Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 27 Disember 2012

Aku kata dah ..

 

Tiba-tiba kotak kertas yang berada dalam plastik Mydin tu ‘hilang’ secebis seperti digigit ! Wife pandang Qhaliff .. senyum senyum dia .. Hurm.. Confirm !! Dengan pantas wife gi korek mulut dia ..

Hurm.. takde kat atas lidah dia … atau bawah dia .. Wife terus korek di bahagian pipi dia ! Ada !! Amboiiiii.. sorok kat pipi daaaah ! Grrr ..

Hurm.. Kalau dukung , dia diam tapi lama lama meronta nak turun .. Bila dah turun , sibuk nak merangkak .. Kalau duk ikut je dia , apa pun tak jadi la kerja .. Letak atas tilam dengan mainan dia ? Sempat seminit je laa .. pastu ada depan tv sambil dok ketuk tv Sony aku yang baru tu !! huwaaaa …

Bermesra bersama artis sambil bershopping

 

-iklan-

Femes Bazaar CONFIRM

 

Salam..Guysss..kami Meimei Clothing ,bersama artis2 yg laen seperti Sazzy Falak Intan Ladyana Bunkface! MizzNina Raja Farah Raja Aziz Fan's Page Kamal Adli dan ramai lagi artis2 akn berada di FEMES BAZAAR yang berlangsung di Rasta, Jalan Datuk Sulaiman, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur pada 29 Disember dan 30 Disember ini..jom ajak rakan2 yg laen ye..seramai 50 peniaga akan mempamerkan produk masing2..jagan lupe dtg ye..please share dgn kawan2 yg laen okey..pasti meriah..jumpe anda di sane =)

Camana la rupa ..

Dulu aku slalu terfikir camana la rupa anak aku .. Kalau ikut aku , mesti tak hens.. sian diaa .. huhu

Tapi bila dah ada ... Oh , rupa aku rupanya.. Hensem gak aku eh ?

Published with Blogger-droid v2.0.9

Buat anak , mmg mudah ..

 

Aku dah lalui .. Baru sorang .. Perghh.. Seawal seusia beberapa bulan tu mmg sangat mencabar fizikal dan mental . Bukan mudah woo .. Malah ada ibu sendiri pon tak tahan ..

image

Sebab tu , bila ada anak kecil yang baru lahir ditambah dengan ibu yang dalam keadaan pantang  ( terutama anak pertama ) , perlu ada orang yang lebih pengalaman untuk bantu mereka .. Kalau berdua je , mmg sukar laaa…

Dalam kes di akhbar Hmetro hari ini , rasanya si ayah tu dah tersangat sangat tak tahan anak kecilnya asik menangis. Jangan lupa yer .. Setiap tangisan bayi , pasti ada sebabnya .. Diorang pun malas nak nangis laaa.. Cari kenapa dan mengapa.. Marah kat baby tu , tak de gunanya ..

Dah mula mencomotkan diri !

 

ARghhhh .. Dia jaga awal… Dia korek telinga bapak dia .. Dia korek hidung mak dia .. Ajak join dia main ! Argghhhh .. Ketensenan benar aihhhhhh .. Hahaha ..

Dah pandai main sangat skang .. Bagi mainan , tamoooo .. Nak cari yang mahal mahal nak dibuat mainan .. Awas ! Anak kecil gini suka benar tengok kabel kabel wayer elektrik .. Haaa… Termasuk Qhaliff ! Memang senantiasa kena jauhkan dari dia ..

Lepas dia tumpahkan , dia corakkan dengan jari jemari dia .. Best , kan ? Mak ayah confirm senyum bangga tengok sambil menjerit suruh buat lagi ..

Hehehe … Apa kes ??? Inilah dia ragam anak kecil yang dulu kita buat kat mak ayah kita .. Jadi , janganlah nak marah sangat kat dia yer ..

9 bulan ? Help !!!

Kalau dia sedar dr tdo maka .. siap sedialahhhh utk abiskan tenagaa.. Dah la dok sakit pinggang .. Ni kena perhatikan dia 159% .. Pantang biarkan, tau tau dah dok ketuk tv !!! Remote ??? Redha je laa.

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI