Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 30 September 2012

Sepetang Qhaliff di Alamanda ..

 

Waduh , waduh .. Tak sangka ari ni leh lepak lama kat Alamanda. Ramai pulak orang yang aku jumpa kat sini . Ada yang bertahun tahun lamanya tak jumpa , leh terjumpa kat sini .. huhu ..

IMAG3829IMAG3828IMAG3826

Itu kawan lama la.. Kawan maya pun ada gak yang tersempak tadi .. Jumpa NURUL NADIA MAMAT .. Blogger dan juga seorang yang aktif mengtweet di Twitter .. ehehe ..

Gambar kat atas tu .. Aku tak pasti sebenarnya Qhaliff dok main atau dok menangis ! Dia gigit sambil menangis ? Bila aku amik dia ok pulak . Bila bagi , dia main tapi menangis ! Geram sbb tak leh nak gigit ke ? Hehe.. tunggu ada gigi eh sayang ..

Ok sambung… Jumpa Nurul kat depan Baskin Robbin .. Haaa .. Nak pulak si Qhaliff ni didukung oleh Nurul haaa ..

IMAG3830

Huh .. aku sua tangan nak amik , dia tak nak .. Amboi amboiii … Kemudian , bawak Qhaliff g beli baju dia memandangkan baju dia semua dah ala ala baju budak gymnastik .. hehe .. ketat gituu .. G beli kat Parkson ..

Di Parkson , ada sesuatu yang menarik minat aku ..

IMAG3835

LET’S DONATE YOUR OLD CLOTHING atau dalam bahasa melayunya sedekah la baju lama anak korang tu haaa ..  Untuk keterangan dengan lebih lanjut , sila ke Trudy & Teddy ..

Dan beli la beberapa baju untuk Qhaliff .. Sian.. bapak tengok jeer .. huhu … Tak pe la , asal anak nampak comel dah la.. Bapak nampak comel , mak tak senang duduk .. kan ? Hahaha ..

Pastu , g gunting rambut Qhaliff .. Apa ??? Qhaliff gunting rambut ??? Gambar mana ?? Tu nanti aku up entri lain eh.. hehe ..

IMAG3853

Selesai.. Baliiikk.. Dalam perjalanan nak ke parking , jumpa seorang lagi rakan blogger .. PEMBAWA WACANA atau namanya yang diberi ayahnya, Ahsan Mubarak .. Blognya , WACANAKU2009 penuh dengan insiprasi kalau rajin baca dan fahami betul betul ..

Tup tup ..dah kul 6 .. ehh.. ada satu lagi .. lupa nak cerita .. Sebelum jumpa Ahsan , g ..g … makaannn ..

IMG_20120930_174544

Kenny Rogers laaa .. apa lagi kan ? Hehehe .. Sedap ? Tentu laaa .. Mahal ? Tentu laaa .. Nak murah , buat sendiri .. kan kan ?

Selesai .. balik …. Alhamdulillah ..selamat sampai .. Sekian … Terima kasih kerana sudi baca.. Pecah kaca  , pecah gelas .. Dah kasi pecah , silalah bayar !

Maaf .. aku nak unfollow anda !

 

Ahaa.. Jangan kumpul dosa kawan .. Tak baik .. Kita hidup ni , bukan confirm  sampai dunia hancur .. Entah esok lusa , jalan … Kalau tak sempat mintak maaf camana ? Kalau dengan aku tak pe , aku maaf jer .. Tak mintak maaf ngan aku pun , aku maaf kan .. Selebihnya , mintak ngan ALLAH ..

2012-09-30_19-33-32-1-1

Kalau benci atau tak suka , jangan dekati atau amik tahu langsung. Peliknya kenapa nak jadi bapokrazzi ? Olohh .. jangan gitu kawan .. Tak baik .. Kita jauhi apa yang kita tak suka. Dosa pon tak dapat kan ? Ke dah takde kehidupan sendiri hingga nak join kehidupan orang lain ni ?

Apa pun kawan .. Aku doakan agar kawan temui kebahagiaan yang di cari atas muka bumi ini . Jangan kaco orang supaya orang tak kaco anda .. ok my dearrrrrr ? Geli eh ? Hahaha .. Rileks arrr ..

Hidup kita ni sekejap sangat .. Jangan persiakan dengan melakukan sesuatu yang sia sia ..

Dapat sms mengarut ? Cara nak hentikan.

Tu diaaaa ... Hantar je STOP ALL .. Habis cerita !!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Qhaliff .. makan timeee !!

IMAG3814-1IMAG3812-1IMAG3815-1

IMAG3817-1-1

Dia nak suap sendiri !! Tak sabar dah nak jadi orang besar ! Gigi pun takde lagi , ada hatiiiii nak suap sendiri .. huhu ..

Ni Qhaliff dok makan puree carrot .. Terlupa nak kisar sekali ngan kurma… Pasni nak campur sekali semua makanan dia dengan kurma. Nak ajar dia makan sayur, buah di usia baby ni .. Nanti besar tak liat nak makan sayur n buah ..

Mari tambah pendapatan anda !

-iklan-

MAHUKAH ANDA MENJANA PENDAPATAN 5 ANGKA SEMINGGU ?

DENGAN HANYA 1 JAM SEHARI? ANDA DIJAMIN:

  • TAK PAYAH keluar rumah tempuh traffic jam
  • TAK PAYAH jual barang atau perkhidmatan
  • TAK PAYAH cari downline atau klien atau pelanggan
  • TAK PAYAH buat promosi ke sana ke mari
  • TAK PAYAH kerja penat-penat siang dan malam
  • TAK PAYAH habiskan banyak masa dan tenaga
  • TAK PAYAH beri arahan atau menurut arahan

 

JAWAPANNYA ADA DI SINI ---> http://bit.ly/tfsv3

PREVIEW PERCUMA DISEDIAKAN. Jemputlah ke http://bit.ly/tfsv3 yaa :-)

Bila bagi , jangan mengungkit lebih lebih ..

 

Bila kita buat kerja , kita dibayar setiap titik peluh kita itu oleh majikan kita. Kita bukan hamba pada sesiapa sekali pun. Tak boleh kita mengungkit kembali setiap apa yang kita buat kerana itu sememangnya tugas dan amanah kita apatah lagi kita dibayar untuk melakukannya . Jika kita mengungkit setiap inci apa yang kita lakukan sedangkan itu tugas kita dan kita dibayar pula , apakah itu IKHLAS ?

Kalau asyik dok mengungkit dan ingatkan JASA yang kita buat , baik berenti je kerja dan buat je keje sendiri .. Senang cerita kan ? Ingat , setiap pekerjaan bersebab dan ada BOSS yang menilai dan membayarnya ..

Biarlah ALLAH saja yang menilai setiap apa yang kita lakukan ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI