Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 18 Ogos 2012

Selamat Menyambut Aidilfitri dari kami ..

 

Maaf la yer , tak sempat nak mengedit gambar nak letak ketupat rendang atau sebagainya .. Cukup la kot dengan memacakkan gambar aku anak beranak sebagai pengganti diri. Gambar wife takde ? Ada , dia yang pegang kamera ni haa.. Kira ada la kan ? Hehe ..

InsyaAllah , esok kita akan menyambut 1 Syawal 1433H . Ramai dah pulang ke desa tercinta masing masing dan ada juga tak balik . Yang berkorban demi negara , pon ramai. Yang tak dapat cuti , ramai gak . Jadi , bila kita sambut raya tu , ingat ingatlah mereka yang ‘berkorban’ demi kita yer ..

Dikesempatan ini , aku sekeluarga nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA BUAT SEMUA RAKAN RAKAN YANG MENGENALI AKU TAK KIRA DI FACEBOOK , TWITTER , BLOG . AMPUN MAAF SEKIRANYA AKU TELAH MELUKAKAN DAN MENCALARKAN PERASAAN KORANG SEMUA SECARA SENGAJA ATAU TIDAK SENGAJA .

Buat yg akan pulang beraya nanti , berhati hati di jalan raya . Aku akan ke Kelantan pada raya ke 2 nanti .. Sesiapa yang ada kat Kelantan , marilah kita beraya bersama nanti eh.. Hehe ..

Selamat Hari Raya !

Terima kasih Qhaliff ..

 

Bawak Qhaliff last call g cari baju dia kat Bangi .. Ada color dia , tapi size lak besar .. Bila baju ada , seluar lak panjang .. Jawabnya , pakai jubah jer la ..

Dan , Qhaliff sangat disiplin la tadi .. Sikit pon dia tak bunyi walaupun ada nampak riak riak bosan di muka dia .. huhu .. Sabar eh sayang ..

Bila masuk je kereta , dia bunyi .. tapi tak kuat lagi .. Sesampainya rumah , baru dia start nangis.. Nangis sbb nak susu jer .. Dan nak baring .. Leganya diaa dpt baring .. huhu …

Baru 4 bulan ++ usia dia .. Nanti tak tau la camana lak .. huhu ..

Kabinet dapur utk rumah baru ..

InshaAllah , lepas raya ni masuk la ..Berapa harga ? Huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Patung di tengah lautan manusia !

Muhahaha .. tercengang cengang orang ramai yg lalu dpn booth dia termasuk la aku ngan wife !

Dari jauh serius nampak cam patung sbb tak bergerak sedikit pon .. Aku nyaris tertipu .. Muka dah cerah.. Susuk badan dh mmg mcm patung cuma yg buat aku syak , dia pakai spek hitam !

Bila dekat , confirm manusia sbb tgk tgn dia dan kuku .. Ramai tergelak tgk aksi cool bro patung tu ..

Mcm mcm ragam manusia tadi di Jalan Tuanku Abdul Rahman. Dah yg pasti ada jual murah dan ada yg tidak !

Kopiah yg sama jenis ni , di booth biasa , harganya cuma RM15 .. Cer tgk harga yg di jual dlm kedai tu .. hehe .. Mmg sama jenis dan kain.Aku dah pegang dan pastikan sblm buat entri ni . Takut jadi fitnah. Tp tak tau la kot ada gred gred kopiah jenis ni atau ada yg reject ..

Wallahualam ..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Jalan Tuanku Abdul Rahman jam 12 mlm ..

Perghh.. memang sesak giler .. Qhaliff takkan rasa semua ni hingga dia umur 13 tahun !! Hahaha.. tamo bwk diaaaa ...

Ramai bwk baby yg dlm umur 2-3 bulan pon ada .. Perghh .. mmg brutal laaa .. Qhaliff , mak aku jaga jap kat umah ..

Published with Blogger-droid v2.0.6
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI