Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 11 Julai 2012

Kalau bawak klinik , sah aku kena tuduh dera Qhaliff lagi ..

 

ColorSplashFX-20120711212004

Nampak garis merah panjang tu haaa .. Kuku dah potong pendek dah tapi masih mampu bagi cakaran wolverine kat muka dia lagi.. Ayoyo Qhaliff .. Tamo la ini macamm ..

Ni mesti penat punya pasal hingga amuk bila terjaga .. Bila amuk , abis tangan kaki semua bergerak .. Baru 3 bulan .. Masuk 1 tahun , amuk cam tu , sahih aku lak amuk … Haaa … Baru bertemu buku dengan ruas !

Dah la yang ari tu punya lebam angkara serangga , aku gak dituduh dera walaupun niat nurse tu baik .. Tak salahkan dia pon.. Hehehe.. Perlu amik berat .. kan kan ?

Esok .. tinggal Qhaliff berdua lagi ngan aku .. tapi dalam hotel la .. Stok susu , takde .. apa apa , roger mummy poko .. hehe ..

MAYDAY ! MAYDAY ! MAYDAY !!

Qhaliff , klon aku !

 

Memula wife tak caya bila aku kata Qhaliff adalah aku sewaktu baby dulu terutama tang pipi dan mulut dia .. Mata pon ada wooo ..

image

IMAG1931-1

Huhuhu .. Harap tamo ikut perangai ayah dia yang panas baran ni haa .. hehe ..Tamo eh Qhaliff ..

Keputusan permohonan kemasukan ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) bagi Program Pengajian Lepasan (STPM) 2012/2013

 

Keputusan akan mula keluar pada Jumaat persamaan 13hb Julai 2012 , jam 12 tengahari.

Calon boleh menyemak menerusi laman web http:upu.mohe.gov.my atau di talian hotline 03-8870 6767, Helpline 03-8870 6777 dan menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS); UPU RESULT (no KP) dan SMS ke 15888.

Tahniah buat yang berjaya. Yang tak dapat tu , jangan putus asa .. Ada banyak pusat pengajian tinggi lagi yang ada dalam Malaysia ni .. Teruskan niat murni anda ..

 

Sumber : Hmetro / MOHE.

Syoknya duk hotel kat Malaysia ni ..

 

IMAG2033

image

Huarghhhhhhh .. Ngantuk tunggu ..

image

Akhirnya , aku pakai aku punya sendiri .. Ni bukan kali pertama .. Nak guna dengan lebih mantap , g duk kat lobby .. Confirm mabeles !

Tiada yang percuma di Malaysia ..

Rakyat Malaysia sudah hilang keprihatinan ?

 

Baru tonton video yang ditunjukkan dalam  Buletin TV3 yang memaparkan seorang warga emas terbaring di atas jalan raya akibat diragut oleh sampah masyrakat  yang tak berhati perut ..

Selepas kejadian , terdapat orang ramai lalu lalang kat situ tapi tak buat apa apa pon .. Jangan kata nak g jengok , telefon polis pon tak .. Apakah benar rakyat Malaysia sudah hilang keprihatinan ?

Bagi aku , tak .. Rakyat Malaysia sekarang lebih pada berhati hati memandangkan banyak kes kes penipuan berlaku kebelakangan ini. Ini membuatkan mereka takut untuk membantu .. Jangan kata mereka , aku sendiri pon was was nak g bantu .. Lainlah jika ada rakan bersama aku .. Tu pon masih perlu hati hati .. Yelah , penyangak skang bukan guna pisau cukur dah .. guna pistol , parang laaa ..

image

Camana tu ? Kalau korang camana ? Hurm.. kesian mmg kesian tapi betul ok la kan ? Kalau sebaliknya ? Sapa nak kesian lak kat kita kan ?

Nak keluar malam g beli makan pon dah takut skang ni .. Tak de hati perut ke diorang ni ? Kalau takde keje sangat , g la ternak ikan talapia kat lombong  ke .. Haihhhhhhh …

Hotel pertama Qhaliff di Terengganu ..

 

IMAG2026IMAG2029

Setelah menempuh perjalanan lebih kurang 2 jam lebih . maka sampai la ke Kuala Terengganu .. Negeri ke 3 yang Qhaliff dah pergi .. Hehehe .. Nanti dah besar dia tau , dia dah g negeri negeri ni .. Ada bukti nii .. Haaa .. Takde la nak bergaduh ngan daddy dia nanti nak kata tak pernah g Terengganu .. Haaa ..

Kat hotel ni , bilik mmg ok .. Kira puashati la duduk apatah lagi tak payah bayar .. Hahaha .. Ok .. nak rehat sat .. Penat tak ilang lagi .. 3 kali ulang alik amik barang Qhaliff .. Ni baru sorang anak ! Kalau 3 ??? Perghh ..

Qhaliff jet lag ke ?

 

IMG-20120710-WA0002IMG-20120710-WA0001

Bertolak kul 7 pagi .. Sampai rumah mertua di Kelantan , hampir 3 petang . Banyak pit stop termasuk Qhaliff BAB ( buang air besar ) ! .. Alhamdulillah .. lega sebenarnya kalau tengok Qhaliff BAB ni .. Maklumlah , dia 4-5 hari gak baru sekali jalan .. Dia bf ..

Dalam kereta , tak banyak karenah .. Tidur dan menyusu jer .. kira nak layan game tu , tak leh la lagi kan ? hehehe .. Kang dia mintak , aku lak pengsan . huhu ..

Bila dah sampai , dia tamo tidur sampai ke malam . Kalau tidur pon , jap jap je .. Masa dukung je la ok .. Kalau tak dukung , letak atas tilam .. masak laaa !

Apakah dia jet lag ? Maklumlah ni kali kedua dia jalan jauh .. Kali pertama , masa g Johor tu .. Bezanya ni , mmg jauh benar ni .. hehe ..

Esok .. nak ke Kuala Terengganu lak .. 3 hari kat sana .. huhu .. Aku kena jaga dia .. Honeymoon ? Takde maknanyaaa … Pastu  baru balik Kelantan semula … Minggu depan , Melaka lak .. huhu …

Pulut Durian atau Nasi Durian ?

 

Semalam , mak mertua aku pelawa makan pulut durian .. Aku tak ingat aku pernah makan atau tak pulut durian ni … sebab aku spesis buaya .. asal bergerak depan mata , aku ngap .. sedap tak sedap , belakang kira ..

Kemudian dia hidangkan .. Aku tak tau nak amik atau nak wat camana .. Dia suruh aku campurkan dengan sedikit santan ( dah bercampur air suam ) , gula merah skit , kemudian amik durian seberapa banyak yang kita mahu .. Jangan lupa tinggalkan kat orang belakang skit yer ..

Dan gaulkan .. Perghhhhhhhhhhhhhhh … 3 kali aku tambah !!

P1270803

Sebenarnya pulut durian ni takde bezanya dengan nasi durian yang biasa mak aku buat bila durian berlebihan kat rumah. Bila dia buat seperiuk , maka seperiuk laaa aku makan .. Kira pakat berebut laa ngan mak sendiri ! Hahahahha … Menariknya , kira makan sejuk sejuk pon lazat ok !! Huhuhu ..

Cara nak buat nasi durian ni , aku dah bagitau kat Mat Gebu . Memula dia hairan gak sbb tak biasa dengar .. hehehe .. Tapi bila dah try test .. hehehe .. Nak tau resepi nasi durian ni ? Buat masa berbuka puasa nanti pon sodapp woo .. Klik SINI ..

Selamat menjamu selera . Jangan tidur lak lepas makan .. hehe .. boyoi nanti .. cam aku .. hahahah .. Abiss laaa. .

Blogger-blogger yang dikatakan ‘gila ‘ , setakat ini ..

 

Yang ni ‘ gila berani ‘ !

 

Ni ‘ gila ‘ publisti ..

 

image

Ni ‘gila’ apa , tak dapat dipastikan lagi ..

 

Macam macam ‘gila’ melibatkan blogger , ada atas dunia ini ..  ‘Gila’ bergambar ..  ‘Gila’ glamer .. Aku pon ‘gila’ gak satu tika dulu .. Gila update blog ! Hahaha .. skang dah kurang sbb ‘gila’ jaga anak !

Jangan gila aka tak waras , dah la yer .. Bahayaa ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI