Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 26 November 2012

Terasa terabai ..

 

Hari ke 3 pindah rumah. Masih lagi di rumah lama .. Aku tak nak tidur sana lagi sbb masih berdebu. Tunggu balik dari Kuantan , baru nak tidur sana. Nak kena bersihkan sekali lagi rumah tu ..

Tadi , dah upah sorang maid indon untuk tolong wife kemaskan rumah. Yelah , kalau aku tolong .. sapa nak jaga Qhaliff yang dah mula macam Bolt tu haaa .. Pantang leka skit , tau tau sampai Jerman dah !

Blog ? Jangan cerita laaa .. Hari ni 3 entri jer ! Aku mmg tahap malas cipan nak update apatah lagi dengan guna netbook ni .. Bukan apa, setelah guna ultrabook , netbook ni aku terasa macam guna kereta Datsun zaman bapak aku muda muda dulu laaa .. Slow giler bila nak post entri ! Blom lagi nak edit gambar !

Guna hp , mmg pantas laaa .. Sebab tu kalau nak rajin gak , aku update guna hp dulu baru aku edit semula guna netbook.. Yang ni , mmg boleh diharap sungguh laa .. hehe ..

Bila mood nak update seperti biasa datang balik ? Hurm.. tunggu rumah sana dah cun ! Huhu .. Baru mood nak update ada .. Dan pastinya banyak cerita baru nak dikongsi bersama ..

Penyamun serah diri pada Saiful Apek !

 

Tergelak aku baca artikal dr Berita Harian ni ..

Seorang lelaki menyerah diri pada polis di satu sekatan jalan raya yg mana Saiful Apek terlibat sama menyertai operasi tu .. Tapi dia lebih pada nak edar risalah cegah jenayah jer ..

Lelaki yg mengaku dikehendaki polis tu terlibat dlm kes samun  memberhentikan motornya di bahu jalan sebelum menyerahkan kad pengenalannya dan meminta utk bergmbr dgn Apek terlebih dahulu sebelum ditahan pihak polis kerana disahkan punya rekod dikehendaki polis ..

Hehe .. macam tu punya pun boleh ? Kalau letak artis kpop ? Berapa ramai agaknya yg dtg serah diri ? Ke serah kewarganegaraan ???

Published with Blogger-droid v2.0.9

Servis Kereta ..

 

Dah terlajak 1 ribu km .. Nasib baik ingat sbb Jumaat ni nak ke Johor pastu ke Pahang seterusnya ke Melaka .. Perghhh .. Jauh perjalanan .. Maka , memerlukan kereta yg berkeadaan tip top .. hehe..

Aku , masih lagi blur dengan demam .. Masih high dgn ubat ubat dokor bg .. Patut tadi bg buku servis , aku bg buku manual kat staff perodua tu .. Nasib baik tak kena gelak guling guling ..

Ni , dok melangut tunggu giliran aku . Kang kul 1 , nak g umah baru bersama maid indon yg disewa utk 4 jam .. Harga ? RM60..  Huhu .. Tak pe la .. Janji rumah siap kemas ..

Wife betul2 kerja keras bab pindah ni sbb aku mmg dah tak larat .. Sengal abis badan badan ni .. Kang malam nak g gym .. Nak kasi peluh balik .. Tapi , mcm tak bermayaaaaaa je lagi .. hurmmm ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Kena makan kaki Qhaliff !!

 

Terasa sesuatu dok menerjah kat muka aku .. Lembut jer tp bertubi tubi . Aku tangkap , bukak mata .. Kaki Qhaliff !!

Wife bgtau lama dah dia jaga dari tdo dan Qhaliff kejut aku bgn subuh dgn dok pukul aku tp aku tak jaga .. Tu yg 'bagi kaki' tuuu ..

Amboiiiii .. main kaki nampaaakkk ... Tapi dia mmg pantas ngan kaki .. Main bola kah ? Atlit ?? Hurmmm ...

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI