Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 4 Disember 2012

Betul punya jimat TV LED aku tu ..

 

Aku g SENG HENG kat Alamanda tadi . Saja nak tgk barang barang yang boleh dibeli kat sana sambil nak tgk harga tv yang aku beli semalam ..

Opsss … Tu la harganya .. Dan aku beli semalam ? Hehehe.. Baca kat SINI ..

Baca dah ? Heheheh .. Tak caya lagi ? Member aku nak sambar SONY 32 inci .. Baru 899 je .. Luar ? Opkos la lebih 1k ..

Tunggu apa lagi ? Cepat dapatkan sebelum stok abis .. Terbaru okeh ! Ringan giler ! Dan guna adapter lagi .. hehe ..

Qhaliff dah besar , okeh !!

 

Kalau menyusu dia skang , dia tak kasi tepuk bontot dia dah .. Atau pegang kaki dia ! Dia siap tolak dah okeh !! Perghhh , budak ni .. Memang nak kena sunat dah niii !

Bila dah cecah 8 bulan ni, mmg sedap giler gomol dia .. Peluk kuat kuat pastu dia confirm meronta dan menjerit geram kat kita ! Hahaha .. Nasib baik tak reti cakap lagi.. Kalau reti , entah apa bahasa yang keluar dituju pada kita haaa ..

Jap .. aku ni apahal guna KITA ?? Hahahaha .. Cam blog skema lak rasanya .. Geli okehhh ..

Qhaliff tengah tidur .. Jap lagi , nak kasi makan .. pastu mandikan dia dan keluar g Alamanda.. Nak pos barang n beli makanan dia .. Malam , hurmm .. nak cari kabinet TV lak ..

Duit saja sejak pindah ni .. Hurm ..

Bila cermin kereta Mizz Nina dipecah ..

 

Dalam Mstar yang aku baca , cermin kereta Mizz Nina telah dipecah ketika berhenti di traffic light Ampang Jaya dan beg tangannya yang diletakkan di tempat duduk penumpang telah disamun ..  Menariknya , kejadian berlaku pada waktu tengahari !

Ini bukan kali pertama aku dengar kes ni . Abang aku pernah bagitau gak yang mana terjadi satu kejadian di depan mata dia sendiri . Dengan beraninya penyangak tu buat kerja depan orang ramai ..

Sapa berani masuk campur kalau penyangak tu bersenjata seperti pisau atau pistol ? Nak tak nak tengok je ? Atau kalau punya black belt color putih , ok la gak kan ? Ni kalau takat nak bagi smackdown , aku rasa toksah laaa ..

Semakin berani mereka buat kerja kan ? Salah sapa yer ? Kita atau penguatkuasa ? Hurmm .. Tak guna nak tuding jari kan ? Adalah lebih baik cari jalan penyelesaiannya ..

Aku rasa , apa kata kita taruk je kamera cam AES tu kat kawasan kawasan berisiko tinggi atau rendah .. Hehe.. Letak jee .. Duit keuntungan dari saman kita tu , kita letak kamera banyak banyak .. Haaa.. Barulah kitorang tak marah kena saman sbb tau duit saman tu dipasang lagi kamera keselamatan untuk rakyat gak .. kan kan ? Ni kalau pasang , bagi tokey AES tu kaya jeee.. tak guna gakkk ..

Terasa ? Toksah .. Gi cari jalan penyelesaian lebih baik dari terasa dek kata kata aku ni haa .

Dan wanita sekalian alam .. Walaupun beg tangan berjenama LV atau AVON kee , taruk la tempat yang selamat .. Tau la duit dalam tu cukup cukup untuk masuk tandas tapi penyangak tak tau .. Bukan pe , nyawa tu yang dirisaukan .. Kalau mati , tanam terus tak pe la.. Kalau cacat ? Sapa susah ?? Sendiri gak kan ? BR1M setahun sekali je.. Nak PRU je baru 2 kali .. Tu pun kalau ada lagi laa ..

Tips kekal sebagai seorang blogger !

 

“ Buntu ? Tensi ? Tak tau nak update apa dalam blog ? Arghhh .. Stesssnyaa !! “.

Kan kan ? Mesti rasa tensi bila tak tau nak update apa dalam blog tu .. Haih.. Sebab tu ada yang update seminggu sekali , sekali sehari atau setahun sekali .. Kalau nak lagi best , dia update masa baru buka blog n nak remove blog dia .. Kira sempat 2 entri je la .. hahaha ..

Sebenarnya , tak susah pun nak update blog ni .. Asalkan korang bergerak keluar dari rumah , maka berlambaklah idea tu haaa .. Apa yang korang tengok , semua boleh dijadikan bahan untuk update dalam blog ..

Yelah , takkan korang nak update pasal kecantikan , tudung , artis , cerita seks je kan ? Erk , cerita seks ? Ada ke ?? Tuuu .. blogger seks yg dok belajar kat singapore tu haaa.. Hehehe ..

Sebaiknya bagi la kan . perkongsian cerita dalam blog tu lagi best dari dok update pasal tah apa apa tah .. Atau kalau takde idea sangat la kan , korang review je produk yang korang baru beli tu haa .. Apa pendapat dan sebagainya .. Semua tu pon leh jadi SEO untuk blog korang ..

Jangan risaukan ada ke orang nak baca ! Risaukan blog yang tak berupdate tu .. Ada orang baca atau tak , tu tolak tepi. Satu hari nanti , semua tu akan dibaca mereka tanpa kita sedari ..

21hb Disember , tarikh kiamat ?

 

Jeng , jeng jeng .. Tu diaaa aihh .. Ramai tertelan air liur .. Itu menurut kaum mayan laa .. Diorang kata 21 Disember 2012 ni kiamat .. Kira minggu depan la .. Ready dah ke ? Hehehe .. Kalau korang rasa korang ada darah kaum Mayan , mungkin caya la kot ? Huhu ..

Tapi kalau menurut Islam , korang pun tau la kan .. Semua itu rahsia ALLAH .. Jadi , jgn sampai tergelincir dah la yer ..

Dalam Kosmo hari ni ada artikal berkenaan satu tempat ni di Perancis yang bakal diserbu oleh mereka yang takut akan kiamat yang bakal berlaku minggu depan ni haa ..

Menurut Kosmo yang memetik dari akhbar MailOnline , Gunung Pic de Bugarach setinggi 1,230 meter di selatan Perancis dipercayai merupakan satu-satunya tempat di dunia yang akan selamat daripada 'hari kiamat' pada 21 Disember depan .. Tarikh 21 Disember itu merupakan ramalan yang dibuat berdasarkan kalendar penduduk Maya yang bermula pada 3114 Sebelum Masihi.

Menurut pihak yang percaya tentang 'hari kiamat' itu, sejumlah makhluk asing dan sebuah objek terbang tidak dikenali (UFO) akan muncul. Golongan itu percaya 'garaj kapal angkasa' terdapat di kawasan pergunungan itu dan menyelamatkan golongan yang mempercayainya.

Tak pasal pasal Pekan Bugarach jadi popular disebabkan isu tu .. Dan polis mahupun tentera dah diarahkan berjaga jaga sbb orang ramai akan serbu ke tempat tu .. hehe..

Korang dah booking ke tiket untuk ke sana ? Mana la tau kan ? Hehehe ..

Qhaliff .. 8 bulan berapa hari dah !

 

2 hb hari tu , genap Qhaliff Iman berusia 8 bulan .. Patutlah makin lasak dan nak main je kejanyaa .. hurmm..

Merangkak ? Mengutip apa saja dan semua nak digigitnya termasuk kaki aku ! Arghh .. Terpaksa jaga dia untuk elakkan dia kutip bukan bukan .. Walaupun dah kepung atau dah jarakkan barang barang dari dia , tetap kena pantau .. Pantang leka dia ni .. Tau tau sampai Afrika dah !

Dapat susu ibunya , dia jap .. Bila abis .. mula bising balik .. Kalau mak dia ada , jadi spiderman .. Tamo lepas langsung .. Nak ‘bergentong’ jer kata orang utara ..

Apa yang menjadi cabaran aku ialah nak tidurkan dia tanpa guna rocker dia .. Kalau takde menda tu , kena tunggu dia ngantuk benar , baru dia leh terlena kat tilam atau badan kita dulu ..

Fuh.. mencabar benar jadi MR.MAMA ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI