Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 15 Mei 2012

Nampak wanita dipanggang api neraka !

 

Terkejut apabila kepalanya melekat lebih setengah jam pada sejadah ketika melakukan solat taubat baru-baru ini. Dalam sujud yg lama itu, Yatt berkata, dia nampak jelas setiap wanita mendedahkan aurat dipanggang di api neraka yg amat dahsyat. – PERDANA

 

Hurm… Teringat papan tanda yang terpampang besar di hentian bas Kok Lanas tadi ..

image

Mereka kata mereka Islam .. Mereka kata mereka bersolat .. mereka kata mereka membaca Al-Quran .. Mereka kata mereka tau dosa pahala .. tapi mereka masih tunggu hati ikhlas untuk melakukannya ..

Lepas stim !

 

Pikiaq punya pikiaq .. Cari puny cari .. Haa ..Akhirnya keputusan dah dibuat .. Nak makan kat Secret Recepi la konon .. Jimat Ben , jimat !!!

Jadi , aku lepas stim aku yang tertunggak ari tu sewaktu jumpa member aku di Mutiara Damansara yg mana dia makan nasi kukus depan aku !! Aku tak leh makan sebab malam tu nak ke Kelantan dah .. Huhu ..

IMAG0386

Hehehe .. kat Presint Diplomatik . Kat sini ada dua kedai jual nasi kukus .. Yang satu tu , selalu dah aku makan .. Jadi nak try hok yang ni lak laa ..

Order tak hengat hengat. . Ayam sampai 2 ketul .. Huhu.. Maka , makanlah aku hingga abis ..

IMAG0387

Sedap tak ? Sedap tak ? Er … er ..aku rasa yang tempat lama ok lagi kot .. Kari dia pon terasa pedas .. Yang ni , agak kurang skit .. Tapi kalau mereka yang bercitarasa sederhana , yang ni pon dah ok ..

Tak kisah la.. janji stim aku kat nasi kukus , dah berbalas !

Tak tau nak makan apa !

 

Ini je la bekalan yang aku bawak dari Kelantan .. Huhuh.  Bekalan yang boleh menghilangkan rindu aku kat  diorang ..  Dan juga makanan feveret aku ..

Hurm.. dlm bas tadi aku plan nak cabut balik Kelantan , malam esok lepas abis projek Toshiba tu .. pastu balik sini dalam 20++hb .. hehe.. pastu balik sana lagi.. hahaha .. Apa nak buat kan , si comel kat sana.. Skang ni pandai dah dia senyum bila wat memek muka kat dia .. Huhuh.. Baru tau , anak aku pandai main ! Sepanjang 2 hari kat sana , terlupa lak skill tu .. huhu..

Ni dah sampai rumah .. Mula masuk rumah , tengok atas bawah kiri kanan.. semua berdebu.. Aiyoo.. Terus aku sapu semua termasuk siling .. ARghh.. tak leh tengok rumah gini aihhh …

Selesai .. mandi , solat dan .. dok pikiaq nak makan apa .. Hurm.. Ni la masalah besar aku .. Kat Kelantan , aku gemuk .. Balik sini , aku kurus semula !

Gym ? Ekekekke .. sejak Gym KBS tu bertukar tangan ke Gym 1 Malaysia , aku malas nak g sebab byk barang dah mula rosak .. Jawanbnya, main kat rumah je laa ..

Ok.. nak g Secret Recepi .. Nak makan Japanese Soba.. Pastu nak wat kerja.. Banyak kerja nak kena buat .. Perghh.. Tak leh nak sambung tidur lagi rupanya.. huhu ..

Boleh hidup ke dengan hanya berblog ?

 

IMAG0383

IMAG0382

Update dalam bas ni .. Bas berenti rehat di Hentian Gua Musang. Solat sudah , makan je belum .. Heheh .. Makan tolak tepi dulu sbb idea dah datang .. Sebenarnya bukanlah idea tapi ada menda nak diceritakan ..

Hurm .. ada orang tanya aku , boleh ke aku hidup sebagai blogger sepenuh masa ? Jawapan aku mudah jer.. Kalau jiran aku boleh sara anak anak dia dengan meniaga nasi lemak , mengapa aku tak boleh ? Kalau mak ayah aku leh besarkan aku dan adik beradik aku hanya dengan meniaga sendiri , mengapa aku tak boleh ? Sama je sebenarnya .. Yang penting aku kena usaha untuk mendapatkan projek.. Selain dari tu , aku kena senantiasa menunjukkan komitmen aku pada dunia blog ni ..

Rezeki yang Allah bagi ada dalam pelbagai bentuk. Kita kena rajin cari dan usaha. Yang penting,kita kena mintak padaNya.. Ada yang berlagak kata segala yang dia dapat tu adalah dari usahanya sendiri .. Jangan bang .. jangan .. nanti Allah tarik semua , tergolek dok nanti !

Bagi aku , lepas makan anak bini.. bayar hutang .. dahh .. Aku tak plan nak jadi jutawan atau hartawan .. Aku nak bahagia dalam kehidupan ini. Bukan kemewahan ..

IMAG0378

Kan Qhaliff kan …

Promosi APAM POLKA DOT SAYA

 

Promosi  bermula 14 hingga 20 mei 2012

Apam polka dot dan apam bunga

Tak rugi beli kt APDC nie sebab die ade pakej dan promosi yg menarik..

Apam aiskrim cornetto

Setiap bulan, setiap minggu ade je promosi..
sumtime sume item boleh dapat dgn promosi yg ditawarkan dgn harga yg berbaloi..

Marshmallow dipped choc

Kalau berminat boleh jer hubungi :

Emma

0132309092

apampolkadotsaya.blogspot.com

fb : Apam Polka Dot Putrajaya

One Stop Event

Tau tapi buat-buat buta ..

Pelik ? Tak pon .. Nak risau apa kan ? Bukan nampak pon syurga neraka Allah .. Kalau nampak ?


Atau paling tidak pon , tua nanti bertaubatlah , kan ?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Bukan semua blogger boleh digelar blogger ..

 

image

Aku tau dah .. Awal awal aku baca artikal tu , pasti akan ada yang tak senang apatah lagi bila melibatkan kaum. Bukan semua boleh terima secara terbuka dan bukan semua boleh dicerita . Banyak hati kena jaga wooo ..

Walaupun atas tujuan ‘pengajaran’ atau iktibar , aku tak rasa semua mampu bersikap terbuka.

Sama seperti dalam dunia blog .. Yup , ada yang mudah salah faham atas niat kita namun penulis blog juga perlu prihatin akan sensitiviti pembaca blognya ..

Nampak mudah tapi sukar. Bukan semua orang boleh bergelar blogger sejati  walaupun semua orang mampu  buka blog sendiri .. Aku sendiri sedang berusaha untuk mencapainya .

Bila lagi nak bersua ..

 

qhaliff

Pagi ni balik Putrajaya .. Lusa ada launching produk Toshiba .. pastu free hingga 21hb .. Ada meeting blogger dengan agensi kerajaan .. Pastu , ada job lak pada 26hb .. 28hb , kenduri aqeqah Qhaliff .. Bizi benor ni  aku ..

Tu belum masuk pasal rumah yang nak direnovate tu .. Hurm .. pening ngan hal dunia .. Kena urus satu satu .. Tenangkan diri .. Bat jadual , baru terurus skit ..

Kita mulakan dengan yang paling penting … Hurm.. Semua penting ! Adoi.. Qhaliff !! Help daddy mu ini .. Asyik tidurr je.. malam jaga.. huuhu.. Tapi ada kawan kata , baby jaga malam ni bijak orangnya.. Jadi , aku yang selalu jaga malam ni dikira bijak gak eh ?

Kul 10 naik bas ke Putrajaya .. Balik siang , mmg boring ! Kena naik malam , baru best .. cuma tak nampak dunia laaa .. huhuh..

Belon ni patut letak di kaunter perkhidmatan awam !

 

image

Comel giler belon belon ni .. Cam aku kata la .. belon belon ni patut letak je kat kaunter perkhidmatan awam , cam kaunter tiket LRT , PUTRA dan banyak lagi .. Kat kaunter kerajaan pon ok gak tapi aku rasa kaunter kerajaan dah ada peningkatan ..

Yang masih teruk tu , tuuu kat LRT dan PUTRA .. Nak kata diorang tu manusia , mmg dah pon manusia .. Kalau robot amik alih , sahih makin ramai menganggur kan ? Jadi hargailah kerja yang ada tu sementara robot dalam pembinaan ..

SENYUM pon payah kan ? Walaupun beribu orang datang sehari , semenangnya dah tugas kena senyum. Kalau rasa rasa tamo senyum , g kerja kat INDAH WATER tu .. tak payah senyum.. Confirm best punya ..

Pelik .. dah ada kerja pon banyak songeh !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI