Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 November 2012

Kenapa aku gi gym semula ?

 

Kalau diperati elok elok gambar ni , ternyata aku lebih comel dari Qhaliff kan ? Haa .. Aku tau dah jawapan korang .. Tak pe , tak pe.. Jangan komen .. Aku redha .. Aku sedar diri .. Memang lama dah aku comel dari dia kan ? Hehe ..

Ok ok .. aku guwau .. Jangan tensi lakk .. Gini sebenarnya.. Tujuan aku gi gym ni sbb aku terasa tak larat dah nak dukung Qhaliff. Bukan sebab dia berat sangat ke apa tapi sbb ku terasa tua dah.. Hahaha ..

Photo

Kena kena lak kalau dia ngantuk sewaktu kuar g shopping mall , confirm dia akan tertidur di kala aku dok dukung dia .. Time tu , perghhh .. berat dia leh jadi 2 kali ganda !! Memang confirm tangkap belikat punya ..

Alhamdulillah .. 3 hari aku dah g gym , terasa tenaga seperti umur 24 tahun dulu .. Rupa pun kembali muda dan segak .. Hahahahha .. Sebab tu laa aku gi gym di samping nak buang lemak lemak tepu di perut serta nak sihat laaa .. kan kan ?

Aku benci MARIAM MUSA !!

Adusss .. Dia fikir semua orang Malaysia ni bodoh benar ke ???

Tapi ada gak yang tertipu eh ?

Published with Blogger-droid v2.0.9

Jiran sepakat membawa berkat !

Hehe.. main sorang sorang , boring .. Kena ada partner , baru 'masyukkk..' ..Hahaha ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Lagi ayah didera anak !

 

Perghh .. 10 minit nak siapkan dia ! Mandi , dah pandai dah nak rendam kepala ala ala nak basuh rambut bahagian belakang kepala tu haa .. Amboi amboi.. Demanding skang wooo ..

Bila dah siap mandi .. Nak pakaikan baju .. Tang ni mmg berperang dengan dia .. Aku pusingkan dia.. Dia pusing balik .. Apa saja yang ada dekat ngan dia , semua dijadikan alasan untuk dia pusingkan badan dia ! Grrr .. Bercinta tul aku nak siapkan dia ..

Sakit pinggang ? Confirm laaa .. Kalau tak nak kasi dia bergerak , aku letak je barang atas badan dia.. Haa .. Baru dia statik jap .. Tapi tak lama laa.. Barang tu mesti tah kemana jatuh lak ..

Yang pasti .. aku berpeluh macam g gym semata-mata nak siapkan dia ! Bila dah siap .. baru legaaaaaa … Baru 7 bulan ! Setahun ? Atau dah boleh berlari ??? Ada gak makin semput aku .. huhu..

Carrefour bakal berubah wajah ?

 

Aeon Co Ltd mengumumkan pembelian 100 peratus saham Carrefour Malaysia daripada Magnificient Diagraph Sdn Bhd dan Carrefour Malaysia Sdn Bhd. Ia dibeli pada harga EUR 147 juta.” –Hmetro..

 

Mula mula .. Logonya .. Apakah akan bertukar ? Jeng jeng jeng .. Tak kisah la berubah atau tak logonya  tapi yang penting ialah kualiti ‘persembahan’ mereka . Apakah berubah atau kekal seperti sedia ada ?

Kalau kat Carrefour Alamanda , aku nampak dah ada perubahan dari sudut susun aturnya . Malah hari tu siap ada research oleh staff mereka yang mana mereka menemuduga pelanggan yang ada kat sana . Bagus la kan ? Leh luah perasaan gitu .. hehe ..

Harapnya pasni , Carrefour bukan saja bertambah cun atau kemas tetapi harga barang pun , murah sedikit dari sedia ada .. Heheh .. Baik murah sedikit dari mahal pastu takde orang beli kan ? Tak rugi pon.. hehe ..

Berubah atau tidak , kita tunggu segalanya selesai.. Baru leh komen , kan ? Dan aku mmg buat masa ini pelanggan setia Carrefour walaupun aku ada kritik mereka terutama cashier yang serupa ‘Walking Dead’ …

Dendam ngan Qhaliff !

 

Ooooo .. Lena dia tidur ehh ? Dari kul 12 tadi dia tidur .. Dapat susu ibu , lena terus .. Sebelum tu , liat benar nak tidur dia yer .. Bila dia tak dapat tidur , dia kaco aku haaa ..

Bayangkan tadi dia tengok tv , aku tertidur .. Dia guling guling kat aku pastu dia singgah kat tepi aku ..Dia tak leh g mana dah .. Sebab aku kepung dengan bantal .. Huhu..

Dia bosan .. Aku tertidur tapi tak lena .. Tau apa dia buat ? Dia cubit lengan aku ! Cubit okeh ! Bukan gigit atau pun sembur ! Tapi cubit haaa.. Bukan sekali , bukan dua kali .. Selagi aku tak jaga ,dia buat !

Bila bukak mata .. aku pandang dia .. Dia pandang aku .. Seolah macam nak berkata ..

“ Daddy ni tak reti reti nak jaga ke ? Boring tau tak .. Ada ke suruh layan kartun dari tadi .. Adoii.. Jom la g main bowling ke.. Snooker ke.. Atau layan gym pon okeh .. “

Gitu la rupa dia .. Skang dia tidur.. Masih lagi tidur .. Apakah perlu aku cubit pp dia lak ? Muhahahahha ..

Peekaboo Qhaliff

Suka benar dia dgr si kenit kat tv tu sebut ... Bila keluar katun tu , dia sengih terus ..huhu ..

Peek a booooo ...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tahniah Azizulhasni Awang

 

Akhirnya bergelar bapa … Hehe.. Tahniah ! Menurut Utusan Malaysia , isterinya Athiah Ilyana Abd. Samat selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.99 kilogram di Hospital Pakar KPJ Ipoh, Perak.

Hehehe .. Apakah perasaan bila dapat baby ni ? Mohd. Azizulhasni yang mendapat jolokan The Pocketrocketman memberitahu, ia lebih indah daripada memenangi mana-mana kejohanan lumba basikal peringkat antarabangsa.

Yearghh .. Betul bro ! Aku sokong .. Hehehe .. Tu baru dapat .. Belum lagi jaga dari sebesar tapak tangan hingga dia berjaya menjadi manusia , kan ? Hehe..

Aku yang baru jaga hingga 7 bulan ni pon cukup teruja tengok perkembangannya. Terasa melihat diri sendiri lak.. Eceh , kira nak bagitau aku secute Qhaliff la dulu eh ? Hahahha ..

Sekali lagi , tahniah buat Azizul dan isterinya ..

Sejarah tercipta akhirnya ..

 

Buat pertama kalinya , Qhaliff guna baby chair di restoran ! Sebelum ni cam was was nak bagi tapi bila aku dah try letak dia dalam trolly Carrefour sewaktu membeli belah kat Alamanda , aku yakin dia dah boleh duduk .. hehe ..

IMAG4525_BURST001

IMAG4525_BURST010-1IMAG4525_BURST019-1

Tadaaa … Tapi ada satu masalah .. Hahaha .. Semua menda dia nak ‘rasa’ .. Grrr .. Jadi , dia cuma dapat duduk dalam tu tak sampai 5 minit jer. Pastu kena dukung dia ..

Tapi apa pun , aku rasa lega laa .. Sbb ni satu lagi perkembangan yang sihat melibatkan Qhaliff .. Cuma part merangkak tu nampak cam berat je dia nak buat. Mak aku kata , anak anak buah termasuk aku sendiri sewaktu kecik tak merangkak .. Tau tau berlari terus ! Hehe.. Tak la.. tau tau , berjalan terkedek kedek gitu.. Tattteehh .. hehe ..

Tak kisah laa.. Janji sihat , udehh . Dan Qhaliff selamat buat sementara waktu ni .. Lom ada adik lagi .. Hehehe .. Leh manja lebih lebih lagi ..

Menangis atau ketawakah Qhaliff ?

 

IMAG4523_BURST004

Muka dia gini .. Haa .. Dia menangis ? Kalau dia menangis , apakah puncanya ?

IMAG4523_BURST001

Nangis kan ? Nampak mata dia berair .. Siannn .. Nape ni sayang ? Daddy pukul eh ? Daddy sakat eh ? Amboii.. Terus salahkan daddy eh korang ? Kang daddy tak citer dah pasal Qhaliff .. Haaa .. Citer je pasal daddy g gym .. Haa .. Hahaha.. Main kasar nampak eh ? Hehe.. guwau jer ..

IMAG4523_BURST011

Iskh.. Nape dia menangis cam ketawa ? Biar betul kan ? Apa sebenarnya yang berlaku ? Cer citer sket !! Heheh ..

Dia nak susu .. Aku pun g panaskan satu botol untuk dia .. Pada masa ni , dia mmg dah mengantuk sangat.. Dengan bagi susu , dia confirm lena abis punya ..

Aku panaskan .. Tapi tak cukup panas .. Camana aku tau ? Bila aku bagi kat dia , dia main main dengan botol susu tu .. Haa.. Kiranya dia tak berminat sangat nak minum ..

Jadi aku g panaskan.. Amik botol susu tu . Dia menangis ler .. Tapi dia punya menangis , lebih pada mengada ngada punya sebab bila aku babacak dia , dia ketawa .. Haa .. tu yang nampak cam dia menangis dan ketawa ..

Aku tak jahat mana aih nak dera anak sendiri.. Hahaha ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI