Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 15 Oktober 2012

Qhaliff pekena daddy lagiiiii !!

 

Kat Alamanda tadi .. Cari kasut Qhaliff kat Mothercare .. Memang wife suka cari barang Qhaliff kat situ. Katanya ok dan sesuai untuk Qhaliff ..

Dah jumpa kasut dia .. G masuk Toys R us .. Tiba-tiba aku rasa lain macam jer .. Hurmm .. Takkan la dukung Qhaliff jap aku rasa berpeluh dah ? Mana mungkin dong ..

Aku biarkan jer .. Terus cari sesuatu untuk Qhaliff meransang otaknya sblm dia mintak hp atau laptop aku .. huhu ..

Confirm .. Aku rasa mmg kena dah akuuuu .. Adehhh .. Aku angkat Qhaliff.. Tengok seluar dia ..

Aiseyman .. Diapers dia sudah bocor ! Huwaaa.. Abis baju aku sudah bau hancing .. Tapi tak pe la.. Anak punya pon .. Kalau jiran yang punya , mmg sengaja la cari pasal.. Hahaha ..

Dua kali dah Qhaliff kenakan aku .. huhu .. Tak pe..tak pe.. Tunggu daddy wat kat Qhaliff lak ..

Movie best untuk didownload : Abraham Lincoln Vampire Hunter

 

image

Terlepas nak tengok kat panggung ari tu .. Akhirnya dapat gak downlod dan tonton .. Lama dah tengok tapi baru berkesempatan dapat update ..

Sebuah kisah disebalik kisah bekas presiden Amerika ni .. Dia sebenarnya adalah pemburu pontianak jibam jibam ..  Kisah benarkah ? Aku tak pasti lak kisah benar atau tak tapi yang pasti ianya kisah mengarut je .. Hehehe ..

Tengok boleh.. caya , tak yah laa .. Namun cerita ni , mmg best la untuk di layan di kala kebosanan .. Kalau nak lagi best layan je Titanic.. Leh tangkap nangis atau Kasbi Kushi Kabhi Ghum.. Haaa.. Tangkap leleh ..

Apa pun , cerita ni bagi aku .. best ! Tak nyesal download pon .. Dan bukan nak kena bayar kan ? Guna Unifi nehhh .. Download selagi boleehhh .. Apa kes nak tengok kat Astro First .. hahaha ..

Nak download kat mana ? Ala.. aku nak bagi link tapi nanti diorang tangkap penjual movie movie cetak rompak tu.. Aku gak tak dapat tengok dah.. Korang google jeee laa.. boleh ? Olololo.. sedih dah mukaa.. G tengok kat Teamhanna atau berdesup. Kim salam kat diorang eh .. hehe ..

Khas untuk lelaki dan wanita ..

 

- IKLAN BERBAYAR -

 

Pendedahan Eklusif Produk Terhebat Membakar Lemak Secara Natural

Tanpa Gabungan Alatan dan Ubatan Bahaya

KHAS UNTUK LELAKI DAN WANITA YANG MENGALAMI

MASALAH KEGEMUKAN Kini Didedahkan !

* Masalah gemuk yang tidak terkawal ?  Masalah perut buncit ?

* Masalah punggung besar ?  Masalah peha besar ?

" Saya serius nak share produk yang boleh membakar lemak anda dengan cepat & efektif !

Betul sebab saya sendiri pernah cuba produk bakar lemak ni . Produk ni adalah produk dari USA.

Produk daripada herba yang boleh membantu saya Nampak lagi smart , kurus & yakin dengan diri sendiri …Jika sebelum ini saya mempunyai masalah buncit. Tetapi secara jujurnya , saya ada gunakan produk API ini ..Produk ini dapat membantu mengurangkan lemak badan saya , dan mengempiskan perut saya. Untuk pengetahuan anda, saya Cuma bersenam 3 x seminggu ..Dalam tempoh tu , saya Cuma luangkan masa 30minit -1jam di gym…sy diajar untuk membakar lemak dengan berkesan..

So,selepas 2 minggu saya dah Nampak perubahan ketara pada perut saya. Makin kempis (slim)

Saya mengamalkan rahsia diet yang diajarkan oleh sifu saya..

Jika anda berminat nak dapat kan produk bakar lemak yg efektif ini. “

Saya sarankan kepada kawan-kawan saya & ianya berkesan !

 

Bukti testimony API

Testimoni number 01 *

image

Kiriman sms

image

 

Ps: harini saya nak bukak offer RM100 disebabkan produk ini berkesan untuk anda yang mengalami masalah buncit. Saya rasa bersalah kalau tak share produk terbaik ini. Serius perut saya hilang kempisnya.. Saya rasa dengan diet yang diajarkan tum mg berkesan! Anda boleh claim dkt number saya.0177990127 .. Paling saya suka, produk ni taka da kesan buruk ( kesan kimia ) yang berbahaya..

Cepat sebelum anda ketinggalan ,offer ni saya sertakan dgn free shipping sekali..TQ

Produk yang saya jual ialah asli bukan tiruan

Sebarang pertanyaan , sila sms 0177990127 atau ke SINI .Saya sedia membantu anda semua

- PENGIKLAN-

Kena ngorat la pulak … ke ?

 

Gi amik wife balik kerja. Aku ngan Qhaliff dah boleh berdua duaan dalam kereta. Dia pun suka merayau dari tengok muka aku kat rumah atau tengok muka spongebob takpakaipants tu .. atau pun wonderteacherpets tu haa ..

Pastu terus ke Alamanda .. Plan nak g SWATCH .. Semalam ada g sana , beli jam .. So nak betulkan tali dia skit. Terlalu longgar.. Sementara nak siap tu , aku ngan Qhaliff g tunggu kat tempat duduk berhampiran dengan Giordano.. Dan wife g masuk dalam butik Giordano tu ..

Tiba-tiba , datang satu awek comel ni .. Senyum kat aku seolah aku boyfriend dia yang dah lama ilang sbb tsunami .. Hahaha .. Aku terkedu gak memula .. Maklumlah , nak kena ngorat .. hehehe ..

Dia bagitau yang dia tengah wat survey .. Huh .. Survey lagi.. Aku ni mmg muka hanya layak untuk disurvey je ke ??? huhu.. Terima je la hakikat nooo ..

Dia tanya nama .. Umur .. Sedikit latar belakang aku .. Aku pun bagitau laa .. Dia tanya aku kerja apa.. Aku segan nak bagitau yang aku ni perisik macam James Bond tu .. Jadi aku bagitau je la aku ni buat bisnis. .. Tanya lak dia yang aku buat bisnis apa ?

Takat ni saya jual perempuan je dik .. Tu pun tak laku .. “ .

 

Tu dalam hati aku je la.. Heheh ..

 

Saya penulis blog  .. “.

 

Tanya gaji lak .. Alahaiiiii .. Ni yang aku letih ni … Nak terus terang ke tak eh ? Jadi , aku bagi la jangkaan kasar gaji aku ..

Pastu baru masuk ke point sebenar .. Jeng jeng jeng ..

 

Ok bang .. Katakanlah abang sakit dan .. “.

 

Belum dia abis cakap , aku celah ..

 

Insuran eh ? “.

 

Aah .. saya dari Prudential .. “ .

 

Aku lemparkan senyuman manis seolah baru lepas nikah 2 .. Haahaha .. Keji kan ?

Aku bagitau la yang aku sekeluaga lama dah ada insuran Prudential dan pernah pon buat claim dengannya. Tu leh baca entri SINI ..  Wife datang .. Haa .. Apakah berlaku pergelutan ? Hahaha .. Gila betul imaginasi aku..

Setelah menerangkan pada adik tu dan mengucapkan terima kasih , kitorang pun berlalu pegi untuk menghabiskan sisa duit gaji bulan Feb lepas ..

Rosak rosak .. Diet sehari , cuti diet sebulan .. Hahaha .. Hancuss ..

Benci Qhaliff Iman !

 

Gulp .. Terkedu jap aku baca tajuk email dari seorang kawan .. Er , apa salah aku lak kali ni ? Eceh.. Banyak benar salah aku yer .. hehehe..

Terkedu kan ? Hahaha .. Bila baca sampai abis .. Ok , barulah fahamm .. Benci sebab tak dpt gigit pipi dia je rupanya niii .. Pergh.. ni kalau buat entri kat blog , panas la jap .. hahaha ..

Tak pe la dik , bukan adik je geram .. Pakcik ni pon geram nak gigit pipi dia .. Si Qhaliff skang ni dah dewasa .. Nak pegang rambut dia pon tak kasi dah .. tu belum lagi nak korek hidung dia ke .. Nak mandikan dia ke .. Perghh.. Nasib tak reti jalan je lagi .. Kalau reti ? nak buat sendiri ? Huh ! Mau gak kena tweet ngan aku nanti !

Haa .. Janga ada pulak nak buat entri benci Qhaliff .. Benci membenci ni , keje syaitan jer .. Nak jadi geng setan ke ? G lepak ngan Sarakit .. hehe ..

Terima kasih Qhaliff ..

 

Ahaa .. letak macam ni , mmg dia cool.. Tengok je ayah dia .. Dah berkali buat gini .. Mak dia pun buat gitu gak .. Memang dia akan diam dan tengok tingkah laku mak ayah dia..

Sama gak bila dalam kereta .. Dah pandai renung apa yang dilakukan oleh si pemandu. Bila letak kat tempat pemandu , haaa.. Terus attak stering ..

Rasanya dalam usia 6 bulan ni , baby dah mula perhati dan belajar .. Oleh itu , mak ayah .. sila jgn bergaduh dengan anak yer .. hehehe ..

Tercari-cari produk menguruskan badan tanpa kesan sampingan ?

 

-IKLAN BERBAYAR-

Meh kita cuba ALPHALIPID SD2 pula. Ianya memang di jamin selamat dan yang paling penting berdiet tanpa berlapar. Lagi pun, ALPHALIPID SD2 ini BUKAN MEAL REPLACEMENT seperti produk-produk yang terdapat di pasaran sekarang, tapi ALPHALIPID SD2 merupakan sejenis SUPLEMENT yang tak mengancam nyawa dan terbukti menjadi SUPLEMENT NO.1 untuk menguruskan badan.

Jangan risau tentang pemakanan kerana anda di wajibkan makan 3 kali sehari, dan makan lagi jika lapar. Penurunan yang banyak setiap minggu, 2-5 kg seminggu. 10-20kg sebulan. Penurunan yang semula jadi. Produk ini juga di lindungi insyuran, dan jika berat anda masih tak turun wang akan di kembalikan tapi bersyarat ye.

Di petik dari MAJALAH RASA, kami x sponsor pun iklan ni, mereka yang buat survey dan endorsed this product.

ANTARA KELEBIHAN YANG TERDAPAT DI DALAM PRODUK INI DAN TAK TERDAPAT DI DALAM PRODUK-PRODUK LAIN...


ANTARA TESTIMONI ALPHALIPID SD2...

Bukan perempuan je mampu kurus, tapi orang lelaki pun ramai yang dah berjaya.

Pakej percubaan 2 inggu turut di sediakan. boleh lah ke FACEBOOK untuk pertanyaan harga. Atau hubungi terus talian HOTLINE YNA: 0179937366

Buat kerja bagi habis …

 

http://www.writing.upenn.edu/bernstein/syllabi/images/under_construction-animated.gif

Pepatah orang sekarang ada berkata .. Sapa lagi nak tolong bangsa sendiri kalau kita sendiri kan ? Tapi adakalanya pepatah tu macam nak lepaskan tengkuk sendiri je pon … Maksud aku , bila nak sesuatu , gunakan pepatah tu.. Bila dah dapat , mulalah cam hampeh terutama bila buat kerja .. Hurmm ..

Jangan begitu . Setiap kerja yang dilakukan , dibayar dengan harga yang setimpal. Janganlah buat kerja bersungguh-sungguh sebelum dpt bayaran tapi bila dah dapat , mulalah buat kerja sambil lewa .. Hurm..

Tu sebab kadang kadang aku malas nak berurusan dgn kawan kawan . Banyak sangat makan atas angin berbanding nak buat sendiri. Semua nak kaya dengan mudah .

Biarlah mereka nak kata kita kedekut atau apa pun la perkataannya . Kita kena jaga tengkuk kita gak berbanding tengkuk mereka yang pentingkan diri  tu haa ..

Bila bayi selsema dan batuk ..

 

Seperti ada rakan tau , Qhaliff kan baru baru ni selsema dan batuk . Agak lama la gak .. Kemudian adik aku ada syorkan guna VAPOR BALM dari 21ST Century untuk disapukan pada bahagian dada depan dan belakang ..sedikit di dahinya .. Dan , alhamdulillah.. Dengan izin Allah , ok dah selsema dan batuk dia ..

Bagi sesiapa yang ada baby yang masih tak surut selsema dan batuknya , leh try la .. Bukan kena makan pon.. Sekadar balm jer pon ..

Jadi atau tidak , berdoa pada ALLAH .. lebih baik usaha dari dok kata ,

“ Kesian sayang… “ ..

Kan kan ?

Si Qhaliff tidur dan aku ..

 

Kalau dia tak tidur , aku rasa mengantuk giler ! Aku plan bila dia dah tidur , aku nak tidur jap .. Kira-kira sampai kul 10 lebih pagi tu ,ok dah .. Baru bangun dan mandikan dia ..

Tapi , rasa sayang pada masa tu pulak. Rasa dibazirkan begitu saja sbb pada waktu ni , rezeki mencurah kat blog . Kalau aku tak bijak curi peluang tu , maka terlepas begitu sajalah..

Bila tengok Qhaliff tidur sambil berdengkur .. mata aku semakin kuyu .. Tak tahan ngantuk ..Tapi budak n time gini dia tak lena sangat .. Kena selalu goyangkan rocker dia tu haa.. Kalau tak , dia jagaaaa .. Kalau dah jagaaa , jwbnya lagi 2 jam baru nak lena ..

Hurmm .. nak tidur gak laaa . Jap je .. Kang tengahari ada hal penting nak disettlekan .. Kalau tak settle , masalah gak woo ..

Anak bukan hakmilik ibu bapanya ..

 

Suatu perkongsian yang aku jumpa di Internet ..

 

Hurm.. Satu yang amat berguna untuk aku bagi membesarkan si Qhaliff .. Paling sukar nak jaga anak lelaki , bila mereka tahu berkawan ! Panjang kaki .. Hurm..

Antara yang aku rasa takkan beli untuk anak aku ialah motosikal .. Kalau nak bergerak ke mana mana , aku hantar ! Hinggalah dia berjaya miliki lesen dan beli motor tapi aku tak galakkan dia beli motor..

Kalau nak jugak  , beli je kereta .. Bila dah ada kerja ! Guna duit sendiri ! Kejam ? Nanti bila dah tahu fikir , maka fahamlah tindakan aku ni kenapa dan mengapa ..

Aku akan cuba besarkan dengan sebaik mungkin .. InsyaAllah ..

Harapan aku untuk hilang ultrabook makin besar ..

 

Mood main sebelum nak tidur .. Dia usha sana sini .. usik sana sini .. Nampak hp aku , berguling nak amik .. Dan paling dia geram ialah ..

Aku rasa skit hari lagi , confirm dia nak amik semuaaa gadget yang aku ada .. Aduss .. kena standby backup .. Kena cari barang made in china ni .. huhu ..

Apa ? Suh dia jadi blogger ? Hurmmm.. lambat lagi la kot .. Tunggu aku kawin , eh .. dia kawin baru leh .. Kalau tak , dengeress wooo ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI