Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 1 September 2012

Di Kuantan dan hampir ditelan longkang ..

Alhamdulillah .. bertemu muka jugak dgn blogger Teratak Bonda ni atau Puan Nina Juliana di Kuantan ni .. Dah 2 blogger Kuantan aku terhutang budi.. Sorang lagi kak Ummi Zaihadi.. Dulu dia uruskan percutian kami ke Pulau Tioman dan Qhaliff ' tercipta' kat situ la .. menurut tarikh doktor laaa .. hehehe.. Kuasa Allah..

Kami sekeluarga dilayan baik oleh Puan Nina sekeluarga .. Terima kasih . Dari makan hingga ke homestay , dia uruskan hehe ..

Menariknya , disebabkan aku kalut serta terlalu penat (alasan?) , sedang aku undurkan kereta utk keluar dr rumah Puan Nina , tayar kereta termasuk ke dlm longkang kecil di depan rumah dia !!

Tepuk dahi aku bila tgk tayar kereta dah dlm longkang. Nasib baik kecil je longkang tu. Nasib baik suami Puan Nina ada .. Dia nak tolong sama angkat kereta tu keluar dr kereta ..

Aku kata tak per.. aku angkat bhgn tayar kanan tu , dia tekan minyak .. Nasib baik g gym .. Hahaha... Sekali tekan , kereta berjaya diselamatkan ..

Huhu .. aku rasa aku dah penat sangat kot .. Yelah , mana ada rehat.. Bila duduk diam , aku tgk blog dan cari info menarik .. atau jaga Qhaliff .. Time tidur je la dan solat je la rehat .. huhu..

Tak kisah laa .. segalanya pengalaman menarik kat sini .. Sekali lagi , terima kasih pada Puan Nina , suaminya dan anak anaknya yg comel kerana sudi jemput aku sekeluarga ke rumahnya ..

Er ..masih malu dgn kejadian tu .. hahaha ..

Published with Blogger-droid v2.0.8

Sememangnya keturunan lu bencikan gua eh ??

Aku di Kuantan sekarang dan masih berperang dengan nyamuk !! Dah berjaya tembak jatuh beberapa ekor namun mereka masih menghantar pesawat pejuang mereka .. Size ? Jangan citer laaa .. ni nyamuk kampung wooo ..

Malam ni , siaapp .. satu bilik aku spray !!!

Published with Blogger-droid v2.0.8

Kucing dengan 2 muka !

 

LUAR BIASA...Venus

Mengingatkan aku pada karektor si jahat TWO FACE dalam Batman .. heehe ..

“ Seekor kucing yang mempunyai dua warna berbeza pada mukanya mengejutkan pengguna Internet di seluruh dunia dan membolehkan kucing berkenaan, Venus, menjadi sensasi di atas talian dalam masa yang singkat.

Ribuan pengunjung melawati laman Facebook kucing aneh itu yang setakat ini sudah menerima 40,000 ‘like,’ sementara video mengenai kucing yang comel itu di YouTube ditonton hampir sejuta kali dalam masa beberapa hari saja. “ – Hmetro .

Kuasa Allah .. Manusia sendiri pun punya banyak muka .. kan ?

Qhaliff Iman dah masuk dalam majalah ?

 

Cess .. Bikin gempak tul laa bapak dia ni ! .. Hehehe ..  Rileks ar.. saja saja layan gambar gini .. hehehe ..

Hahaa … serius benar muka dia nih !  Ikut sapa pon tak tau laaa , aku neh ..

Mengaku jelah Qhaliff oiii !

 

“ Daddy tau daddy lagi cute dari Qhaliff kan ? Diorang mmg jeles ! Sebab tu diorang tak LIKE gambar daddy .. Diorang saja nak kasi daddy jeles .. kan kan ? "

“ Daddy.. pliss laaa okeh ! Ni zaman Qhaliff ! Zaman daddy dah berlalu , okeh ! “

Bila Qhaliff boring !

 

Gambar asal ..

Setelah dizoom kan ..

image

Di zoom kan lagiiii …

image

Tu diaaa aihhhh .. Hahahaha .. Sahih , boring !! Haahah … adoi anak aku nehhh .. Wat malu daddy je laaa ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI