Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 3 Disember 2012

Manja terlebih dah budak ni !

 

Photo

Skang , dah pandai nak ke tempat pemandu terutamanya bila aku yang memandu ! Dulu aku nak tau camana rasanya bila si kecil meronta ronta nak ikut ayah atau ibunya memandu .. Dan sekarang , aku dah tau perasaan itu ..

Patutlah ada yang bagi sbb tak sampai hati walaupunya perbuatan itu sangatlah merbahaya .. Hurm …

SONY BRAVIA LED 40 Inci .. dapat gak aku akhirnya !

 

Semalam , balik rumah .. Tau tau tv lcd kesayangan aku dah sampai ajalnya .. Huhu .. Tak tau apa puncanya .. Yang aku tau , hijau jap pastu merah terus .. Tanya member aku yang keje ngan company lcd ni  , masalah board .. Kalau nak repair , lebih baik beli baru !

Aku tanya dia .. Ada jual tv yang aku mampu beli tak … Hehehhe .. Ada katanya .. Dia cadangkan SONY BRAVIA LED yang kebetulan tempat dia keje tu sedang buat jualan murah .. Serius , murah giler !! 

Jadi petang tadi , aku ngan wife serta Qhaliff .. Dari rumah baru aku tu terus ke Petaling Jaya .. Dekat ngan Digital Mall tu haa syarikat dia ..

Sesampainya kat sana .. diorang dah ready stok aku .. Hehehe .. SONY BRAVIA LED 40 inci berharga RM1490 yang mana harga luar ialah RM1999 .. katanya laa .. Haa.. Tak caya , gi usha sendiri ..

Yang SONY BRAVIA LED 32 inci , tak sampai RM1OOO pun !!

 

Jadi , cerita banyak takde .. G bank , kuarkan cash secukup rasa .. Terus bayar dan angkut balik rumah .. Hehehe .. Waranti , 2 tahun .. Tak pe la … Murah je pon kan ? Heheheh .. Bukan apa , rumah takde tv semalam .. Qhaliff sangap .. Aku lagi la sangap ..

Heheh .. Rumah aku bukan kena rompak yer.. Tapi dah pindah rumah .. Ni masih di rumah lama sbb nak settle banyak perkara lagi dan rumah ni masih dipotong bayarannya.. Jadi rugi la tak duduk kan ? Heheheh ..

Bila tengok tv baru ni , terasa beza giler dengan Sharp yang dah berusia 4 tahun tu haaa .. hehehe ..

Haa .. Bagi yang nak beli .. Cepat ! Stok masih ada .. Tak banyak wooo .. Kalau nak 55 inci , baru 4k jer .. Panasonic tak silap aku .. Ala , amik jer yang bawah 1K .. Letak dalam bilik .. ok dah kan ?

Plan nak g sambar dvd player sony lak .. Murah aja tuuuu .. 119 .. huhu ..

Kalau nak , leh call atau whatsapp no ni .. 017 332 4676 – IJUN ..

Kalau binatang , binatang juga ..

 

Sapa sangka kan ? Ikan lumba lumba yang kita sangka jinak itu , sebenarnya pun merbahaya terutama pada kanak kanak .. Haaa , jangan ingat yang comel tu senantiasa leh bermanja manjaan ..

Dalam Hmetro yang aku baca pagi ni , seorang kanak kanak diserang dek ikan lumba-lumba ketika bagi makan ikan tu di Sea World Orlando, Florida, minggu lalu.

Seemingly safe: Jillian Thomas, 8, and her younger brother James were feeding the dolphins at Orlando SeaWorld

Close contact: Jillian's younger brother leans in close to feed one of the marine mammals

Unaware: Jillian turned away from the dolphin she was feeding fish scrap to

Surprise bite: The dolphin bit Jillian, clamping down on her left wrist

Painful moment: Jillian cringes as the dolphin bites down harder

Strong pull: The dolphin nearly drags Jillian into the water with it

Video yang sempat dirakam ayahnya sendiri menunjukkan Jillian Thomas sedang memberikan ikan lumba-lumba di taman tema itu makan apabila haiwan berkenaan tiba-tiba menyerangnya. Kanak-kanak dari Georgia itu mengalami kecederaan apabila dia digigit ikan lumba-lumba berkenaan. Akibatnya, Jillian luka sebesar wang syiling di tiga tempat, selain bengkak tangan kiri.

Itu bukan kejadian yang pertama .. Hehehe .. Jadi , bila bawak anak kita terutamanya , jaga jaga laa.. Yang comel itu tetap binatang ..

PROMO DISEMBER | COLLAGEN POWDER

 

 

Bayangkan....BANYAK JIMAT, BANYAK UNTUNG & DAPAT KULIT CANTIK..♥

Nak beli satu2? Nak beli 1,2,3,4 @ 5 kotak ?? Boleh .. HARGA MASIH TAHAP HURU HARA TERBAIK!! Tp tak dapat PENJIMATAN BERGANDA mcm beli 6 box.

Kalau nak PENJIMATAN BERGANDA mesti beli 6 box punya....boleh share dgn kwn2...nak beli 6 free 1 untuk diri sendiri pun jimat tau.. Kalau nt SOLD OUT tak pening dah nak cari stok..

Nak tau dengan lebih lanjut , klik SINI ..

Qhaliff , kaki bedal apa saja ..

 

Alhamdulillah .. Bedal apa saja , cam bapak dia .. Asalkan halal utk dimakan dan percuma .. kita makan ajaaa .. Kalau bayar , tu .. tengok tengok gak la kan .. hehehe …

Part ni , Qhaliff mmg ikut aku .. Asalkan sudu sampai di mulut , automatik gigi bakal bekerja dan lidah akan terjulur ! Sedap atau tidak , belakang kira .. hehe .. Janji mulut terisi .. hehe ..

Qhaliff , setakat ni gemar makan buah .. Apa saja buah dia makan asalkan mak bapak dia suapkan .. Orang lain suap pun dia bedal gak .. hehe ..

Harapnya berteruslah begini .. Jangan nanti dah besar , nak makan MEKDI lak .. Daddy boikott Mekdi okeh !

Tenangnya Qhaliff ..

 

Tengok cermin mata aku tu .. Cukup mengambarkan betapa panasnya cuaca di LEGOLAND ketika ni … Er , spek aku ni yang transition punya cermin tu haaa .. Kiranya ikut cuaca laa.. Kalau hujan , automatik ada air kat cermin tu.. Erk , hahahaha.. tak de la sampai hujan bersalji.. Panas dan tidak je , perubahannya tu ..

Berbalik pada perbincangan kita , Qhaliff yang aku rasa dapat sifat ibunya yang banyak tenang berbanding aku yang banyak menendang itu , sangatlah tenang bermandikan kepanasan di sana ..

Dalam stroller , dia cool .. Dukung pon begitu gak .. Aku pulak yang meronta tak tahan panas .. Huhu  ..

Bila dalam keadaan gitu , syukur aku pada ALLAH diberikan anak yang sabar begini .. Harap kesabarannya dan bijaknya itu bersama dengannya hingga bila bila ..

Tamo ikut daddy yang gemar jadi hulk ni yer , Qhaliff ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI