Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 Mei 2012

Kerana Qhaliff , aku semakin kurus ?

 

Ramai tegur kata aku semakin kurus .. Yeker ? Ada yang siap tanya , apakah rahsianya ? Apa eh ? Yang aku tau , aku kurangkan makan dan banyakkan senaman hari tu .. Kira aku tukar teknik skit la .. Tu sbb kot ?

Ahaa.. pasal Qhaliff .. Hari ni kali pertama dia keluar dari rumah dan g jalan jalan kat pusat beli belah.. Dah cukup 44 hari .. kot ? Wife la kata ..

Kat sana , Qhaliff ok ker .. Bila nak balik je baru dia teriak.. Bagi susu .. diam .. Huhuh ..

Esok … Qhaliff kena tinggal lagi ..

Segmen : Apa yang ku mahu sebenarnya ?

 

Saban hari , kita dapat baca , dengar dan juga mengomen dalam hati mengenai politik negara kita. Ada yang kata pada rakan mereka atau di wall kengkawan yang mana mereka malas nak campur tangan hal hal politik ni !

Disebabkan ramai antara kita terutama remaja atau belia  malas campur tangan la timbul isu isu yang dipandang ringan cam hak pelajar berpolitik laa , PTPTN  laa .. dan banyak lagi isu yg timbul , disebabkan kita malas amik tau ..

Ambil tahu tak semestinya masuk campur seperti ikut berdemo , mengkritik secara lantang , atau membuat onar seperti memburukkan negara atau melemparkan fitnah tanpa sebarang bukti yang nyata .

Ok .. segmen ni mudah saja .. PILIHANRAYA UMUM ke 13 akan datang bila bila masa saja .. APA YANG KORANG NAK SEBENARNYA ? Tak kira la untuk kawasan korang ke .. Untuk negara ke .. untuk apa saja yang teringin korang luahkan ..

Luahkan saja  tapi ingat , perlu ada batasan .. Apa saja yang korang tulis dalam entri segmen korang tu , korang sendiri bertanggungjawab.. Jadi , jaga bahasa , tuturkata , dan bersopan ..

Jom kita layan segmen yg aku rasa para blogger boleh meluahkan pendapat secara matang dan berhemah ..

Tiada paksaan untuk sertai atau ini bukan segmen up trafik ..

  1. Buat satu entri khas , letak header BEN ASHAARI.COM . Tajuk , BEN ASHAARI TANYA APA YANG AKU MAHU SEBENARNYA ? dan linkkan ke entri ini ..
  2. Luahkan atau beri cadangan apa yang korang mahu sebenarnya dalam PRU nanti .. Tak boleh lebih dari 200 patah perkataan .
  3. Apakah korang rasa kerajaan sekarang ini , mentadbir dengan baik atau perlu diperbaiki lagi ? Atau perlukan kerajaan yang baru ?
  4. Tu jee . Siap ? Tinggalkan link entri korang di ruangan komen ni ..
  5. Tutup , jam 9 malam ini ( 14/5/2012 ) . Terima kasih ..

 

Senarai mereka yang dah hantar entri / segmen :

 

TAMAT !

Amankah kita sebenarnya ?

 

AMARAN KEPADA PERAGUT

Sampai terpaksa naikkan papan tanda begini .. Apakah sebenarnya negara kita ni , masih lagi dalam keadaan aman damai ?

Aman tu tetap aman kan .. Kes jenayah masih terkawal . Tapi kalau guling guling tengah jalan , confirm kena gelek dulu , baru berenti .. huhuh .. tu pon nasib baik berenti .. Kalau tak ?

ANDA AKAN DIBELASAH !

Sampai tahap gitu dah negara kita .. Salah ke betul ke .. Apa apa , belasah dulu , baru balai cerita ! Nak salahkan sapa ? Sapa bersalah ? Negara kita ada undang undang .. ikut je la eh ?

Tapi .. Tapi .. Er .. er .. Hurmm.. Tak pe la.. Tu cerita belakang belakang dah laa ..

Takkan lelaki je kena kot ?

 

IMAG0351

Gambar ni aku amik di Tesco, Kota Bharu .. Kelantan .. Satu usaha yang bagus untuk memudahkan keselesaan ketika melakukan pembayaran ..

Kat KL ada tak cam ni ? Tempat tempat lain ? Aku tak sure la sebab aku dok main area Alamanda jer .. Yang pasti , takde laa .. Yang ada pon cuma kaunter mengikut kuantiti barang .. Dan bukannya kualiti pembeli .. hehehe ..

Bila bab beratur ni kan , ada pihak terutamanya perempuan suka menuding jari pada lelaki yang mana gemar berebut ketika menaiki kenderaan awam !

Maaf la yer .. g check semula lrt , erl mahupun komuter .. Yang suka menolak ni sapa sebenarnya? Walaupun dah sediakan coach , ada gak perempuan suka g beratur coach terbuka..  Pastu nak marah lak bila kena raba.. hahaha ..

Jadi , aku harap .. kerajaan dapat ikutlah contoh yang sedia ada ni .. Kalau boleh , kuatkan sedikit undang undang bagi mereka yang beragama Islam ni … bukan pe , akhirat nanti pening nak menjawab .. huhu ..

Qhaliff g shopping ..

Tidur jeee dia .. bising cmna pon , wat dek jer dia .. huhu ..


Penat gak dukung dia ni .. Stroller lak kt KL .. adeh .. Pasni kt KL , confirm guna stroller bila kuar rumah ..


Terpaksa duduk . Sengal lak rasa..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Jangan Tertipu Oleh Skim Pelaburan Emas ...

 

 

clip_image001

Assalammualaikum dan salam sejahtera ... Apa khabar anda semua rakan-rakan pembaca yang budimaan lagi saya hormati ...

Tempohari pada 01hb Mei 2012 Akhbar Harian Metro melaporkan bahawa seramai 6,740 orang pelabur emas di seluruh negara dengan anggaran pelaburan melebihi RM411 juta telah mengamuk

Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)

Jangan membohong bila cari kerja !

 

image

Jangan pandang mudah pada CV kita bila nak cari kerja .. Ada yang ingat majikan takkan pandang semua ni .. Jadi , tulis je apa apa pon dalam tu ..

Silap tu ! Apa yang bakal berlaku pada hari mendatang , kita tak tau .. Mungkin kita tulis dalam tu , kecil je tapi kita tak tau mungkin impaknya besar satu hari nanti ..

Andai kata aku tulis dalam CV aku , aku tau mengenai MICROSOFT WORD .. tapi menaip pon tak tau ! camana tu ?

Yup .. ianya realiti.. Jangan ketawa .. mmg wujud .. Aku tau kerana aku ada pengalaman mengenainya.. Gebang lebih masa interview tapi bila buat kerja ?

“ Saya tulis je apa pon dlm CV tu untuk nampak best dan dapat kerja. masa kerja nanti , belajar laa .. “

Haih … Sapa susah nanti ?

Manja benar la si Qhaliff ni ..

 

Selepas berpuluh kali aku dukung dan gomol dia , barulah dia nak pandang muka aku dan tersengih .. Kiranya ‘ingatan’ dia dah kembali la kot ? Yelah , seminggu ilang dari pandangan ..

Lusa , ilang lagi .. Entah bila nak balik semula , tak tau laa .. Kalau giler , lepas settle keje , aku balik sini balik .. hahaha ..

Yelah , anak bini ada  kat sini .. Aku nak melepak sorang sorang kat rumah tu pon wat pe kan ? Boring woo .. Kalau telinga dah biasa dengan tangisan baby , bila tak dengar , jadi cam .. kosong lak..

Walaupun ada yang suka dan dapat rileks , tapi bagi aku , sekarang ni , aku rindukan suara Qhaliff .. Walaupun bisa memecahkan gegendang telinga aku bila dia nangis , aku tetap rindukannya ..

Hampir 3 tahun tunggu ..  Sapa tak suka kan ? Rezeki ..

Bila aku suka MANCHESTER UNITED tewas …

 

Maka .. ramailah yang menepuk dahi .. Tak pe , tahun depan ada lagi ..

Tapi bagi mereka yang benar benar benci .. Maka lahirlah gambar-gambar ini ..

Dan ada juga yang UNFRIEND aku ini ???

image

Dari 5000++ , tinggal banyak ni je ??? Hahahahaha .. Emo keeee .. Rileks laa .. Kata suka suka .. Hahahaha ..

Janji bukan MANCHESTER UNITED !

 

Hahahah .. dah lama aku tak jerit tengok bola ! Bayang kan aku kat umah mak mertua aku .. hahahah .. Siap jerit kuat bila goal terakhir City , di saat saat mereka hampir terluka … Huhuh..

Yup .. Manchester City juara EPL tahun ni ..  Muhahaha … Sebenarnya aku tak kisah pon mana mana kelab juara , asalkan bukan United atau Chelsea .. Hahahahha .. lalalal …

Kenapa ? Sebab ramai kawan aku sokong Man United dan Chelsea .. hahaha .. Suka suka sukaaa …

Tahniah buat MANCHESTER CITY .. Lama benar tunggu nak juara eh .. Hahaha ..

Lalalalala ….

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI