Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 20 Mei 2012

Kalau cari dengan lubang hidung , mak aku kata - Part 2

 

Lapar ! Patutnya ada makan makan malam ni kat area taman rumah aku ni tapi tak jadi sbb ada hal tak dapat dielakkan . Jadi , aku kelaparan sangat ditambah lagi dengan kebuntuan mengenai program esok !

Aku cukup lemah main area belah belah sana .. Shah Alam , Pj , Damansara .. memang boring ! Malam lak tu .. Hurm .. kena guna GPS la gamaknya ..

Berserabut sebenarnya kepala aku ni. Banyak lagi urusan tak selesai . Jadi , apa yang aku nampak dengan mata aku ni , tak sama dengan apa yang aku fikir .. Bercelaru jadinya.

Memandangkan perut lapar , aku g cari makan . Nak makan apa ?? Dalam kepala nak makan sesuatu yang baru .. Ingat nak pekena keow teow tom yam tapi  lain jadinya bila dah sampai kedai .

Nak makan nasi kukus .. huhu .. Sekali lagi !! Hahaha.. adoii ..

Maka  g la kedai feveret aku tu yg mana wife aku masa pantang , tak leh lansung bau nasi kukus ni .. Mual katanya .. Jadi , aku balas dendam makan sampai puas ..

Aku oder nasi kukus satu tapi ayam dua dengan milo ais. Yang sampai , nasi kukus tapi ayam satu .. Hurm.. tak pe la.. makan je la.. malas nak pesan lagi ..

Sudu garfu dia tak bagi. Alaaa .. ni malas nak bangun ni. Tapi kalau makan dengan jari pon sedap ni .. Aku pon bangun dan masuk ke dalam kedai untuk cari sinki .. Basuh tangan ..

Hurm.. takde la pulaakkk  .. Tergaru garu kepala aku nak  cari tempat basuh tangan .. Takpe la .. Makan guna sudu garfu je la ..

Makan punya makan .. kucing kacau .. aiyo… kasi la sedikit ayam aku dan last sekali tulang .. Huhu.. padahal plan nak belasah tulang tu gak.. kasi kt kucing je laa ..

IMAG0501

Abis sudah makan .. Wee… Tapi belum kenyang .. Tiba-tiba siku tangan kiri aku terlanggar sesuatu  ..

 

IMAG0502

Astagfirullah al’azim !! Selama ni ‘dia’ kat sebelah aku jeer !!! Camana aku leh tak nampak ????? huhuhuuh … Nasib baik aku tak tanya kat pelayan tadi .. Mau gak kena maki .. huhu ..

Nasib nasib .. Tapi aku sempat gelak sendirian la .. Rindu kat Qhaliff pon punca sebahagian dari ‘kemalangan’ ni ..

 

Kalau cari dengan lubang hidung , mak aku kata - Part 1

Kemaruk INSTAGRAM ..

 

Dulu ada dah software ni dalam HTC aku tu .. Tapi aku remove sbb macam tak best je .. Lagi pon bukan ada kawan dalam tu .. Cukup semak dah ngan FB , Blog , Twitter , YM , Whatsapp dan sebagainya. Sampai tak tak nak layan mana dah ..

f3e5b764a27a11e19e4a12313813ffc0_7

Entah apa giler petang tadi , geng whatsapp aku berbunyi cam burung tekukur , ajak pakat install ramai ramai .. Aku pon try je la balik .. Akaun , dah lama dah aku buat .. Tau tau dah ada 3-4 orang follow .. Ahaa ..

Maka .. bermulalah aktiviti baru aku … Masak .. terabai abis blog aku ni nanti.. Tapi tak pe , aku tau membahagikan masa .. Kononnya laa .. Caittsss ..

Ok , buat mereka yang guna handphone android , bolehlah memuatnaik software INSTAGRAM dan kemudian create dulu akaun.. Kejap je ni .. Pastu carilah aku yer .. BENASHAARI .. Yang guna iphone , jangan tanya aku camana nak install  .. lalalala .. Aku bukan duta Iphone atau Samsung .. hahaha .. tunggu ada projek ngan diorang , baru leh cerita ..

Will Smith tampar wartawan ! I likeee ..

 

Semasa menghadiri pelancaran MEN IN BLACK 3 di Jerman , Will Smith telah menampar seorang wartawan yang mana cuba cium di bibirnya ! Muhahahah …

PADAN MUKAAA !! Bengong punya gay ..

image

image

image

Nak tengok video , klik SINI. Download MEN IN BLACK 3 ? Gile ke apa ? G tengok wayang la best ..

Aku .. aku .. aku hanya mampu terkedu !

 

Gulp !

 

Don T Panic! Clip Art

Aku terkedu sebentar.. Macam tak percaya apa yang aku lihat dengan mata kepala aku sendiri ! Secara terang-terangan , gambarnya yang aku rasa kalau orang tengok , serupa macam mamat kat atas ni laa.. Confirm terjelir lidah punyaa ..

Kenapa ? Kalau perempuan peluk perempuan .. ok lagi .. Kalau lelaki peluk lelaki kat toilet tanpa berbaju ( bawah tak pasti la sbb tak nampak .. Kalau nampak , pasti aku masuk ICU dah .. ) , apa pendapat korang ?

Apa ni ??? Kat wall dia , pandai lak dok BERSYUKUR lak .. tapi apa yang dia wat tu ? Hurm ..

Aku bukanlah nak mengutuk mengumpat.. Korang pon tak yah la tinggalkan komen yang begitu .. Kita doakan mereka ni , agar berubah satu hari nanti .. sebelum terlambat ..

Macam tak percaya lak .. Iskh.. Letak gambar dia kat sini ? Aiyo.. tak yah laa.. aibkan dia lak .. Tapi pelik , dia letak kat wall dia , ok jer ? hahahah .. Adoii ..

Yes ! Yes !! Yess !! Terima kasihh !!!

 

IMAG0487

 

IMAG0497

IMAG0496

Aku ingatkan dia nak datang esok , dan bakul tu takkan mereka pungut sbb tk dimasukkan dalam plastik tapi nampaknya , mereka baik hati hari ni .. Hehehe … Mereka kutip semuaa ..

Alhamdulillah .. tak semak dah mata aku skang ni .. Hehehe .. Oh , apa cerita eh ? Bagi yang tergaru garu , sila baca di entri SAMPAH PUNYA HAL ni ..

Menda kecik cam ni pon aku leh pk berhari hari ! Camana laaa darah tinggi tak mai hinggap kat aku .. huhuh..

Sayang anak lagi atau sayang isteri ?

 

Baru lepas workout di gym setelah berminggu tak g gym KBS .. Balik KL , aku kurus .. Balik Kelantan , badan naik semula .. Adoii ..

 

Hurmm .. bila ada anak kecil ni kan , kadang kadang rasa sayang pada anak tu melebihi dari isteri .. Maka si isteri tentu terasa .. Kalau sayangkan isteri lebih dari anak , kesian pulak si anak tu kan ? Dah tu cmna ?

Sapa kata mudah berlaku adil ? Baru isteri / suami dengan anak pon dah tak sama rata .. apatah lagi .. ehem .. Ya maaakkkk .. Ala , mak panggil lak. tak sempat nak abiskan ayat tu .. Nanti sambung eh ayat tu ..

“Sori yer.. Ai tak suka lelaki berbadan sasa ! “

 

Sama gak bila terdengar kenyataan ,

“ Sori yer .. Ai tak suka perempuan yang bermekap ! “

KONONNYA laa .. tapi bila lalu depan mata , terjeling jeling gak kan ?

 

Bila sebut lelaki berbadan sasa ni , maka terbayanglah …

Abang-abang berbadan ketul ketul cam ada ketulan ais di badan mereka .. Pergh.. Geli arrr nak ada boypreng cam ni .. Diorang kata laaa ..

Tapi lelaki berbadan sasa ni tak kisah pon ngan kenyataan gini sebab apa ? Mereka bukan buat untuk pikat perempuan.. Ianya cuma suka suka sbb menghabiskan masa di gym bersenam ..

Bina badan ni adalah bersukan yang nampak kesannya .. Tu pasal aku join sukan ni .. Pakai baju pon nampak kemas skit dan selesa .. Nak berjalan kaki jauh pon tak mengah .. Rasa fit senantiasa ..

Ok ..  Cer amik contoh pelakon-pelakon yang berbadan jantan ( maskulin ) cam Fahrin Ahmad ? Rain ? Ben Affleck , Tom Cruise .. Atlit sukan , Lee Chog Wei , Lin Dan dan ramai lagi .. Mereka punya bentuk badan yang mana mampu menarik mata wanita memandang mereka .. Tu belum mereka ada babak bukak baju .. Ada yang ternganga tengok ..

Bila terdengar la kenyataan sebilangan wanita kata tak suka lelaki berbadan maskulin ni , aku akan kata dalam hati ..

“ Mesti anak dara tu .. “

Kenapa ? Hehehe .. kawin dulu baru tau .. Whoopss .. Ni bukan kenyataan berunsurkan lucah yer .. Jangan fikir bukan bukan ..

Aku pernah lalui pelbagai bentuk fizikal (kurus , berisi hingga lebih 100kg )  dan aku memberi pendapat melalui pengalaman aku sendiri dan juga rakan rakan yang lain ..

 

Sebenarnya , untuk berbadan maskulin ni tak perlulah sampai tahap ketul terbonjol sana sini .. Tapi cukuplah dengan punya badan yang sihat kerana bersenam . Mereka yang bersenam dengan tidak bersenam , boleh nampak perbezaan . Ibarat pokok yg disiram dengan yang tidak disiram .. Walaupun dua dua pokok tetap hidup tapi nampak perbezaan ..

Satu lagi kelebihan mereka bersenam ialah kesihatan .. Islam sendiri mengalakkan umatnya menjaga kesihatan . Bersenam adalah salah satu darinya .. Tak perlu ketul ketul laa ..Tapi biar la nampak kelakian skit .. Walaupun berperut bulat sekali pon, perlu ada nampak ‘kelakian’ di situ.. Jangan salah anggap …

Kena tau , untuk miliki badan maskulin ni , kena ada disiplin pada pemakanan , kegiatan harian dan juga senaman . Secara tidak langsung , melatih kita menjadi manusia yg lebih teratur dalam rutin kehidupan kita ..

Aku ada seorang kawan yang badan dia takde la ketul mana pon tapi mampu berjogging selama 1 jam tanpa henti .. Badan dia tetap nampak berisi (berperut bulat) namun ada nampak kejantanan dia dari raut wajah dia dan jua beberapa bahagian badan dia .. Berlari serta melakukan senaman asas seperti push up , pumping memang perlu kita buat , jika ada masa lapang ..

Tak kira camana sekali pon bentuk badan kita , yang  kita nak ialah SIHAT ! Tu adalah matlamat utama dalam penjagaan diri .. Ada yang nampak cantik tapi tak sihat sbb guna bahan terlarang untuk nampak cantik kan ?

Fikir fikirkan .. Lumrah lelaki suka pada kecantikan luaran dan begitu juga wanita.. Antara dapat miliki atau tidak saja .. Yang penting , hati mau baeeekk ! Tak perlu busuk hati jika tak mampu buat atau dapat ..

Bersenamlah kerana bersenam juga dapat pahala .. Niat kena jaga ..

Tak sangka la pulak kan ?

 

Aku ingatkan buruk benor la rupe aku kat tv tu .. Maka plan la tak nak tengok petang tadi rakaman rancangan Generasi Y di TV1 .. Pelan dah nak lari jauh dari Malaysia .. tapi aku kuatkan semangat , bukan la tv1 .. Usha kat FB dan Twitter , takde la pulak yang gelak atau bahankan aku .. Waaa.. Malah wife sendiri pon tak sangka aku leh petah gitu ! Lalalala ..

image

Jutaan terima kasih buat rakan rakan yang beri sokongan dengan menonton dan juga tak sempat menonton .. Apakah ini satu permulaan ? Hehehe .. Harapnya begitulah ..

Pasni ada satu lagi program.. Dengarnya panel dia mungkin .. artis yang baru ni dah jadi bini orang .. Tu pon kalau dia nak la.. hahaha .. Tak nak dah ler .. Aku tk kisah .. janji leh bebel topik yang aku tau ..

CHELSEA  vs BAYERN ? Tak minat nak tengok .. Dua dua bukan team aku minat .. Team aku minat , Sime Darby kot ? Sat , sapa player Sime Darby eh ? Dollah Salleh kot ?

Jeles tul aku ngan si Qhaliff ..

 

Kenyang dah tuuu .. Tu lena .. Tapi 5 minit je lena diaaa .. Pastu jaga , cari mak dia.. Cara dia cari , kaki tangan semua ke udara sambil nyanyi lagu LA VIDA LOCA …

Aku , kenyang tapi perlukan susu ni !! Nak kena keluar g 7 Eleven untuk beli susu .. Selagi tak dapat minum susu , aku tak leh nak tidur .. Camana tu ? Aiyoo .. Ni mesti terkenan ngan si Qhaliff ni ..

Hurm.. Dok pk ni.. nak g ke tak ni ? Malas nak bersiap n bermekap .. Haih ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI