Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 19 September 2012

Bila Qhaliff terliur ..

 

Sian betul laaa anak aku sorang ni .. Haih .. Meleleh air liur dia bila tengok kitorang makan .. Aku pusingkan halakan dia ke tempat lain pun dia tetap pusing nak tengok makanan .. Pastu mulut dia sebijik meniru cara makan ! Hahaha .. Aku rasa macam nak gigit dia je masa tuuuu ..

IMG_20120919_204123IMG_20120919_204156IMG_20120919_204212

Nak dijadikan cerita , dapat jugak laa dia merasa fresh oren tapi bukan dengan mulutnya .. dengan jari dia ! Hahaha .. Cepat giler dia bertindak mengeramkan hati ibu dia .. hahaha ..

Sabaq la sayang .. Lagi 3 tahun , baru leh join daddy eh .. hehehe .. Buat masa ni , biarlah daddy main kejar kejar dulu ngan Qhaliff yer ..

KL Burger Bakar Ukay Perdana

 

Tu diaaa .. Ni kali pertama aku tengok sendiri dan rasa setelah dengar macam macam cerita pasal burger bakar ni . Memandangkan aku belum beria lagi nak membakar segala lemak kat perut ni , aku nak try satu ..

Ada banyak pilihan kat sini .. Semua menyelerakan tekak aku ketika ni sbb kelaparan .. Yummy .. semua aku nak order ! Tapi confirm kena sound ngan wife ! Bukan apa , ingat ingat skit kesihatan tu haa .. hehe ..

Utk pertama kali ni aku try KL GANGSTER tambah cheese .. Sedap ? Sedap ? Sedap keee ?? Senang citer, aku nyaris nak tapau satu ! Hhehehe ..

IMAG3640_BURST002

Kat mana aku beli ni ? Memandangkan aku kat Putrajaya , maka paling dekat ialah dekat Soho Bangi lama tu .. Tau tak ? Aku nak bagitau pun , aku tak teror sangat nama jalan .. hehe ..

Haa .. kat sini laa .. hehhe .. Ada harapan aku boroi pasni ..

Anugerah Blockbuster 2011 pilihan peminat !

 

'Anugerah Blockbuster 2011' Diyakini Lebih Telus ! Wow … Tu tajuk artikal yang aku baca kat Mstar Online .. Hehe .. Aku tulis gini , ada yang ingat aku anti filem tempatan .. Hehehe ..

Aku bukanlah anti filem tempatan . Tak baik aihh .. Aku antara mereka yang meminati filem  buatan anak Malaysia .. Tapi yang benar benar buat filem la .. Yang sekadar buat nak kaut untung tu . maaf la yer ..

Berdasarkan kategoi yang dipertandingkan , aku rasa macam ada tak kena jer  .. Kenapa yer ? Sebabnya cara pemenang ditentukan berdasarkan 50 peratus daripada undian SMS dan 50 peratus lagi dari undian secara dalam talian.. Kiranya peminat kena keluar duit gak la untuk mengundi eh ? Serupa macam dah rancangan realiti tv la eh ? Kena undi wehh ! Satu online dan satu lagi sms .. Kalau nak menang , kena suruh peminat buat dua dua ..

Tiada juri yang mengadilinya kecuali peminat .. Antara kategori yang dipertandingan , mmg hebat hebat laa sbb ada  TERHEBAT dibelakangnya ..

Anugerah Filem Terhebat , Anugerah Tuan Direktor Terhebat , Anugerah Direktor Baru Terhebat , Anugerah Filem Aksi Terhebat , Anugerah Filem Kelakar Terhebat , Anugerah Filem Takut Terhebat ,. Anugerah Drama Muzikal Terhebat , Anugerah Hero Terhebat , Anugerah Heroin Terhebat , Anugerah Watak aPenyangak Terhebat ,Anugerah Lagu Filem Terhebat ,Anugerah Hero Baru terhebat , Anugerah Heroin Baru terhebat ,

Bila tengok satu anugerah ni  , barulah aku tersenyum ..

“ Anugerah Astro First Terhebat “

Ohhh .. Astro !! Hehehe .. Tak hairanlah kan ? Memang suka benar buat UNDIAN SMS ni .. hehehe ..

Mesti dasat dasat hadiah kan ? Maklumlah , untung besar wehh .. hehehe .. Dan bila artis tu dah menang , ada yang terlupa mereka menang sbb ‘duit’ peminat ..

Fikir fikirlah sebelum mengundi . Memang benar kita  menyokong tapi janganlah sampai diperbodohkan secara terang-terangan ..

Jangan marah aa . Hak bersuara .. tiada maki hamun tetapi sekadar pendapat peribadi .. Apa kata tukarkan saja dari TERHEBAT tu kepada POPULAR ! TERHEBAT ni perlu ada penilaian dari juri terpilih gak ..

Daddy dera Qhaliff eh ?

 

Menari nari Qhaliff bila nampak mak dia balik .. Senyum sampai ke telinga.. Pantang sua tangan , terus melompat nak ke ibu dia .. Bila aku sua tangan , dia paling .. Amboiiiiii … ni la diaaa .. ni la diaaaa .. Huwaaaa .. daddy kiciwaaaa ..

“ Daddy dera Qhaliff ke ? “ . Mak Qhaliff tanya ..

Aku pandang tepat pandang mata Qhaliff ..

“ Bagitau , siaappp esok ! “ . Aku bagi amaran melalui gelombang otak pada Qhaliff ..

Hahahaha .. cite dongeng betul .. Tapi sesungguhnya , Qhaliff dah kenal orang .. Dia nak kat orang tapi kejap je.. Pastu teriak .. hahaha

Maaflah sayang ..

 

Hurmm .. nak didukung lagi dia hari ni . Tiap petang , mesti nak dukung .. Huhu .. Mungkin sebab dah biasa setiap petang asyik keluar jer .. Tu yang dia tamo baring ..

IMAG3635

Letak je , nangis .. letak je , nangis .. Perghh .. Kalau orang tak sabar ni , confirm dah naik angin .. Aku sabar ke ? Naik angin tu takde la .. tapi guna ketegasan gak la iaitu biarkan je dia jerit jap .. Tapi aku tetap pantau gak la..

Dia akan kuat menjerit bila nampak mak bapak dia. Kalau takde orang , dia tengok tv ! Adoiyaiii .. manja terlebih nihh !

IMAG3636

Dalam kul 3 lebih , baru dia nak lenaaaa .. Bila tengok dia tidur  , kesiannn je dia.. Haih , menyesal pulak buat kat dia gitu .. Baby , mesti ada tak kena bila dia menjerit kan .. Aku syak lebih pada panas je .. Cuaca panas menyebabkan mereka tak selesa ..

Sudah bergelar Mejar (Kehormat) Datuk Nicol Ann David !

 

Waah .. Cayalaahh .. Tahniaahh !

Panglima Tentera Udara, Jeneral Tan Sri Rodzali Daud menyampaikan watikah pentauliahan pangkat Mejar Kehormat kepada pemain skuasy No 1 dunia, Datuk Nicol Ann David (kanan) pada majlis pentauliahan pangkat tersebut di Markas Tentera Udara, Kementerian Pertahanan di Kuala Lumpur, Rabu. Mejar (Kehormat) Datuk Nicol Ann David telah dilantik sebagai Pegawai Kehormat dalam Pasukan Simpanan Sukarela TUDM (PSSTUDM) yang berkuat kuasa 28 Jun 2012 setelah diperkenan oleh Yang di-Pertuan Agong. – Mstar

 

Mejar (Kehormat) Dato Lee Chong Wei  ( Tahniah DATO' LEE CHONG WEI ! ) dan .. er .. .. Mejar (Kehormat) David Teo ..

Hakkkk Puiiii …

 

Walaupun digunakan sesama rakan rakan dalam bentuk perkataan , bukankah itu satu perbuatan yang kurang manis ??

Mungkin ada yg rasa itu satu gurauan tapi apakah kita dah abis idea untuk berlawak jenaka hingga guna perkataan yang kurang elok untuk dibaca ?

Setiap ayat kita akan bayangkan kelakuannya .. Dan cuba bayangkan ..

“ Dia tu ke blogger popular ?? Hakk puiii .. “

Dia tekan anak tekak dia  dalam dalam pastu meludah … Sbb ada HAKK kan ? Dan macam macam ayat lagi ada ..

Ingatlah .. Kita ni beragama Islam dan berbangsa Melayu atau pun tak kira apa bangsa sekali pun , pasti menekankan kesopanan bila berbicara ..

Kalau ALLAH nak permudahkan ..

 

Lama dah tak tertinggal solat Dhuha .. hehe .. Azam nak mula balik bermula hari ni .. Tapi sukar skit nak buat selagi Qhaliff tak tidur .. Niat dah ada …

Kul 9 lebih … merujuk pada entri aku yang tadi tadi tuuu .. akhirnya Qhaliff lena setelah liat nak tidur pada awalnya. Pasang niat awal awal dan berdoa agar Qhaliff dapat tidur lena ..

Kul 9 lebih .. dia lenaaaa ..

IMAG3628

Selesai je aku solat .. Zasss .. mata dia terbukak ! huhuh … Masa dia lena tu , aku tengok dia tak bergerak langsung .. Hehe.. Risau la pulak.. Pasang telinga .. Oh , bernafas lagi .. huhu .. Kena alert okeh !

Apa pun , bila kita nak buat perkara baik , pasang niat dan berdoa pada Allah semoga dipermudahkan .. kan kan ?

Aku faham yang aku tak faham !

 

 

Kenapa kita yang punya agama ini .. yang tau kewujudan syurga neraka .. yang tau balasan di akhirat kelak , masih ingin menjadikan syaitan sebagai teman ?

Sakit hati .. dengki .. dendam .. lalu digunakan syaitan untuk melunaskan segala perasaan tu .. Tidakkah mereka takut akan azab ALLAH ?

Dan Allah SWT berfirman:
"Sesungguhnya orang yang mempersekutukan (sesuatu dengan) Allah, maka pasti Allah mengharamkan kepadanya surga". (Al Maaidah: 72).

 

Bertaubatlah ..

Daddy , jgn kacau !!

PicsArt_1348020742449

IMAG3626

Amboiii .. layan nampkkkk … Mandi dah.. Makan je belum .. ehe … Makan nanti tengahari jer la eh .. Tdo dulu tau …  Daddy ada work nak buat .. Pergh .. speaking koooo .. hahahah ..

IMAG3628

10  minit kemudian ….

Mengada sungguh eh Qhaliff !

Malam , liat nak tidur ..Puas cuba nak tidurkan dia , dia dok bantai senyum dan ajak main ..

Bila dukung dia.. basah bahagian belakang badan dia .. baju aku tukarkan .. Dan tak lama kemudian baru wife dpt tdurkan ... Oooooo .. kena tukar baju eh..

Siang , sblm nak tinggalkan dia .. kena susukan dan dodoi dia .. baru lenaaa..

Skang baru 7 lebih .. Kul 9 lebih bangun.. Pasang lagu lullaby .. sambung tdo dua beranaaak .. huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI