Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 21 Oktober 2012

Dukung daddy .. dukung !

 

IMAG4266

IMAG4261

Ragam dia sebelum tidur .. Nak suruh dukung walaupun mata dah layu … Kalau terlalu penat , mmg gitu laaa .. Aku rasa baby mmg gitu. Time ni mmg mencabar kesabaran si parents tu .. Kalau tak sabar , boleh berasap telinga wooo menahan geram .. Hehe.. Sabarr ..

Nak tak nak , mak dia amik giliran dukung dulu .. Kalau tak jalan , turn aku .. Kalau jalan , legaaa aku .. Bukan apa , esok aku lak kena dukung nak kasi dia tidur seharian ..

Bukan mengeluh .. saja nak berkongsi dengan mereka yang belum kawin .. Jangan ingat syiokkkk jer .. hehe ..

Berbaloi ke ambil pakej plan ?

 

Hurmm .. Terus terang , syaitan berjaya mengoda aku berpaling tadah dari terus setia dari HTC dan juga untuk membazirkan duit ..  Aku tergoda dengan iklan Galaxy Note 2 yg dikatakan antara yg terkini perisiannya.

Alasan aku utk beli , aku kan blogger .. jadi nak kena pantas dan tangkas ! Hehehe .. comey tak alasan aku ?

Jadi , kelmarin dan hari ni .. aku dan wife survey la menda ni dengan alasan nak bagi kat dia sebagai hadiah ulangtahun harijadi dia tahun depan .. Hehe.. Baik kan ? Kononnya la.. Aku tau dia tak nak punya ..

Maxis aku dah survey .. Dan hari ni aku survey Digi lak .. Tertulis dengan besarnya , harga Samsung Note II tu berharga RM1,399 ! Harga kat kedai , RM2299 .. Murah sangat tu kan ?

Bila tanya lagi .. Ada pakej plan broadband baru dapat harga tu . Bila campur campur campur , kita kena bayar RM2097 .. Lebih kurang gitu laa.. Ada rebat 600 untuk panggilan la gitu haa ..

Bila aku fikir fikir balik , nak guna internet melalui Note tu .. confirm confirm melebihi kuota biasanya kan ? Pasti kena bayar lebih .. Atau nak bajet bajet , silap silap guna skit skit je.. Dah rugi lak .. Haaa.. Call lak , takkan aku nak  guna dua tiga line .. Skang dah ada Maxis ..celcom pon ada.. Nak tambah ngan Digi ?

Kensel ! Keputusan muktamad .. Beli cash .. Tu pun tunggu bulan depan .. Harga jatuh terutama bila ada Iphone 5 ! Hehehe ..

Laptop baru gue !




Ahaaa .. Lenovo i7 .. Sapa nak Ultrabook Toshiba aku tu ? Hehehe .. Mana blehhh kasi woooo .. Tu terbaik yg pernah aku guna . Pantas , ringan dan ianya kenangan terindah sbb percuma sempena projek Toshiba dan aku dpt sbb aku blogger .. Hehe..

Jadi watper ngan Lenovo ni lak ? Ni adik ipar aku yg sedang blajar kat UMP tu nak.. Untung budak skang kan ? Aku dulu amik Sci Comp pon guna lab punya nak buat assg . Tau bapak tak mampu nak beli. Kalau mampu pun sian nak mintak .. huhu.. Tgk dia keje siang malam berhempas pulas dan aku nak mintak macam tu je ? Huhu ..

Tapi tak pe la.. laptop skang murah nk dibanding dulu serupa mcm nak menikah je harganya .. Er, aku lately ni asik bunyi nak menikahh je .. Hahaha... Saja je guwau. Lagi pun , tkde dah org nak. Hehe..

Tak kisah la .. selagi mak ayah mampu , mintak je... Dah tak mampu , jgn memaksa.. sian mereka .. kan ?
Published with Blogger-droid v2.0.9

Rojak Sotong ? Ada ke ?

Serius wehh .. tak cukup sebungkus ni .. Sedaaapp .. Beli mana ? Tuuu .. bulatan Uniten tu ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tidur sendiri dah dia ..

 

Masih lgi di Klana Resorts ..

Mandikan dia .. Bagi susu .. Bagi mainan .. Bukak tv citer boring .. Main ngan di jap .. Pastu bagi dia lepak sengsorang .. Dan itulah yang terjadi .. Terlena dengan sendirinya !

Mak dia ada kelas sampai kul 12 tengahari. Bekalan susu pon dah abis. Harap dia tdo sehingga mak dia balik .. Sian dia ..Nasib baik sempat dapat 6 auns .. Aku bahagikan 2… Satu sebelum mandi .. Selepas mandi satu lagi botol ..

Makan pagi pon aku tak turun tadi sebab tidur . Malam tadi tidur lambat sbb layan movie . Qhaliff ngan mak dia tidur awal .. Penat sangat la kot .. Qhaliff lak , lega baru dapat berak setelah berhari tak berak .. Hahaha .. Muka meneran baby tetap cute berbanding muka orang tua cam .. Aku bukan , ok ! Aku always cute !

Aku tak pasti kul berapa Qhaliff sedar dari tidur dia. Yang aku pasti , dia mengejutkan aku dengan kaki dia ! Hahahaha .. Budak ni , betul laaa .. Pandai betul nak curik perhatian orang ..

Dalam kul 9 lebih kut aku terjaga ... Tu pun sbb Qhaliff.. Kalau tak , mau entah kul berapa .. huhu ..

Jom mandi Qhaliff ..

 

Dan .. buat kali pertama , aku mandi dengan Qhaliff dalam bathtub ..hehehe … Dan dia , heheheh …

IMAG4235_BURST013

IMAG4235_BURST010

Ok jer nak mandi … Buat la apa pun ngan dia , dia okeh jer.. Janji susu dia ada pas mandi , dah laa .. Hahaha ..

Psttt… Ada perkataan keluar dah dari mulut dia .. “Okeehh .. “ .. Hehehe.. Cute sangat dia cakap gitu .. Cam aku cakap gak .. Cute je kan ?

TAHNIAH KELANTAN !

 

Mereka punya .. Piala Liga Super !

Piala FA pun mereka punya !

Dan malam ini , mereka membuktikan yang mereka layak tercatit dalam sejarah bahawa pasukan KELANTAN adalah yang terbaik di kalangan yang terbaik !

Ok , ada piala apa lagi nak bagi ?? Baru best nak balik kg ..Eceh .. bila pulak kampung aku kat Kelantan ? Hehehe.. Tumpang orang rumah je .. hehe..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI