Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 21 November 2012

Qhaliff The Menace !

 

Segalanya bermula bila dia terdengar bunyi plastik  LEGO SHELL FERRARI yang aku sengaja koyakkan dengan kuat dengan kuat untuk tarik perhatian dia ..

Dari dok layan kartun , dia terus mengendap aku ..

  

 

Dan … Tadaaaa … No wayyyy !! Ni daddy punya ! Tunggu Qhaliff umur 40 tahun , baru leh main LEGO ni !!

Ternyata pergerakkan dia dah sangat pantas ! Ok … G tengok kartun balik ! Daddy nak layan LEGO ni !

Sambut Ulangtahun ke 4 di THE GARDEN, ALAMANDA

 

Dalam diam tak diam.. Dah 4 tahun aku berkeluarga .. Sekejap je masa berjalan . Nasib baik aku menten hensem .. hehe ..

“Daddy .. jom balik .. mana tahan tengok daddy ngan mummy je makan ! Sedap je nampakk .. Huhuh … “

Memang siann tengok dia .. hahaha .. Abis dia kaco kitorang sbb tak bagi dia join sama .. Heheh .. Aku cari gak makanan untuk baby umur 7 bulan tapi yang ada pon chicken chop yang chef masak depan dia ! Hahahha .. Acah jee .. mana adaa ..

Disebabkan tak bagi dia makan , dia sembur !! Hahahah.. Nak tak nak , makan malam istimewa ni terpaksa makan bergilir gilir .. huhu .. Tak peee.. Tak kisah pon .. kan kan ?

Ahaaa .. Kat mana tempat kitorang makan ni ? Kitorang makan kat The Garden , Putrajaya yang kitorang jumpa dengan tak sengaja setelah puas mencari kat mana nak makan malam istimewa ni ..

Dan .. pastinya tempat ini .. Yearghhh .. HALAL dan digredkan SANGAT BERSIH ! A okehh !

Blogger Scarlett O’Hara ada tanya di FB .. “ Betul ke bersih ? “. Dan jawapan aku dalam hati ialah ..” Seriusss , sangatlah bersih ! “. Ditambah lagi dengan staff yang langsung tak sombong ! Sangat bekerjasama dan ramah ! Yeargh.. susah nak jumpa dah restoran gini apatah lagi aku berpakaian macam nak g gym jer ..

Makanan dia camana lak ?

Sedap ? Bagi aku .. masakan ni mmg original ! Tu je aku leh kata la.. Menepati mulut aku terutama chicken terriyaki ni .. Hehe .. Tapi sbb dok kalut ngan Qhaliff , kesedapannya tak terasa di tekak aku kecuali pada awal awal makan sebelum Qhaliff buat aksi spiderman kat situ ..

Harga ? Kalau nak makan malam yang istimewa tapi murah , aku cadangkan g kat food court je.. Tak la mahal mana pon tapi standard hotel gitu la.. Tapi tkde yang cecah hingga RM50 pon untuk satu hidangan .. hehe ..

Apa pun , The Garden ni mmg best untuk mereka yang dah menikah untuk menikmati hidangan ala ala ekslusif gitu .. Yang belum menikah , simpan duit dulu .. Lepas nikah baru mai ..

Komen wife aku tempat ni ? Hurm … hurmm .. Tunggu dia update blog dia sendiri laaa …

Air ketuban dah pecah !

 

Alhamdulillah .. Mimpi ngeri dah berakhir ! Tunggu lagi 3-4 hari lak ..

Dah berhari dia tak berak haa.. Malas dah nak tulis panjang panjang .( buang air besar ) .. Berharap sangat la hari ni dia berak. Kasi betik dan ubat lembut najis gak tadi ..

Entah camana tadi  , aku bawak dia bergayut kat grill pagar umah aku , dia cam meneran ! Haaa… Caiyokkk Qhaliff !! ‘Air ketuba'n’ nak pecah dah bermaknaaa .. bila bila dia akan berak !

Macam susah lak dia dok meneran .. Last last aku buat cara kita berak style omputeh tu haaa .. hehehe .. Nampak selesa jer dia .. hehe ..

Dan , zassssssssssssss … panjaaanggg je kuarrr .. Amik kauuu .. Dah diakhiri dengan cairan yang melegakan muka dia !

Hahahaha .. Mana aci aku sorang je tengok kan ? Korang mesti leh imaginasi punya .. hahahah ..

Legaaa .. mandi sudah .. susu sudah .. tidur time !

Daddy dah demam ..

 

Qhaliff dah sihat ..skit skit je selsemanya tapi daddy sudah terjangkit .. huhu .. Skang daddy sudah demam .. hehe .. Dah la nak pindah rumah .. Tenaga mau pakai woo ..

Tak pe la .. Janji anak sihat .. Ayah sakit tak pe .. kan ?

Anak aku dan anak mereka ..

 

Baru Qhaliff kena gigit nyamuk , aku dah pening pala .. Baru selsema , kelam kabut bawak g klinik ..

Anak anak kecil di Gaza, Palestine tu ? Luka ? Berdarah ? Kena tembak ? Kena kejar dek tentera zionis ? Kena sepak terajang ? Macam macam lagi mereka dah rasa sewaktu kecil lagi .. Hanya mampu menangis tapi tiada erti takut langsung !

Bila dah besar .. anak anak kecil ini berjuang demi agama .. Tunduk sujud pada agamanya .. Anak anak kecil kita ? Ada yang begitu dan malangnya ada yang tunduk pada hawa nafsu ..

Bila melihat wajah anak kecil kita atau kita sendiri yang dah besar panjang , apakah kita terlupa segala pergorbanan mak ayah kita hingga bila dah besar begini , kita kembali sombong dan angkuh pada mereka .. Kalau begitulah rasa kita , bersyukurlah sbb mak ayah kita tak hantar kita ke Gaza sewaktu kita baby dulu ..

Aku tak mungkin jadi setabah bayi kecil itu ..

Kenapa anti yahudi dan perlu boikot yahudi eh ?

 

Ini antara barangan yang dikeluarkan oleh Israel .. Kalau boleh elakkan dari membelinya ,elakkan la .. Kalau rasa dah perlu sangat sampai takde pilihan lain , serah pada Allah saja niat kita tu .. Bab lain , kalau ada ‘peluru’ buatan Israel , kita guna serang mereka semula .. Tak susah kan ?

Ada yang tak tau kenapa dan mengapa kita perlu anti sangat yahudi ni ? Apakah hanya kerana mereka membunuh rakyat Palestin ? Hehe .. 

Apa kata kita selongkar post post aku dulu .. :

Dan google la lagi .. ada banyak kisah pasal yahudi ni .. Rajin rajin membaca dari dok dengar mulut orang je ..

Baby .. Selamat UlangTahun Perkahwinan ke 4

 

Haaa.. aku ingat dah .. Setelah dibincangkan pagi tadi pada jam 2 pagi , baru sedar dah 4 tahun aku ni berstatus suami pada wife aku .. Hahahah ..

Serius ar .. Aku ingat .. Memang nak letak alarm tapi disebabkan terlalu banyak kerja mencelah-celah disaat aku nak melakukannya , aku terus terlupa ..

Contoh eh , wife suruh aku masukkan susu yang telah dipam ke dalam peti ais untuk dibekukan. Tetiba dia panggil aku dan mintak tolong amikkan stroller baby. Haaaa , tang ni kesilapannya.. Maklumlah , otak dah tua .. hehe . Terus aku terlupa bab susu sebab tumpukan perhatian pada stroller tu !

Patutlah pagi tadi pada jam 2 pagi tu , beria dia tunjuk ‘waktu’ kat aku .. Yang aku ni pon dungu gak ..

 

21hb ? So ??? Bukannya abang nak dapat gaji pada tarikh ni? Ke nak abang order pizza time ni ? “

 

Sekaliii .. amik kauuu .. 4 tahun lepas , pada tarikh niiii .. Awak menikah la Ben oii ! Terkedu jap aku .. Hahahahha … Dah la tarikh tak ingat , tahun menikah pon lupa ??? Hahahha .. Apa punya turr daa ..

Serius ., aku bukan lupa tapi malas nak ingat berapa lama dah aku kawin sbb aku nak hubungan ni sampai aku masuk dalam kubur .. Lebih dari tu , kuasa Allah yang tentukan ..

Sebab tu lah aku tak gemar ingat pada tarikh tarikh tertentu kecuali tarikh lahir aku … Leh claim hadiah ! Hehe ..

Toksah la merajuk sangat aih pasal ulangtahun ni haa.. Patutnya bersyukur si suami dah berkorban duk umah jaga anak sambil buat kerja ! Tu yang perlu senantiasa ingat .. Dan , bukannya saja nak lupa kan ? Kan ? Haaa ..

Nak aku bebel lagi ke ? Orang perempuan ni , bab tarikh sensitif .. Bab madu sensitif .. Tapi bila laki bagi tau dia demam , tak sensitif la pulak .. Lalalalala ..

SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN KE 4 , SAYANG !! JOM CANDLE LIGHT DINNER KAT NASI KANDAR PELITA EH ..

Daddy dah terjangkit kah ?

 

Kelmarin , Qhaliff selsema ..

Photo

Dan skang , aku lak ! Lusa nak pindah .. Tenaga diperlukan 100% .. Hurmm…  Ada sapa sapa nak bantu ke ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI