Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 25 Oktober 2012

Rambut raya Qhaliff ..

 

IMAG4340-1

Rambut Qhaliff dah serupa orang duduk dalam gua 3 tahun tak bergunting ! Maka , aku buat keputusan .. mari korbankan rambut itu !!

Dan g la ke HAIRVEN untuk gunting rambut .. Kat sini nak gunting , kena tulis nama dulu sbb penuh beb ! Hehehe.. Nasib baik dah booking semalam ! Haaaa.. tau tak peee .. Siap kena booking kan ? Heheh ..

IMAG4348-1IMAG4347

Beria akak akak ni tengok Qhaliff dan Qhaliff pon beria tengok akak akak ni .. Hahahah .. Mesti tertanya si Qhaliff ni nape akak akak ni tengok dia .. hehe ..

IMAG4349

Tadaa.. siap gunting dah.. Cam lebih kurang je kan ? Ok la tu.. Kang aku buat rambut dia cam budak rekrut , baru terkejut atuk nenek dia .. Hahaha ..

IMAG4342

Kat sini laaaa .. Harga gunting rambut dia , RM13 ! Bapak dia gunting rambut , baru RM10 .. Mahal anak dari bapak ! Hahaha .. Tak kisah laa.. Janji hensem ..

Kenapa aku tak gunting  rambut Qhaliff sendiri ? Aku risau rambut Qhaliff jadi cam bawah ni ..

Cun gak kan ? Hahaha .. adoi.. Rosak anak aku aihh ..

Cadar 100% cotton .. aku terjebak !

 

Aku tak minat meniaga langsung ! Hari tu wife ada tunjuk kat aku cadar cadar yang dia tgk kat satu tempat ni .. Aku tertarik gak dengan coraknya. Kemudian aku post ke FB .. Ada kawan kata , dia boleh dapat lagi murah sbb made in China je pon … Ok kan je ..

Kemudian tadi , aku g sendiri tengok ngan wife . Qhaliff jadi saksi ! Hehe .. Bila masuk je kedai tu , aku tergamam sat sbb cantik cantik gak cadar dan banyak lagi hiasan yang ada dijual kat situ .

Kemudian wife tunjuk kat aku .. Hehe.. Yang dia berkenan la. Kawan dia pon ada gak dah kirim sbb dia kata cantik serta murah berbanding kat tempat lain .. Kata mereka laa ..

IMAG4324 IMAG4321IMAG4322IMAG4323

Aku tanya dia .. Ada orang kata kat Tesco Ampang ada jual bawah RM100 jer .. Dia kata bukan 100% cotton serta jahitan pon mmg berbeza. Dia tak kisah pon kalau aku nak g beli sana .. Sebab dia tau yang dia jual ni jauh bermutu dari yang ada kat sana . Dia sendiri dah 15 tahun dalam bidang ni ..

Menurutnya lagi harga cotton akan melambung naik lagi sbb pengeluaran cotton di China ada masalah. Betul atau tidak , hanya Allah saja yang tahu.

Dan , aku pun terjebak .. Aku borong 10 terus ! Aku mmg berkenan dan 6 dari 10 tu , aku pilih berdasarkan citarasa aku .. hehe  Hehehe..

Yelah , nanti bawak g umah mak aku .. dia nak pulak .. Adik nak jugak .. Dah nak kena g beli lagi .. Balik Kelantan lagi ? Haaa .. Tu pasal amik 10 , sapa nak , beli .. beli jer ..Tak nak udeh ..

Nak jual online ? Ni nak jual kat kawan kawan dulu .. Kalau diorang kata cun dan best , baru aku jual kat korang eh .. hehehe .. Bukan apa , aku risau orang kata aku tipu jer.. hehe ..

Liga bolasepak kita ke taraf bintang !

 

Waahh .. Robbie Fowler akan melatih pasukan T-TEAM ? Perghh .. bekas bintang Liverpool yg pernah jadi pujaan kaki bola ni akan berada di Malaysia untuk melatih pasukan liga Super ..

Pastinya ini akan membuatkan pasukan lain ‘cemburu’ akan perkembangan terbaru ni. Walaupun ini bukanlah kali pertama bintang EPL ke Malaysia utk bermain/melatih pasukan Malaysia tapi sekurang-kurangnya kali ni pasti ada peningkatan memandangkan banyak dah syarikat tempatan yang berkemampuan untuk menghidupkan bolasepak Malaysia.

Teringat liga Jepun yang buat perubahan drastik dengan membawa masuk pemain pemain dunia ke liga mereka dan seterusnya menjadikan pasukan kebangsaan mereka antara yang terbaik di dunia .

Bukan mudah nak mencapai impian jika tiada pengorbanan dan juga memerlukan banyak wang terlibat serta elakkan politik dalaman yang hanya fikirkan kepentingan peribadi .

Aku rasa kemeriahan liga bolasepak kita dah mula kembali jadi seperti  tahun tahun aku membesar di zaman era Fandi Ahmad , Zainal Abidin Hassan , Dollah Salleh serta ramai lagi pemain pemain negeri yg cukup ditakuti ketika itu . Setiap perlawanan mmg dinantikan kerana masing masing punya pemain yang ‘mengerikan’ kerana mampu jadi pemusnah.

Macam sekarang ni , hanya beberapa negeri saja ada pemain begitu. Selebihnya hanyalah untuk dibelasah saja . Mana best kan ? Kita nak tunggu setiap game ! Tak kira sapa lawan sapa , semua best !!

Untuk capai peringkat gitu , persatuan bolasepak negeri kenalah mainkan peranan cari penaja besar .. Bukannya tak boleh pon tapi disebabkan ada yang dok pikir perut sendiri je , tu jadi gitu haa ..

Aku harap andai Fowler jadi coach T-Team , pasukan lain akan cuba bawa perubahan demi untuk meningkatkan kualiti liga kita yang semakin diterima rakyat Malaysia.

Aku tak kata pemain kita tak bermutu tapi bila ‘bergaul’ dengan pemain berpengalaman dunia , pemain kita akan lebih berkualiti dan berdaya saing ..

Bila dah capai tahap gitu  , jumpa pemain liga tepi jalan pon aku rela berenti bergambar dan mintak autograph. Skang ? Lom sampai tahap aku nak wat gitu lagi .. hehe ..

Bukan tak boleh pon .. Boleh je cuma banyak sangat bg alasan usaha kurang !

ChikaPowWow (CPW) – I Care 2 Share (CSR Project)

 

projectlisten-highlight

Bila lagi nak wat kebajikan dengan cara mudah ? Aku dah pon .. Bukan kena keluar duit pon ! Caranya mudah jer.. Kita kongsi cerita kita pastu sapa yang masuk baca kemudian klik LIKE atau SHARE , badan kebajikan tu dapat RM1 ! Baca kisah kat SINI .

Projek yang ditaja oleh Chikapowwow bersama Prudential ini mengharapkan lebih ramai pengguna internet berkongsi cerita sbb setiap cerita tu ada tarikannya tersendiri dan paling penting dapat sumbangan.Tunggu apa lagi ? Jom la kongsi cerita . Baca aku punya dulu dan klik LIKE dan SHARE !

Azan sebelum waktunya !

 

Hahaha .. Aku sedar tapi aku layan ! Macam feel giler je apa yang sedang berlaku tu . Real wooo .. Aku rasa macam dok bertarung lak .. hahahahah ..

Bila aku kena ‘gegar’ ngan wife , aku nak tergelak sebenarnya .. tapi aku sambung balik tidur dan ianya berlaku lagi .. Hahaha ..

2012-10-25_11-29-17-1

Whatsapp dari wife yang menyatakan kegeramannya tetapi aku hanya mampu bantai ketawa jer .. Hahaah ..

Tau pasal apa aku leh mimpi gitu sekali ? Begitu mengerikan sekali ? Hahahah .. Jawapannya ialah , sapa suh layan THE WALKING DEAD sebelum tidur ! Hahahah .. Tapi aku suka wehh.. citer citer survival begini mmg aku minat . Aku dapat hargai betapa kedamaian dunia skang ni .. Maklumlah , manusia semakin giler .. Macam macam hal leh berlaku kan ? Hehehe ..

Kesian Ahmad Idham ..

 

image

Dalam Mstar hari ni yang bertajuk Ahmad Idham Bangga Angkat Isu 'Mat Rempit' , buatkan aku tersenyum simpul gitu .. hehehe ..

Antara isi kandungan berita tersebut :

"Saya tidak kisah jika masyarakat mengatakan saya pengarah filem 'mat rempit' malah saya berbangga dengannya kerana tema yang saya angkat bukanlah untuk menghina mereka tetapi melihat kepada sisi positif yang mungkin tidak diketahui masyarakat.

"Menerusi filem terbaru saya iaitu Apa Celop Toqq saya cuba mengetengahkan sisi positif mereka dan impian mat rempit yang sering dipandang serong oleh masyarakat," ujarnya kepada mStar Online.

 

Kata aku lak ? Hehe .. Kalau nak pandang dari sudut positif , semua manusia ada positifnya . Mana ada manusia negatif je kan ? Bagitau je la filem Mat Rempit ni memberi keuntungan sebagaimana filem hantu dan gengster.. Abis cerita ! Toksah pusing sana sini aihh ..

Atau bagitau je tak mampu nak jadi sekreatif adik beradik KRU yang menerbitkan filem filem yang diluar dugaan kita atau kemampuan mahupun pengarah lain yang senantiasa berusaha membawa perubahan selera penonton.

Jangan biarkan penonton mengubah pembikin filem .. Sepatutnya pembikin filem kena cari cara bagaimana nak ubah selera penonton  sebagaimana UPIN dan IPIN berjaya membuatkan kanak kanak di Malaysia mengilai mereka .. Atau apakah rahsia dunia menyukai tarian kuda PSY tu sedangkan kita tau sekarang ni KPOP digilai !

Kalau asik nak ikut kehendak masyarakat , jawabnya sampai ke kiamat la kita dok asyik dengan ..

“ Bangun pagi mesti makan nasi lemak ..”

Takkan tak leh ubah kot ? Anda berbakat .. Maaf yer ..

Akhirnya Apek nikah Leuniey Disember ini.

 

image

Menurut akhbar Kosmo hari ini ,Khairul Fahmi Che Mat atau Apek, 23, akan menamatkan zaman bujangnya bersama gadis pilihan yang juga pemilik butik pengantin, Nur Eilunie Natasha Nazri, 21, atau lebih dikenali sebagai Leuniey pada Disember ini.

Berita gembira itu disahkan oleh bapa Apek, Che Mat Hussain ketika dihubungi di sini semalam.

Alhamdulillah .. hehe .. Bagus la Apek .. Dalam cari sana sini , akhirnya jumpa yang sesuai dengan hati .. Mesti wangi kan ? Hehehe ..

Teringat satu komen kat blog aku berkenaan entri yang aku buat ketika tu ..

i kenal leuniey,wedding planner famous kt kb.i blaja make up ngan dia.lemah lembut org nye.n better lagi kot dari dalia teck,bukan jenis kuat bersosial.mungkin dorg takde pape sbb i ade tau sket2 cite sal dia.anyhow,jgn la nak buat gosip pdhl kte xknl dia n xtau pangkal cerita.itu life dia.:)

Hehee .. kenal la sangat yer ? Hehehe .. Jangan ingat kenal tu dh tau segala luar dalam  .. ehehe ..

Puree Carrot .. Jom mamam

Lapar pepagi ni .. Ni bukan utk aku .. Ni utk Qhaliff .. Puree carrot .. Suka dia haa..

Biasa wife buat stok dia cukup utk 3-4 hari .. Tak susah pon .. hehe.. Buat masa ni , nampak dia suka carrot selain kurma..

Jom makan ,  Qhaliff .. Tak posa dia ari ni .. hehe.. Pastu mandiiii .. Pastu triii..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Cepatnya masa berlalu ..

Malam malam begini , bila tgk gambar ni , terasa nak kejut dan peluk Qhaliff .. Rasa rindu sangat kat dia ..

Cepat benar masa berlalu ..

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI