Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 November 2012

Tips kesihatan tulang belakang ..

Ehem ... Nampak tak , nampak tak ??? Tak ??? Bukan masalah aku dah ..

Makin beratt !!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Manja la sangat .

 

Ololoooooo .. muka ngantukkkk  .. Disebabkan Qhaliff punya muka seposen tu , aku tak g gym petang ni .. G teman dia ngan mak dia lepak kat tasik bermandikan cahaya mentari terbenam .. hehe ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.9

Susu Ibu.. Menyerah kalah sudah ?

 

Wife kecundang dah .. Apakah cukup 7 bulan menyusu dengan susu ibu saja pada Qhaliff ?

Sememangnya kepenatan mmg terpamer pada wife yang terbeban dengan kerja di pejabat , di rumah lagi yang mana Qhaliff cukup pantang nampak mak dia lalu jadilah dia seperti Spiderman ..

Bila dah gitu , hasil susu pon tak la banyak .. Sekali dapat , 2 botol .. Cukup untuk pagi dan petang kena usaha lain termasuklah lari balik rumah untuk bagi direct ..

Ditambah lagi dengan dah datang period yang mana katanya hasil pastinya semakin berkurangan .. Akhirnya semalam , terpaksalah beli backup susu formula untuk Qhaliff , setelah  bulan ..

Namun aku tak putus asa.. Segala macam dah bagi dan usaha .. Namun hasilnya masih di tahap mengecewakan.. Dan aku beli Hi Goat untuk dia minum setiap pagi dan malam ..

Camana aku leh terfikir Hi Goat ? Setiap kali dia makan daging kambing ,susu mmg keluar dengan banyak .. Haaa.. Jadi aku syorkan menda tu laa..

Alhamdulillah … Kembali banyak dan susu tepung tu , disimpan di tempat yang selamat ! Hehe..

Baju Kelab Blogger BEN ASHAARI 2012/13 !

 

Bersedia untuk menempahnya kerana ianya terhad. Bukan nak buat untuk kaut keuntungan tetapi lebih pada kenangan .. Cam aku , dah ada dua edisi .. hehe ..

 

Dan ….

Akan datang , camana lak ? Hehehe .. Ahad ni baru nak bincang .. Logo , masih mengekalkan yang sama cuma … cuma ? Haa .. Tu kena tunggu la yer ..

Apa pun , sila bersabar .. Aku tahu yang edisi lepas pon ramai hampa tak dapat sbb baju ni cetak tangan punya .. Tak pakai mesin aih.. hehehe .. Ke semua baju gitu ? Hahaha .. Apa pun , logonya mmg tahan walaupun basuh berkali kali ..

Harga ? Mampu beli aihhh .. hehe.. Apa pun , tungguuuuuu …

Qhaliff , kasut Adidas .. dan aweknya ?

 

Waduh , waduh .. Daddy pun tak gini okeh ! Masa daddy kecik dulu , pakai Bata je atau kasut pasar malam je .. Atau tak merasa pun nak pakai !

Untung benar budak sekarang kan ? Kecik kecik dah merasa pakai kasut berjenama siap bergambar dengan model lagi ! Perghh.. Cer daddy dapat post gini ? Siap duduk atas peha model lagi haa ? Agaknya daddy ilang kapla kot ? Hahahha ..

Apakah Qhaliff suka kasut ni ? Macam sukaa je .. Tapi bila pakai , cepat pulak dia bukak .. Apa saja dia pakai , semua dia nak bukak ! Grrrr..

Oh , ni gambar pertama kali dia pakai kasut ni dan terus bergambar dengan akak Lyssa Faizureen .. hehe .. Sapa untung ? Qhaliff atau Lyssa ?

Nasib baik .. Nasib baik apa ? Biarlah aku ngan Qhaliff je yang tahu.. kan kan ?

Set SLIMMING ceria ..

 

-IKLAN-

 

TENSION?? Sebab berat badan tak mencapai berat badan yang ideal?
Nak langsing & tough?? Tapi tak nak 'puasa' karbohidrat (nasi)???
Tak perlu tension2 semata-mata nak kurus.
Nanti kurus dapat penyakit lain pulak yang dapat.
No...no....no....lagi tak sihat namanya tu...

Nak tahu dengan lebih lanjut ? Klik SINI ..

Nak berkawan dah Qhaliff ..

 

Amboi .. Kalau tengok dia bermain dengan abang Ammar , terasa macam dah cecah setahun dah dia .. Beria benar dia gelak dengan telatah agah Ammar tu haaa ..

Bila tengok dia gitu , terasa sayu gak .. Yelah , dia dah nak berkawan tapi dia tak de kawan kecuali mak ayah dia jer .. Hurm… Nak main ngan dia senantiasa , bukan tak leh .. Boleh je tapi aku cuma leh update sekali sehari je la blog atau seinggu sekali .. Hehe.. ok ?

Tak pe la.. Sikit hari lagi , aku antar masuk sekolah .. Hehe.. Skit hari tu , lagi 3 tahun laaa .. hehe .. Awal sangat nak g sekolah .. Nanti kacao dak dak lain lak ..

Ok .. nak kasi dia susu .. Mandi dah .. makan dah .. Ni nak bagi susu dengan harapan dia akan tidur pasni … Dan aku leh join jap sebelum kuar g solat jumaat .. hehe ..

Boss atau Bossia ?

 

Perghh .. Lega dah kerja sendiri ! Kalau tak , aku mesti sakit hati punya la bila mengenangkan suasana pejabat yang memasing makan gaji !

Bukan apa .. Bila kerja di pejabat ni , kalau memasing jujur , ikhlas dan amanah pikul tanggungjawab tu tak pe la gak , kan ? Tapi bila kerja dia dok bagi kat orang dan dia pulak asyik curik tulang .. mmg masalah tul laa ! Siap cari salah orang lagi tu untuk tutup salah sendiri ! Kira nak nampak dia buat kerja la konon ! Amboi..

Jangan gitu, kawan .. Kita kerja di bawah orang ni terutama kerja dengan rakyat , jangan dok bijak ampu orang atasan dengan tunjuk kita buat kerja tapi padahal tidak .. Buat kerja , kena jujur .. Gaji yang kita dapat tu , guna untuk anak bini .. Jadi darah daging woo ..

Seperkara bila jadi ORANG BESAR dalam pejabat tuu , semua mata orang bawah pandang kita untuk dijadikan contoh . Kalau boss serupa perangai bosia , camana orang bawah nak jadi pekerja yang cemerlang ? KEPALA dan terlingkung , anggota lain tunggu nak tergolek je la..

Syukur sewaktu  aku kerja dulu , aku dapat bos yang sangat prihatin serta bijak curi hati orang bawahannya ..

IKHLAS , AMANAH , JUJUR perlu diamalkan tak kira dalam suasana kerja mahupun kehidupan seharian ..

Bila budak kecik berbual …

 

Orang tua , jangan masuk campur !

IMG-20121115-WA0014

IMG-20121115-WA0015

IMG-20121115-WA0016

IMG-20121115-WA0017

Adeh …

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI