaka ! Aku order ni , aku kensel tu .. Aku kensel tu , aku order ni .. Semua menarik laaa bak kata orang tengah kebulur ! Huhu .. Tempat ni pun nampak kemas , bersih , selesa untuk makan besar bersama keluarga ..

Maka makanlah aku , tom yam sotong , kerabu mangga , telur bungkus , kailan ikan masin , sotong masak petai dan air kiwi .. Percaya tak percaya , aku tambah sepinggan nasi !

Semua sedap siutt  .. Sampai aku tak sempat nak amik gambar .. Aku amik garfu dulu n bedal .. Akhirnyaa , sudah serupa macam ini binatang aku !

 

Sendiri mau ingat laaa .. Ok , nak tidur .. Zzzzz ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI