Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 7 Oktober 2012

Jangan ganggu Qhaliff !!

 

Nak tidur laaaaa .. Kalau siang , dia jaga .. confirm jerit marah ! Tapi kalau malam , dia tak kisah dah .. dia wat dek jer .. Tapi pastikan dia tidur jam 11 ke atas .. Kalau sebelum tu , kita takkan dapat tidur sehingga jam 2 pagi ! Baru ada akai .. Aaaa …

Kalau dia lena ? Kita tukar baju dia pun dia wat tak tauuu jer .. haaa ..

Ni ikut perangai sapa pun tak tau laaaaa .. Aku ? Tak mungkin… Nyamuk lalu pun aku dah terjaga ! Haaa … Sapa lagi eh ? Hurm… Takkan kot ? Lalalala …

HTC ? Henpon kemenda ? Tak popular pun !

 

Dulu , bila sebut HTC , ramai tak kenal .. Diorang kata tak best dan tak sepopular NOKIA dan sekarang ni SAMSUNG .. Heheh .. NOKIA tenggelam daaahh ..

Tak silap aku la kan , sblm HTC tu popular , mereka guna nama DOPOD .. Pastu HTC amik alih dan ubah nama ke HTC.. HTC ni antara pda terawal di dunia .. Hehe..

Oh.. sapa punya ? HTC ni dimiliki oleh syarikat pembuat smartphone dan tablets di Taiwan .. Nama penuh HTC ni ialah High Tech Computer Corporation. Binnya aku tak sure la .. hehe ..

Dulu aku tak gemar nak guna smartphone ni sbb risau cepat rosak terutamanya pada skrin sesentuhnya yang mudah retak . Kononnya laa.. Tapi bila aku dah guna TYTN II , segalanya berubah ! Aku jadi pengguna setia HTC .. hehehe ..

Dalam 4 kali aku beli HTC , sekali je aku tak puashati .. Tu pun sbb dia guna windows mobile punya os yang selalu hang.Aku bertukar ke DESIRE HD dan sangat seronok pakai.. Bila keluar ONE X , tu diaaaa .. Mabeless terus !! 

Ahaa .. ada yang kata ONE X cepat panas … Kenapa ? Cuba check kat menu open software tu .. Mesti kamera terpasang .. Kena tutup kamera la bang .. GPS pun sama gak . Bila guna , baru on .. Baru la tahan lama dan tak panas .. kan kan ?

Aku suka layan movie memalam guna ONE X .. Mmg puashati laa .. Tak berat , skrin besar dan sound , terbaik !

Jangan tak tau .. HTC lama dah popular kat Eropah .. Kita ni je dok asyik dgn produk yang gila gila punya promosi. Kalau produk bagus , perlu ke promote abis abisan ? Sampai perlu hentam produk lain ? HTC cool jer .. ehehe ..

 

Dah muat dah la , Acik Lyssa Faizureen !!

 

DSC_0749

Rujuk entri Qhaliff kata .. “ Machehhh Acik Lyssa Faizureen .. Dan hari ni ??? Haaa …

Waaaduhh . Cepat benar masa bergerak .. Dari tak muat , dah muat dah.. Daddy kurus dan dah berubah pun .. makin kurus daddy !!

Perghh.. Pasni leh ikut dah daddy g gym.. Bukan tengok daddy workout tapi kejar Qhaliff sana sini .. Berpeluh !!

Ini baru real punya rojak atau pasembor !

 

Aku mmg kaki makan rojak atau pasembor . Kalau datang mamak naik motor jual pasembor kat rumah aku dulu , confirm aku beli 2 bungkus dan 2 bungkus tu hanya untuk aku ! Sapa nak , beli sendiri … hehehe  .. Kedekut wooo aku dulu.. Tapi orang mintak aku bagi la .. hehe ..

Dan baru-baru ni , wife ada beli satu bungkus rojak kat satu tempat di Uniten , Bangi ni .. Tempat ni , mmg senantiasa penuh dengan kereta terutama hari Sabtu Ahad atau selepas waktu kerja .. Diorang bukak jam 12 tengahari ke atas jer .. Sebelum tu ada batu ngan pasir .. hehehe ..

IMAG3956

Ramai kan ? Haaa .. Haa.. Ingat aku kaki temberang keeer ! Hehehe .. Kat sini pun , makanan murah murah . Korang leh makan terus atau tapau je bawak balik ..

Dan rojak yang aku kata tu dijual oleh satu makcik ni ..

IMAG3957

IMAG3958

Sedap siuttt .. hehehe .. Hari ni aku makan rojak sotong je.. Aku tak nak ada mee .. Berat sangat kalau ada mee .. hehe .

Jangan ganggu kalau aku dah start makan rojak .. Kalau nak , aku bagi duit , beli jeee …. Jangan nak kecek aku punya .. Lalalala .. Sedaaapp weeehhh ..

Kat mana ? Sapa tau jalan yang menghala ke Putrajaya yang dengan Uniten tu ? Ada satu bulantan kat bawah tu kan ? Haaa . Jalan lama tu .. Haaa .. Kat situ laaa .. Tak tau gak ke ??

Lokasi dia kat Jalan Kajang-Puchong tu haa .. Nampak  jalan lama dan ada bulantan tu .. Macam macam adaaaaa weehhh setiap petang .. Murah muraaah gituuu .. Malam , takde.. Korang takkan nampak sampah pon kat situ bila menjelang malam .. hehehe ..

Daddy atau Qhaliff yg nak ?

Errrkkk .... Qhaliff nak ke ? Nanti mandi leh mainnnn ...hehehe

Published with Blogger-droid v2.0.9

Bila ajak Qhaliff shopping ..

Dia tidur .. Nak kejut , kesian .. Tanggalkan baju dia .. Tak sedar jugak .. Cara terbaik , gomol dia .. Tak sedar gak .. hurmm ..

" Qhalifffff .... Jommmm jalan jommmm .. "
Pelan pelan mata dia terbukak pastu senyum ..

Dan sampai dah Jaya Jusco ..Dia masih mengantuk .. Tu laaaa .. pagi tadi kaco daddy tdooo ...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Mungkin aku bodoh kot ..

 

GENNEVA diserbu oleh BNM ! Wahhh .. terkejut aku .. Dulu aku tak tau apa kemendanya GENNEVA tu . Tapi ada sekali hari tu , seorang kenalan aku ada cerita yang dia melabur emas kat GENNEVA tu. Yang pastinya bukan kecik anak punya la pelaburan tu memandangkan dia pun ada duit ..

Wife pon , ada sekali tu ajak aku join melabur memandangkan skang ni ramai melabur dalam emas . Katanya ada kawan dia ajak. Siap buat pinjaman lagi ..

Jawapan aku ialah , maaf ! Aku tak berminat pada kekayaan yang akan melenakan aku . Cukuplah dengan apa yang ada skang ni . Lepas , makan beli itu ini serta bayar hutang sana sini . Kalau ada lebih , tu rezeki dari ALLAH . Tapi kalau nak tambah pendapatan yang menjanjikan keuntungan luar biasa tu , aku kurang berminat .

Kalau modal kecil dan ada kerja yang perlu dilakukan seperti berniaga tu , mungkin aku lakukan.Kalau sekadar duduk goyang kaki .. Tak pe la ..

Yup , mungkin aku bodoh tapi itulah cara aku. Berusaha untuk majukan diri adalah pegangan aku tapi bukan dengan cara mudah. Tiada jalan mudah untuk kaya dan aku tak berminat pada kekayaan dengan berhutang ..

Saja bikin marah eh ?

 

Skang ni kalau dia tidur malam , tak sedar apa dah .. Aku test power angkat tangan dia ala ala wrestling. 3x !! Takde pengerakkan langsung !! Lena woooooo ..

Dan bila bangun awal pagi tadi , seolah membalas dendam kat bapak dia .. Dia bikin huru hara woooo .. Menjerit kuat-kuat .. Seolah saja nak aku bangun .. Huhu ..

Gerammm je rasa ngan dak sorang ni ..  Dia nak ajak jenjalan la tuu.. Dah pandai boring dok umah daahh .. Haiyooo ..

Beutskin Essence Rahsia Adira

 

Djelaskan dengan lebih ringkas tentang Beutskin Essence yg sedang hangat dperkatakan sekarang.

Beutskin Essence (BE) , makanan tambahan yang mampu memutihkan kulit dari dalam, dan bukan hanya pd wajah tapi keseluruhan badan.

Untuk mendapatkan hasil yang lebih effective dan maksimum, dsarankan untuk mengambil BE bersama2 dengan EXCEL TEA dan SNE. Dmana ia akan mencuci toksin, melancarkan perjalanan darah, memperbaiki tisu2 dalam badan dan membuang segala kotoran tersembunyi dalam badan.

Secara logiknya, untuk mendapatkan hasil yang baik, kita perlukan RUANG yang bersih barulah AIR atau apa2 yang melaluinya akan lancar. Jika tidak, mungkin air itu akan meresap pada kotoran dan tidak sampai ke destinasi. Begitu juga badan kita, jika kita cuci dahulu maka apa sahaja yg kita makan akan lancar dan mampu memberikan hasil yang baik.

Dijelaskan disini, pihak kami hanya mahu membantu agar pengguna berpuas hati dengan hasil dan nilai wang ringgit yang dlaburkan. Tiada paksaan. Jika mahu mulakan dengan BE tanpa SNE dan TEA, tidak menjadi masalah cuma hasilnya tidaklah sebaik ADIRA dan mungkin tidak akan mencapai tahap maksimum.

Untuk selanjutnya , klik SINI ..

Lava Grill Burger : Alang alang makan …

 

BIAR PUAS !! Tu laa diaaa … Burger bakar banjir yang dibuat sendiri oleh seorang rakan blogger yg pernah ‘ panas’ dalam dunia blog ni tapi memandangkan dia dah terjebak dalam perniagaan burger bakar ni , maka blognya berehat sebentar ..

Tadi , aku dan kuncu-kuncu aku menyerbu gerainya di RESTORAN BISMILLAH, JALAN 18/5, TAMAN SRI SERDANG, 43300 SERI KEMBANGAN, SELANGOR DARUL EHSAN . Dekat je ngan UPM Serdang ..

IMAG3925

2012-10-06_15-22-00

Amacam ?  Menarik ? Ni belum yang istimewa lagi katanya .. hehehe .. Yang istimewa adalah burger tower ! Huh .. macam tu pulakk ..

IMAG3931_BURST002-1

IMAG3932_BURST011

Dulu kan , bila kau tengok burger bakar ni , dalam kepala aku terfikir .. “ Banyaknyaaaaa kalori yg perlu aku bakar kalau aku makan burger bakar ni .. “.

Tapi ada sekali tu aku makan burger bakar ni , maka aku buat kesimpulan .. “ Kehidupan ni sekali jer seumur hidup .. Seimbangkan .. hehehe .. “

Dan , aku menerima jemputan kawan aku ni untuk ke gerainya bagi mencuba burger bakar hasil tangannya sendiri ! Berbekalkan pengalamannya dalam dunia catering serta sering membantu emaiknya memasak , Razman atau nak dikenali dengan Mamu , menggunakan segala ilmu yang dia ada untuk bikin burger bakar yang mana telah ada 3 cawangan dan bakal bukak satu lagi !!! Walaweeiii ..

Mula mula aku tengok burger bakar kat atas tu , aku dah terliur .. Nasib baik aku duk dukung Qhaliff.. Kalau tak , mau gak aku terus sapu pelanggan dia punya untuk makan dulu memandangkan dah kelaparan .. hehe ..

Tapi penantian aku berbaloi !! Tu diaaaaaa.. Depan mata aku !

IMG_20121006_212742

Bila dapat gambr ni , aku terus tweet pada rakan twitter untuk tau pandangan diorang .. heheh ..

image

Ada yang tanya camana nk makan tu ? Muhahaha .. Dulu aku pun pikir gitu .. Maka hasil pengalaman seorang rakan , SueIzza .. dia jatuhkan dan bagi sorang satu .. hehehe .. Rileks ler .. Takkan aku nak baham semua tu kaaann.. Amik sorang satu laaa kan ? Hehehe ..

 

IMAG3942

Ada yang tanya berapa harga yang ni semua ? Hehehe ..  Tengok gambar bawah ni haaa .. Huhu ..

IMAG3927

Operasi makan bermula !! Mampu habiskan kah semua ni ??

Riang je muka muka diorang ni kan ? Haaa .. Ni baru part anak dara n mak dara sampai akak Fiza tu kemengahan .. Part pakcik pakcik dara lak ?

IMAG3946_BURST002_COVER

Dan apa pendapat Qhaliff lak ?

IMG-20121006-WA0009

“ Daddy … Nakkkkkkkk “

“Belum masanya nakk .. Tunggu Qhaliff kawin , baru boleh , ok  ? “

IMAG3943

Dan lihatlahhhh hasilnyaa .. Amacam ? Nak kata tak sedap lagi ke ? Alhamdulilah .. Rezeki depan mata .. Sedap laaa .. Tak tau la kalau tekak korang kan .. Tekak aku , comey dahhh …

IMAG3950

Amacam ? Aku kalau aku cerita , sampai esok pon tak abis .. Jadi , senang citer … semua kengkawan aku termasuk wife amat berpuashati dengan burger bakar yang dijual di sini . Aku tak la kata SANGATLAH SEDAP tetapi sememangnya menepati selera kitorang..

Sekali lagi , terima kasih pada tokey , Mamu Razman atas jemputan ni .. Kalau nak kenal dia leh ke blog dia atau facebook . Kalau nak cari gerai Lava Grill Burger ni , leh je call Razman .. hehehe ..

No telefon : 013 3823349 (Razman)

http://www.facebook.com/LavaGrillBurger

Blog : www.dezamancottage.com

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI