Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 28 Julai 2012

Selangkah je lagi …

 

Kat Alamanda tadi .. Nak beli barang dapur .. Sebelum tu g amik kamera aku .. Settle satu kes .. Pastu nak cari baju wife n Qhaliff .. Kemudian baru nak g amik barang dapur kat Carrefoure ..

Sayangnya , selangkah lagi nak masuk , Qhaliff mula berbunyi.. Alahai.. Jam pon dah nak tunjuk kul 10 bermakna, nak tutup daaah.. Kalau nak g menyusu , tak sempat .. Maka , terpaksalah balik rumahh .. huhu .. Apa pon tak beli ..

Begitu gak pagi tadi masa g expo Parenthood kat Mid Valley.. Dah pilih barang nak beli , masa nak bayar .. Qhaliff mula berbunyi nak susu .. Nak tak nak , kena tinggalkan barang yg dipilih tadi untuk bagi susu kat Qhaliff dulu ..

Bila datang balik , barang tadi dah disimpan dn terpaksa pilih semula .. Huhuh.. Nasib baik mood Qhaliff dah ok .. Dapat gak la beli barang yg nak dibeli tu haaa .. Kalau tak ? Selamat beratus tadi .. hahaha .. Awat tak nangis jeee Qhaliff ??? Hahaha …

Alhamdulillah , demam dah beransur pulih .. Nak kena buat full medical check up .. Doc suruh .. huhu..

“ Yelah, kamu je ada kereta .. “

 

Lamborghini-Ankonian

Cukup tensen kan , bila ada ‘kereta besar’ berada di belakang kereta kita sedangkan kita dalam kelajuan yang dibenarkan lalu mereka menghimpit kita ? Kan kan ?

Kalau kita wat dek , mereka bagi lampu besar berkali kali .. Waaaaduhh .. Apakah kepala otak mereka berada di bahagian tayar kereta ke ? Kalau lane tengah clear , mesti la kita terus ke lane tengah tapi bila lane tengah pon ada kereta , camana ? Nak suruh terbang atau pandu lagi laju ?

Aku tak kata semua pemandu berkereta besar ni berperangai begitu tapi semakin ramai dah mula bersikap begitu ! Malah ada yang bangga bila buat gitu wooo .. Bangga gila sbb kereta diorang boleh pandu laju tanpa rasa takut (mati) .

Hurmm.. Aku rasa la kan , kerajaan patut buat kategori saman berdasarkan CC kereta tu laaa .. Maklumlah , yang pakai kereta besar ni , poket pon besar .. Jadi takat saman 4-5 keping note seratus tu apadahal ..

Tensen skang bawak kereta kat jalanraya ! Semua gila nak sampai awal .. Tah apa yg dikejar pon tak tau laaa.. Kejar maut la kot ?

Makanan berbuka puasa pilihan BEN ASHAARI #8

 

Pilhan Ramadhan hari  ke #1 : #2 : #3 : #4 : #5 : #6 : #7

rsz_dsc_5819

Amacam ? Sedap ? Rileksss .. jangan terliur .. Bila berbuka , minum air suam dulu … Kasi basah tekak .. Jangan balun air ais .. Mau terkujat nanti tekak tuuu ..

Pastu baru minum air MANGO LASSI... yang dibuat khas oleh otai maskn , Mat Gebu  ni haaa .. Amacam ? Baru la start makan .. Makan pun tak la banyak sangat masuk sbb kenyang air kan ? Hehehe ..

Mangga , salah satu buah yang best dibuat jus .. ehehe .. Banyak khasiat dalam tu dari bedal air gas .. hehe .. kan kan ?

I ‘m a Champion !

 

Akhirnya , untuk pertama kalinya aku join pertandingan online aku menang .. Hehe.. Join pon baru beberapa pertandingan jer .. Saja saja je ..

Dan kelmarin , aku g amik hadiah yang ditawarkan oleh Davidoff Malaysia yang bernilai hampir RM1000  ..  Ok la kan ? Sapa nak bagi ?

Salah satu perfume , aku akan bagi pada rakan blogger yg akan kawin nanti sebagai salah satu hantaran perkahwinannya. Kira hadiah tu dari rakan pembaca blog BEN ASHAARI laa .. hehe .. Bukan dari aku jer ..

Yang lain tu ? Heheh .. Aku ingat nak buat giveaway , tapi aku bukan spesis buat giveaway .. Aku pakai sendiri ? Ok gak kot.. Yelah , aku pon dok berjimat cermat skang ni .. hehe ..

Tengok la nanti ..

Kembali beraksi …


One X takde dalam gambar ni .. Kotak je ada .. Hehe .. Dan siap ari Khamis ari .. Maka kembali melekat kat tangan aku 24 jam .. hehe..

Puashati bila antar kat service centre HTC sendiri . Yelah , segalanya ada warranty tanpa banyak cerita . Kalau hp baru beli tu problem abis , ada yang siap dapat baru .. Tu pon kalau kerosakkan dia teruk la .. hehe .. Bergantung laa ..

Walaupun harganya repair tu menarik jiwa sekejap tapi dari nak beli baru , repair je laa .. 2 hari je , dah settle .. apa susah kan ?

Aku dah test S3 .. Berbanding One X ngan S3 , kelebihan S3 cuma pada kamera .. Part lain , aku masih rasa One X better. Kapasiti storage tu , lebih pada S3 .. Ini cuma pendapat aku la yang dah try dua dua . Aku plan gak nak guna S3 , tapi bila dah try , aku prefer One X memandangkan aku adalah pengguna tegar HTC .. Sekadar pendapat amatur , okeh !

Ada yang tak kenal HTC tu brand apa  .. Hehe .. tak pe , tak penting .. .. Jangan tak kenal agama dah ..

Qhaliff @ Parenthood Expo 2012 ..

Tahun lepas , Qhaliff dlm perut lg .. Tahun ni .. lain ceritanya .. hehe.. Dan tkde la beria menunggu mcm tahun lps ..

Org , mmg ramai .. huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.6
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI