Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 4 Jun 2012

Malam ni , aku punya turn ..

 

Memang dah jadi style dia kot ? Asal malam je , karaoke . Asal malam je , karaoke .. Asal karaoke je , mesti malam .. Siang , comel .. malam , perghh .. menakutkan benar aihh ..

Setelah beberapa hari , tau dah camana nak tackle dia untuk tidur .. Cuma penat skit laaa .. Sebab nak kena dukung lama kat dada tu .. Melekat gak laa dia kat dada aku ni .. Cam spiderman pon ada dah .. Tapi mmg lenaa .. Cuma masalahanya , bila nak angkat , dia jaga !! ARghhh ..

Nak tak nak , tukar turn laaa .. Mak dia punya style , menyusu sambil tidurkan dia .. Last last terlena .. ngan mak mak dia gak .. Tapi bukanlah style menyenget tu.. Atas dada dia lepak .. cara gitu je baru si Qhaliff nak lena ..

Hurmm .. betul la kata otai otai .. bila ada baby ni , dapat tidur jap pon dah nikmat ! huhuh ..

Tips nak kuruskan badan ..

Banyak sebenarnya cara nak kurus ni tapi aku gemar lakukan dengan cara yg mengeluarkan peluh yg amat banyak ..


2 minggu lepas , aku rehat giler .. Minggu ni nak kasi mantap semula sbb ari Sabtu nanti ada majlis rasmi. Jadi , penampilan kena jaga .. hehe ..


Disamping tu , makan pon wajib kena tapis .. Tapi , aku bedal jer ..


Kalau aku nak serius , aku amik oats , buah dan sayur disamping makanan berprotein tinggi .. Tak lupa , susu HL .. hehe .. I likeee ...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Pertandingan ‘SAMBUNG DIALOG’ ..

 

Sempena Sambutan Peringatan Hari Antidadah Antarabangsa 2012, AADK akan menganjurkan pertandingan "SAMBUNG DIALOG" . Jangan lepaskan peluang untuk memenangi hadiah utama  new iPad untuk jumlah "like" tertinggi !!!

Pertandingan akan dimulakan pada 28 Mei sehingga 17 Jun 2012... Untuk keterangan dengan lebih lanjut , jangan tengok aku .. Klik SINI ..

Tak susah pon kan ?

Setelah jam 2 petang ..

 

Ramai mengeluh tadi . Masa tu mmg 1Malaysia sungguh la.. Yang India , Cina dan Melayu masing masing mengeluh sbb kena tunggu kat luar , kepanasan .. Rujuk entri  Apakah alasan mereka ?

Sepatutnya , bahagian depan tu bukalah untuk ruangan menunggu dalam setengah jam ke gitu .. Mesti ada cara punya atau buat je syif .. Mesti boleh punya .. Mahu atau tidak je.. Jangan kata tak boleh sbb aku sendiri pon dulu keje kerajaan yang mana kaunter tetap dibuka pada waktu rehat sekali pon kerana belum tentu semua orang dapat datang pada waktu pejabat .. Memang la lain lain bidang tapi inisiatif perlu ada .. Jangan terus kata MAAF , KAMI TAK DAPAT LAKUKAN …

Bagi yang dok pk aku buat isu panas ni cuma baca betul betul .. Ini adalah komplen dari seorang rakyat yang menggunakan kemudahan yang disediakan oleh kerajaan . Jika tiada komplen , bagaimana penambahbaikan dapat dilakukan kan ?

Ok , yang ni aku tau takde kaitan dengan nurse mahupun doktor . Ini adalah pentadbiran . Jadi pandai pandai la ..

Selepas jam 2 petang , semua berpusu pusu masuk dan berebut tiket untuk dapatkan yang terawal. Ada gak spesis tak reti bahasa dengan main potong je orang yang sedang beratur .. Kena dah sound gitu.. Heheh ..

 

Aku ke sana dengan wife adalah untuk mendapatkan suntikan kali ke dua untuk Qhaliff .. Alhamdulillah , layanan nurse sangatlah ramah dan mesra .. Senyuman senantiasa di bibir mereka yang bertugas melayan pesakit ..

Qhaliff siap pancut lagi kat nurse sewaktu nak timang berat dan ukur tinggi dia  ! Tapi nurse cool jer ..  Berat Qhaliff tak banyak naik tapi ketinggian dia , mmg naik mendadak !! Skang tinggi / panjang dia dah 62.5 dengan berat dia 5.7kg .. Alhamdulillah ..

Kena cucuk , dia tak nangis teriak mana pon.. Bagi susu , diam terus .. Pastu tidur .. Aku rasa dia ngantuk betul tu sbb malam tadi tak dapat lena sangat sbb panas ..

Dalam kul 3 lebih ,segalanya selesai .. Leganyaa .. Cuma tak jumpa lagi air cooler sebab dah takde stok kat sini .. Huhuh ..

Oh ya , jangan ingat semua perkara isu panas .. Bukan tak nak email terus pada pihak berwajib tapi dengan cara ini , kita dapat lihat berapa ramai ‘senasib’ dengan kita . Dan dengan cara ni gak , tindakan dapat dilakukan jika ada pihak yang senantiasa mengambil berat masalah rakyat yang disalurkan di internet .. Takkan nak panggil ADUAN RAKYAT kot kan ? Mau turun menteri nanti .. huhu ..

Terima kasih jururawat dan doktor di Klinik Presint 9 ..

Apakah alasan mereka ?

Waktu lunch , klinik tutup .. Kena tggu kat luar ? Kalau buka kul 2 petang  , kena dtg kul berapa utk dptkn rawatan sbb kul 5 ptg tutup dah ..


Tertanya gak aku .. nape tak buka je bhgn depan utk ' kami' berteduh dr panas membahang kat sini ???


Pastinya yg dtg ni utk dptkn rawatan dan bukannya bercuti !!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sapa ada anak dara ?

Boleh tak nak booking utk Qhaliff ? Kalau ada lebih , utk ayah dia pon ok gak ..hehe ...


Gila benar zaman ni .. Semua ikut harga barang tapi persoalannya , yg nak menikah ni barang gak ke ?


Buat ala kadar dari nikah kat siam !


Published with Blogger-droid v2.0.4

Aku pun confius okeh !!

Siang , dia punya ceriaa lain benar !! Mai malam, teringat zaman 'bengis' aku dulu .. Perghhh ..


Bila tgk muka , tertanya gak .. mukaaa sapa laa dia ni ikut ? Cam K-Pop pon ada ... Tang aku , ikut kulit ngan hidung je .Mataaa tuu .. sapa punyaaa ?


Skang ni  aku kat Alamanda ..G cari air cooler utk Qhaliff ngan aku .. mmg berpeluh la mlm mlm .. Best partnya, abiss wehhh ... Mmg panas benor la kot Putrajaya ni ??


Hurm ..kang nk g suntik Qhaliff lak .. Minggu ni mmg bizi giler .. penuh dah agenda .. huhu ..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Takde keje ?

 

400 mat rempit tolak motosikal 7km ke balai polis

“ Polis menahan 400 orang Mat Rempit termasuk 30 wanita yang keseluruhan berusia 16 hingga 32 tahun dalam operasi membanteras kegiatan lumba haram di Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu di sini awal pagi tadi. “ – SinarHarian ..

 

Dah tak pelik zaman ni .. Semua nk jadi superhero .. Tak payah dah pakai seluar dalam kat luar atau  bertubuh sasa .. Cukuplah dengan keberanian yang diluar jangkaan yang bisa mengujakan sesiapa saja yang menyaksikan aksi mereka tetapi tetap menjerit panggil mak bila tergolek atas jalan raya !

Ingatlah kawan kawan .. Nyawa korang tu , bukan milik korang . Penat mak bapak korang bela dari kecik  , berusaha menjadikan korang anak yang cemerlang tetapi kenapa keje tak berfaedah gini gak korang cari ?

Hiburan ? Apakah ini hiburan yang benar benar memberi manfaat untuk kemudian hari ? Kalau ya , sila bagitau kat mak ayah korang .. Kemudian lihatlah betapa kecewanya di muka mereka .. Berbelas tahun bela , dan inilah ‘hasilnya’ ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI