Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 3 September 2012

Santai Bersama Qhaliff ..

 

 

IMAG3387

Hurm … dok tunggu air cekelat aiskim BR tu sambil layan Battleship kat kedai video  tu haa .. Menariknya , bila air dah sampai , aku amik masa lama nak abiskan sebab Qhaliff nak join sama ! Mana blehhhh !! Tu air akuu .. Air dia , aku tak kaco pon .. haaa . Tak leh kongsi kongsi arr ..

Tunggu besar skit ehh , sayang .. Baru leh join sama .. hehe ..

Isteri Sham Kamikaze Tuntut Cerai

 

Er .. er .. Aku .. er .. err .. Dalam gambar ni isteri Sham , Farazila menunjukkan surat permohonan cerai yang difailkannya di Mahkamah Syariah Rendah Shah Alam pada 30 Ogos lalu.. Nak baca lagi , g MSTAR ONLINE ..

Aku .. aku .. hehehe .. ni bukan blog gossip dah .. Dulu ye la kot .. Cuma aku terkejut je la bila baca .. Benar atau tidah . bak kata orang dulu dulu , jagalah hal sendiri dulu laaa ..

Hurmm .. Segalanya ada hikmah .. Kita tak tau cerita sebenarnya tapi yang kita tau , cerita benda yang kita tak tau hujung pangkal dan sekadar dengar dari mulut orang .. Benar atau tidak , biar je mereka selesaikan di mahkamah .. Kita pandang , dengar dan amik teladan ..

Semoga Allah lindungi kita semua ..

Siapakah guru yang mengajar Qhaliff buat ‘muka itik ‘ ?

 

rsz_dsc_7712

Itu laa diaaa .. sifooo kepada segala sifooo .. Berkat membesarkan ramai anak dara , SIS LIN , menurunkan ilmu ‘muka itik’ yang cukup popular dari zaman P.Ramlee hingga ke hari ini ! Ini terbukti ramai blogger aweks popular dan meletup bila buat begini .Tapi status mestilah ‘aweks’ .. Dara atau tidak , itu jangan dipersoalkan .. hehe .. nanti kena soal balik .. hahaha .. Dengeres skang ni nak tanya menda menda gini haa ..

Ok .. Berbalik pada tutorial ‘muka itik ‘ ini , Sis Lin kata Qhaliff sesuai diajar oleh blogger perempuan kerana mereka lebih arif dari blogger lelaki terutamanya aku ..

Haaa .. jadi mana lebih cute tapi huduh ? Yeahh .. Bagi yang mengatakan aku , aku tau korang jeles .. kan ? Hehehe ..

Kembar hitam putih ..

 

PAMELA mempunyai saudara kembar dan dia serta Frazer dilahirkan pasangan suami isteri berdarah campuran.

PERBEZAAN ketara dapat dilihat pada pasangan kembar Candice (kiri) dan Aleisha yang dilahirkan kira-kira empat minggu lalu.

Hari tu , Kucing dengan 2 muka !.. Hitam dan putih gitu .. Skang , baby kembar lak dengan perbezaan warna kulit .. SubhanAllah .. 

Gambar di atas lak menunjukkan perbezaan  ketara dapat dilihat pada pasangan kembar Candice (kiri) dan Aleisha yang dilahirkan kira-kira empat minggu lalu.

Cam biasa , cerita selanjutnya gi baca kat Hmetro .. Hehee .. Malas nak copy paste lebih lebih ..

Ehem .. mak bapak dia , dua dua kulit hitam .. haaaa.. Terkejut ? Rileks laa .. Micheal Jackson pon tukar color apa ?

Qhaliff okeh je daddy !

 

Gambar ihsan Mat Gebu .. hehe ..

Alhamdulillah .. Setiap kali ditegur oleh orang tua yang tak dikenali , maka mereka pasti akan mengatakan Qhaliff budak baik dan cerdik.. Kelmarin di masjid UMP pon gitu.. Seorang pakcik yang berkenan kat Qhaliff , minta izin nak dukung dia .. Lama dah tak dukung baby katanya . Anak sulungnya sambung blajar situ. Lambat lagi nak bercucu .. hehe..

Sewaktu nak ke rumah Mat Gebu , di hentian Ayer Keroh , seorang makcik sambil jalan pandang Qhaliff yang sedang bermain dengan aku. Dia tegur dan tanya berapa usia Qhaliff .. Dia kata pandai dah Qhaliff tengok orang .. Hahaha .. Dak ni mmg .. tengok orang macam nak ajak gi lepak kedai kopi !

Tapi seperkara yang aku tau la kan .. Qhaliff mmg susah nak senyum bila dengan orang tak dia kenali. Tapi kalau nak dukung tu , dia oke jer.. Tkde nak buat muka menangis kecuali bosan .. hahaha ..

image

Muka boring Qhaliff .. hahaha .. Dah baca pasal ni ? Haa .. G la baca kat entri yang lepas arit u .. hehe .. Malas la tu nak cari .. kan kan ? Klik Bila Qhaliff boring ! ..

Bila akal tak digunakan ..

 

image

Baca selanjutnya dia HMETRO hari ni ..

Sian kan  ? Diorang tau dah kesalahan diorang … Tau dah kesilapan diorang .. Tapi tak nak berpatah balik dan anggap mereka tiada peluang untuk memperbetulkan hidup mereka dan biarkan saja terus bergemulang dengan aktiviti begini dengan rakan seangkatan .. Dalam erti kata lain la kan , ‘ biar ramai ramai la masuk neraka .. baru best ! ‘ ..

Tapi bila terantuk , tersedar .. baru nak rasa betapa dunia ini senantiasa menerima keinsafan mereka dan sesungguhnya pintu ketaubatan ALLAH senantiasa terbuka !

Kita doakan saja mereka yang tersesat jalan ini agar menerima hidayah dari ALLAH .. Kita nak mencaci maki mereka tak guna.. Entah entah nanti ada adik beradik kita , saudara mara , atau anak cucu kita diuji dengan dugaan begini, camana lak kan ?

Jangan kedekut susu ibu dengan Qhaliff !

Haaaa.. pesan mak mertua aku kt anaknya ! Kadang kadang bukan sbb kedekut tp dok bizi buat kerja lain hingga tunggu Qhaliff nangis baru nk bg susu .. Ibu mana tak sayang anak, kan ?

Ada ibu yg baru lahirkan baby dianugerahkan susu yg melimpah ruah tp sayangnya kerana tkde ilmu mengenai susu ibu ni , dia tak tau nk buat apa malah mengeluh pulak !!

Ada yg nak sangat tp tak byk pulak ..

Hurm ..  Qhaliff dah masuk bulan ke 5 .. Susu kena bg byk kat dia ..Aku mmg bg byk punya .. huhu .

Published with Blogger-droid v2.0.8

Sikap org kita ?

Sampai kena ada signboard begini ? Alahai ... Inilah sikap sebenar org kita.. Tak kira kereta kecik atau besar .. hurmm ..

Published with Blogger-droid v2.0.8
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI