Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 2 Jun 2012

Air cooler untuk Qhaliff ..

Basuh kereta jap . Serupa kereta kebal dah ... Sambil tu g cari air cooler yg harganya berpatutan di sekitar Bandar Tasik Permaisuri.


Cuaca panas berbahang di Putrajaya membuatkan aku mencari air cooler ni .. Yelah , sejak Qhaliff balik sini , mlm mlm asyik menangis.. Panas ? Aku sendiri pun berpeluh mlm mlm ..


Mlm ni try tdo umah mak aku .. nak tdo adakah kerana cuaca


Published with Blogger-droid v2.0.4

Gambar rakaman segmen NONA ,TV3

 

IMAG0926

Dalam kul 10 lebih , krew TV3 sampai ..

IMAG0928

Wartawan dan krew yang terlibat .. Sangatlah peramah dan sporting..

 

IMAG0934IMAG0938IMAG0939

 

IMAG0155IMAG0156IMAG0153

Qhaliff sangatlah memberi kerjasama .. Macam tau tau jer nak masuk tv dia .. Aku ? Berpeluh peluhhhh woo .. Siap berlakon lagi woo .. Nak tau apa yang aku buat , tengok NONA nanti pada 10hb , untuk segmen HARI BAPA .. Adehh  ..

Phewww .. legaaa ..

Aha .. mintak tolong skit , bley ?? VOTE aku leh ?  Klik SINI sat …

Maka , betullah kata mereka ..

 

 

Bila ada anak ni , maka banyak urusan rasmi bapaknya terpaksa difikirkan semula .. Cam aku ni , lama dah tak g gym .. Sempat g jogging dan bergayut kat taman permainan jer .. Haa.. Tu pon semata mata nak maintain perut .. hahaha ..

Skang Qhaliff ada di sisi .. Hurm.. Tu belum lagi maknya start keje.. Kalau dah start ? Confirm berubah lagi .. Yang pasti satu je , kehadiran Qhaliff mmg membawa rezeki pada keluarga dia .. Murah rezeki budak ni ..

Buat mereka yang belum kawin tu , dari dok tambah dosa dengan dating , pe kata simpan duit dan menikah je.. Buat je kecil kecilan.. Asalkan dapat bersatu dengan yang tercinta .. Kan ? Yang penting , berkat !!

Er.. mintak tolong boleh tak ? Klik SINI sat …

Rakaman untuk Nona , TV3 ..

 

 

Qhaliff awal pagi lagi dah sengih .. Suka benar dia sengih pagi pagi .. huhuh… seronok jadi baby .. Bangun tidur , ceria jer …  Dan aku ?

Belum sampai lagi krew TV3 tapi aku dah berpeluh ketiak !! Kenapa ?? Aku kena lakonkan babak gini ??? Mampukah ?

1. Visuals en ben di dapur memasak..

2. Visuals isteri en ben bersiap ke tempat kerja

3. Visuals en ben serving wife utk makan

4. Visuals en ben sidai kain / lipat kain

5. Mandi kan baby? If possible or tido kan dia

 

Berapa no telefon ambulan ???  Heeeellppppp !!!!

Er.. mintak tolong boleh tak ? Klik SINI

Blogger Champion–Davidoff Champion

 

Saje je join .. Mana tau ada rezeki kan .. Hehehe .. Boleh tak korang tolong aku sat ni ? Tak susah mana pon kan kan ? Cuma klik LIKE tu jer ..

Bleh tak ? Tqqqqq … Caranya ? Mudah jer .. Mula-mula klik SINI . Pastu klik BLOGGERS CONTEST .. Dan  ? Nampak tak gambar mamat bawah ni ?  Klik LIKE jer kat situ .. Senang je kan ? Haaa ..

 


Terima  kasih eh ? Oh , nak join ke ? Boleh jer .. Contest ni terbuka untuk mana mana blogger yang berminat nak join la.. Kena amik gambar dan letakkan page mereka la kot .. Cam aku ni , ada la orang tolong uruskan .. Aku cuma buat entri je.. Hehehe ..

Ok .. pada yang dah tolong klik LIKE tu , jutaan terima kasih la eh ..

Tidak ku sangka ..

Boleh jugak cecah 5k kengkawan di Twitter tanpa perlu tweet yg bisa bikin kontroversi ..


5 ribu adalah satu jumlah yg besar bg aku yg tak punya nama dalam dunia maya ni .. Rupa ? Jauh skali laaa ..


Syukur pada Allah sbb ada yg sudi berkawan dgn aku ..Maklumlah , dh tua n bergelar pakcik dah pon .. hehe ..


Terima kasih deh ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Hilang kawan dalam dunia maya ?

 

Apakah itu satu perkara biasa ? Mungkin la kalau tak rapat kan ? Tapi kalau yang rapat camana pulak ? Kenapa boleh jadi gitu ? Apakah kerana satu satu isu membuatkan segala persahabatan hancur begitu saja ?

Sepanjang aku bergelumang dalam dunia maya ni , perkara begini mmg tak mustahil. Masing masing punya agenda mereka sendiri. Ada yang anggap , ianya cuma MAYA .. Jadi cuma bersifat sementara .. “ Kau ada , kau takde .. tak penting pon ! “

Dan ada yang mengambil berat pada rakan rakan maya ni .. Ada yang sampai sanggup pinjamkan duit .. Jika kena rakan tu ‘berhati perut’ maka , dibayar semula .. Jika tidak ? Hye hye bye bye ..

Aku lak camana ? Aku berpegang pada satu prinsip .. Berkawan , biar bersahabat .. Tapi sekali buat hal , kepercayaan aku langsung luluh ..  Kawan tetap kawan , tapi percaya tu .. hurm.. kena fikir semula laa ..

Entahlah .. di zaman ni , kita sukar nak baca hati manusia .. Masing masing punya ilmu di dada .. Jadi boleh sorokkan di sebalik hujah hujah yang bisa membuatkan kita terpesona dengannya .. Hakikatnya ?

Hanya Allah saja boleh menjawabnya .. Berkawan biar seribu .. Elakkan musuh walaupun satu !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI