Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 9 Julai 2012

Qhaliff kena tempah baju ?

 

Nangis diaa sbb baju dia ketat .. Ni pertama kali dia pakai baju dia ni.. Memang size untuk 3 bulan .. tapi tak muat .. Tengok la kaki tuuu .. Ke mmg style baju budak ni gitu ? Ala ala KeyPOP ..

Tapi mmg bnyak dah baju dia tak muat .. Singkat singkat dah .. Huhu.. Cepat benar masa berlalu .. Silap silap , dia lagi besar dari aku nanti ..

Sukan apa eh sesuai ngan dia ? Hehehe .. Tamo ragbi .. hehe .. Tak pe , mana mana pon ok .. asalkan bersukan ..

Pasangan mengamuk di perkarangan JPM ,Putrajaya..

 

“ PUTRAJAYA 9 Jun - Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri di sini kecoh apabila seorang lelaki dan wanita cuba menceroboh bangunan tersebut sambil membawa pedang samurai.

Lelaki bertubuh sasa dan tidak berbaju itu bersama pasangannya yang berhijab hitam kelihatan masuk di pondok pengawal keselamatan pada pukul 2.30 petang.

Bagi mengelak kejadian tidak diingini pasangan tersebut diminta masuk ke perkarangan bangunan.

Bagaimanapun, kedua-duanya bertindak ganas memecahkan sebuah Perodua Kancil dan dua Proton Waja di tempat letak kereta tidak jauh dari bangunan B1 yang menempatkan Biro Pengaduan Awam.

Anggota polis yang tiba di tempat kejadian cuba memujuk pasangan tersebut bagaimanapun gagal memaksa tembakan dilepaskan.

Suspek lelaki yang berseluar jeans cedera di tangan kanan, manakala pasangannya di paha kiri. Kedua-dua dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan lanjut.

Kedua-dua suspek dikatakan memberitahu mahu menggulingkan kerajaan dan melaungkan perkataan takbir beberapa kali. – UTUSAN “

 

Maklumat pertama aku dapat  dari rakan WhatsApp .. Kemudian dia bagi link dan membawa aku ke artikal berita kat atas tu haa .. Teringat wife yg sedang meeting di JPM ..

 

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/603376_3881159720247_2074821564_n.jpg

Sumber gambar : Sini

 

Sepasang suami isteri mengamuk di JPM

Sumber gambar : Cari Malay Forum

Sms dari wife aku ..

Ader kes tembak menembak kat JPM .. Semua orang  nak masuk JPM xblh .. katanya ada orang mengamuk .. takutnya .. x tau blh keluar ker x .. dahla kereta parking kat luar .. “.

Hurmm … Semoga Allah lindungi semua orang di sana  ..

Camana daddy nak wat keje ni ?

 

IMAG1959IMAG1971IMAG1965

IMAG1964IMAG1982IMAG1957

Camana aku nak update blog kalau Qhaliff goda aku cam ni ?? Adoiyaii ..  Ok ok .. jom sambung main , Qhaliff …

Jangan ‘sedap tekak’ bila mengomen di blog !

 

Seperkara yang aku belajar dalam dunia blog ni ialah BERHATI HATI .. Mula berblog dulu bila aku kena tegur , aku jadi cam ‘hangin’ dan terasa lalu mulalah membalasnya dengan sindiran ..  Sungguh tidak profesional kan ? Memang pon.. Amatur lagi aku masa tu .. Skang pon amatur tapi terbuka la sedikit berbanding dulu ..

Namun segala teguran itu adalah untuk membina ‘kerjaya’ aku sekarang ni .. Aku semakin faham kenapa aku ditegur . Segalanya adalah utk kebaikan aku sendiri. Cuma teguran yang bersifat positif je aku layan . Yang dok mencaci maki tak tentu hala tu , aku tak amik pot.. Cukup biar dia je dpt dosa . Aku tak larat nak kumpul dosa dah ..

Ada blog yang tak amik kisah mengenai komen komen ni . Lantak korang laaa nak bergaduh dlm tu .. nak caci maki ke .. nak tunggang langgang ke .. Janji trafik masuk dan dia masyuk ! Teringat kata kata otai dunia blog ni , dia tapis segala komen adalah untuk kesenangan dua dua pihak di dunia dan akhirat. Tak nak berdosa..

Itu yang aku lakukan .. Bukan apa kadang kadang kita tak tau , entri entri kita ni orang lain baca .. Budak sekolah , orang tua malah ada yang berkait dengan subjek yang kita tulis tu , pon baca ! Contoh , dlm entri aku terbaru mengenai bayi tersedak susu .. Hurm.. sian bila aku imbas kembali .. Oh , sambung .. Si ayah datang ke blog dan komen mengenai entri aku . Nasib baik la aku tulis yang elok elok serta rakan pembaca komen yang ok .. Kalau tak ? Bukankah akan menguris hatinya yg sedang sedih tu .. Hurmmm ..  ( rujuk entri  Bayi seusia Qhaliff meninggal tersedak susu )

Jangan lupa yer .. Selagi penulisan kita di dlm dunia maya ni kekal , selagi itu saham ada .. Ini termasuk juga komen komen ..

Wallahualam ..

Pelik bin ajaib ..

 

IMAG1931-1

Kul 8 pagi ..

IMAG1932

Kul 10.50 pagi ..  Masih tak jaga jaga .. Gerak tu ada laa .. Tak gerak , confirm aku panik kan ? Susu dah standby.. Dah dipanaskan . Tunggu aku nak minum jer ni kalau Qhaliff tak nak !! Haaa ..

Kul 11 pagi , tak bangun gak .. aku gegar !! Aku tidur pon dah 4-5 kali bangun risau dia jaga .. Dia sedapp jer .. Ni mesti sbb cuaca mendung punya hal.. Sejuk jeee ..

Tak penah lagi dia wat rekod tidur gini haaa .. Ni mesti penat sangaat kena dera ngan aku smlm .. Aku suruh dia basuh pinggan ngan cari kayu api .. hehe ..

Korang kat opis tak ngantuk ke ? Best tdur ni .. hahaha ..

Qhaliff … sebelum dan selepas ..

 

image

IMAG2505

Nampak tak ? Tak ? Ok .. sat  aku rotate ..

IMAG2505

Hahahaha … nampak dah ? Dagu awal awal lagi dah nampak pembentukannya .. Begitu juga  mata .. Subhanallah ..

Betullah kata mereka .. Mmg rindu saat saat Qhaliff menendang dalam perut terutama bila kelaparan . Skang ni pon sama .. ditambah bila terlalu mengantuk . Dia punya jerit , hurmmm ..

 

IKLAN

Anak anda kurang membaca Al Quran?

Anak anda belum menguasai Al Quran?

Anak anda bosan & jemu bila disuruh baca Al Quran?

Jangan risau lagi! Kini MY FISRT AL QURAN FOR KIDS InsyaAllah mampu mendekatkan diri hati anak anda dengan Al Quran!
HUBUNGI Ummah Sentral sekarang untuk order!!

Website : http://ummahsentral.com/

Facebook : https://www.facebook.com/UmmahSentral

Berbaloikah beli car seat untuk anak kita ?

 

Semalam , aku pasang dah car seat yang aku beli ari tu kat Alamanda Putrajaya sbb nak gunakan bila ke Kelantan atau jalan jauh nanti .. Harga , mmg boleh tahan laa .. Boleh tahan tu , bkn murah ok ! Tapi memandangkan yang nak guna tu , maka jangan la kedekut yer .. Ni semua untuk keselamatan jugak .

Masa test , suka benar dia .. Waah .. Dan bila sampai masa , dia punya huwaaa serupa macam nak antar dia g masuk sekolah asrama laakk !! Tak hengat punya jerit !!

Hurmm .. Camana eh ? Lusa nak gerak dah .. Nak tak nak , kena ajar gak .. Keselamatan wooo .. Nak pegang , bukan sejam dua punya perjalanan .. Kalau nak letak tilam , mmg bahaya ..

Tapi kan , kalau aku pon aku teriak ! Mana taknya , kena pasang mengadap kerusi .. Tak nampak dunia laaa .. Takkan sepanjang perjalanan nak tidur je kan ? Hhehe .. Tapi budak , nak tengok apa kan ? Sapa kata budak tak pandai tengok ? Haaa .. Pandai wooo .. Kita je tak sedar .. hehe ..

Minggu ke 2 ..

 

Alhamdulillah .. Minggu pertama dah berlalu dengn ok .. Walaupun pada awalnya aku agak kelam kabut , tapi disebabkan sokongan serta ‘bantuan dari wife dan juga rakan rakan pembaca , aku berjaya harunginya dengan , ok ok gitu .. Nak kata perfect tu , bohong sungguh laa .. Tapi aku semakin memahami ragam anak laki aku sorang ni .. manja terlebih !

Minggu ni , lain sedikit cabarannya .. Wife kena outstation .. Nasib baik aku ngan Qhaliff leh ikut .. Kalau tak ? Ada yang menangis.. Samada aku atau wife aku .. hahaha .. kenapa ? Faham faham je laaa ..

Dan , aku dah tak bersenam dengan betul dah skang ni .. Masih kelam kabut dengan jadual hidup.. InsyaAllah , aku akan perbetulkan terutama menjelang Ramadhan ni .. Yelah  , dah puasa .. senang sikit nak bakar lemak tu pada waktu petang sebelum berbuka .. hehe ..

Oh ya .. ke mana kitorang ? Hehehe .. Tunggu je la entri entri mendatang .. hehe .. Psttt .. Qhaliff dok tidur tu.. Baru pas mandi dan menyusu .. Lega skit aku .. Tapi bila dia tidur , aku lak boring .. Bila dia jaga , dia lak boring .. hahaha .. Nak ajak main dam atau  chess , lambat lagi .. tapi nampak gaya , dia ni macam minat ngan htc aku jer !!!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI