Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 26 Disember 2012

Ooo .. perempuan suka tengok bontot lelaki eh ?

 

Hahaha.. Tajuk kejam giler ! Ni gambar hari ni kat gym dan kebetulan kat belakang tu , ada la geng lelaki dok workout gak .. tapi position dia agak .. hurm.. aku tak tau la nak kata seksi ke tak sbb aku jantan .. takkan nak kata tu post seksi lak kan ? Giler ke apa aku ?

Tapi bagi sesetengah perempuan , post gitu seksi .. Gulp .. Yeke ? Hahahaha .. Tak tau lak aku .. Patut la .. er .. Patut apa ???? Er .. Er…

Dasat jugak mata perempuan kan ? Aku post gambar aku , tapi yang diushanya nun dibelakang .. Oh , aku gelapkan gambar ni agar perempuan tak skodeng lelebih .. bahahahha ..

Guwau jer yer .. Jangan maraaa aaa .. Apa apa pun , kita jaga aurat n mata kita .. Kang , ada yang bermadu lak .. hehe ..

Berat Qhaliff 9 bulan .. Tinggi ?

 

Dah g check up tadi untuk 9 bulan .. Berat dia dah 9kg  berbanding last check up dia , er.. sat check buku …7.9kg dan panjangnya , 69cm dan sekarang , 74 cm .. Tak kena cucuk… Setahun nanti umurnya baru kena cucuk ..

Alhamdulillah ..sihat sejahtera dia skang walaupun dah berkali dok tergolek akibat nak merangkak dengan cepat .. hahaha .. Nangis jap je ..pastu buat semula ..

Makan ? Dah kurang sangat nak makan sbb main lebih ! Tapi bila suap , nganga je dia .. hehe .. Kalau nak bagi makan kat dia , bagi time dia baru bangun tidur .. Masa tu mmg selera ..

Berak ? Kalau bagi oats campur dengan kurma/sayur/buah .. pasti dia berak dengan comelnya . Kalau makan potato saja , mmg meraung la beraknya .. huhu.. Kesat kata wife ..

Kesimpulan , 9 bulan ni mmg buat aku kerja keras jaga dia .. Dan pastinya , mmg aku dah kena kerja keras .. Camana nak tambah zuriat neh ? Huhu .. Er , orang lain boleh , nape aku tak kan ? Hurm.. hurmm..hurmmm

Info Mengenai Vitamin C

 

-iklan-

image

VITAMIN C

  • Vitamin C ialah antioksidan yang diperlukan oleh sekurang-kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan, termasuklah pertumbuhan dan penggantian tisu, fungsi kilang adrenal,  dan untuk gusi yang sihat.
  • Ia menolong dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon, sejenis protin sistem imuniti yang penting , dan diperlukan juga untuk metabolisma folik asid , tairosin, dan phenylalanine. 
  • Kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil vitamin C boleh mengurangkan gejala penyakit asma. Ia mencegah daripada kesan merbahaya pencemaran , menolong mencegah kanser, memelihara daripada jangkitan, dan meningkatkan imuniti.
  • Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi. Ia boleh bercantum dengan bahan toksik seperti sesetengah logam berat, dan menjadikan mereka tidak merbahaya, oleh yang demikian bahan tersebut boleh dinyahkan daripada badan. Sedangkan racun labah hitam yang bisa boleh ditawarkan dengan memberi vitamin C dalam dos yang tinggi.
  • Vitamin ini juga boleh mengurangkan paras "low-density lipoproteins" (LDL) atau kolestrol yang tidak baik , dan pada masa yang sama meningkatkan " high-density lipoproteins " (HDL) atau kolestrol yang baik , juga menurunkan tekanan darah tinggi dan membantu mencegah " atherosclerosis" .
  • Ia juga sebagai keperluan dalam pembentukan collagen, vitamin C mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal dan lebam , boleh mengurangkan risiko katarak (cataracts), dan mencepatkan penyembuhan luka dan terbakar.
  • KEKURANGAN
    Kekurangan vitamin C boleh menyebabkan :
    -Lemah badan.
    -Sakit-sakit dan sengal badan.
    -Bengkak gusi.
    -Hidung berdarah.
    -Scurvy ( pendarahan pada badan, lebam-lebam, dan gusi berdarah; gigi mudah tercabut; pendarahan ke dalam otot dan sendi, yang menyebabkan kesakitan).
    -Anemia


KOLAGEN

  • Kolagen adalah sejenis protein yang menghubungkan dan menyokong tisu badan yang lain seperti kulit, otot, tendon, tulang, urat, organ dalaman serta terdapat dalam gigi.
  • Secara semulajadi, ia memerangkap kelembapan dan kekelatan badan.Kolagen bersama-sama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal.
  • Salah satu fungsi kolagen adalah merawat luka pada kulit. Ia merangsang platelet darah agar cepat membeku dan membentuk selapisan bagi melindungi luka.
  • Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.


PMCVC-Pure Marine Collagen Plus Vit C by FELLINA

Kenapa Vitamin C plus Pure Collagen by Felinna Beauty sangat hebat.. Gabungan 4 dalam 1 kapsul..ianya mengandungi bahan-bahan yg terbukti berkesan sebagai agen pencerahan,anti penuaan, pembasmi masalah kulit seperti jerawat,jeragat,bintik hitam malam membantu menjadikan kulit sehalus bayi secara keseluruhan badan bukan muka sahaja!
Bahan2 :
-Kolagen marin
-Extract gluta
-Vitamin C
-Estrak Citrus


Jadi bagi anda yang berminat mencuba dan ingin mendapatkan secara COD PMCVC-Pure Marine Collagen Plus Vit C dan inchloss dengan harga promosi adalah seperti berikut :
Harga promosi :
- 2 Inchloss = RM130
- 2 Vit C(PMCVC) = RM140
- 1 Inchloss + 1 PMCVC = RM130
*excl postage


Promosi sah sehingga 31/12/2012.
Pm@sms@watsapp 019-3821512

COD area KL & Selangor..tempat lain poslaju termasuk Sabah & Sarawak

Checkup 9 bulan

 

Jap lagi nak g klinik.. Nak cucuk si Qhaliff .. Besar dah dia nih .. Dah leh gumpal gumpal dah .. Hehehe .. Memang betul la kata otai otai ..

Bila dah masuk 8-9 bulan , mmg best main ngan budak .. Susah nak menangis sebab dok lasak .. hahaha .. Jatuh ? Jangan cakap laa.. Ni dah sibuk nak berpaut untuk berjalan …

Sakit perut dari tadi ni .. Tamo tdo diaa .. huhu ..

Penaja perabot untuk rumah baru aku ?

 

Terkedu gak aku memula .. Biar betul ??? Apakah deco deco bersama ERIC CANTONA ??? Oh tidak .. Aku gosok mata aku dengan seterika ..

Ternyata email itu tidak membohongi aku .. Gulp .. Kemudian aku bagi no whatsapp aku untuk perbincangan dengan lebih lanjut .. Dan .. dan ..

Katanya .. katanyaa … huhu .. Tunggu nanti aku bincang dengan syarikat tu , apa ceritanya .. baru aku cerita noooo .. hehe .. Kang over excited , malu aku .. hahahha ..

Tapi kalau dia sponsor satu rumah .. pergh.. merdeka day aku wehhh .. Memang nak sangat la kan .. Ni rumah kosong je lagi.. abis dengan renovate rumah je dah berapa .. Tak sempat nak beli barang lain ..

Rezeki Qhaliff untuk rumah baru.. Ni yang nak tambah anak lagi .. Kot  dapat sponsor kereta atau sponsor bini baru .. Eh , tersasul lak .. Hahaha .. Kang wife dapat sms dari kawan dia lak .. hahahha ..

Kembar Qhaliff , yang anda tak kenal!

 

Nama dia ? Heheeh ...Qhalisya ?? Tak .. tungguuu dpt adik pompuan , baru tau ..

Ni hasil kerja mak dia yer..Jangan tgk aku.. Kalau aku yang buat , aku pakaikan gincu n bedak lagi kooo..

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI