Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 29 September 2012

Sepetang Qhaliff di Umai Cafe ..

 

Sekarang , setiap petang wajib kena keluar amik angin.. Kalau tak , si kecik ni mengamuk sakan ! Dia dapat tengok luar pun dah cukup .. Hahaha .. Aku sendiri pun bosan kalau dalam rumah jer ..

 

Lokasi .. Presint 3 , Umai Cafe .. Memang best santai sini ..

Jap ada ... Tau tau , takde sudah ..

Terima kasih abengla ...Nanti saya bayar eh ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Budak comot suka makan …

 

Aku kat Perodua Service Center .. tinggal Qhaliff ngan mak dia kat rumah .. huhu .. Dan hari ni , mak dia kasi dia makan makanan yang sedappppp.. Puree Carrot ! yummyyyy .. Sukakah dia ?

Abisssss… huhu .. dan aku masih lagi di sini ! Arghhhh .. lamanyaaaaa … Tak kisah la.. Janji kereta’ sihat’ ..

Jangan lupa baca yang SINI ..

Qhaliff mintak tolong .. boleh ?

 

image

 

Sapa sapa yang ada facebook , mintak tolong skit boleh ? 2 langkah je pun .. Cara yang mudah sangat ..

  1. Klik LIKE kat SINI
  2. Pastu klik LIKE kat SINI 
  3. Kalau sudi share kat FB korang , amatlah dihargai sangat ..

Tu je pun kan ? Hehehe .. saja nak join contest untuk Qhaliff .. hehehe .. Terima kasih la yer pada yang sudi sokong Qhaliff tu .. 

Pabila Qhaliff rehat dari menyusu ..

 

Bila dia berenti jap dari menyusu , dia letakkan kaki dia atas kaki aku. Bila sambung balik  menyusu , dia tarik kaki dia .. Pastu dia berenti balik.. Dia angkat letak kaki dia semula atas kaki aku sambil goyang goyangkannya ! Amboiii !!!!

Ada yang mungkin meluat membaca entri anak aku ni .. Maaflah .. aku tau bukan aku sorang je ada anak tapi inilah cerita aku mengenai anak aku di dalam blog ini yang mana aku mulakan penceritaan dalam blog ni tanpa kehadiran Qhaliff ..

Bila Qhaliff muncul , segalanya berubah. Kisah dia ulang alik ke hospital . Balik kampung .. dalam pantang .. dan macam macam lagi. Semua ini merupakan penceritaan peribadi yang mana satu hari nanti , kita pasti merindui anak kecil kita ni dan blog inilah aku gunakan untuk lepaskan rindu..

Dah hampir masuk 6 bulan dah dia .. Masa bergerak terlalu laju. Seolah semalam dia baru lahir jer.. huhuhu..

Seindah Biasa … Berkesan rupanya .

 

-iklan -

 

‘’Ei da gemuk la u syg’’…

“Part pingang tu ok tapi part paha tu besar la…”

“Kalau kurus dan kecik sikit mesti tambah comeii”

Adus….pernah sesiape kene tegur camni tak???…tak kisah la teguran dari En sayang BFF atau dari En huby sendiri??….tak tau nak kate la kan camner perasan time tu…rendah diri,down ..rase nak je hantuk muka kat meja pun ade kan..haha

Kalau En huby/En Sayang tegur camni takper la kan…sekurang-kurangnye kita tau part mane nak diperbaiki…Tp kalau dia diam-diam asyik senyum jer…tak kisah pun pasal badan kita….tp tetiba dapat tau dia pasang spare kat luar tak ke haru???merana jiwa…hehe

Actly penah En huby tegur camni…tapi tak la rase marah ngan dia.malah rase terima kasih kat En huby sebab teguran dia buat rase tercabar..perlu buat sesuatu sebelum ‘terlambat’…Eyelah kalau bole kita sbg wanita nak beri yang terbaik buat pasangan kan.tak kisahla yang da kawin mahupun yang belum…Pada yang belum kawin tu…teguran setakat teguran je k…tak bole la nak lebih-lebih…hehe

Kesimpulannya…Wanita dijadikan cantik oleh Allah dan sememangnye nalurinye pun dijadikan amat suka kepada kecantikan…So tak hairanla ramai wanita diluar sana sanggup berhabis duit untuk cantik kan?

clip_image002

So,dulu sebelum kawin memang berat badan maintain jer...53kg dengan ketinggian 163cm….dan bile da berkahwin pun bole kawal lagi…..

clip_image004clip_image006

Tapi bile pregnant jer …segalanye..berubah.. Berat badan bertambah naik,sakit belakang ,kulit kusam…migraine yang sedia ade pun bertambah teruk..

clip_image010clip_image008

Then mase tu …memang menahan sakit dan telinga jer dari di perli oleh En Huby…sampaila satu hari bila bukak FB terjumpa iklan PB ni …mase tu ingat korset ni macam korset biase jer….tak pela kan..nak beli pun sb nak ganti korset lame(brand ape ntah beli kat Giant jer) yang da koyak dan tercabut tetulang….da buang da pun…buat lawak betul…

Experience first day bile pakai PB korset ni memang sedap dan selesa …lain dari yg penah pakai sebelum ni.instant shape!…dan yang paling cepat ketara sekali perut makin lama makin kempis,strech mark juga semakin berkurang dalam masa beberapa minggu jer…senggugut yang selalu datang tiap2 bulan pun dah tak ade,migraine pun berkurang….sakit belakang yang dulu buat sengsara pun telah berkurang…rupanye PB ade 7 tetulang memori yang menyokong tulang belakang kita…dan sekaligus menjaga posture badan jd lagi menarik bile duduk..tidak lagi bongkok..kawan opis pun perasan…sekarang jalan tegak dan bile duduk nampak cantik jer…katanye macam ala-ala Rozita Che Wan…betul…

clip_image012clip_image014

Bile di beritahu …rupanye PB ni ade FIR(Far InfraRed Ray) yang akan bertindak balas dengan tubuh kita untuk melancarkan peredaran darah dan tubuh akan lebih sihat dan muka pun semakin berseri...

PB satu-satunya korset yang mendapat pengiktirafan SUPERBRAND dan ada LIFETIME Warranty….so segala koyak dan cangkuk tercabut bole rujuk agent semula tanpa ape-ape bayaran…FOC…tak sama kan dengan korset yang lain..berbaloi la kan…beli sekali tapi bole pakai seumur hidup..

Bila da beli dan pakai sendiri baru yakin yang PB ni bukan sahaja untuk shape kan badan tapi tahap kesihatan pun bertambah baik…betul la kata agent saye dulu tu…PB ni direka 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecatikan…..

Then…after few month pakai…memang puas hati sangat….berat badan turun sampi 10 kg….seronok betul….sekarang En Hubby pulak cakap “Eii u makin hari makin cantikla,lain dari biase I tgok u”…..hehe berbunga-bunga hati…rase nak melompat tinggi jer…wanita mane tak suka bila dipuji..even anak da besar tp bole maintain berat cam sebelum kahwin….tak sangka berkesan rupanya…

clip_image016 clip_image018

So dari pengguna PB now I’m officially pengedar yang sah….so pada yang nak tau lanjut tentang PB ni bole hubungi saye ye.Yang mana nak start cuba-cuba nak cari side income pun bole….saye bole tolong bantu…email atau sms jer …runding cara percuma jer…tak kisah la kalau tak jadi beli pun…but still bole jd kawan kan.

clip_image020

Fariza Munir 012 3495041

Email :Khyra2005@gmail.com

Website:www.farizamunir.com

Asal tengkuk aku lepas , dah la ..

 

Alhamdulillah .. ramai tepuk tangan dan lap peluh di dahi selepas dengar perbentangan bajet 2013 dari PM kita .. Legaaa .. macam macam dapat aih ..

Semalam , orang tua aku ke satu mesyuarat yang mana setahu aku berkenaan rumah flat yang aku membesar , akan diruntuhkan kemudian dibina kondominium mewah ..

Seingat aku dulu , pelbagai janji manis ditaburkan oleh pihak wakil rakyat situ yang mana jika mereka menang , flat itu akan dijual pada mereka dengan harga berpatutan.

Dan , hingga kini aku berusia 36 tahun ( tinggal kat situ pada umur 8 tahun ), rumah flat tu masih belum dijual… Dan terkini , nak diruntuhkan dan dibina kondominium. Sapa mampu beli ?

Dan ke semua penghuni flat tersebut akan dipindahkan sementara ke kawasan kawasan baru , sementara menanti apartmen berpuluh tingkat siap dan mereka dipindahkan ke situ semula. Berpuluh tingkat ! Yang nak duduk semua dah tua tua belaka termasuk orang tua aku .. hehehe ..

Aku , sebagai individu .. tengkuk aku mmg lepas laa .. legaaa .. Camana dengan orang lain ? Mereka kata , rezeki masing masing .. Hehehe .. Benar , hari ni kita kata begitu . Tapi lambat laun tsunami tu akan sampai pada kita dan kita akan merasainya sama ..

Apakah mereka akan turut rasa sama ? Korang rasa ? Maaf .. aku tak suruh korang sokong pembangkang atau sapa sapa .. cuma fikirkan .. Hari ni tengkuk kita lepas ..

Apakah kita terdiri dari manusia yang hanya pentingkan diri kita saja ? Janji kita lepas , dah ..

* Part bas sekolah telah diedit kerana salah faham .Terima kasih kerana membetulkan.

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI