Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 24 Mei 2012

Kalau nak cari suami , kata jiran aku ..

 

"Kalau nak cari suami , cari suami yg tau lipat pakaian.. Jangan cari yg tau lipat bini jer !".

Makcik jiran aku pesan kt jiran satu lagi ..

 

IMAG0625

Aku mmg saja simpan bagi bertimbun baru lipat .. Bukan apa .. saja kasi baju baju yang tk pakai dalam almari tu , digunakan semuanya. Baru la berbaloi kan ? Aku tamo la jadi cam orang perempuan . Beli sehelai , 10 tahun simpan. Dah tak boleh pakai , baru mengeluh kata rugi ..  Kan lelaki kan ..

Lalalalalaala .. sapa nak lipat ni ??

Jangan suka suka ‘petik nama’ !

 

Teman lelaki Syahrini disiasat kerajaan Selangor

Sultan Selangor sudah arahkan pihak kerajaan Selangor untuk menyiasat identiti sebenarnya Raja Mohamad Syazni atau dikenali sebagai Bubu ni .. hehe ..

Menurut satu sumber kepada laman detikHot, "Kerajaan Selangor sangat marah dengan kenyataan Bubu. Mereka sedang mencari dan akan menyiasat identiti sebenar Bubu."

Keluarga kerabat diraja Selangor menggunakan gelaran 'Tengku' dan bukannya 'Raja' seperti yang didakwa oleh Bubu sebelum ini. Penggunaan 'Raja' biasanya dipakai oleh keluarga kerabat diraja Perak.

Kerajaan Selangor telah mengesahkan bahawa Bubu bukanlah cucu Raja Selangor  Menurut satu artikal yang aku baca di  Yahoo Malaysia .

Ada satu part yang buat aku terbeliak bijik mata ketika mengikuti isu Bubu yang menjadi kekasih artis seberang , Syahrini ..

"Saya keturunan raja, saya cucu Raja Selangor. Nama saya Raja, jadi tak semua orang di Malaysia boleh memakai nama itu,”..

Waaduh.. ni macam kes lelaki Malaysia tu yang dakwa dia orang paling kaya di dunia .. Hehehe ..

Hati-hati woo bila petik satu satu kenyataan kalau rasa tak yakin dengannya .. Tapi ni kes terlampau yakin ni .. Heheh ..

BENASHAARI.COM ke final DIGI WWWOW 2012 .

 

image

Tengah fikir … nak g ke tak ke majlis tu … Tahun lepas dah g .. tahun ni , cam malas lebih dari rajin .. Bukan sebab menang atau kalah tapi takde NAFSU ! hahaha ..

Apa pon terima kasih buat semua rakan rakan yang telah aku susahkan semata mata untuk mengundi blog aku .. Apa yang aku tau , tercalon ni pon sbb korang yang rajin masuk baca dan komen kat blog aku ..

TERIMA KASIH ..

MEN IN BLACK 3 : Best ke tak eh ?

 

IMAG0623-1-1

Tengok sorang sorang je tadi .. Nak ajak awek , kat Kelantan lagi.  Maka terpaksalah sorang sorang .. Nak berlaku curang ajak awek kat sini ? Hidup confirm tak tenang sebab membohong.. Huhu ..

Ok .. Dah tengok tadi… Part 1 , best .. Part 2 , ok laaa .. Part 3  ?? Hurmm .. Hurmmm … Hurmm .. Ok kot sebab kat sini ada banyak cerita dalam cerita . Sapa JAY sebenarnya .. Sapa KAY sebenarnya .. Haa.. Kira banyak cerita la dari aksi .. Menguap tu confirm la.. hehe .. Tapi mmg boleh layan .. Tak la tahap bosan aku tengok MAN SEWEL DATANG KE KL tu.. Tu mmg buat tergaru kepala punya..

Aha .. nak download MEN IN BLACK 3 eh ? Ok la kot sbb aksi 3D dia pon tak la canggih mana pon .. Hehehe .. Patut la promosi kuat abis MIB3 ni.. Biasanya kalau filem bagus , prosmosi biasa jer .. Kot ? Pendapat aku je la.. Tak perlu maki aku yer ..

Aha .. Aku peminat setia Will Smith yer ..

Sengkek ... Cam Ner Nak Beli Emas !

 

clip_image001

Assalammualaikum dan salam sejahtera ... Bersua kembali rakan-rakan pembaca yang budiman lagi saya hormati ...

Tempohari saya dapat panggilan daripada seorang pembaca blog ini yang bertanyakan kepada saya dengan soalan begini ... "Ajak ... dah lah saya "sengkek" ... cam ner nak beli emas atau perak ?" ... Itulah butiran pertanyaan beliau ... Betoi lah turrr ... Jika dah "sengkek" ... Bagaimana

Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)

Ni baru kat Putrajaya ! Tempat lain ??

 

IMAG0621

Ya adik adik , akak akak dan abang abang .. Ini bukan kulit kayu manis yang disimpan dalam bekas yer .. Ini adalah sebahagian dari alat penapis air ..

IMAG0622

Ada nampak itu hitam hitam ? Ya adik adik , akak akak dan abang abang sekalian .. Itulah yang terkandung di dalam bekalan air paip kita yer ..

Ada sesiapa yang minum air terus dari paip air ? Sila fikirkan semula .. Heehe.. Oh ya .. ni baru bekalan air di Putrajaya .. Kalau tempat lain , tak tau la camana yer ..

Maaf , saya bukan agen jual penapis air .. hehe ..

Fuh .. penat kemas umah .. baru sapu depan rumah je , dah penat .. Kena tidur dah ni .. Recharge energe .. lalalalala ..

Penangan CINTA MUKA BUKU

 

Tak pasal pasal dapat buku gak kan ?

image

Jangan cari pasal ! Tak pasal pasal , dapat pasal ! Godaan banyak wooo .. Hahaha ..

Masalah dunia masakini .. Muhahaha … G jogging n gym pon lagi best ..

Aku tak reti jaga Qhaliff ??

 

“ Hang boleh ka jaga Qhaliff ni ?? “

Bapak aku tanya aku gitu ! Adoii .. Apasal lak tak boleh ?  Malah adik aku pon cam tak percaya jer aku boleh jaga Qhaliff .. Huh !

IMG-20120516-WA0005

Tengok muka dia tu.. Ololo .. Rindu dah dia kat daddy .. Asal aku call wife , mesti dia akan terjaga punya .. Bila letak telefon , dia tidur semula .. Haaa .. tu tandanya , dia nakkan daddy dia ni ..

IMG-20120523-WA0024

Lagi pon bukan lama sangat nak jaga .. Dari kul 8-12 pastu mak dia mesti balik umah punya kan ? pastu dari kul 2-5 .. haaa … pastu daddy free laaa .. Bebasss !! Nak g jogging ke.. Dating ke..Eh , gym kee .. haaa .. masa ni laa .. Kang kul 8 malam , amik alih lak laa .. kan kan ? Malam ? Keutamaan pada wife laa .. Aku leh jaga jap sambil update blog .. kan kan ?

IMG-20120523-WA0026

Kalau maid indon tu leh jaga .. Jiran aku leh jaga sampai 4-5 orang budak , takkan aku sorang tak leh kan ?? Haaa ..

Ehem ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI