Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 13 September 2012

Qhaliff dah nak makan ?

 

IMAG3518

Amboi amboiiii .. Dah mula sibuk tengok orang makan skang ni ! Aku rasa dia akan ikut jejak aku yakni bagi je apa saja , bedal ! Hahaha .. Bagi ubat pon dia nganga ! Takde laa nak tolak langsung .. Bahaya ni ! Jauhi obesiti .. hehe ..

Tu belum ada gigi tu .. Kalau ada ? Hahaha .. hari hari confirm ajak daddy lepak SECRET RECIPES ! Botak daddy wehh !! Huhu ..

RESIDENT EVIL : RETRIBUTION

 

Best tak ?

Hurm .. seperti biasa , filem ni mmg penuh dengan aksi yang membuatkan masa bergerak tak disedari langsung .. Tau tau , dah sampai penghujung dan seperti biasa … BERSAMBUNG ..

Best mmg best .. syiok mmg syiok .. Cuma di penghujung cerita tu aku teringatkan amaran yang sememangnya dinyatakan khas untuk kita .. hehee..

Apakah itu ? Hehe .. kang kata aku kolot lak .. Rajin rajin la membaca buku mengenai akhir zaman .. hehe ..

Berapa bintang ? Aku bagi 3.5 dari 5 .. Aksi yang dah dijangkakan tapi tetap menarik .

Blog aku dah dikenali di Eropah ?

 

Er ..tapi aku tulis dalam bahasa Melayu pasar .. Takkan diorang terjemah ikut Google translate kot ?

 

image

Tengok Follower yang ke 25,020 tu haa ..

image

Haaa … kan kan ? Bila aku masuk ke blog dia .. Tu diaaa aihhh …. Sepatah haram aku tak paham . Cuma ada part COMENTTI .. haa tu aku paham .. Dia kata ‘ Tak reti reti nak komen ke ?? “ .

Tak sangka gak kan ? Hehehe . Sudi gak dia follow aku eh .. Jadi utk malam ni , nilah blog yang aku nak perkenalkan kat korang .. Kira blog oversea la.. hehehe ..  http://labottegadeisensi.blogspot.com/

Coffee Village Cafe , Desa Putra.

Di Sg. Merab .. Kira dekat dengan Putrajaya. Saja nak test makan kat sini .. Suasana petang mmg mendamaikan ..

Berhampiran dgn cafe ni ada kolam pancing ikan . Sebelah malam , boleh karaoke kat sini .. hehe ..

Makanan ? Aku order tom yam dan nasi pataya .. Sedap ? Yummyy ...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Konsep rumah idaman ku ..

 

http://theluxhome.com/wp-content/uploads/2011/02/modern-contemporary-small-apartment-interior-design-concept-1.jpg

Cantik dan simple.. Aku rasa ni untuk apartment .. Untuk rumah teres , ruangnya lebih besar dan pastinya susun aturnya berbeza skit ..

Untuk rumah baru aku , dindingnya dah dicat warna seperti dalam gambar tu .. sofa , mmg merah dah dan yang lain tu , dalam perancangan untuk memiliknya ..

Modal ? Hehe .. tu gunanya berjimat cermat dan kena rajin mencari .. Elakkan pembaziran di masa muda .. Nanti dah tua macam aku , haaaa .. terkial kial haaa nak cari duit lebih untuk buat itu ini ..

Semua ni , aset gak .. Boleh jual bila rasa nak tinggal di kampung untuk habiskan sisa sisa usia .. Erk … Penang ke Kelantan eh ?

Qhaliff punya pasal la niii !!

 

Huwaaa.. abiss daaaa otot otot daddy .. Dah 3 bulan tak g gym. Ada sorang kawan blogger ( Mr.Frecky) bagitau dia 8 bulan dah tak g gym .. Punca , tak sure .. Tapi yang sure , bulat daahh .. Hahahah ..

Aku ?? Aku ??? Hehehe .. 6 pek dah bertukar jadi keju dah .. hahaha .. Betullah kata kawan kawan yang ada anak ni .. Ada anak ni susah sikit nak bersenam . Maklumlah , kita tak mampu nak ada maid untuk jaga baby bg membolehkan kita punya masa sendiri .

Cam aku ni , untuk ada masa sendiri , selepas jam 12 tengah malam dan Qhaliff dah tidur nyenyak . Takkan la masa tu aku baru nak full workout kan ?

Tapi ada gak la aku curi curi buat pada waktu petang tu .. Dapat setengah jam pon , comel dah tu .. Asalkan berpeluh dan sihat dah laa .. Nak berketul ketul tu , tak perlu dah laa.. Duit untuk beli suppliment tu , boleh guna untuk keluarga… hehe ..

Boroi pon boroi laaa .. Selamat skit kan ? Hehe ..

Perlukah anda pasangan yang kuat cemburu ?

 

image

- Keratan tajuk utama akhbar Hmetro -

Tak cemburu pun masalah gak kan ? Tapi dari terlalu cemburu hingga hidup pun merana seperti dalam cerita BUKAN BIDADARI ..

Bagi mereka yang ada kekasih yang belum lagi menikah tap dah berani naik tangan .. fikirkan semula … hehe ..

Pakej Penyusuan

 

Untuk ibu2 yang mempunyai masalah ttg susu ibu ni, tak kiralah susu merudum ke, baby tak nak menyusu direct ke, baby taknak ebm ke... MESTILAH mencari jawapan kepada masalah anda secepat mungkin. Sebab susu ibu adalah perkara yg tak boleh ditangguh2, sehari dua anda tangguh, secepat itulah juga susu ibu akan merajuk/merosot sekiranya tidak ditangani dengan betul.

Jadi, berkongsilah, berkongsilah masalah anda itu dengan org2 yang tahu tentang susu ibu, org2 yang pakar tentang susu ibu. InsyaAllah, setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.

 

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut , baca SINI ..

Perlukah aku IPHONE 5 ?

 

Ahaa … awal pagi tadi , ramai tertunggu tunggu IPHONE 5 diperkenalkan kepada umum oleh APPLE .. Apakah benar benar lebih maju dan canggih dari yang lain seperti guna hologram , lutsinar .. Eceh.. jauh benar sangkaan mereka kan ? Ala ala terlalu canggih gitu . Kang tak mampu beli haaa ..

Bila aku dan tengok video pengenalan IPHONE 5 … maka .. ehehe .. Jom tengok kelebihan IPHONE 5 ni dulu ..

Hurmmm .. hurmmm … Aku kekal dengan HTC ONE X aku memandangkan lebih kurang jer .. Mungkin lebih laju dan lebih cantik kualiti gambarnya dari ONE X sebab dia keluar kemudian dari ONE X .. Yang ONE X ni pun dah cukup memuaskan hati aku ..

Dan .. aku sokong produk Asia .. hehe ..

Qhaliff mimpi apa tu ?

 

Tengah sedap sedap dia tidur , tetiba dia menangis .. Kalau dia menangis masa ni , mmg kelam kabut la skit.. Sebabnya, takde intro.. Terus ke korus ! Apa yang dia mimpi eh ?

Menurut babycenter.com.my , bayi muda mempunyai lebih banyak tidur mimpi daripada orang dewasa. Mengikut pakar tidur AS, Dr Richard Ferber, bayi pramatang menghabiskan sekitar 80 peratus masa dalam tidur mimpi REM (rapid eye movement) dan 50 peratus menjelang cukup bulan. Ini jatuh ke 33 peratus menjelang usia tiga tahun dan mencapai peringkat orang dewasa, iaitu 25 peratus menjelang 10 hingga 14 tahun.

Tidur mimpi dianggap satu masa penting untuk membolehkan semua pengalaman kita difailkan, oleh itu, memang penting untuk bayi yang sedang membesar dan berkembang cepat.

Jadi , jangan pelik la yer kalau baby kita tu tersenyum sewaktu tidur. Tu bukan dia mimpi basah tau !! Jangan mengatal lak suruh mandi wajib .. haaa ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI