Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 14 Disember 2012

Sepetang melepak ngan …

Opkos la dengan keluarga tercinta kan kan ? Heheh ..

   

Lepas amik wife kat pejabat dia , terus aku ke Umai Café yang terletak di Precint 3 tu haaa … Turunkan mereka kat situ kemudian aku bergegas ke gym KBS yang tak jauh dari situ ..

Hurm.. 540 hingga 620 je aku sempat workout. Buat mana ada jer .. Nasib baik tak ramai orang ari ni jadi dapat la berpeluh lebih skit .. Agaknya frust kot sbb Malaysia kalah semalam  yang menyebabkan ramai tak datang .. hehe..

Selesai workout .. Patah balik ke Umai Café .. Bawak Qhaliff jalan jalan jap kat area tu .. Perghh .. penat wehh .. Dah la bangun awal pagi tadi , tak tidur lagi aku .. Ni sambung layan Qhaliff lagi .. Tak pe , anak sendiri .. hehe .. Makan char keow teow n air asam boi .. pastu balik .. huhu ..

Dan skang ni , Qhaliff tak nak tidur ! Dah nak kul 9 malam tapi tamo tidur padahal mata dah merah dah tu.. Dok melawan bijik mata.. Jawabnya , aku kena bawak dia ke 7 ELEVEN .. nak beli ais batu skit..  Tu je cara nak bagi Qhaliff tidur malam  ni ..

Esok , ke Melaka .. huhu .. Penat .. penat .. penat ..

Antara sebab aku tak boleh bela kucing !

 

Ada harapan ikut perangai aku dulu .. Aku dulu , suka gigit ekor harimau ngan ekor singa .. Sebab tu wife tak nak bela kucing sbb nanti Qhaliff gigit mak dia lak ..

Sat , apa kaitan ??????

Untuk wanita yang bekerja atau belajar !

 

-IKLAN-

TOP

Cantik tak ? Haaa .. Aku tau dahhh .. Korang mesti sengih punya .. Aku rasa , korang sesuai pakai .. Korang tu , maksud aku .. perempuan laa ..

Kata-kata dari pengiklan ..

Exclusive for ladies. Work or study. Pick 8 different design in new collection. Love the tops? Order here http://bit.ly/QXLJ4p or  View https://www.facebook.com/meimeiclothing for a lot amazing collection..see ya!

Gambar nampak cantik .. Realiti ?

 

Esok nak g sini !!

Bayou Lagoon Resorts di Melaka .. Ari tu , aku dah tertipu dengan gambar kat hotel apa tah namanya tu .. Dalam gambar gah je cunnya .. Tapi bila g , hampehhh ! Nak jejak kaki dalam kolam pon pikiaq berjuta kali ..

Tak pe .. Esok petang aku sampai sana .. Adik beradik yang lain , sampai dah .. Aku nak settle dulu keje kat sini pastu baru g sana .. Seterusnya Ahad , ke Johor semula .. huhu ..

Apa pun , kita jangan nilai selagi belum jejakkan kaki di situ . Bila dah sampai , baru leh cerita kan ? Hehe.. Tak adil la gitu , kan kan ?

Esok aku bagitau eh ..

Tahu dia tunggu apa ?

 

Wife bagitau , dia dah tersengguk sengguk dah sewaktu bermain kotak tisu tu .. Tapi tamo gak tidur ! Sbbnya ? Dia nak ikut g antar mummy dia g kerja dan nak tidur dalam kereta ..

Bukan sbb aircond tapi dia suka pada goncangan dan deruan angin .. Masuk je kereta , zassss .. lenaaaa ..

Perghh .. seronok la gini kan ? Abis tu daddy ? Nak gak zasss lenaaaa .. Aku tak leh nak zassss lena selagi dah tecik ni tak zasss lena !

Dan , benar ! Tadi g antar mak dia g kerja .. Dia lena dah kat blkang tuu .. amboiii .. Bahagia hidup skang yerrr !

Tunggu masa ..

 

Makan dah .. mandi dah .. susu ? Macam terlampau kenyang je nak bagi kan ? Tapi mamat ni dah ternguap nguap .. Hurmmm .. Tapi tamo gak tido ..

Tau nape ??? Hahahahaha .. Dia simpan untuk naik kereta kang ! Atas kereta , aku jamin dia nyenyak siap dengkur lagi !!

Dan pandai lawan mata skang ni .. Bapak dia gak jadi mangsa sbb tak leh nak lawan mata.. Ngantuk okeh !! Arghh … Nak tidur , tapi takut sbb dah pandai buat balik kuang tu haaa.. Risau je berdiri atas rocker dia walaupun dah diikat ..

Hurm…

Ciri-ciri ‘boss’ cemerlang !

 

Datang kerja .. Punch awal .. Pastu keluar balik .. Selesaikan hal peribadi , setiap hari ! Ahaaa .. Menarik kan ? Kemudian , masuk balik wat muka selamba .. Tanpa rasa bersalah .. Ok lagi kan ? Tapi kalau masuk terus buat kerja , boleh diterima lagi .. Ni tak ! Sambung baca suratkhabar ..

Camana dengan kerjanya ? Tunggu minit minit terakhir yang hampir dengan dateline , kasi kat orang bawah ! Bagus kan boss gini ? Bukan senang nak jumpa wooo .. Kita leh jumpa di satu tempat je.. Kat mana ???? Mereka saja yang boleh tahu ..

Bila serah kerja pada orang bawah , dia harap kerja tu dapat diselesaikan secepat mungkin. Kalau tak selesai , orang bawah tu yang kena sound dan terima padahnya .. Bagus boss gini kan ? Patut dapat anugerah khidmat cemerlang dan naik pangkat secepat mungkin .. Leh sama sama lingkupkan negara ..

Nak lagi best ? Bab makan , mmg pantas ! Dan paling best , boss yang paling cekap ialah boss yang cekap menghilangkan diri bila boss besar takde ! Hehehe ..

Ada ke boss seperti yang aku bagitau ni ? Susah woo nak jumpa ! Kalau jumpa , bertuah la korang .. Setakat pengalaman hidup aku , boss yang pernah aku dapat , semua biasa biasa jer .. Maksud aku , dia sendiri pun tanggung beban kerja ..

Rugi tak dapat boss gini . Kalau dapat , leh lawan memaki hamun ..

Tamo tidur la diaa !

 

Bangun kul 530 pagi .. Tidurnya , jam 10 malam .. Haaaa .. Biala dah tak leh tidur dia , maka semua sekali kena jaga termasuk laaaa bapak dia yang hensem ni haa ..

Cara nak bagi tidur , jom g antar mummy g work  .. Padahal aku dah bawak g jenjalan kat taman jam 7 pagi tadi.. Masih melawan bijik mata la diaa ..

Bagi susu ? Daaahh .. Bila nak terlena , susu abis .. dia pun jaga dan bising balik .. Sememangnya dia nak tidur dalam kereta .. huhu ..

Kul 730 .. g antar mak dia g kerja .. Tak sampai 5 minit dalam kereta … Tuuuuuu .. tu la hasilnya ..Nyenyak sampai aku patah balik dan usung masuk ke dalam rumah ..

NYENYAAAKKKK !! Daddy pon nak join sama ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI