Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 18 Disember 2012

Di Aman Sari Residence Resort , lak !

Alhamdulillah .. lega sampai hotel ni seperti yg dirancang, berdua dgn Qhaliff .. Berkat doa rakan rakan gak ..

Qhaliff mmg memudahkan pergerakkan aku hari ni ..Sebelum nak check out , dia tidur hampir 2 jam ! Aku kejut dekat 10 kali ... Tak nak bgn .. kalau celik pun pastu dia tutup semulaaaa .. Amboii ..

Masa nak check out , staff depan baik la pulaakkk .. terlebih mesra la pulakk .. Siap nak dukung Qhaliff gitu .. Aku suh gak dia dukung aku , segan gituuu sisa .. Hahaha... Guwau jer ..

Selesai check out.. start GPS.. Cari JALAN PESIARAN SERI ALAM .. Jumpa sbb Smlm dah survey hotel ni .. Dalam 8 km je ..

Zasss...slow je aku bawak .. Qhaliff , menikmati susu dia .. huhu ..

Dalam kul 1230 , tiba.. Aku park ditempat yg dibenarkan .. Pengawal keselamatan pon sgt membantu ..

Gi ke kaunter penyambut tetamu.. Lelaki melayu FAZLY melayan .. Sangat ramah ,ok !! Dia bgtau bilik aku siap dalam kul 2 gitu sbb kotor lg .. Aku kata tak pe la .. Cuma aku kesian kat baby je .. Event ..

Terus dia kata ... Takpe , dia tolong tgkkan bilik lain .. heheheh .. Sambil tunggu tu , aku jalan kat area tu .. Meriaahhh kooo ..

Tiba tiba dia panggil .. Ada bilik koo .. 12.45 aku masuk ! Legaaaaaaa .. Sian kat Qhaliff je la .. huhu..

Pintu bilik dibuka dan ... Tadaaaaa ... Legaaa ..  seperti di Legend kelmarin , suasana mendamaikan !

Terima kasih pada SIS LIN kerana mencadangkan tempat ni ..

Iron pon rakyat order .. heheheh..Qhaliff , tidur Zasss..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Breakfast ngan daddy jer ..

Hurmm .. dah berdua dgn dia .. Wife kuar g wat keje dia .. Ini kali pertama aku turun mkn berdua ngan Qhaliff kat hotel ..Kasi dia mkn bubur je..

Aku ? Tak pun.. kasi anak je kenyang ..Ni dah tdo dia ..atas badan aku .. tamo tdo atas katil.. hurmm ..

Tunggu kul 12 utk check out dari hotel ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Breakfast ngan daddy jer ..

Hurmm .. dah berdua dgn dia .. Wife kuar g wat keje dia .. Ini kali pertama aku turun mkn berdua ngan Qhaliff kat hotel ..Kasi dia mkn bubur je..

Aku ? Tak pun.. kasi anak je kenyang ..Ni dah tdo dia ..atas badan aku .. tamo tdo atas katil.. hurmm ..

Tunggu kul 12 utk check out dari hotel ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Dia dah mula tunjuk belang !

 

 

Haih … Dia dah mulaaa … Skang dah boleh berdiri bila dapat tempat berpaut.. Beria bersungguh nak berjalan ..

Kalau dapat berdiri tu , senyum riang laaa muka diaaa .. Nampak gusi tu haaaa .. Nasib baik comey cam bapak dia .. Kalau comel cam ‘dia’ .. haaa.. apa cer ??

Skang ni , mmg tak leh biarkan dia sorang sorang .. Abis satu dunia dia pusing  n gigit ! Memang cukup merbahaya wooo …

Dan aku , mula tak cukup tidor !!

Aku dan Qhaliff .. Jom usha awek !

 

Jam menunjukkan kul 12.58 tengah malam .. Waktu ni aku rasa , ramai dah tidur kecuali mereka yang nak amik exam esok atau buat assignment sambil layan #RESPONANDA .. 

Apa yang berlaku sebentar nanti adalah sesuatu yang sangat sangat aku meluat sangat .. Tapi ianya menguji kematangan aku bertindak . Hurmm..

Bermula dgn wife yang berkemungkinan tak dapat balik awal , dan aku terpaksa check out sendirian bersama Qhaliff dari hotel ni memandangkan diaorang kata dah penuh ! Penuh tang mana pon pelik gak aku .. huhu .. Tak kisah la.. ORang tak sudi , takkan kita terhegeh hegeh lak kan ?

Aku kena check out jam 12.. Dia tak kasi lebih sbb ramai nak masuk lagi ! Ok , aku blacklist hotel ni dari kamar hati aku .. NO MORE SELESA ! Aku duduk berpuluh hotel dah , dan ini yang pertama kata  gitu ! Grr.. Bukan aku nak sangat tapi sbb Qhaliff ..

Kemudian , aku kena memandu hampir 10km ke AMAN SARI RESIDENT .. Ini tempat aaa .. aku  tak tau langsung selok beloknya dan baru semalam aku lalu .. Tu pun guna GPS. Harapan aku , jangan sesat sampai KL dah laa.. Meraung Qhaliff nanti ..

Kat hotel sana , aku leh check in jam 2 atau 3 petang .. Sementara tu , aku nak buat apa ?? Aku ngan Qhaliff je ni… Hurmm .. Apa yang merisaukan aku ialah stok susu ibu .. Dah takde stok .. Dan ini bermakna .. hurmm.. Kes darurat .. haihhh .. Sian dia ..

Wife , aku jangka akan balik ke bilik jam 5 petang dan mmg naya kat Qhaliff kalau tak tidur n tak nak minum susu formula tu .. Hurmmm .. Serius , aku pening nak pk esok .. Nak tak nak , lalui jer .. Tawakal dan berdoa jer agar dipermudahkan segalanya ..

Bila Qhaliff dapat ubi kentang ..

 

Lama dah mak aku suruh bagi dia makan tapi aku lom nak kasi . Mula kasi kat dia masa makan kat KFC ari tu .. Dia dok tengok jer kitorang makan .. Aku pilih kentang yang bahagian tak kena kuah tu haaa .. Aku try bagi .. Eh , wife yang bagi.. Aku yang suruh .. huhu .. Beriaaaaa dia makan dan baru tau dia suka ..

Sejak tu, kalau aku gi umah mak aku .. aku mintak mak aku buatkan untuk Qhaliff ..

Dan , semalam .. Pak Ucu yang buatkan untuk dia .. Hehehhe ..

Malam semalam , try cari kat area hotel Selesa yang tak best ni . Takde la pulak .. Ternampak McDonalds .. Hurm.. nak singgah ke tak nak ? Sbb tau kat sana ada jual bubur nasi untuk digantikan dengan ubi .. Hurm.. Kes darurat .. Takkan nak biar anak kelaparan kan ? Lagi pun dah takde pilihan .. Dah mlm satu hal .. Jadi , singgah beli bubur nasi kosong je .. Yang takde garam .. Kasi tawar je..

Sampai bilik , Qhaliff pon dah beria nak makan .. Dan .. Hurm.. Bapak masin !!!! Giler bangang ke apa diorang ni ? Dah cakap berkali kali tak nak garam .. Tu pun tak leh paham ? Kalau takde , cakap je takde .. Grrr … Ni yang tambah aku nak boikot abis abisan nihhh ..

Lari topik eh ? Senang cita .. lain kali rebus banyak banyak ubi untuk stok seminggu kalau nak outstation ! Grrrr …

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI