Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 27 November 2012

Khas untuk aweks saja dan yang punya aweks !

 

-IKLAN-

Hi all,

skrg tengah trend baju lace ni..ada Long Lace..Midi Lace..n mcm2 style la..sape suke baju mcm nie? 

GAMBA-1

Kalu nk tahu lebih detail boley view fan page meimeiclothing untuk maklumat lanjut dan kalu nk tengok laen2 baju yg best2 boley la ke website ni ye www.crazewear.com

Tengah tengah SALE!.. ape lagi jom serbu.. =)

Selamatkah kita sebenarnya ?

 

Baru pulang dari rumah baru .. Tadi , seorang sahabat baik aku singgah sekejap kat rumah tu untuk bersuka ria .. Hehe .. Takde la… Kebetulan dia ada keje kat situ , jadi singgah la jap ..

Sambil tu , dia saja periksa keselamatan yang ada dalam rumah tu berdasarkan pengalaman dia menjadi ketua kampung kat taman perumahan dia..

Hurmm .. Ada beberapa petua yang dia kongsikan bersama dengan aku .. Bila dia kata begitu begini dan tunjukkan beberapa kelemahan yang ada dlm rumah tu , aku jadi takut sedikit kerana ada kebenarannya apatah lagi kawasan rumah aku tu , masih belum beberapa terang ditambahkan lagi dengan kewujudan banyak kawasan perumahan yang sedang dibina.. Jadi , paham paham je laa ..

Sebaiknya , amik je penggera keselamatan cam jiran sebelah aku buat .. Lantik ADT untuk pasang penggera keselamatan .. Katanya pemasangan pun tak la mahal mana .. Bulanan , tak sampai pun RM100 .. Jika nak dibandingkan dengan keselamatan keluarga kita kan ?

Hurmm .. Ada kebenarannya .. Akan dipertimbangkan kesemua langkah langkah keselamatan .. Dan , aku baru diberitahu oleh seorang lagi sahabat baik yang mana maknya baru saja dirompak .. Masih menunggu berita penuh. Semoga Allah melindungi mereka ..

Selamat Tinggal UNIFI ..

 

 

Terasa kecewa bila dikhabarkan tiada lagi ‘tiang’ dikawasan rumah baru aku tu .. Yang berhampiran , kata mereka dah ada .. Tahun depan baru ada .. Kalau tahun depan baru ada , hurmm.. tahun depan la ceritanya ..

Seperkara lagi yang tak menyeronokkan ialah .. charge relocate hingga RM300 !! Mak aih .. baik aku terminate dan pasang baru .. hahaha .. Senang cerita kan ? Guna je nama aku haaa .. Sblm ni nama wife .. Dapat set baru .. haaaa ..

RM300 tuuuu .. perghh .. baik guna Maxis Home .. Tapi Maxis Home pon ‘tumpang’ kabel TM .. Sama je ler .. hehehe ..

Jadi , untuk rumah baru ni , aku tak leh la download apa apa dah .. Sekadar untuk browsing je la .. TV , nampak gayanya … macam kena masuk semula ASTERUK je ni .. huhu ..

Ke nak pasang piring satelit tu .. Dapat tengok cenel omputeh yang censored tu haaa .. Waaaa .. Juling mata Qhaliff !

Tahan benar dia ..

 

Seperkara yang aku respek kat Qhaliff ni kan , dia tak buat perangai depan orang .. Kiranya dia tahaaaaann je apa saja yang dia rasa .. Hinggalah dalam kereta atau dalam rumah dia sendiri , baru dia nak nangis atau mintak apa saja ..

Kalau ikut dari entri dalam blog ni dulu la kan .. Masa memula bawak masuk mall , dia punya teriak .. jangan cakap laaaa .. huhu .. Daddy pon leh kena heart attack ..

Tapi skang .. ok dah .. Kalau dapat makan , laggiii seronok diaaa .. hehehe .. Kalau dapat tidur , lagiiii la dia seronok .. huhu …

Ni tengah tdo dia.. Jap lagi nak g umah baru lak .. haih .. penat tak ilang lagi ..

TMPOINT Cyberjaya , mengarut aih !



Nak urus soal perpindahan UNIFI . Nak masuk ke dlm bangunan TM ni , kita kena daftar dulu kat pintu masuk pengawal. Tak kira la dtg ni byr bil atau urusan lain , kena daftar kat situ gak.. Kita kena berentikan kereta kat tepi jalan tu dulu , baru ke pondok pengawal ! Tak ke membuang masa ???
Menurut pengawal kat situ , ni arahan org bijak dlm TM tu .. Aku harap sistem keselamatan ni dpt dipermudahkan lagi .. Ni dah mcm kuno balik !
Published with Blogger-droid v2.0.9

Kenangan 4 Tahun..

 

Hurm.. Qhaliff membesar dlm rumah ni la .. huhu .. Sayang rasa nak tinggalkan ..

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI