Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 16 Mei 2012

Makan makan di Cameron Valley Tea , Bangsar

 

Yummy .. Mula mula masuk cafe ni , aku terkedu dengan susun aturnya . Sangat menepati citarasa aku iaitu SANTAI ! Pandang kiri kanan . tak rasa nak kekok la .. mmg santai sini .. WiFi pon ada disediakan .. Kira leh lepak lama sikit sambil online .. Jadi sesuailah untuk aku menjamu selera untuk tengahari tu ..

clip_image002

Apa yang istimewanya kat sini .. Haa .. Memula tu aku ingat , kat sini yang dihidangkan mesti teh jer ... Jadi , takde la nak terasa teruja nak ‘makan besar’ pon kat sini ..

clip_image004

Tapi bila aku tengok kad menu dia .. Gulp !!

clip_image006

Wow !! Macam macam ada wooo .. Dari mee goreng hinggalah ke makanan barat ! Haa .. Jangan pandang ringan , okeh ! Heehe .. Jadi apakah yang aku pilih ? Hurmmm .. Bila tengok jam , masa untuk makan tengahari ..

Aku order Marinated Salmon Fillet dan .. teh tarik float ! Weeee ...

clip_image008

clip_image010

Aku adalah manusia yang jarang minum teh tarik ! Tapi aku tau kat sini dan tehnya adalah dari teh yang bermutu tinggi serta berkhasiat ..

Aku rasa .. Yup !! Berbeza dari teh tarik yang biasa aku minum .. Tak la manis mana pon.. Yang buat manis tu , aiskrim yang ada di permukaan atas teh tarik tu .. Tak terasa manis sangat .. Dan , aku habiskan .. Pastu order teh misai kucing lak.. Weeee ... hehehe ..

Manakala , kawan kawan aku yang join hari tu order gak makanan mengikut citarasa memasing ..

clip_image012

clip_image014

Dan macam macam lagi ada ! Kang aku letak gambar dalam ni , ada lak yang terliur masa ni gak ! Hehehe ..

clip_image016

cameron valley tea - bANGSAR

Selesai makan , aku pusing pusing dalam cafe tu .. Tinjau teh teh yang ada dijual di situ .. Huhu.. Tak payah g Cameron Highland untuk dapatkan teh bermutu tinggi ni .. G je ke 28, Jalan Telawi 5, Bangsar.. Dekat je pon .. Cari McDonalds kat area Jalan Telawi tu , haaa .. Berhampiran dah tuuu ..

clip_image018

Kalau tak nak makan yang heavy sangat , boleh la cuba kek yang terdapat di cafe tu .. Tu la aku kata , macam macam ada !

clip_image020

Selesai makan dan minum di Cameron Valley Tea ni , kitorang ke BUBBLES lak .. Weee ... I likee .. Nanti nak ajak wife n my baby , Qhaliff bersantai kat sini ..

https://www.facebook.com/CameronValley
"check out the FB page for meal deals!"

Layan anak , susah sangatkah ?

 

Hurm .. buat anak , mmg sedap .. Dapat anak , mmg seronok .. Nak besarkan anak , lom tau lagi camana lak ..

Zaman ni , ramai yang belum sedia lagi sebenarnya nak bergelar bapa atau ibu . Menikah bagi mereka , semata mata nak menyatukan mereka. Kehadiran cahayamata , belum tentu menambahkan kebahagian antara mereka berdua ..

Maka bermulalah episod anak terbiar .. Si ibu saja sibuk mencari nafkah buat anaknya agar terus membesar dengan sempurna. Manakala si ayah , cari rezeki untuk isi perut sendiri ! Kemudian habiskan masa dengan melepak bersama kawan sambil rokok di jari . Anak di rumah , tak da sapa peduli ..

Apa cerita ??? Masa nak beria sangat sampai sanggup bunuh diri.. Dah dapat , serupa ular lidi ! Bertelur pastu larikan diri. Anak , cari makan sendiri !

Cinta tak semestinya disatukan. Mungkin ada yang belum bersedia walau zahir nampak matang tapi hakikatnya , masih tak abis enjoy ..

Wow .. Notebook baru Toshiba

Cantik .. Untuk projek ni , mungkin 2- 3 bloggers terlibat kot .. Sapa ?? Lalalala ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Koleksi Habibi Basic

 

 

Sapa sapa yang sedang mencari kemeja simple, labuh,sopan dan mampu milik? Yearghh .. Habibi ada menyediakan koleksi Habibi Basic yang  terdiri dari Habibi Teen, HBC dan Palazo.. Kesemua design ini ade 4 jenis saiz iaitu s,m,l,xl. 

Pelbagai rekaan dan warna2 yang menarik yang sgt sesuai dipakai ketika ke pejabat, kuliah, jalan2 shopping atau ke mana2 jua atau berdating si dia yang tercinta ..

Owh … Nak kongsi jugak 1 perkara.... blogger femes amos pon sudi  menjadi model koleksi Habibi Basic ni iaitu Maria Elena.. 

Bagi yang berminat nak mengetahui dengan lebih lanjut , boleh klik ke :  http://www.facebook.com/pages/Habibi-by-Alkenali

Habibi Hotline : 012 655 3974.

Kari ikan terubuk

Amacam !!! Haaaa .. terliur tak tgk ? Heheh .. ni , pakej dia sambal belacan .. Yummy !! Meleleh air mata punyaa ..


Tapi leceh tul la nk makan ikan terubuk ni .. Tulang banyak benor .. huhu .. ilang feel nak makan .. Tapi sayang lak nak stop sbb sedap .. haha ..


Kari ni , kari penang .. resepi dia ? Ok..eh aku ajar eh .. Mudah jer bagi sapa yg dah biasa ke dapur .. tak pening pon ..


Nak belajar kan ? Ok ..


" Maakkk .. depa tanya resepi kari terubuk padi ni .. "


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wowww Harga Emas Jatuh ...

 

clip_image001



Assalammualaikum dan salam sejahtera ... Bertemu kembali dengan semua rakan-rakan pembaca yang budiman pada hari ini ...

Wowww .... Harga emas semasa jatuh pada paras terendah bagi tahun 2012 ini ... Anda perlu merebut peluang untuk memiliki simpanan logam bernilai ini untuk meraih keuntungan pada jangkamasa sederhana dan jangkamasa panjang ... Strategi yang

Pembacaan seterusnya (sila klik di sini)

Hasil kerja seni seorang isteri ..

 

Sebelum doktor mengistiyharkan wife aku mengandung , inilah kerja dia setiap hari Sabtu .. Bercucuk tanam .. apa saja leh dia cucuk , dia cucuk .. apa saja leh dia tanam , dia tanam.. Nyaris gak la nak tanam aku .. huhu ..

 

image

Setelah doktor bagitau dia mengandung , tugas ni dia serah kat aku .. Dan aku MALASSSS nak amik tau sebab aku dah bagitau , yang aku takde masa nak nak bercucuk tanam .. Lagi pon ni kan tanah orang .. malas , malas dan malaaaaass !!

Maka terhasillah satu seni halus yang mana jiran jiran pon tak buat .. Hasil dari LEONARDO DA LAMA AKU BENCI . Adik kepada LEONARDO DA VINCI ..

Balik dari Kelantan malam tadi , aku terus snap gambar ni , dan kasi kat wife ..

“ Wowwwww.. suburnya .. Bila musim menuai ! “

Ooo.. menuai yer … ok ok .. Dan pagi tadi , selepas aku berjogging .. aku dapat idea dan semangat !!! Maka terhasillah satu lagi seni halus yang selalu kita dapat lihat ..

IMAG0392

Haaa.. pasu pasu ni pon nanti aku nak rembat buang dalam tong sampah !! Grrr…. Lega kepala otak aku skang .. huhuh…

Leh sambung tidur ..

SELAMAT HARI GURU buat GURU yang benar-benar GURU !

 

 

Teringat dulu dulu .. Dulu tu maksudnya waktu aku pernah bergelar guru laa .. Walaupun tak layak digelar guru waktu tu , aku tetap berbangga dapat menabur bakti dengan sebaik mungkin tanpa harapkan balasan kecuali gaji di hujung bulan walaupun kecik jer .. Syukur , Alhamdulillah ..

HARI GURU , adalah hari di mana anak murid akan menghargai guru guru kesayangan mereka .. Tang ni ada isu skit .. Maaf la yer .. bukan nak cetus kontroversi tapi inilah hakikat ..

ADA GURU MEMILIH HADIAH YANG MENARIK SAJA UNTUK DISIMPAN !

Hakikat kan ? Tak perlu marah kerana inilah realitinya jika mengajar tidak ikhlas dan memilih kasih ..

Aku cuma hormat mereka yang bergelar guru yang benar benar mengajar anak murid mereka tanpa memilih kasih .. Guru yang benar benar guru adalah guru yang dapat menukarkan batu kepada emas !

SELAMAT HARI GURU !

Qhaliff , yang manja .. cam bapak dia !

 

Qhaliff yang suka tidur atas perut ibunya .. baru dia lena.. Kalau tidur atas perut ayah dia , confirm terasa cam gempa bumi 24 jam ..

Aiyooo.. tak leh nak salahkan anak.. Ni orang kata , mana nak tumpah kuah kari kalau bukan dalam perut kan ? Haaa .. Kira kecomelan dia ni diwarisi dari aku laa .. Selain dari manja tak hengat diaaa .. Sebab tu aku selalu balik Kelantan.. hahaha .. kantoi !

Yelah , dah ada isteri kan ? Nak manja ngan sapa lagi ? Lain la kalau ada ‘isteri-isteri’ cam abang Salleh Yakob tu kaann .. 4 lagii koooo .. Kalau 3-3 merajuk , ana kawin 4.. haaa.. nasib baik kuota 4 je.. kalau 10 ? Perghh .. tak tau laa ..

Hurm .. Qhaliff , Qhaliff.. Nak salahkan dia , tak leh.. dia baby.. Kalau letak kat bawah , dia teriak .. Dari dulu .. Dukung , orang kata manjakan dia .. Dah dia baby.. confirm nak manja kan ? Lagi pon anak sendiri.. Bukan anak jiran sebelah atau jumpa kat tepi jalan.. Kalau jumpa sekali pon tetap baby dan perlukan belaian dari kita .. Jangan main sodap cakap .. haaa .. Bukan marah .. berbincang ..

Tak pe .. nanti balik KL , dedi dores ada .. leh jaga Qhaliff.. Asal nangis , bagi susu .. asal bagi susu confirm nangis.. Jangan lelebih nangis dah .. Kang dedi lak minum susu tu !

Daddy rindu kat Qhaliff .. Mak dia ? Tu nanti bisik kat telinga.. haha..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI