Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 1 Ogos 2012

Berbuka ngan Qhaliff .. wife pon ada..

Qhaliff semakin serasi dgn persekitaran dia cuma , dia bg masa.. Paling lama 2 jam + setengah jam sebelum siren berbunyi. Kalau nak tambah masa , kena recharge kat bilik menyusu .. Dapat free 2 jam ..

Dalam erti kata lain , kalau nak g shopping ngan dia , kena tidur dpn mall sbb mlm baru dpt pusing satu mall ..

Adusss ..

Haaaa.. kira hari ni 1st time mkn berbuka kat luar. Tu pon solat dulu kat rumah pastu baru g Alamanda.. Bukan pe , malas nak kalut nak solat Maghrib kat mall tu..

Ada geng WA Putrajaya gak tadi .. join diorg je.   Hehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Nak main , tapi nangis !

 

IMAG2828 IMAG2827

Tak dapat tarik masuk mulut , dia marah ! Bila marah , ngan aku aku terlibat .. Amboiii ..

IMAG2831

“ Cuba senyum jap Qhaliff.. “

IMAG2830

Pastu sambung tensen balik ! Grr.. Nak main tapi nak menangis.. Aduss..

Nak balik beraya nanti , sila bawa banyak wang tunai !

 

Bagi mereka yang confirm memandu serupa di litar Sepang , maka digalakkan sama sekali membawa  sejumlah wang tunai . Kenapa ?

Semua pemandu dan penunggang motosikal yang melakukan kesalahan trafik perlu menyelesaikan saman mereka serta-merta atau kenderaan mereka akan ditahan, di mana ia merupakan satu cadangan kepada Kerajaan. “

Kalau diterima oleh kerajaan , maka sebelum Raya Aidilfitri ni bersedialah yer .. Rasa rasa nak memecut laju , nak langgar lampu merah , parking kereta ikut suka tekak  , silalah bayar  masa tu gak.. Perghhh .. Dasat tuuu ..

Cadangan ni bagus la tapi kalau boleh jumlah saman tu , ikut size kereta la.. Sbb yang suka memecut laju ni , kereta orang kaya jer .. Yang berlagak macam kereta orang kaya tu pon , kasi saman je cam kereta orang kaya.. Baru ada akai kan ?

Suruhanjaya khas yang mencadangkan cadangan tu terdiri dari Kementerian Pengangkutan, Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Kementerian Kerja Raya, dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).

Makanan berbuka puasa pilihan BEN ASHAARI #12

 

Piilhan Ramadhan hari  ke #1 : #2 : #3 : #4 : #5 : #6 : #7 : #8 :#9 : #10

Nasi Minyak Sultana Panca Warna 

Nama diaaa .. tu diaaa … Betullaah otai masakan dari Kuantan ni haaa.. Memang nama setaraf  pembikinnya.. Heheh.. Jangan marah aa kak Ummi Zaihadi .. Tapi serius laa .. Memang sedap banget nampak makanan ni .. Memng wajib kena try ni nanti .. Kalau digabungkan dengan air kat bawah ni , camana ?

rsz_dsc_6269 Sirap Bandung Soda buatan tangan Mat Gebu .. Perghhh … Nanesss .. hahaha ..

Logo Hari Kebangsaan semakin tak kreatif ?

 

Cuba singkap sejarah logo Hari Kebangsaan yang lepas lepas ..

197619771978197919801981

199619972000-11

 

Dan 3 tahun kebelakangan ini ..

200920102011

 

Dan tahun ini ..

 

PR gesa Pusat tukar tema Hari Kebangsaan

Haihh … dulu puas aku fikir camana nak buat logo yang kreatif yang mana mampu buat kita fikir apakah yang makna yang terkandung dlm logo tu ..

Tapi skang ? Aku terfikir apakah yang tersirat di sebalik logo ni .. Ayooyo …

Jujur la bila memberi  .. Kita sama sama bekerja di bawah satu bendera. Kalau semua dok mengungkit , letih ler ..

Nak bonus gak !!

Bila si kecil tak sihat ..

 

Perkara yang pasti membuatkan si ibu bapa gelisah tak tidur lena , makan tak kenyang , bila anak mereka tak sihat atau sakit .. Bayangkan ada yang lebih kuat dugaan mereka .. Semoga Allah tabahkan mereka ..

Si kecil ni namanya Muhammad Haiqal Mustaqim. Anak kawan baik aku. Kawan dari darjah satu woo .. Dia dimasukkan ke hospital petang semalam sbb demam panas. Cecah 40 darjah celcius. Doakan si kecil ni cepat sembuh yer, kawan kawan .. Kalau sempat , petang ni plan nak g ziarah kat HUKM ..

Hurm.. Bila member aku ni tunjuk gambar baby dia , teringat aku pada Qhaliff yang mana korang pun tau ( bagi yang ikut perkembangan Qhaliff dari mula lahir) , yg terpaksa membuatkan aku gelisah sepanjang beberapa minggu akibat demam kuning . Hurmm..

Alhamdulillah , selepas tu .. dia tak de demam dah.. Semakin kuat badan dia ..

IMAG2823

Bizi bermain dia .. Bila aku hala kamera dan suruh senyum ..

IMAG2825

Pastu sambung main .. Aduhhh …. Kang bila mula merengek , baru aku bagi susu.. Confirm terus lena .. hehehe ..

Syukur pada Allah ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI