Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 21 Julai 2012

Benar-benar dugaan tapi ..

 

Dugaan aku dari Allah .. Sampai sampai kat Low Yatt , jurujual suruh aku ke pusat servis dia nun kat Berjaya Kompleks tu.. Tak jauh tapi dah tutup pon ! Sampai kul 2 petang je dia bukak .. Aku smpai situ , jam 2.09 petang .. Sabor je aa..  Isnin ni kena repeat .. Hurmm ..

Sebelum tu , di tempat parking Low Yatt .. depan tempat aku parking kereta tu , ada sebuah Myvi color gold ni haa ..Pintu penumpang belah kanan dia terbukak . Tuuu , gambar tuuu ..

Aku g belek la .. kot kot ada orang dok tidur dalam tu .. Tapi takde orang la pulak .. Hurmm .. Tengok dalam kereta tu , ada la gak barang dalam tu .. Haih , aku nak tolong tutupkan tapi risau lak nanti aku yang kena ..

Jadi , biarkan je laa kereta tu dalam keadaan begitu .. Kalau benarlah kereta dia dipecah masuk dan ada barang berharga hilang , bermakna dia lagi malang dari aku ..

Insaf sekejap bila mengenangkan ada orang lebih bernasib malang dari kita tapi kita hanya memikirkan nasib kita saja .. Hurmm.. Jauh sekali nak bersyukur ..

Sombongkah Qhaliff ?

 

 

IMAG2199-1-1

Hurm… dari apa yang aku ngan perasan , kalau orang lain dukung atau nak main ngan Qhaliff , dia mmg wat dek .. Muka ala ala sombong dan hilang terus kekacakkan dia .. Hahahah .. Tu belum nak gomol pp dia tu .. Marah giler diaaa .. hahaha ..

Tapi bila aku atau wife yang pegang dan main ngan dia , ketawa macam tak cukup hari .. Gomol dia ? Wat bodoh jer .. biar jer dia dicium .. hahaha ..

3 bulan entah berapa hari dah dia .. Apakah dia dah kenal mak ayah dia ? Rasanya dah pon kan ? Panggil dia pon , dh boleh memaling kat kita sedangkan dok asyik layan perasaan .. hehe ..

 

IMAG2259

Sombongkah ? Huhuh .. tak la .. cuma orang tak biasa main dengan dia .. tu pasal nampak gitu .. hahaha ..

Qhaliff , qhaliff ..

Dugaan hari pertama Ramadhan ..

 

IMAG2275

HTC ONE X aku ,retak seribu .. kena g antar tukar skrin . Entah berapa lama pulak kat kedai tu nanti .. Hurm ..

Tensen ? Entah laa .. bab gadget ni , mmg selalu benar tensen .. Tapi semua ni dunia jer .. Biarlah .. Dapat rehat jap dari mengadap hp ni .. Hehe ..

Apa ? Tak nampak ? Tak pe laa.. nampak pon wat sakit hati jer .. hehehe ..

Nak g Low Yatt jap lagi .. haihh .. dalam nak berjimat , makin keluar .. Apa nak buat , salah sendiri ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI