Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 4 September 2012

Merah sudah punggung Qhaliff !

 

Cirit birit punya hal kah ? Aku tak perasan memula tu sbb tak ketara sangat hinggalah wife bagitau tadi sewaktu mandikan dia  ..

Apakah merah di punggung dia tu berpunca dari cirit birit ? Seperti biasa , aku google untuk mencari info berkenaan tu . Walaubagaimana pun , Qhaliff tak buat karenah .. Senyum menggoda seperti biasa .. Ketawa mengilai , bila bergurau .. Mandi pon ok jer .. Ini bermakna aku dah buat satu kesilapan tadi sewaktu basuh punggung dia masa bersihkan najis dia tu haa ..

Dari maklumat yang aku baca .. cukuplah dengan lalukan air saja dan kemudian lap .. Hurmmm .. Aku gosok gak ngan sabun mandian dia .. Ini bermakna , aku tak perlu gosok ke ? Hurmmmm … hurmmm …

Lain lain seperti pakaikan losyen tu , mmg buat .. pon .. Kena kerap tukar lampin .. Nampaknya mmg kena kerap la pasni walaupun sebelum ni mmg kerap dah ..

Sian dia .. sakit pon , tak wat hal .. Senyum bila daddy dia senyum kat dia ..

“ No Gangnam Style Here ! “

 

Tu diaaa ..sampai begitu sekali kepopularitian GANGNAM STYLE ni haaa .. Hingga Sham Kamikaze sendiri persoal 'Gangnam Style'  haaa .. Haa .. camana tu ?

Aku ? Sedikit pon tak tertarik dengan menda ni haa walaupun dah tgk video tu.. Mungkin sbb aku tak tau asal usul kenapa tarian ni boleh jadi begitu menjadi top.. Kalau tau pun , aku tak berminat jugak .. hehe ..

Baik aku layan moonwalk ..

Suka laaa Qhaliff eh ?

 

Betul betul dia ragging aku ari ni .. Tapi bagusnya , bila aku kata , “ JAP ! DADDY nak .. “ , dia diam la kejap .. Hingga dia nampak muka aku balik , baru dia sambung ragging aku ..

Ragging camana ? Suruh dukung dia saja  .. Nampak aku , dua dua tangan dia depakan terus dan mata dia harapkan belas ehsan ! Tapi semua ni berlaku bila selepas jam 2 .. Time ni mmg dia liat benar nak tidur ..

Namun aku masih punya trick untuk tidurkan dia .. Kasi dia main puas puas .. Kasi kain ke .. Pastu sakat dia je .. Kira main cak cak la gitu .. Dia ketawa berdekah dekah .. Lama kelamaan , dia penat dan mula buat hal .. Pada waktu tu , pastikan dah standby susu yang siap dipanaskan .. hehehe ..

Confirm ZZZZZ punyaaa .. Dan yang membosankan aku , time dia sedar , aku ngantuk ! Bila dia dah tidur , mata aku membulat jer !! Arghhh …

Qhaliff saja nak dera daddy ?

 

Ari ni je , 2 kali dia buang air besar .. Satu , power gilers punya .. Satu lagi , sekadar nak bermanja dengan aku .. Amboiiii !! Tu baru berak .. Bila aku dah bersihkan dan nak pakaikan lampin pakai buang dia tu haaa, dia bleh bantai kencing dengan selamba jer !! Abis cadar katil tu haaa .. ARghhhh ..

Nasib baik kecik lagi.. kalau besar , mau aku sunatkan dia haaa …

Diana Danielle & Farid bakal bersanding !

 

Huihhhh !!! Tu diaaa .. Dalam dok nafi takde apa apa hubungan ,tau tau … 3 tahun bercinta ! Hehehe ..

Pasangan selebriti Diana Danielle dan Farid Kamil telah mengikat tali pertunangan pada Ahad lalu di kediaman aktres itu di Damansara, di sini selepas menyulam cinta selama tiga tahun.

Menurut laporan akhbar Berita Harian, majlis berlangsung sekitar pukul 4 petang dimana Diana menerima sebentuk cincin yang disarungkan oleh ibu Farid sebagai tanda dia sudah 'diikat' oleh lelaki itu. “. – Mstar Online

Hurm .. Artis kan ? Apa nak dikato .. Begitulah .. Bila artis berkata benar , kita malas nak percaya sebab mereka kan kerap menafikan .. Tapi akhirnya , YAA .. KAMI MENGAKU ..

Bukan sekali dua , kan ? Lama lama … malas amik tau .. Aku mmg malas amik tau tapi aku buat entri ni sbb aku pernah kenal si Diana Danielle tu haa .. Aku panggil dia Danielle dan dia tak suka sbb watak perempuan nakal  dalam citer Ugly Betty tu haa .. Tapi masa tu dia bersekolah lagi laa .. Citer lama .. hehe ..

Sekejap masa berlalu .. Semoga ke jinjang pelamin ..

Jom makan tengahari di sini ..

 

Tengok jer ? Apa lagii .. Gelak la kuat kuat !

Hadiah Qhaliff di pagi hari ..

 

IMAG3397_BURST002IMAG3398_BURST004

Eh .. berpusing pusing dia yer .. Aku yang baru nak update blog , terus letak ultrabook aku tu dan perhatikan kelakuan dia ..

Opssss .. dia meneran rupanya .. Alahaiii .. Semalam dia dah bagi intro kat mak dia .. 2 das tapi skit jer .. Aku rasa pagi ni confirm ‘tebabooooo’ punya laaa ..

Haruman semakin terasa .. Kali pertama , aku hampir termuntah .. Tapi kali ni , cool .. Kira kalau dok makan nasi kandar pun aku masih selera nak abiskan la.. Hahahah .. Fear Factor tuuu ..

Tepat tekaan aku .. Memang padu dan padat ! Aku kena mandikan dia terus .. Huhu .. Yang pasti , 2 botol susu pasti akan dia minum selepas BAB tu haaa ..

IMAG3399

Baru dapat lena dia setelah membuang segala hampas yang ada .. heehe ..  Sian diaa ..

“Keberkesanan yang terbukti, elok lah dikongsi bersama.”

 

Anda mempunyai masalah kulit ??

Kulit yang kusam?

Kulit yang tidak sekata?

Kulit yang berjerawat & berjeragat?

Dan pelbagai masalah kulit yang lain?

Dah puas gunakan pelbagai jenis produk skincare tapi masih kecewa dengan hasilnya?

Vitamin C 500mg mampu mengubah segalanya, ianya mampu membuat anda tersenyum semula hanya dalam tempoh 2 minggu !! Ramai yang dah cuba dan mampu tersenyum dengan hasilnya. Anda bila lagi??

FUNGSI Vitamin C 500mg (doctor recommend) :

  • Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh
  • Mengecilkan pori2 kulit
  • Menaikkan seri muka
  • Memberikan tona kulit yang sekata & cerah (seluruh badan)
  • Melembabkan kulit secara menyeluruh
  • Memulihkan rekahan pada tumit kaki & siku
  • Merawat masalah jerawat di muka & badan
  • Merawat masalah jeragat
  • Melindungi daripada pembekuan darah & lebam
  • Mengurangkan parut jerawat & kesan luka
  • Diperlukan untuk pertumbuhan & pembaikan tisu
  • Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selsema
  • Membantu mengurangkan gejala gejala alergi
  • Meningkatkan penglihatan
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih
  • Membantu system penghadaman
  • Mampu mencerahkan bahagian2 gelap di celah celah bahagian badan (ketiak, peha dll)
  • Amat sesuai bagi yang mengalami masalah resdung

Tiada sebarang pantang malah ;

  • Ibu mengandung boleh mengamalkan vitamin c 500mg ini
  • Boleh di amalkan ketika period
  • Boleh menambahkan susu badan bagi ibu yang menyusukan anak
  • Sesuai untuk lelaki & perempuan 12 tahun ke atas

 

KKM approval & 100% HALAL !

 

Cara pengambilan 2biji sehari selepas makan

30biji RM45 (15hari) atau 60biji RM80 (30hari)

FREE postage !!

Berminat? Boleh PM di http://www.facebook.com/LailyBeautyCare

ATAU

SMS / What’s app : 0176053711

 

TESTIMONI :

 

Bila lagi nak baiki masalah kulit anda dan tersenyum seperti mereka?

Sebijik macam dalam filem samseng !

 

image

Sila beli Hmetro .. Wah , promosi percuma ..

Perghhh .. dasat giler ! Macam dalam filem filem samseng lak gayanya .. Kekadang aku tertanya , sapa yang ‘cipta ‘ dulu aksi ganas berani mati ni ? Yelah , sampai tak hirau jika ada anggota keselamatan kat hospital tu haa .. Sekali kena ‘bang’ , baru nak tersedar .. hehe ..

Kegilaan manusia sekarang ni akibat pengaruh filem atau filem yang terpengaruh dengan manusia ? Eh ,camana tu eh ? Macam kes letupkan mesin ATM , sembur cat kat kamera tu haaaa .. Dulu tak pernah dengar kes kes gitu .. tapi sejak filem aksi ada keluarkan pelbagai ‘idea idea ‘ merompak bank , maka tak sukar la nak ikut pon , kan ?

Salah sapa ? Kita jugak kan ? Sapa suruh ikut .. kan kan ? Kita jugak dipersalahkan .. Sedangkan filem secara tak langsung mendidik penonton atau bagi idea untuk melakukan jenayah ..

Hurm .. entahlaah .. cakap panjang pon tak guna .. nanti kata , aku ni kolot pulak .. hehehe .. Asal masyuk dh la nooo .. Dapat berjuta , apa nak jadi pada penonton , apadahallll .. Janji aku kayaaa…

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI