Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 7 Julai 2012

Hadiah untuk si dia yang anda sayangi ..

 

Untitled

  • Boleh juga digunakan untuk diri sendiri untuk beramal ibadah.
  • Boleh dijadikan hantaran buat si calon isteri/ tunang
  • Boleh dihadiahkan buat anak gadis/anak teruna untuk belajar Al-Quran
  • Boleh dijadikan cenderamata buat sahabat handai
  • Boleh dijadikan hadiah buat anak-anak yang cemerlang

Nak tau dengan lebih lanjut ? Baca di Al-Quran Khas Untuk Wanita ..

Aksi dua beranak ..

 

 

Tak tau nak kata apa .. Biar je la gambar menceritakannya .. Tapi aku nak cerita gak , boleh ? hehehe … Qhaliff semakin menampakkan kematanganya ..  Kira skang ni takde nak teriak kat shopping mall sangat .. Mungkin sbb tips dari rakan pembaca yang byk mereka kongsikan bersama aku di blog ni .. Jutaan terima kasih .. Semoga Allah rahmati anda semua ..

Minggu depan , nak test guna car seat baru Qhaliff tu .. Beli tadi kat Alamanda . Harga ok ok la.. Boleh pakai lama skit .. Adik dia nanti pon leh guna gak .. Apa ?? Adik dia ?? Er , dah boleh ke ??

Tak bolehhhhhhhhhhhh !! 2 tahun orang kata .. Orang kataaa .. huhu .. Doktor kata apa ?  Mari kita tanya, apa kata doktor.. hehe ..

Masalah orang kita ni , ramai sangat doktor .. Ada doktor menokok tambah .. Tak kurang gak ada yang tolong mengurangkannya , kerana apa ? Sendiri mau ingat la yer ..

Kalau Qhaliff tak nangis ..

Cari car seat utk Qhaliff .. Kalau dia dia duduk molek jer , maka beli utk dia terus .. Kalau nangis , cari yg lain ..
Dan , dia tak nangis pon malah tersengih lagi .. adoii.
Beli je laa .. Nak jalan jauh nanti , senang .. Keselamatan perlu diutamakan ..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Kata itu doa ..

 

Amik kaauu .. baru ada akai .. hahaha ..

Baru sampai dari Gombak .. Bermula dari Cheras ( tidur umah mak ) dan pagi tadi ke rumah kawan wife di Gombak .. Saja je ziarah menziarahi .. hehe ..

Kat sana , Qhaliff sangat berdisplin.. Cuma sesekali ada sedikit sombong dengan atuk nenek dia .. Mungkin dah mula kenal orang kot .. Tapi kalau dah mula bermain ngan dia , dia selesa dan senyuman mula terpamir dari wajahnya . Tapi jangan mak ayah dia , jgn tunjuk muka .. kalau nampak sure merengek ! Adoiyai ..

IMAG1873-1-1

Bila sampai masa dia tidur , dia akan mula nangis .. Sayangnya , dia cepat terjaga dan tak puas tidur .. Sian punya pasal , mulut aku lantang berkataa ..

“ Tak pe Qhaliff .. balik ni , daddy ikut jalan jauh .. Jadi lambat skit sampai rumah .. “

Memang betul laaaaa .. Aku leh tersalah jalan dari Gombak tu . Sepatutnya aku boleh je ikut masuk pusat bandaraya ( nak lari dari MRR2 sebab jammed teruk ) tapi terbantai ikut Jalan Duta seterusnya ke Damansara –Puchong dan terus ikut ke Putrajaya .. Jauh tuuu .. Sampai aku terpaksa berenti rehat sbb mengantuk .. Hahaha .. Yang mana biasanya aku berenti rehat ni hanyalah bila aku balik kelantan atau jalan jauh saja ..

Tak kisah laa .. Janji Qhaliff dapat lena jap dalam kereta .. Huhuh … Pasni , kena jaga mulut .. Huhuh ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI