Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 29 Mei 2012

Potong stim giler !

 

Kena tinggal lagi diaa .. huhu .. Baru nak kenal muka ayah dia.. Tapi tak pe la , hari ni .. esok daddy balik eh .. pastu tak kena tinggal daaa ..

Skang ni kat Kuala Terengganu .. berenti jap untuk makan tengahari .. Lapar tu mmg lapar tapi hilang lapar bila , hurmm.. layan orang macam .. hurm .. mmg terus kenyang laaa ..

Sebab tu susah aku nak g makan tempat tempat baru ni ..Bukan memilih tapi zaman ni , susah nak jumpa orang yang .. hurm .. Korang  pon tau kan apa maksud aku ..

Entah la.. kekadang  aku rasa macam aku mintak sedekah ngan orang padahal aku bayar !

Berbanggalah dengan penulisan anda sendiri , wahai blogger !

 

Ada yang kata , blogger Malaysia ni suka tulis isu isu sensasi jer .. Jawapan aku mudah jer .. Setiap blogger , pasti ada hayunan langkah kakinya. Masing masing dengan cara tersendiri .

Aku .. aku gemar membuat kajian dalam dunia blog ni . Apa sebenarnya yang mampu menarik minat pengguna Internet di Malaysia ni singgah ke blog aku ? Kalau aku cerita pasal aku , tentu diorang tertanya tanya sapa aku ni kan ? Artis kah ? Ahli politik kah ? Sedara Maya Karin kah ? Kembar Mat Harun Aziz kah ? Yelah , sampai buat blog dan ceritakan hal sendiri serupa macam artis lak ! Kan ?

Bila dah jumpa langkah sebenar pasti blogger tau apa sebenarnya pembaca dia nak .. Sebenarnya , dalam dunia blog ni kalau kita cerita pasal sambal belacan sekali pon orang akan baca ! Kenapa ? Bukan semua orang mampu bercerita mengenai sambal belacan hingga membuatkan pembaca mereka tersenyum ! Kan kan ?

Jadi , blogger tak perlu segan dengan idea , gaya penulisan malah apa saja yang dia cerita dalam blog tu .. Yang penting dan mahal adalah ketulenan penulisan tu .

Apa guna berpuluh ribu trafik tapi cerita hal orang lain . Info pon bukan dia gali tanah dan jumpa .. kan ?

Maka ,wahai blogger … berbanggalah dengan  penulisan korang tu sendiri walaupun yang singgah hanyalah sorang ! Semut tetap datang kalau ada manisan !

Sapa lagi cute ? Aku atau Qhaliff ??

 

 

IMAG0364-1-1

Terima kasih kerana memilih aku ! Aku tau lama dah .. Yang pilih Qhaliff ni mesti jeles ngan aku .. Lalala ..

Skang ni kat Pantai Rhu Sepuluh , Setiu .. Bawak keluarga aku jalan jalan area Jalan Pantai .. Otw ke  Kuala Lumpur .. Saja saja makan angin ..

Jap lagi nak singgah makan losong lak .. Jangka tiba KL , malam .. huhu ..

10 minit aku nak pakaikan seluar dia ..

 

Bila aku masukkan lubang seluar tu , dia tarik balik .. Bila aku masukkan kedua dua kaki dia , dia sentap lagi.. Ngan aku aku sentap weh !! Nasib baik laaa baby laagi .. Kalau tak .. kalau tak ??? Aku ajak dia layan snooker ! Sapa kalah , dia kena pakaikan seluar si pemenang !

Confirm aku .. Old timer neh ! Kata mamat snook .. Lalalala ..

Jaga Qhaliff ? Perlukah aku fikir semula ?

 

Hahaha .. adoiyaiii … Ramai cam tak percaya bila aku kata aku nak jaga Qhaliff.. Yelah , bila dia nangis .. ramai tengok aku seolah olah aku cuak .. Haish…

Tadi wife suruh aku pakaikan seluar Qhaliff .. Hahaha.. Dekat 10 minit gak la baru berjaya .. Tapi tengok laa dia tuuu .. ligat semacam jer !!

IMAG0737

IMAG0744

Haruskah aku memikirkannya semula ? Oh , tidak sama sekali !!! Qhaliff .. u and me , blogging sama sama ehh . Ok bebeh !!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI