Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 20 Oktober 2012

Klana Resorts #2 : Qhaliff tak leh mandi kolam ..

 

Maka , terpaksalah mandi dalam bilik air setelah aku survey kolam dia tadi .. hehehe .. Patutlah ada komen berkenaan kolamnya yang agak kurang bersih tu .. hurmm ..

Suasana , mmg cantik .. Memang indah la tempat dia .. Sini sesuai untuk buat team building. Kalau nak mandi manda , kena fikir semula kebersihan kolam dia .. hurmm ..

Kolam mandi budak , nampak bersih tapi aku tetap tak berani gak sbb aliran air ke kolam tu nampak cam tak bersih gitu .. Tak sanggup guee.. Kalau tak nampak , lain la .. Dah nampak , kena fikir berkali..

Harapnya kena bersihkan kolam tu dengan lebih kerap .. Yelah , tengok ramai je orang tapi tak ramai yang mandi .. hehe .. Mesti bersebab gak kan ?

Tapi makanan , tip top ! Sedap…

Bayi 6 bulan didera bapanya !

Tak tau nk kata apa dah .. dua dua tgh boring !

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sementara itu .. Qhaliff ?

Enak dibuai mimpi .. Aku ? Kena jaga dia . Kang ada yg berjendul lagi kat dahi tu haa ..

Tunggu dia bangun pastu nak g jalan kat bawah .. Macam meriah jer .. Huhu ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

100 ribu UV blog sebulan ? Mustahillah !

 

image

Diam tak diam , masa berlalu begitu saja .. Tahu tahu dah lebih 3 tahun aku berblogging.. Mula tahun 2009 , September. Dan entri diatas adalah antara entri menguatkan semangat aku untuk terus berjuang dalam dunia blogging ni ..

Bercerita mengenai cita cita aku dlm dunia blog pada waktu mmg membuak buak nak buktikan yang aku mampu pergi jauh dalam dunia blog ini ..

image

Ranking ALEXA yang tak banyak perubahan yang mana dulu adalah satu kegilaan para blogger saling kejar mengejar untuk membuktikan sapakah yang terhebat dikalangan terhebat .. Hahaha .. Lawak gak masa tu tapi secara tak langsung , ramai blogger rapat pada ketika itu ..

Tak dinafikan cita cita aku masa tu nak pastikan aku dapat trafik bulanan melebihi 100 ribu UV ! Pada waktu tu , adalah mustahil untuk mendapatkannya . Tapi orang kata , pengalamanan akan mematangkan kita. Sedikit demi sedikit , kita tau apakah cara untuk tingkatkan lagi trafik pembaca di blog kita ..

Dan alhamdulillah .. Sekarang , setiap hari aku maintain 5 ribu hingga ke 6 ribu pembaca sehari dengan lebih 10 ribu pageviews sehari .. Memadai bagi aku kerana aku hanya bercerita mengenai diri aku dan anak aku. Tanpa gossip hangat setiap hari .. Seo panas meletup .. Sesekali boleh tapi jangan sampai hilang identiti .. Lainlah kita mmg blog ‘berita panas’ .. tu tak leh kata apa la kan ..

Lain orang , lain caranya .. Cara aku , aku berpuashati sekarang ni . Dan aku masih lagi teruskan mempromosi blog aku .. Maklumlah , blog makin banyak. Cabaran pun makin tinggi. Tu yang buat bertambah menarik kan ?

Percayakah anda pada gambar bila menempah hotel ?

 

Wowww ! Cantiknyaa !! Itu yang keluar dari mulut comel aku ni bila melihat gambar Klana Resorts yang terletak di Seremban , Negeri Sembilan ni yang mana aku tak pernah pon akan kewujudannya selama ini .. Hehe .. Nampak sangat aku ni tinggal dalam gua atau kurang promosikah hotel ni ? Salahkan mereka yang mempromosi pelancongan negeri ! Hahaha ..

Ok .. tengok gambar menarik kan ? Apakah benar ianya semenarik ni ? Kalau aku tanya wife , dia jawab jangan tertipu dengan gambar .. Haaa .. Tu kata dia .. Kata aku ?

Aku yg dah pernah merasa pelbagai jenis hotel tempatan sewaktu bekerja dengan Kementerian Pelancongan , mmg percaya gak la pada gambar gambar ni .. Kecuali gambar di bilik .. hehe .. Maklumlah , kita mudah tertipu dengan mainan kamera tapi keselesaan mmg sama la ..

Jadi ,apakah Klana Resorts ni semenarik seperti mana yang mereka kata ? Yearghh .. Aku kena tunggu Qhaliff bangun tidur dulu dan baru dapat merayau berdua .. heheeh ..

Klana Resorts , Seremban #1

Okeh .. Layanan .. Permulaan , tip top .. Sangat peramah gitu .. Bilik , boleh tahan besar .. bagi aku ok dah utk famili aku .. Bilik mandi , ok .. bersih ..

Paling penting , Wifi ! Percuma dan signal cukup sempurna .. Maknannya kerap la aku update kat sini ..

Dan , Qhaliff .. bakal berenang lagi .. hahaha ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Cuti-cuti Malaysia ..

Hehe..dekat je pon .. 55 km dari rumah .. Kat Klana Resorts ,Seremban. Bestkah ? Dalam gambar , nampak menarik . Aku tweet, ada kata biasa je ..Tunggu aku update lagi ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tiba-tiba anak buah ku jadi ore klate !

 

Photo: Yes kelate menang!!

haaa.. amik kooo .. semua pakat pakai jersi klate haaa .. Yang klate betul cuma sorang je .. Qhaliff.. hahaha .. Tak kisah la .. Janji aura klate tu sampai kat diorang .. hahahaha ..

Sapa menang Klate vs ATM nanti ? Cepat teka .. cepat .. Aku sokong Klate tapi rasa cam berat kat ATM je menang .. hehe .. Jangan marah aaa .. Tahun depan cuba lagi. Kalah atau menang , Klate mmg terbaik !

Gambar bogel Rozita Che Wan ..

 

Tadaaaa .. Kecoh kat akhbar lak pasal Acik Ta ni.. Dulu pasal kawin ngan Atok K .. Pasni apa lagi eh ? Sian artis artis kita ni.. Bakat tak seberapa tapi publisiti serta kontroversi dasat dasat mengalahkan artis Bollywood , Hollywood mahupun retis retis dunia maya seperti TwitFemes dan FemesAmos .. Iskhh..

Apakah benar ini gambar Rozita Che Wan ? Dia kata bukan .. Takde kene mengena aih .. Sapa tgk dia dapat dosa ! Heheheh .. Artis bogel tu biasa la.. Setengah bogel , macam bogel .. selalu leh je tengok apa ? Tapi antara percaya atau tidak je la kan ? Tapi tu omputeh punya la.. Artis Malaysia majoriti tutup aurat wooo ..

Mungkin itu pelanduk dua serupa sebab ramai yang cakap ada wanita dan pondan memiliki rupa seperti saya,” katanya dalam akhbar Kosmo hari ini.

Gambar ni pon aku amik kat Kosmo hari ni .. Pinjam eh .. Aku tak google pon .. Malas .. Korang pun , tak yah buang masa aih .. Rasa nak tengok hok bogel bogel ni , g zoo negara jer .. Banyak yg bogel kat sana ..

Apa pun .. jangan buang masa dok wat menda ngarut la yer .. Lantak pi la depa nak buat apa aih… Ok Acik Ta ? Dong cry cry la yer .. Buruk rupee tu haa .. Laen kali pakai senonoh skit la eh.. Toksah ketat sana sini .. Macam penguin pon ada ..

Dah tiba masa aku bersara dari dunia blog ..

 

IMAG4212-1-1

IMAG4213_BURST002-1

Memandangkan Qhaliff dah lebih popular dari aku , maka … biarlah aku bukak blogshop jual shawl atau tupperware je .. Jual korset , laku tak ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI