Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 19 Jun 2012

Corat coret Muhammad Qhaliff Iman , pengarang jantung ..

 

Bila tengok gambar gambar ni , sejuk je hati .. uhuh .. Nak marah pon tak jadi .. Hurmmm .. Semua ni akan jadi kenangan satu hari nanti. Jadi , setiap saat tu aku nak hargai betul betul .. Nanti dah besar, dah pandai malu .. susah dah nak peluk cium kan ?

IMAG1312IMAG1268-1IMAG1147

IMAG1263IMAG1253IMAG1190IMAG1096-1-1IMAG1273-2-1

IMAG1117IMAG1042IMAG1373

IMAG1314IMAG1313IMAG1315IMAG1298IMAG2346IMAG2364IMAG2371

Gambar bawah ni , sewaktu beberapa minggu dan yang kedua tu , dah masuk 2 bulan lebih .. huhuh ..

IMAG2505IMAG1376

Bila orang luar lebih hargai ..

 

Susah gak dalam Malaysia ni kan ? Kritik demi pembangunan , kenaaaa tibaaii .. Kritik untuk jadikan pemimpin lebih baik di masa hadapan , pon kena balunnn .. Jadi apa yang boleh ? Ahaa.. Ngangaa jer .. Nganga dan angguk ! Tu jer ler …

Tahniah buat Serbegeth Singh kerana dilantik sebagai pengarah bola sepak Blackburn Rovers.

Serbegeth Singh

Nampaknya , selain dari bakat bakat muda yang bagus dihantar ke luar negara untuk menimba ilmu , yang sememangnya dah berbakat pula tidak dihargai dalam negara tetapi diambil negara luar ..

Ini cuma salah satu contoh yang ada .. Banyak lagi sukan negara yang perlukan TRANSFORMASI .. Kasi tukar je la semuaa .. Semak jer .. Bila tak berjaya , salahkan pemain.. Menuding jer pandai .. Salah sendiri , tamo akui ..

Letih dengan sukan negara .. Camana nak bagi sokongan kalau yang memimpin pon kerjanya asyik .. hurm… Pikiaq la sendiri noo .. Penat nak pikirkan ..

Tips pemanduan kereta yang berhemah ..

 

Dikatakan kereta Camry ini dipandu selaju 200kmj hinggalah hilang kawalan lalu … lalu .. hurmm ..

 

imageimageimageimageimageimage

Mau 4-5 kali gak berpusing pusing lagu tu ..

image

Pada waktu ni , pintu kereta dah terbuka .. Dann , hurmm..

image

image

Nampak tak orang dah tercampak keluar dari kereta tu .. Hurmm..

image

Hurm….

image

Kereta terus berpusing .. mangsa pertama tadi , dah jatuh ke pasir manakala .. mangsa kedua nampak tercampak keluar ..

imageimage

Hurmm … kesian .. Tengok gambar seterusnya ..

image

Tangan mangsa terputus dari badannya .. Hurm .. Serius , youtube ni memberi kesan pada aku .. Nak pandu laju lagi ? Nak memandu tanpa pasang tali pinggang keledar ? Huhuh.. Fikirkan semulaa ..

Apakah tips dia ? Takkan ni pon takkan beri tips lagi kot ? Sendiri mau ingatlaah.. Jangan jadikan jalan raya , tempat berlumba …

Kalau nak tengok video tu , klik SINI

Anda tahu di mana anak anda ketika ini ?

 

IMAG1370

Sedang aku berusaha membuang lemak perut , aku terpandang dua orang budak ni .. Secara tiba-tiba aku teringat zaman kanak kanak aku yang sering dok ‘tipu sunat’ kat mak aku ke mana aku pergi petang petang ..

Nampak ? Dua budak tu dok main kat longkang. Nasib baik longkang tu tak berair lagi .. tapi kena tau , sekali mereka bermain kat situ , nanti dah mula berair atau bertakung , mereka akan main lagi kat situ ..

Padahal mereka berpakaian ala ala nak g jogging tu .. Hehehe .. Maka , awasi anak anda .. Dengan sapa mereka berkawan .. Kerap nasihati dengan baik .. Main psikologi skit ..

 

IKLAN BERBAYAR

Photo: TP013257-EXTRA LONG BATWING TOP

TURQUOISE

RM57

FREE SIZE

Nk Order?
Sila isi borang tempahan / order form melalui link di bawah :
http://www.crazewear.com/stylebystyle/order-form/

Photo: TP0126-SLEEVELESS CHIFFON TOP WITH BELT

Cantek tak ? Sape suke ? Kalu suke sila la klik SINI

Paling hot adalah selua nie..orang panggil PALAZZO..RM89 aje..murah kan..mesti dapatkan okey!.kalu nak janganla segan2 yee..boley terus ke page mereka.. CRAZEWEAR

Bedung baby .. Kalau dia tak nak ?

 

Macam orang tua dah tidur ! Ni mesti follow mak dia punya style ni !! Tkkan nak ngaku aku punya style kot , kan ? Hahahah ..

Jangan cakap aku tak bedung si Qhaliff ni .. Lebih dari bedung aku dah buat kat dia ni haa .. Apa jadi ? Ngauman singa utara laaa bergema kat rumah aku ni .. Kalau takat ngauman seminit dua tak pe .. mau gak la mak ayah pucat lesiii ..

 

IMAG1368

Nampak tak ? Stokin bola dia pon dah ilang gara gara ‘amuk’ sebelum dapat lena .. haaaa ..

Kenapa baby perlu dibedung ? Ada yang kata , tak nak anak jalan kengkang bila dah besar nanti .. Sebab tu kot ada anak dara yang jalan,kepit abiss .. Tu terlebih bedung atau mmg skill gitu ? Orang kata , kalau anak dara jaln gitu , murah rezeki .. Hahahaha .. rezeki anak la eh ?  Haha .. kot laaa ..

Yang laki lak , kalau bedung , jalan ala ala model catwalk la eh ? Hehehe .. Ada yang kata , tujuan bedung ni , tak nak kasi baby terkejut .. Jadi , banyak la andaian ..

Si Qhaliff ni puas dah bedung masa lahir lagi.. Yang follow blog aku ni pon tau gak kisah ni kan ? Nak tak nak , biar je la.. tu pon kesian gak ngan pampers yg macam anak gajah pakai.. Memang pasni guna cloth diapers laaa .. Tapi.. tapi .. sapa nak basuh ? Mr.Mama kah ?

Dah cuba korang tengok .. baju lain seluar lain .. Ni la hasil seni Mr.Mama .. menarik kan ?

“ Bang , nak dukung baby tu boleh ? “

 

IMAG1367

Camana nak tolak secara baik jika ada orang nak dukung anak kita ? Yelah , pelbagai alasan untuk tidak memberikan anak kita pada orang yang tidak dikenali kita mahupun kadang kadang orang yang kita kenali pon agak was was nak bagi sbb faktor kesihatan .. Paling utama sekali , keselamatan baby ..

Mungkin ada parents yang baca entri ni , berpengalaman kan ? Camana nak tolak secara baik .. Bukan apa , aku ni spesis baik hati yang tak bertempat .. Tapi nak tolak pon risau calar hati orang tu la kan ?

Hurmmm ..

Aku ditawarkan bercuti ke Jepun ?

 

Terkedu bila aku dapat email ni ..

What?
You've been shortlisted to go on a trip to Japan - Tokyo and Osaka.

When?
It's a 5 days trip to cover both the above-mentioned places.

Anywhere between 15th July 2012 to 31st July 2012. (You have to ATLEAST prepare these dates in order to participate in the trip) - if selected, your dates should be confirmed before the end of June 2012.

 

Ni bukan spam email .. Ni projek bloggers yang ditaja oleh AirAsiaX . Apa yang aku perlu buat cumalah bagitau kenapa aku patut terlibat dlm projek ni.. Tak susah pon kan ? Dan aku dah balas pon .. Projek ni dikendalikan oleh Adverlets ..

Andai aku terpilih , masalah utama aku ialah … Boleh ke aku tinggalkan buah hati pengarang jantung aku ni ???

Patutlah ada ibu yang menangis bila g outstation sbb rindukan anak anak dia atau bila anak dpt smbung belajar ke luar .. kan kan ?

Satu perasaan yang .. hurmmm …

PARENTHOOD EXPO , Malaysia's Largest Branded Mother and Baby Expo 2012

 

Bertempat di Mid Valley , pada 27-29th July 2012  , jam 10 pagi hingga 9.30 malam , akan berlansung satu expo  buat mereka yang bergelar ibubapa mahupun penjaga dan juga pada mereka yang akan begelar ayah dan ibu ..

PARENTHOOD EXPO , dikatakan expo paling besar untuk barangan baby dan ibu-ibu .. Jadi jangan lepaskan peluang ini ehh utk menyapu apa saja yang termampu di sana nanti !!

Skang aku baru tau kenapa mereka borong pampers !!

 

Photo: Parenthood Expo, Malaysia's Largest Branded Mother and Baby Expo at Mid Valley 27-29th July 2012, open for public 10am-9.30pm.

 

Marilah mariiii ….

Rileks dulu ..

Amik masa skit si Qhaliff nak
'bunyi' bila bgn tidur .. Mengeliat secukup rasa .. Menguap sepuas-puasnya .. Tengok kiri kanan .. Senyum dulu ..

10 minit kemudian .. huru hara rumah !! Susuuu timeee ..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Bola punya hal ..

 

image

Keratan dari Harian Metro , hari ini ..

Menyedihkan .. Sampai gitu sekali penangan bolasepak dunia ni .. Yang melompat bermain , bergelar jutawan . Yang menonton ni , g kerja atau kelas dengan mata bengkak .. Tak cukup tidur walaupun kata ‘puas ‘ dan seronok tengok bola ni , hakikatnya kita tau .. buang masa jer .. bukan dapat duit pon kan ? Lain la sambil jual burger sambil tengok bola .. dapat gak duit dari duduk kat kedai mamak tu dok order segelas air tapi 3 jam duduk situ .. Best part , bila game abis , semua pakat belah tanpa bayar .. Adaaa orang buat perangai gituuuu .. Adoiyai ..

Ok la koot sesekali layan terutama time cuti .. Tapi kalau sampai prestasi kerja pon terganggu , susah la gitu kan ? Tu belum part bertekak pasal bola .. Atau nak lagi  best , berjudi … Ako sokong mana ko sokong mana .. Kita bertaruh duit .. Tak sedar apa perbuatan dia tu dah langgar undang undang Allah dan manusia ..

Nak lagi best ? Maki hamun cam bertih jagung keluar dari mulut bila tengok bola .. Dan sanggup berhabisan beratusan ringgi Malaysia untuk beli jersi  yang takde lambang bendera negara Malaysia pon.. Atas alasan minat sangat pasukan tu .. Alahai ..

Tak kisah laa.. masing masing punya hobi kan ? Bukan kacau sapa sapa ? Tapi kalau dah g tengok kat kedai terjerit terlolong dan duduk berjam lamanya , tak ke ganggu pelanggan lain yang datang atau nak makan kat situ ?

Entahlah .. aku menyesal dah buang masa macam tu .. Sebab tu skang , aku rela tidur lagi dari tengok orang jutawan main bola .. Sesekali tu , ok laa .. Tu baru dikatakan hobi .. Hobi ni dilakukan bila ada masa lapang .. Kalau hari hari dok layan bola, tu dah taksub. Abis EURO , EPL .. LA LIGA , LIGA SUPER .. macam macam ligaa la lagii ..

Hurmm .. toksah gaduh gaduh dah la ehh .. tgk je bola .. Nak lagi feel , layan je kat rumah .. takde sapa kisah .. bos kat opis pon tak kisah .. tunggu masa nak pecat jer ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI