Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 3 Julai 2012

Kat mana ada jual MC ?

 

Baru 2 hari aku kerja .. Serius , mmg penat mental .. Maklumlah , aku bukan takat jaga Qhaliff je .. aku kena update blog pada masa yang sama . Namun keutamaan adalah Qhaliff ..

Disebabkan tu , mmg mental dan fizikal aku tercabar .. Qhaliff lak , mmg tak nak lepas langsung .. Aku suspek mesti sbb suntikan yang dia terima semalam ..

Ni badan Qhaliff macam panas lak.. Tapi bila check suhu dia , normal jer .. Tapi karenah Qhaliff pelik jer hari ni .. Manja terlebih.. Tak tau la kot kalau dia rindukan mak dia atau terasa lain jer .. Maklumlah , 3 bulan tak pernah berpisah walau sehari ..

Kenapa aku nak MC ? Haaa .. ni la diaa .. serius laaa .. Memang patut respek kat mana mana ibu yg bangun awal pagi , uruskan rumah , anak kemudian suaminya. Dari pagi , hingga malam .. Memang patut dapat title superwoman laa mom mom jenis ni ..

Dan aku , 2 hari ni mmg rasa dah penat bangett .. hahahha .. Bosss , nak mc esok bleh ???

Kalau mana mana suami yang lepas kerja , tak tolong isterinya di rumah maka sesungguhnya dia tak kesiankan isterinya .. Huhu.. Bayangkan isteri isteri yang kerja gak .. Abis kerja , nak uruskan keluarganya lak ..

Respek !

Aku hampir koma dibuatnya ..

 

Sejak wife g kerja lepas lunch tadi , Qhaliff tak nak tidur .. Aku tak tau la apa puncanya .. Kalau nak tidur pon , atas badan .. Kalau letak kat tilam , teriaknya mmg bikin taik teliga cair ..

Bagi susu , dia minum .. Abis dua botol lagi petang ni .. Tidur tak nak tapi mata mengantuk giler .. Aku letakkan kat tilam , pasang tv .. Sukan Olimpik musim sejuk .. Dia tengok tak berkelip mata .. Amboiiii , budak ni .. Akhirnya aku yang terlelap jap .. Bukak balik mata , dia dok tengok lagi tv.. huihhh ..

IMAG1789

Bangun .. dia pandang aku dan buat muka 10 sen .. ARghhhh .. Tamo dukunggg ….  5,4,3.2.1 … maka berkumandanglah … Adoiii .. patutlah ramai orang gaji tensen .. hahaha .. Kalau aku ini punya susu , lain laa.. memang senang .. Sumbat dan nyanyi.. confirm tidur .. Hahaha .. Malangnya dah lama kering .. Sejak lahir lagi .. haha.. Guwau jee .. jangan marah.. Ni tengah stress ni .. Kang aku lak yang masuk spital ..

Tak tau dah nak wat camana .. Aku letak dia dlm tempat feveret dia .. Dia tak nak .. Aku wat dek.. Tak nak pandang muka dia.. Pandang tempat lain sambil goyangkan menda alah tu haa ..

IMAG1791

Dari kuat ,makin lama makin kuyu mata dia .. Hehehe .. Come on Qhaliff.. U can do it !! Come on !!! Skit , skit skit … Zasssssssssss…

Maka siaplah  2 entri berturut !

IMAG1790

Baru terasa lega sedikit bila Qhaliff tidur .. Yelah , kesian kat dia pon satu hal .. Kat kaki dia bengkak sebab kena suntik tu , tak surut lagi .. Yang kena gigit tu , alhamdulillah .. dah ok skit ..

Sapa kata senang jaga baby ?

Cepat , cepat ! Sebelum kehabisan …

 

aliya

Cantek tak ? Kalu cantek boley la membeli belah di SINI paling famous di online shop ini adalah chiffon skirt yang di buat sendiri oley pemiliknye.. Jangan lepaskan peluang ini , okey =) ..

Pelbagai pilihan warne menanti anda.. Info lanjut :

FACEBOOK: CRAZEWEAR

OWNER: MEIMEI CRAZEWEAR

Al-Fatihah buat blogger Lieynanilaz

 

Terbaca di blog sahabat , CITARASA RINDUAN .. Tergerak hati aku ke blog arwah .. Kat sana aku baca entrinya yang terakhir .. Hurmm.. Tak sihat sbb darah tinggi  .. Huhuh.. Ramai pandang rendah terhadap penyakit ni .. Mungkin sangka sekadar demam dan sakit kepala .. huhu.. Aku pon ada darah tinggi .. Gulp ..

Arwah rajin join segmen yang aku buat dan juga rakan rakan yang lain  .. Memang buat aku terharu ketika masuk ke blognya tadi ..

Al- Fatihah buat arwah Lieynanilaz . Semoga arwah di tempatkan bersama mereka yang beriman.  Dan takziah buat ahli keluarganya ..

My Photo

 http://lieynanilaz.blogspot.com/

Dari blog temannya , Tihara

 

“ Buat pengetahuan teman-teman....arwah memang ada mengadu pada saya dia kena darah tinggi last week ...bacaannya sangat tinggi....hingga dia sakit kepala yang teruk dan tertidur di surau tempat dia bekerja di Langkawi...semalam saya dapat tahu dia menghembuskan nafasnya yang terakhir di dalam surau itu dalam keadaan bertelekung dan dalam tidur sebab dia masih demam...Ya Allah...
Arwah disahkan menghidap sakit darah tinggi dan paru-paru berair.... Ya Allah  “ .

Baiknya Qhaliff cuma sementara ..

 

Tepat jam 11 pagi ..

IMAG1760IMAG1764IMAG1766IMAG1773IMAG1770IMAG1772

Dia terjaga .. Tengok sana sini .. Rileks je .. Mood baik giler .. Letak kat tilam .. rileks jer .. Amboi .. Biasanya , teriak kalau letak kat tilam .. Ok la tu ..

IMAG1778

Pasaang tv .. kusyuk dia layan drama .. Apa yang dia faham pon , tak tau .. tapi macam marah je bila aku halang ..

IMAG1784

Dalam kul 11.40 .. Segalanya bermula setelah dia bedal 2 botol susu .. Dia dah ngantuk tapi tak nak tidur kat tilam .. Aku kena dukung memanjang .. 4 kali percubaan , semua gagal .. Harapan aku kini cuma satu .. TUNGGU MAK DIA BALIK !! Confirm selamat .. Tapi sampai bila ??

Ada sekali tu , aku letak dalam bilik dia .. Haaa.. tau pulak dia nangis skit skit pastu diam .. Seolah dia tau takde orang kat situ nak layan ‘manja’ dia .. huhu … Sian la pulak tengok dia pandang sana sini sorang sorang sambil teresak resak .. Dukung la semula .. Huhuh..

Jap lagi , sambung ‘masak’ aku !

Hyundai Euro Tour 2012 di Sutera Gemilang Auto Sdn Bhd.

 

Baru-baru ni aku dijemput hadir ke majlis  Hyundai Euro Tour 2012 yang dianjurkan Hyundai Sime Darby Motors yang mana mereka menjadi penaja kenderaan rasmi untuk EURO 2012 , di Sutera Gemilang Auto Sdn Bhd .

IMAG1691

IMAG1688

Acara yg bermula jam 4 petang dan berakhir 7 malam itu diserikan dengan satu pertandingan Virtual Football yang mana pemenang akan membawa pulang Iphone ! Wuu .. menarik tuuu .. Aku nak join tapii .. segan laaa pulak .. hehehe .. Takut menang .. hehe ..

Syarat pertandingan tu mudah jer .. Sapa yang jaring paling banyak , dialah yang menang .. Bukan susah pon , berdiri je kat situ pastu sepak.. Camna eh rupanya ? Haaa , tgk gambar kat bawah ni..

IMAG1683

Senang je kan ? Memang ramai la mencuba nasib .. huhuh .. aku je segan .. Er , ada lagi yang lebih segan … Hanya mampu tengok dari jauh jer .. Kira yang sporting tu , mmg bagus laa ..

Selain dari tu , kitorang dapat jersey free ! Cantik wooo … Dah test pakai .. mmg selesa laa .. Kira bukan murah punya la.. hehe ..

IMG-20120629-WA0013

Selain dari mempromosi Euro 2012 dan juga kereta kereta dari jenama Hyundai , majlis ni juga mempromosi pusat servis  Hyundai 3S ( Sales, Service and Spare Parts ) .

Dan promosi ini  dah ke 11 pusat Hyundai 3S  iaitu di Pulau Pinang , Johor , Perak dan juga Kuala Lumpur . Setiap tempat yang mereka pergi , mereka akan abiskan masa selama 3 jam untuk memberi cenderahati dan juga hadiah .

IMAG1695

Kali ni mereka singgah di Sutera Gemilang Auto yang mana tempat ni besarnya 31,500 kaki persegi . Sutera Gemilang Auto Sdn Bhd memiliki 9 ruang servis kereta  yang mampu mengendalikan 32 buah kereta sehari untuk penyelenggaraan kereta Hyundai dan juga Inokom. Sini pon ada showroom untuk jenama kereta Hyundai .

 

IMAG1687DSC_0732DSC_0731

IMG-20120629-WA0017

Menariknya di Sutera Gemilang Auto Sdn Bhd ni , para pelanggan boleh meninggalkan kereta mereka untuk diservis dan mereka boleh terus g kerja ..Kira tinggalkan je kunci kat sini .. Tak nak tunggu .. Haa .. untung la kan ? Dan , siap ada shuttle untuk antar pelanggan mereka ke mana saja dalam lingkungan 15km gitu ..

Di Sutera Gemilang Auto Sdn Bhd ni , selesa .. Ada coffee bar , komputer andai nak online , wifi percuma , ruang kanak kanak bermain dan juga ruang untuk buat kerja pejabat .. Hehe ..

Buat masa ini   , para pelanggan yang datang servis kereta mereka kat sini ada dpt diskaun sehingga 10% dan juga cuci kereta , percuma ! Perghh ..

Setelah puas merayau dalam pusat servis ni dan 4 kali makan di majlis ni ,aku pon beransur pulang pada jam 6 petang .. Kira ni pengalaman baru aku la sebagai seorang blogger …

Buat mereka yang memiliki kereta Hyundai dan Inokom , bolehlah hantar kereta anda untuk diservis kat sini .. Confirm selesa punya laa.. Nak beli kereta Hyundai pon boleh .. Nak tengok tengok pon apa salahnya kan .. Showroom ada kat sini ..

Kat mana ? Haaa .. Ni alamatnya ..  Lot 7960, Jalan Bukit Cerakah, Seksyen U6, 40150 Shah Alam, Selangor

 

image

Waktu operasi :

9am-8pm ( Isnin – Jumaat  )

10am-6pm (Sabtu , Ahad dan cuti umum )

Sales no: 03- 7832 4888 / 7832 4444

Sales fax: 03- 7832 4222

Service no: 03- 7832 4333/ 7832 4555

Service fax: 03- 7832 4999

Laman web rasmi : http://www.hyundaiselangor.com/Hyundai/Default.aspx

Facebook page: http://www.facebook.com/SuteraGemilangAuto

“ Baca suratkhabar tuu .. “

 

Ingat lagi waktu aku kecik kecik dulu .. Setiap petang , bila ayah aku balik dari kerja , aku mesti serbu dia .. Nak amik suratkhabar dan baca .. Tapi segalanya bermula dari belakang dan terhenti di intisari rancangan ! Nak baca kat muka depan , mmg payah laaa .. Kena paksa , baru baca .. Bila dah baca , baru tau best ..

Tabiat membaca akhbar ni aku bawa hingga ke besar. Ke mana mana saja aku g , mesti beli suratkhabar .. Asal ada masa free , terus baca .. Macam macam ada dalam tu ..

 

Photo: Closing date for PRE ORDER and payment will be on Tuesday, 10th JULY 2012 at 12 pm. Orders without payment will not be proceeded. To order, send in your emails to ummahsentral@gmail.com OR PM/MESSAGE Ummah Sentral :)

Al-Quran Khas Untuk Wanita

 

Tapi sekarang ni ? Terus terang laaa .. nak beli pon susah .. Tu pon beli sbb muka aku keluar .. hahahha .. Kalau tak ? Hurmmm .. Bukan apa , dari muka satu hingga takde muka , mesti kes kes jenayah , politik dan jugak hiburan .. Kalau yang info berguna tak pe la gak .. Ni .. hurm…

Tu baru suratkhabar .. Dulu berita pon ayah aku suruh tengok ngan berita dia .. Tapi skang , dia cuma bukak bila nak tengok sukan terutama WWE .. Lain ? Heh .. Meluat katanya ..

Agaknya nanti , aku nak suruh Qhaliff baca apa eh ? Takkan nak suruh layan Ipad lak ? Pergh.. rosak mata dia nanti .. Tamo la jadi cam aku .. Darjah satu dah macam Clark Kent !

Sehingga jam 9.30 pagi , Qhaliff ..

 

IMAG1757IMAG1758

Gambar pertama , kul 8 pagi tadi .. Dan kedua , 9.30 pagi .. Jap lagi bangun , confirm nak susu .. Kena standby la susu .. Masih dalam peti ais …

Ngantuk , mmg ngantuk .. Sbb aku dah biasa tidur jam 1-2 pagi .. settlekan urusan kerja , pastu tengok movie baru leh tidur .. Tengok movie tu , nak kasi lari dari dok pk kerja .. Tapi tak leh nak tidur sbb dok jaga Qhaliff ni .. Er , boleh ke tidur ni ?

Aku risau satu perkara je bila Qhaliff jaga.. Dia dah mula pandai cari mak dia .. Dia akan toleh kiri dan kanan .. Selagi tak nampak bayang mak dia , muka di berkerut ..

 

IMAG1703-1-1

Macam ni haaa .. Kalau dah nampak ?

IMAG1720

Adoi… Camana laa pengasuh leh jaga smpai 4-5 baby eh ?? Respek tul .. lebih lagi bila dia dera baby tu .. huhu ..

Berbaloi ke tonton bolasepak nih ?

 

image

Kalau yang tengok tu sekadar tonton untuk ‘kepuasan’ serta menikmati permainan dan curi teknik mahupun skills , tak pe la gak .. Tapi kalau tengok sekadar nak perli atau sindir menyindir , pasti inilah natijahnya !

Ada yang kata aku tak reti menikmati sukan bolasepak ni .. Umur aku dah 36 tahun .. Lama dah aku layan bolasepak ni haaa .. Pele punya game pon aku cari dan tonton .. Mula tengok live , tuuuu  masa umur 7-8 tahun tu haaa.. Zaman John Barnes tu haaa.. Mula taksub pada team Argentina sbb giler minat pada Maradonna .. Tapi aku minat skill pemain bola .. Bukan pada rupa mahupun kekacakan pemain .. Dan pemain terakhir aku salute , Zidane dan Ronaldo ..

Photo

Cenderahati dari tangan pemain Real Madrid sendiri ..

 

Kenapa aku berenti ? Sebab aku sedar bolasepak sekarang ni adalah satu perniagaan … Tak kira meniaga halal atau haram ,aku rasa tertipu ..

Yang tengok pon atas sebab lain , bertaruh duit atau teh tarik .. Sapa kalah , open table .. Politik pon satu hal lebih lagi dalam negara ..

Dan paling membosankan , adegan perli kawan yang sokong team kalah .. Kalau mental lemah , maka tuuu .. baca kat akhbar hmetro online tu haaa .. Bergaduh laaa jadinya ..

Kepuasan ? Hahahah … Puas menda kalau menguap nguap kat opis .. Lainlah , petang tu g praktikan kat padang segala skill yang dapat .. Haa ..

Betul .. minat lain lain .. Tapi janganlah kata orang yang tak tengok ni perlawanan buta kayu.. Ada sebab gak mereka tak tengok .. cam aku ni . Lama dah insaf dari tengok bola ni ha sebab sedar tak dapat apa apa keuntungan dari tonton bolasepak ni haaa ..

Tengok dah la.. tak payah perli memerli … Kalau dah perli perli gitu , maka tersenyum syaitan .. Kenapa ? Boleh fikir kan  ?

Maaf .. ini pendapat aku berdasarkan pengalaman aku sendiri  .. Kalau tak setuju , tak perlu nak marah atau maki hamun aku .. Nama pon pendapat sendiri kan ?

Berakhir hari pertama sbg pengasuh VVIP ..

 

Sebenarnya dalam diam , aku takut tak dpt kawal Qhaliff terutama bila dia menangis .. Budak ni kalau menangis , adoiii .. mmg boleh buat semua orang kalut .. Mak aku sendiri pon angkat bendera putih kalau dia nangis terutama bila dah terlalu mengantuk .

Kalau belah pagi tu , ok skit .. Kasi susu ( sememangnya segar dari ladang yer .. bukan susu formula ) , pastu baru kasi dia lena .. Part ni makan masa skit la .. Aku kena try suara Jamal Abdillah , Maher Zain dan kadang kadang Ziana Zain untuk menyaingi suara dia .. Dan , biasanya aku kalah laa ..

Tapi kali ni , aku kena berusaha keras untuk pastikan dia lena diulit intan untuk membolehkan aku buat kerja sebelah siang walaupun sebenarnya aku pon teringin nak tidur sebelah dia tapi tak boleh wooo . Kena pastikan dia ok sbb Qhaliff ni suka suka dia je nak belahak susu .. Aku tak leh cuai lebih lagi Qhaliff dalam usia begini ..

Hari pertama berlalu tetapi diselamatkan dek half day dari wife aku sbb nak g klinik .. Hari seterusnya bagaimana lak ?? Apakah aku akan ‘letak jawatan ‘ ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI