Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 6 Oktober 2012

Antara tayar atau nyawa !

 

 

Wife mengadu tayar kereta macam ada tak kena jer .. Aku pun rasa gak walaupun aku tak tau camana rasanya. Apakah rasa tak best ? Rasa nak kena tukar baru ? Atau 3 rasa ?

Jadi semalam , aku set appoitment dengan blogger Que Achmad untuk ke kedai tayar yg pernah kitorang g dulu . Kebetulan dia pun nak servis kereta dia .. Comel sangat la tu ..

Dalam kul 11 pagi , bergerak la kitorang dari rumah aku .. Tak jauh pun kedai tu .. Kat Jalan Reko , Bangi tu jer .. Cepat je sampai .. ehehe..

Sampai sampai , tokey ada .. Comey la.. Suruh dia check slalu .. Dan kitorang g makan jap .. Tak sampai sejam , kitorang datang balik .. Kereta Que takde masalah .. Tapi kereta aku ni haaa .. bermasalah kat tayar !

2 tayar depan botak dan tayar belakang membengkak . Kira boleh meletup la jugak .  Wah .. Mengenangkan nak balik Kelantan raya haji ni , aku buat keputusan untuk tukar kesemua tayar tu. Tapi kena tanya mem besar dulu .. Hehe.. Walaupun aku tau dia ok je tapi tanya tetap tanya sebagai tanda hormat dia sebagai isteri .. hehe ..

Tanya la tokey berapa ? Perghhhhh .. Dasattt .. hahaha .. Tapi kira murah pun sebenarnya.  Dia kasi harga kengkawan .. Belasah je laa .. Tanya harga berapa ? Perghhh .. 500++ la jugak .. Waduh, waduh .. Tapi pikir antara nyawa dan duit , aku ok kan jer .. hehe

Sementara tunggu dia tukar , kitorang g minum lagi .. Dan macam macam cerita keluar terutama pasal dunia blog .. eheh .. Pelbagai asam garam ada aihh ..

Dalam kul 2 lebih .. Selesai semua .. huuh… Aku drive balik ke rumah .. Memang terasa la perbezaan skit .. Tak kisah laa .. Buat yg terbaik untuk keluarga kita. Yang penting , keselamatan .. huhu ..

TOP Blog Infomasi dan Peribadi di Malaysia 2012

 

Waaah .. Lama  aku tak buat ranking blog berbahasa melayu ni eh .. Walaupun ianya  tak bererti apa apa pun , aku buat sekadar satu rekod saja . Segalanya berdasarkan rangking ALEXA dan kedudukan ini berubah setiap hari .. Tarikh terkini ialah 6/10/2012 ..

image

Berikut adalah pilihan dari 500 buah blog. Website tak masuk yer ..

Blog Infomasi + Peribadi

  1. BeautifulNara.com

  2. blogserius.blogspot.com

  3. amanz.my

  4. ROTIKAYA

  5. Denaihati.com

  6. ohbulan.com

  7. PenPatah

  8. rileksantai.com

  9. Informasi Dot My

  10. Tranung Kite Dot Net

  11. kudinstory.blogspot.com

  12. http://mediapermatangpauh.blogspot.com/

  13. darisungaiderhaka.blogspot.com

  14. benashaari.com

  15. milosuam.blogspot.com

  16. Apesal.com

  17. Puanbeedotcom

  18. GuaBlog.com | Revolusi Blogger Malaysia

  19. Encik Nakal™

  20. borakkosong.com

 

Ahaa .. tu diaaa .. Kalau blog peribadi saja ( ditolak blog infomasi dan hiburan ), dalam ni berapa eh ? Hehehe .. Kira leh berbangga gak la aku kan ? Lalalalala …

Ops ..ranking berdasarkan ALEXA .. Leh g tengok kat SINI ..Blog lain , aku tak tau la yer .. Dia bagi pon 500 blog .. Jadi aku ikut je la apa yang dia bagi tu dan kalau ada yang terlepas tu , maafkan patik yer .. Patik tak sengaja … 

Bila manusia nak jadi patung !

 

Patungkah ? Er , manusia kan ? Ke robot ?

Tadaaaa .. manusia laaaa .. hehehe ..

"Saya kesal apabila orang ramai asyik mempertikaikan penampilan saya. Mereka kerap bertanyakan kos dan keadaan saya selepas menjalani pembedahan plastik sedangkan kecantikan yang dimiliki ini ialah semula jadi.

"Saya tidak melakukan sebarang pembedahan plastik sebaliknya menjalani gaya hidup yang sihat, tidak merokok, tidak mengambil alkohol dan menikmati makanan yang seimbang. Kesungguhan saya untuk cantik sangat tinggi dan saya seorang yang berdisiplin,".

Nak tahu dengan lebih lanjut , bleh la baca kat SINI.

 

Mula-mula aku ingat dia pun buat pembedahan plastik .. Tipah tertipu kauuu ..

Alhamdulillah ..

Hilang dah lebam dan calar Harry Potter kat dahi Qhaliff kesan dari jatuh hari tu ..huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Apakah yang membuatkan si dia tersenyum riang setiap petang ?

 

Yearghhh … Dibebaskan dari penjara rumah !! Naik kematu bontot duduk atas tilam dan rocker tu haaa .. Dapat jugak keluar jalan jalan dengan daddy ..

Nanti nak bawak dia jalan ke Taman Burung .. huhu .. Sian dia .. Ajak cerahkan mata dia dengan berjalan jalan .. hehe ..

Beutskin Essence

-Iklan-

Pastinya sekarang semua sangat teruja bila sebut tentang ADIRA dan kecantikan kulit beliau. Dan umum juga tahu semakin ramai artis2 terkemuka juga telah menggunakannya sebagai supplement harian. Maklumlah ia memberikan kesan yang sangat HEBAT pada pengguna :)

Cantik bukan ?

Nak tau kelebhian BEUTSKIN ESSENCE dan rahsianya ? Yearghhh .. Klik SINI

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI