Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 10 Disember 2012

Tuala wanita di pasaran ada ancaman toksik ?

 

Ahaaa .. Buat warga KPT , sila g esok yer .. Yang pastinya , bukan aku yang bagi ceramah tu haa .. hehehe .. Ni aku terpandang tadi je kat dalam lif KPT ..

Kalau aku duk kat KPT , pasti aku akan join sama .. Maklumlah , ilmu .. Heheh.. Mana tau leh berkongsi dengan rakan rakan di blog mahupun FB atau TWITTER .. Er , aku tak de Tagged yer .. hehe .. Tu akaun palsu malaun mana tah ..

ANCAMAN TOKSIK DARI PENGGUNAAN TUALA WANITA DI PASARAN ? Hurm.. sat aku google cari info ..

Waahhhhh .. Ada banyak rupanya .. Aku je jahil part ni.. Maklumlah , aku tak pakai .. Kalau aku pakai , lain la kan ? Pelik la pulak kalau aku pakai .. hehe ..

Ok , aku amik dari blog yang mana infonya kuat la skit .. hehe .. Dari blog http://infokanserpangkalrahim.blogspot.com :

“ Tuala wanita yang ada dipasaran diperbuat daripada serbuk kayu pulpa yang dilembutkan dan kemudian diputihkan melalui proses pelunturan dengan bahan peluntutr berklorin yang menghasilkan bahan kimia dikenali sebagai Dioksin. Apabila telah lembut, lapisan inilah yang dijadikan tuala wanita pakai buang yang telah digunakan oleh wanita diseluruh dunia pada tahun 1970. Darah haid yang mengalir keluar akan memasuki tuala wanita melalui permukaan jaringan atau kain bukan kapas. Jika permukaan tuala wanita tersebut berlubang, maka gas toksik yang dibebaskan akan berhubung terus dengan kulit dan akhirnya menyebabkan jangkitan. Darah haid mengalir dari uterus dan diserap oleh tuala wanita. Sejenis gas bertoksik dinamakan Dioksin akan terbebas melalui proses pemeluapan. Dioksin akan diserap ke dalam rahim melalui saluran uterus dan akhirnya sampai di Ovary melalui tuip filopian. Ini tidak berlaku jika permukaan tuala wanita bertukar menggunakan kain kapas semulajadi, ia akan menyerap segala gas bertoksik dan mengelakkan daripada jangkitan, alahan, gatal, atau ruam.

Jika kita kaji dan membuat perbandingan, wanita pada zaman dulu tidak menghidap penyakit kanser pangkal rahim kerana tidak menggunakan tuala wanita, justeru dakwaan itu memang nampak ada asasnya. “.

 

Ahaaa .. Benar atau tidak ? Pihak yang terlibat , sila beri ilmu pada wanita di Malaysia ..

Qhaliff ,gi opis ! Daddy ??

 

Cam biasa .. bakar lemak lemak lembu di perut .. dan lepaskan tekanan seharian ! Qhaliff , teman ibu kat opis ehhh ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

YEAR END SALE...

 

API advanced fat burner

image

REAL TESTIMONI.REAL RESULTS.REAL WINNERS.

 

Sekarang kami nak buat year end sale untuk produk supplement bakar lemak ni . Bagi yang taktahuapaitu API Advanced Fat Burner ,sila baca  statement kat bawah ni...

Senang citer, macam ni: Fat Burner Advanced sebenarnya mempunyai keunikan dan keistimewaannya yang tersendiri kerana ramuannya adalah dari herba-herba terbaik (formulation herbs) iaitu dari gotu kola, coffee arabica extract,green tea powder.

Bayangkan bagaimana kawan anda atau member-member memberi respons "hairan" bila mereka melihata nda tidak sepertimana yang sering mereka ejek. Betapa terkejutnya rakan-rakan dan sanak saudara anda melihat perubahan yang berlaku pada tubuh badan anda. Malah mungkin ada antara mereka mungkin akan rasa irihati dengan perubahan yang anda bakal alami.

Produk sesuai digunakan untuk lelak i& perempuan yang sihat . Dan menggunakanr amuan herbal.

Produk ini membantu  untuk :-

  • Membakar lemak-lemak degil dengan efektif

  • Memberikan tenaga kepada anda sebelum bersukan

  • Meningkatkan metabolisma badan

  • Produk dibuat dari Herba  & Selamat

  • (Tidak ada DMAE & Geranium)..Maka ianya selamat...

SMS 0137476379 untuk order

Tawaran ini sah untuk mereka yang bertindak pantas !!

Offer ni sebotol rm80 / siap post.produk original USA dan offer bermula 1 december 2013.

Klik ''like'' fanpage kami :- http://on.fb.me/Qz0WsL

'Sudah lebih 20,000 org berjaya turunkan berat badan guna formula API dan tunjuk ajar MR Strongman ''. Anda juga boleh join contest yang kami anjurkan sekali...

Antara hadiah yang anda boleh dapat :-

  • Iphone 5

  • Samsung galaxy note 2.0

  • Samsung Galaxy S3

  • Samsung galaxy Beam

  • Wang tunai rm2000

  • Tiket ke Universal Studio Singapore

  • Tiket ke Legoland Johor

  • PS3 original set

  • samsung camera

  • dan banyak lagi....

Anda bukan sahaja membeli produk tetapi anda akan diberi tunjuk ajar cara untuk menguruskan badan dari Professional Trainer, MR STRONGMAN. Syarat penyertaan boleh sms  0137476379

Terima kasih ..

Noor Kumalasari kecewa dengan “Adik Manja Returns “ ?

 

Hurm.. memula aku dengar kat radio SINAR.FM .. Apakah betul kata hati aku hari tu ? Aku ada suarakan dalam blog mengenainya .. Sat aku cari ..

Ok .. jumpa .. Baca kat entri Filem ‘ Adik Manja The Returns’ bakal senasib Za.  ni .. hehehe ..

Kemudian , aku google cari kot kot ada blog yang kuarkan entri mengenai kekecewaan bekas model popular ni .. huhu .. Ada !! Tu diaaa.. Kat blog GUA ..

“Ia adalah sebuah cerita yang sangat berbeza. Saya ingatkan ada persamaan dengan 'Adik Manja' dahulu. Rupa-rupanya tidak. Bagi saya, peminat filem 'Adik Manja' tahun 1980-an dahulu pasti akan berasa kecewa apabila mereka menonton filem terbaru ini. Saya katakan begini kerana saya beranggapan mereka yang mahu tonton versi baru ini pasti mempunyai ekspektasi sama seperti saya. “.

Tu diaaa .. Aku amik kata kata tu dari blog GUA.. Hurm.. belum keluar lagi , dah dapat publisti gini .. Abis laaa .. Harapan untuk meletup seperti filem tu dulu , pasti tak tercapai ..

Aku , lama dah rasa gitu .. Baik buat drama jer ..

PEPLUM ADDICT

 

PEPLUM

 

Cantek tak? Sape peminat Peplum?kalu masih tercari2 baju yg tengah hot ni boley le ke www.crazewear.com untuk beli ye..ade bermacam2 style yg boley korang dapat kat sini.. Ape lagi jom la sebelum abes..

Info lanjut boley ke --> www.crazewear.com

Facebook--> https://www.facebook.com/meimeiclothing

Menyesal naik tangan ..

 

Walaupun tak kuat tp tetap menyesal. Gara gara berkali dah bgtau , tp degil .. Namun salah aku tetap ada ..Hurmm..

Adik yg buat , abang yg kena .. Haihhh .. Abangnya yang ajar.. Adik nampak dan ikut. Malangnya , abang tak buat sbb aku dah larang tetapi si adik yg dah belajar melalui perbuatan si abang td ,dia ikut secara diam..

Paaangg ...hinggap kat pipi si abang .. Aku silap org ..Adik yg buat ..Cepat cepat pujuk si abang .. Nasib perlahan tp tetap menyesal di hati aku ..

Haihh ... Camana diorg keringkan hati eh ?

Published with Blogger-droid v2.0.9

Lepak ngan sepupu ..

 

Huhu ..penaaattttt sejak leh merangkak niii ...Kena mintak tolong mak aku tak jaga dia .. huhu ..

Pengsan sehh ... Baru satu !!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Anak bukan sekadar penghibur !

 

Anak adalah amanah dari ALLAH .. Kena jaga , belai , didik dan besarkanya agar menjadi hambaNYA yang beriman serta berguna pada agama , masyarakat dan juga negara !

Ada yang sangka ada baby ni seronoknya 24 jam ! Memang seronok sangat ada baby ni . Merekalah pengikat kasih sayang antara suami isteri. Bila nak marah , atau bertekak .. tengok muka anak , terus jadi lembut dan sejuk .. Itu hakikatnya ..

Tapi sayangnya ,ada yang panasnya cuma seketika. Benar , kita ni cuma manusia biasa .. Kekadang amarah atau keletihan menyebabkan kita terlupa mana satu tanggungjawab yang lebih penting patut didahulukan . Ada yang pentingkan diri sendiri gara gara terlalu mengikut perasaan ..

Jangan sampai kita kehilangannya . Lihat contoh contoh yang sedia ada . Kita sendiri pun sedia maklum mengenainya . Ada yang kita leh baca di blog , di akhbar malah ada yang berlaku di sekeliling kita ..

Anak adalah segalanya . Bila dah ada anak , maka keutamaan pada mereka ! Kita sbg ibu bapa kena tolak segalanya termasuk waktu rehat , hiburan demi anak tersayang ..

Kalau dok pikir tidur tak cukup atau rehat tak de , masuk je kubur .. confirm cukup. Tunggu hingga 7 langkah .. masa tu ‘ rehatlah’ ..

Rasa nak berhenti je blogging ni ..

 

Ramai sangka mudah blogging lebih lebih lagi bila ada anak ni .. Hurmm .. Patutlah ramai blogger yang punya anak ni mampu update seminggu sekali atau dua tiga hari satu entri .. Huhu ..

Bukan mengeluh tapi serius sukar terutama bila anak dah boleh berlari lari anak dan melompat riang .. Qhaliff ? Dia lom leh berlari mahupun melompat tapi merangkak serupa lipas kudung ! Kalau dapat turun dari rocker dia , zassss.. dah sampai dapur ! Ini ikut perangai sapa pun tak tau laaa ( sambil pandang cermin ) ..

Dan ada yang sangka , duduk rumah urus rumah dan anak ni , satu pekerjaan mudah ! Dan ingat mcm aku ni senang giler laa.. Jaga je anak haaa .. Perghh.. Diorang terlupa pada masa sama aku pun kerja !

Mental kena kuat ! Nak cari idea .. Atau nak settlekan advertorial mengikut dateline serta nak kena buat marketing bagi perkuatkan blog lagi .. Ingat mudah ke ?

Aku rasa cam nak berenti je ‘kerja sendiri ‘ ni … Anak antar kat pengasuh .. Aku g kerja ngan orang je .. Baru tau camana pening kan ? Anak ok ke kat rumah pengasuh tu ? Dah makan ke ? Sihat ke ? Kena dera ke ? Padahal bila anak dijaga orang pasangan sendiri , pandang remeh !

“ Alaaa .. duduk rumah je pun.. Bukan teruk sangat , kan  ? “ .

Cuba suruh pasangan kita yang g kerja tu  jaga anak waktu mereka cuti ..  Baru suruh jaga satu hari , dah tensen !

Hargai ‘suri rumah’ anda !

Maybank2U dan Aku ..

 

“ Bukak Maybank2U , bang . Senang sikit nak check duit yang masuk tu .. “ .

 

7 tahun lepas , aku plan nak buat Maybank2U tapi malas kerana prosedurnya yang membuatkan aku berulang kali ke mesin ATM . Atas desakan wife , kali ni aku g kerana terpaksa ! Terpaksa kerana aku tak tau sapa yang dah masukkan duit dalam akaun aku.

Dan aku daftar sekali lagi Maybank2U .. Dan , ianya amat mudah sekali ! Haaaa .. Serius wehh ! Sangat mudah … hehe .. Tak caya , baca kat entri SINI yang mana aku sempat rakamkan selepas kejadian tersebut.. Hehehe ..

image

 

Sebagai seorang blogger sepenuh masa , MAYBANK2U sangat penting bagi aku untuk urusan kewangan yang memerlukan kepantasan di tahap maksima .. Eceh..

Tapi betullah , sbbnya bila ada urusan sewa iklan di blog aku terpaksa ke mesin ATM untuk check duit yang dah dimasukkan .. Tapi sejak aku ada MAYBANK2U tu , segalanya mudah ..

Menariknya MAYBANK2U selalu anjurkan pertandingan di laman webnya untuk para penggunanya .. Hehehe.. Ada dua pertandingan dalam tu .. Satu untuk pengguna Maybank2u dan satu lagi untuk blogger ..

image_thumb9

Mudah je pon ! Tak susah aihhh .. Senang je ni .. Pertandingan ini dibuka hanya untuk mereka yang menjadi pengguna Maybank2U saja . Jika anda bukan , apa lagi ??? Jadilah ahli Maybank2U untuk masuk pertandingan ini disamping menggunakan kelebihan yang ada di dalam Maybank2U. Tak susah nak jadi ahli pon ..

Berbalik pada pertandingan ni .. Apa yang perlu korang buat cumalah cerita bagaimana Maybank2u membantu korang sebelum ini dalam 80 patah perkataan atau kurang dari itu ! Haaa .. Tak banyak pon kan ?

Untuk menangi pertandingan ni , korang perlu kreatif ! Dengan headline yang menarik , gambar guna wajah korang sendiri kemudian upload sebagai entri pertandingan .. Menariknya , korang boleh hantar seberapa banyak entri pertandingan dan diberi 15 FACEBOOK KREDITS dengan setiap penyertaan pertandingan !

Ahaaa .. korang blogger ? Hehehe .. Nak Asus Nexus 7 Tablet ?? Klik SINI untuk mengetahui dengan lebih lanjut !

Dan untuk sertai dan hantar entri pertandingan ini , sila klik SINI .. Pertandingan bermula pada 1 November 2012 hingga 31 December 2012.

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI