Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 26 Oktober 2012

Akhirnya , di Kelantan lagi ..

 

Lepas Tok Ma nak peluk cium Qhaliff .. Selandingnya aku di porch rumah  ayah mertua aku pada jam 6.15 petang , terus mak mertua aku amik Qhaliff .. Rindu benar dah tu .. Katanya hari ni tak ke mana mana semata mata nak tunggu Qhaliff balik .. bukan kitorang ! Huwaaa ..

Sebelum nak sampai tadi , pelbagai rintangan yang terpaksa aku tempuhi ! Nak terlelap berkali kali dlm kereta ! Berenti tidur ? Jangan cakap laaa .. Setiap 20-30 minit , mesti aku berenti sbb terlalu ngantuk !

Punca ? Memandu mengikut had laju ! Memang tak tahan mataaa wehh.. Ditambah lagi dengan cuaca panas yang mmg membuatkan mata keletihan disbbkan silau yang terlebih .. Aku rabun silau.. Jadi , silau membuatkan mata aku cepat lebih ! Memang plan nak tukar mata  Cyclope jer .. Ala , si mata X-men yang ada laser tu haa ..

Cara nak hilangkan ngantuk ? Aku try air panas .. Ngantuk gak .. Tidur jap pon ngantuk lagi .. Tau apakah ? Mudah jer .. Pandu degan laju ! Dengan kelajuan tertentu , automatik akan hilang ngantuk .. Tu aku laa.. Korang aku tak sure .. Kot kena naik steamroll baru ilang ? Sapa tau kan ?

Kesimpulannya , kalu ngantuk .. berenti je kerja .. Kalau hari hari ngantuk , berenti je kerja .. Senang je keja kan ?

Hentian ke 10 !!

Jalan clear giler tp mata ngantuk lagi giler ! Banyak sangat berenti rehat n lelapkan mata. Terpaksa dari mencari pasal kan ?

Tolak kul 9 pagi td . Jammed tkde pon ..Kereta tak byk pon. Hehe . Sibuk dok potong korban kot ..

Jangka kul 6 sampai .. Tu pon kalau tak jammed kat Kuala Krai ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Hilang mengantuk aku jap ..

Tercari cari kat mana aku letak hp aku .. Abis aku selongkar semua tempat .. Seat blkg pon abiss selongkar .. takde..

Aku nak declare hilang dah tiba terpandang kat tempat letak hp . Cantik aja kat tmpt tu..huhu .

Published with Blogger-droid v2.0.9

Asal gaduh , tinggal anak bini !

 

Biasanya kita akan dengar ..

“ Tak kira .. awak hantar saya ke rumah mak saya balik !! “ ..

Sapa yang akan kata gitu ? Si isteri kan ? Tapi kalau si suami lak yang kata gitu ? Hahaha .. Tak ke si isteri ketawa gelak guling guling haa ..

Sekarang ni dah pelik .. Asal laki bini bergaduh , si suami keluar rumah dan tinggalkan saja anak bini di rumah tanpa amik kisah dah apa nak berlaku pada mereka . Lantak pi laaa kat diorang ..

Ada laki gitu ! Tapi nak lagi best ? Bila berbaik je kan , tau tau bini mengandung ! Si suami happy la sangat .. Seronok la sbb segala keperluan , mak mertua uruskan .. Maklumlah ,duduk umah mak mertua .. Senang la kan ?

Ada laki gitu ..  Asal gaduh , tinggalkan anak bini 4-5 hari .. balik umah mak dia ! Boleh gitu ? Apa punya laki la gitu haa .. Nak kata apa dah ? Hurm..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI