Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 1 Disember 2012

Sepetang di rumah Mat Gebu ..

 

 

Plannya nak g esok tapi memandangkan petang tadi wife dah free dari segala aktivitinya , maka aku ajak dia n Qhaliff ke rumah Mat Gebu .. Sis Lin pun follow gak .. Kira pakat sekali ngan dia la ..

Dalam kul 3 petang gitu .. setelah meredah hujan di negeri Johor ni , barulah sampai ke Sedenak .. Kira kira 44 km dari  hotel 5 bintang yang aku nginap ni haaa .. hehe .. 5 la sangat yer .. Tak kisah la , janji selesa .. kan kan ?  Dan free.. hehe ..

Di rumah Mat Gebu , ada ramai gak blogger dari KL tapi sayangnya  aku tak beberapa kenal diorang.. Yang aku kenal , Citarasa Rinduan , Oeaya  ..

Maaf la yer .. Huhu .. Bila diorang sebut nama , aku mampu garu kepala aku yang tak gatal nih .. Antara ingat dan tak ingat .. Beratus ribu blogger tuuu ..

Yelah , kalau cakap gitu ..mmg aku tak cam .. Cuba bagi kad atau tinggalkan komen kat blog .. Confirm aku kenal punya .. Maaf la yer tapi serius aku segan skit terutama yang datang tu perempuan ..

Makanan hari ni .. Ada yang dibawa sendiri oleh blogger .. Sedap sedap belaka .. Sayangnya , aku g lambat.. Jadi yang tinggal tu tak banyak .. Tapi ok laa.. kenyang gak laa ..

InsyaAllah , esok g lagi umah Mat setelah g LEGOLAND .. Nak tengok apa yang best sangat LEGOLAND tu haaa hingga tiketnya beratus hinggit harganya ..

Garuda kena cakar sudah !!

 

Baru laaa nampak liga MALAYSIA berkualiti ! Tahniah buat semua yang terlibat termasuk kita kita yang menjerit dari dalam hotel ni haa ..

Tahniah MALAYSIA ! Pasni bila ada peluang untuk cakar SINGA , kita cakar balik ! Maruah tercalar perlu dibalas semula .. Tapi buat masa ini , kita cakar yang ada depan kita dulu .. Hehehe .. Biarkan dendam tu balas kemudian .. Harap jumpa di final .. Rasanya Singapura pun layak kan ?

Psst .. tingkatkan keselamatan rumah korang ! Kunci pintu , tingkap tu betul betul sblm tidur …

Sementara itu ..

 

Diorg dok bersukan dan aku lak ..Panassss ler nak join .. Terbakar kulit ku ini ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Mahkamah manusia ..

 

“ Jika kau punya kuasa , wang , pengaruh dan apa saja yang mampu membuatkan manusia lain gelap mata , kaulah raja segala raja .. “. Kata-kata manusia yang entah dari mana aku jumpa  …

image

Keratan akhbar dari Hmetro menunjukkan dua lelaki yang dipenjara kerana merompak penuntut Malaysia dalam rusuhan tahun lalu, dibebaskan semalam selepas tuduhan ke atas mereka dibatalkan tanpa alasan !

Best kan ? Jika diaorang tak buat .. maka keadilan buat mereka .. Kalau mereka yang buat ??? Hurmm …

Bila tengok dia ..

 

Baik budaknya .. Sangat bersopan bila ada orang lain .. Takde nak tunjuk karenah langsung .. Tenang je memandang ..

Bila dah tkde orang , baru nampak ‘belang kuda belangnya ‘ . Tapi aku tak kisah langsung .. Boleh layan je perangai dia tu .. Cuma bila angin datang tu , bukan sebab nak sangat tapi lebih pada nak ajar agar ‘dgr kata ‘ ..

Yelah , mana ada bapak suka suki nak marah anak dia kan ? Kalau ada , aku rasa tu bukan bapak kandung dia la tu .. Seorg ayah takkan tergamak nak tgk kesedihan di raut wajah anaknya punya ..

Qhaliff yang masih kecik ni pon .. dah reti menangis bila kena marah .. Huhu .. Saja test je tu .. Pon nangis dah .. Hurm ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI