Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 25 Jun 2012

Nak susu , cari ibu .. nak tidur ?

 

IMAG1585

Nak daddy gak buaikan eh ?

Inginkan jubin baru di rumah anda , percuma ?

 

Ahaaa .. Teringin  nak tukar jubin yang lebih terkini , menarik dan cantik ? Ok , sebelum tu aku nak tanya .. Korang tau pasal Curious  Cat ngan MML tak ? Kalau tak , apa kata korang baca dulu pasal tu sebelum sertai pertandingan yang akan aku ceritakan sekejap lagi ! Klik Curious Cat , bukan sebarangan kucing ! 

Baca dah ? Ok.. skang kita ke tajuk utama .. Inginkan jubin baru di rumah anda , percuma ?? Bukanlah percuma camana pon .. Kenalah masuk pertandingan yang dianjurkan oleh MML ni .. Camana nak join ? Apa syaratnya ?? Dan hadiahnya , beberapa pemenang bertuah akan dapat berupa pemasangan tiles secara percuma di ruang tamu , porch atau bilik air !!

image

Caranya , mudah jer .. upload 5 keping gambar bilik air , ruang tamu , porch yang korang rasa ‘bermasalah ‘ dan perlukan diperbaiki .. Gambar gambar tu mestilah kualiti gambarnya sangatlah jelas ..

Pemenang akan diadili melalui dua cara .. Pertama , undian dari orang awam dan kedua , melalui penganjur iaitu MML dan Malaysia Mosaics Berhad.

image

Pastikan pengundi korang ‘membuang ‘ undian di Facebook CURIOUS CAT dan Retweet . Tapi sebelum itu , pastikan korang isi borang peraduan di SINI dan membaca Term and Conditions di SINI .

Jom join dan semoga berjayaa !!

Jangan lupa yer ! Semua penyertaan perlu dimuatnaikkan sebelum 8 Julai 2012  , sebelum tengah malam tauuu .. cepat , cepat, cepattt …

Mr. Bean , produk soya terbaik untuk anda !

 

Baru-baru ni , aku ada terima satu jemputan dari MR.BEAN untuk menikmati pelbagai jenis makanan dan minumn berasaskan soya di premis mereka ..

Mula mula aku ingat , MR.BEAN ni ada kaitan dengan pelawak tu haa tapi selepas buat sedikit buat sedikit reseach di internet , aku baru tau apa itu Mr.BEAN ni ..

MR.BEAN amatlah popular di Singapura yang mana telah mempunyai lebih 60 outlets dan 3 outlets di Jepun China, Korea Selatan dan juga Filipina. .. Amacam ? Tak caya eh ?

IMAG1160

Bila sampai je situ , aku teruja untuk menikmati segala apa yang ada kat situ . Bukan sebab lapar tau dahaga tetapi sebab semua nampak sedap .. Heheh ..

Jadi , aku order la 2 jenis air soya ( bergula dan kurang gula ), tembikai soya , tau fu fa ..pencake dan soya bubbles .. hehe .. Yummyyy …

IMAG1163

Nampak cam manisss je kan air soya ni kan ? Setelah aku rasa kesemua ni kan , memang mampu hilangkan dahaga tanpa ulang minum lagi .. Kira berbaloi untuk mereka yang tersangat dahaga ketika tu …

IMAG1181-1

Kalau sapa yang tengah diet atau jaga kesihatan , kita ada pilihan untuk menyukat gula .. hehe .. Sebut je berapa peratus gula nak dlm dlm air soya tu .. huhu ..

IMAG1157

Pencake yang berasaskn soya ni ada byk perisa .. Aku cuba double choc , cheese dan caramel .. Aku suka caramel .. Heheh .. Selera aku … Tpi , semua abis aku telan … Sememangnya aku sukakan makanan berasaskan soya ..

IMAG1178

IMAG1170

Macam macam lagi sebenarnya ada dijual kat MR.BEAN di The Curve , Damansara ni dan aku confirm korang pasti tak tau nak pilih apa tetapi jangan risau mereka confirm akan bantu korang untuk pilih apa yang korang nak .. Yang pastinya ,mereka amatlah peramah ! Takde nak sakit hati la bila nak beli air atau makanan kat sini ..

IMAG1156

 

IMAG1158

Ais krim pon ada okeh ! Ice Blended .. serius , macam macam laa.. Nak tulis dalam ni , berjela jadinya ..

Kat sini , kita ada pilihan .. Nak bersantai kat situ atau takeaway jer .. Best kan ? Kalau untuk mereka yang gemar online di mana mana saja cam aku ni , sesuai la lepak sini untuk update blog ..

IMAG1154

Sewaktu minum air soya tu , ada aku tanya dia .. Apakah keistimewaan soya keluaran MR.BEAN NI ??

IMAG1180IMAG1172

Segalanya ada segar ! Contoh , air soya la kan … bukan jenis guna perisa atau pewarna sebaliknya mereka gunakan soya yg diimport khas dari Amerika Syarikat. Haa.. kiranya mereka terus kisar dan jadikan air soya masa tu gak. Dan , mereka tak simpan baki makanan atau minuman hari ini utk esok .. Nope ! Mereka pastikan pelanggan akan senantiasa dapat yang terbaik dan segar .. Best kan ?

Harga ? Sangat berpatutan .. Contoh satu cup soya fresh tu kan , baru RM3 .. haaa .. ok la kan ? Standard masa kini .. Bukan guna perisa atau pewarna pon .. Original soya okeh ( Premium Grade 1 dan Non Genetically Modified - NGMO  ) .. Pastu gula lak , guna brown sugar ..

Dan buat mereka yang gemar simpan cenderahati , heheh .. MR.BEAN pon ada jual cenderahati yang menarik !

 

IMAG1242IMAG1243

Kalau nak tau dengan lebih lanjut atau nak tengok lagi apa yang ada dijual kat kiosk MR.BEAN ni , bolehlah ke fan page MR.BEAN atau ke laman web mereka ..

FACEBOOK : https://www.facebook.com/mr.bean.com.my

Web : http://www.mrbean.com.sg/

Kegeraman Qhaliff .

 

Nampanya Qhaliff dah mula ada perasaan ingin tau terhadap sesuatu objek yang ada di depan mata dia terutama yang bergerak . Teringin dia nak memegangnya.. Betulkah ?

IMAG1566IMAG1570IMAG1569IMAG1564

Nak capai guna tangan , tak termampu lagi.. Last last , bagi tendangan tanpa bayang jer laa …

Awalnya bangun ..

 

Wife bagitau Qhaliff bangun awal pagi tadi.. Semalam pon dia tidur awal sbb penat berjalan jalan dengan daddy dia ..

Kul 5 pagi dia bangun ! Tersengih sorang sorang , takde sapa nak layan .. Daddy ? Lena diulit mimpi la Qhaliff .. Nak bukak mata pon tak leh sbb semalam tgk moive The Case of Benjamin Buttons .. Best la pulak .. huhu ..

Ni baru lepas mandikan dia .. Kalau wife dah start keje , gamaknya makin awal lagi dia mandi. Kalau nak harapkan aku mandikan dia , gamaknya ngan aku aku sekali mandi !

Tu belum part BAB ! BUANG AIR BESAR .. Huhu .. kena pakai topeng gas untuk settlekan keje .. Maka kita sebenarnya terhutang budi dengan mereka yang bekerja di bahagian pembentongan najis kerana memastikan segalanya berjalan dengan lancar sekali.. Rumah pon takde tersumbat kan ? Haaa..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI