Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 10 September 2012

Qhaliff dah ready nak berenang !!

 

IMAG3482

Mampukah Qhaliff jadi cam baby baby di bawah ni ?

Sejak aku mandikan dia gunakan bath tab baby dia , aku nampak ‘bakat’ dia yang suka main air .. Beria dia mandi .. hehee .. Jadi , hari Sabtu ni , aku plan nak try bawak dia main air kat salah sebuah hotel di Lumut .. Hehe .. Adik adik sepupu dia pun ada gak .. Leh join reramai ..

Nanti Qhaliff dah pandai berenang , leh ajak bapak dia lak berenang .. kan Qhaliff kan ?

Leh amik gambar cam ni kan ? Apa gelak gelak ? Aku bukan tak reti berenang laa .. Saja segan skit .. Menyelam aku teror .. Berenang je aku fobia .. Maklumlah , aku dulu bekas perenang sekolah tapi .. tapi .. haaa .. ( entah bila sekolah ada kolam renang pon tak tau la mamat nih .. nak membohong pon berpada pada gak laa )

Resepi ‘bujang’ orang nikah ..

 

Makan la apa pun di bulan Syawal ni , maggie tetap menjadi idaman aku ! Heehe .. Yang ni maggie tom yam yang campurkan dengan saki baki sayur laksam … heheh .. Serius , lazat giler ! Rasa macam nak buat lagi 2 bungkusss jee .. Yang ni pun dah dua bungkus.. Dan dalam tu , ada telur mentah yang digaulkan selepas maggie direbus.. Menambahkan lagi kelazatan yang sedia ada ..

Amacam ? Ada yang terliur ?

Mummy Qhaliff eh ?

Ada yg tanya .. ni ke mak Qhaliff ?? Hiskhh .. takler .. Ni kawan blogger aku gak yg dtg ke pot luck yg mereka buat kat umah aku , smlm ..

Jangan salah sangka yer .. Mak Qhaliff low profile ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Bini-bini Ku Perkasa yang …

 

Janganlah buat drama drama berstatus jajan .. Kenapa ? Sbb orang leh layan sekali jer .. Nak tgok smula , dah takde minat .. Sbb ? Rujuk gambar ..

Blog baru pilihan #1 September 2012

 

Lama dah aku tak buat blog pilihan kan ? Bizi ngan Qhaliff .. ngan makan .. ngan makan .. ngan makan .. ngan makan .. Hahaha .. Makan mesti lebih .. Abis laaa .. gemuk ? Tak de makna ! Boroi ?? Ada harapan .. hehehe ..

Ok .. untuk malam ni , aku pilih blog yang benar benar baru laa .. Tu pun aku detect sbb dia follow blog aku .. Kenapa aku pilih dia ? Sbbnya ? Tu korang g tengok sendiri la ..

image

Selamat datang ke dunia blog .. - S I A N A K R U S A -

Kerajaan patut haramkan je lampu isyarat kereta di Malaysia ..

 

Banyak kali dah .. Setiap hari ada saja makhluk yang tak reti bahasa yang gemar masuk lorong atau simpang tanpa memberi lampu isyarat yang terletak di kiri kanan kereta mereka terlebih dahulu .. Kesannya ? Hehe .. kesannya kecik jer .. Ada yang mati atau cedera .. Ok la kan ?

Tadi , di Bangi .. Hampir gak seorang penunggang motosikal menjadi mangsa yang mana sebuah kereta dari lorong kanan tetiba masuk ke lorong kiri tanpa ‘bagitau ‘ pengguna kenderaan lain .. Dan hampir jadi mangsa , penunggang motosikal yang aku kata tadi laa.. Nak terbabas dia .. Iskh iskh iskh ..

Di Mstar Online .. Sebuah lori yang sarat dengan muatan batu, terbabas dan terbalik lalu menghempap seorang penunggang motosikal yang melalui arah bertentangan di persimpangan tiga Kampung Bujang, Merbok di Sungai Petani, Isnin. Lori terbabit dikatakan cuba mengelak sebuah kenderaan pacuan empat roda yang masuk ke laluannya secara tiba-tiba, dan melanggar sebatang pokok besar di persimpangan jalan itu sebelum terbalik. Saksi kejadian, Salmah Mansor, 57, berkata, dia yang ketika itu sedang menyediakan goreng pisang di gerai makan di situ, hanya mampu melihat lori terbabit terbalik dan menghempap motosikal yang dinaiki mangsa. Foto BERNAMA

 

Memandangkan ramai yang berminat untuk tidak menggunakan lampu isyarat di kereta masing masing , apa kata kerajaan suruh buang je lampu lampu tu atau pasangkan lagi lampu lip lap di badan kereta yang punya roda ..

Update blog melalui tv je pasni ..

Muhahahahha .. Aku tak teringat .. Beli kabel HDMI .. sambungkan pada tv lcd dan ..walaaaahhh .. Tu diaaaa .. Free movie wehhhh ..

Aku guna tv je la pasni utk update blog .. hehe .

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sibuk sangatkah kita ?

Dah hampir 3 bulan aku tak ke gym tapi aku buat senaman ringkas gak kat rumah utk keluarkan peluh serta gerakkan segala anggota badan ke tahap maksima yg boleh ..

Bukan apa .. aku risau diserang penyakit je sbb aku dah mula makan tidur makan tidur sejak tak aktif ke gym ..

Jadi aku buat bila ada masa terluang tapi pastikan 3 kali seminggu ..

Jangan tunggu doktor nasihat , baru beria nak cari,kan ? Hehe ..Jangan bg alasan terlampau bizi utk kesihatan kita ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Dapur baru utk rumah baru ..

Nasihat aku , jangan terburu buru membelinya.Harga, memang diorang bagi kaw kaw punya walaupun diorh kata murah. Pastikan buat survey dulu di mana kedai dan juga google forum berkaitan dgn apa yg kita nak beli ..

Buang masa ? Kita boleh jimat hingga RM500 !! Dan jgn lupa tanya hadiah percuma ..

Nak lagi best ? Masa bertanya tu bgtau je kita dpt murah di kedai sekian sekian .. Kalau dia tak nak bg murah , blah je .. jgn layan ..

Jangan lupa hak kita .. Tanya sekali jaminan bertulis .. hehe .. Aku dpt dah .. hehe .. Tinggal nak beli barangan utk bilik tidur utama ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Qhaliff ke klinik ..

Selsema dan batuk yg mula menyerang Qhaliff, membuatkan aku ke klinik An Nur utk dptkan rawatan ..

Hurm .. ada gak google baca pasal demam dan selsema bayi ni .. Ada tips dan juga pendapat ..

Tgu jap lagi apa kata doktor ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Benar2 mengubah kesihatan ..

 

Vivix sememangnya untuk kesihatan keseluruhan. Alhamdulillah, banyak yang telah berubah kesihatan Cik Aniz sejak berkecimpung dengan Shaklee ni. Beliau ni masih muda tapi menghadapi masalah tekanan darah tinggi dan beberapa masalah lain.

Muda2 dah kena darah tinggi tu, bahaya tu. Kalau berumur pun bahayanya sama juga, cumanya saya sangat terkejut bila beliau mengatakan beliau menghadapi masalah tu. Tapi kira ok lah sebab beliau mengetahuinya dari awal. Boleh kita usahakan sesuatu kan.

Jom kita tengok testimoni dari customer saya merangkap biz partner saya yang pertama ni. :) .. Klik SINI ..

Bila Qhaliff tertunduk malu..

 

Cuaca panas menyebabkan Qhaliff berpeluh ketika tidur lalu mak dia bukakan baju dia .. Pada masa sama , akak akak yang datang ke rumah bertanyakan Qhaliff .. hehe .. Tak tanya pun pasal aku .. huhu..

Aku g jengok Qhaliff kat tempat tidurnya .. Dah terjaga pun. Sekejap benar tidurnya.. Mungkin panas la tu .. Aku dukung dan bawa keluar tanpa bajunya. hehe .. Panas.. aku sendiri pun berpeluh peluh ..

Terus disambar oleh salah seorang rakan Whatsapp juga seorang blogger ..

Terus tertunduk malu dia .. Ecehh ..dah reti malu jugak anak aku neh ehhh .. hehehe … Dan cam biasa , sukar untuk dia lemparkan senyuman .. hahaha .. Qhaliff qhaliff ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI