Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 31 Disember 2012

Teruk sangatkah aku ??

 

Huhu.. Sampai gitu sekali eh ? Tak pe tak pe.. Azam tahun baru 2013 adalah seiring dengan cita cita aku yang aku gembar gemburkan di Twitter .. Dengan itu , aku kena rajin senyum pasni dengan harapan .. hehe .. heheh.. hehehehehe .. hehehehehehehhehehehe …

Aku bukan tak nak senyum tapi risau .. Setiap kali senyum , pasti ada yang tergoda.. Kalau tak nyah , nyahkau ! Hahahaha .. Perasan ? Tak laa.. Hakikat.. lalalalal …

Buat lawak laaa anak aku neh !!

 

Bila aku pandang dia .. Tak sangka , dah nak 9 bulan dia rupanya .. Sekejap benar masa berlalu .Ini bermakna , masa untuk no 2 dah tiba.. Yelah , aku semakin tua . Nak kena tambah anak .. tambah bini.. Eh , tu tak .. hehe .. Pastu bila dah tua , anak baru nak masuk darjah satu .. Bayangkan laa aku bertongkat g sekolah nak daftar Qhaliff..

“ Tuk .. Nak daftar cucu ker ? “ .Tanya si cikgu ..

Maunya tak kena tongkat ngan aku masa tu gak.. Andai kata laaaa .. Harapnya tak gitu laa .. hehe .. Cari pasal kan kalau gitu.. Dengan cikgu , jangan dikurang ajar.. Biar cikgu je kurang ajar sbb kalau cukup ajar , mereka jadi guru besar sudah .. kan ? Hehe.. Gurau akhir tahun yer cikgu.. Jangan marahh ..

Berbalik kisah Qhaliff .. Aku plan nak belanja wife sempena harijadinya esok .. Aku nak belikan dia tudung yang dia nak beli sangat kat Ariani tu haaa.. Jadi , perancangan lepas Maghrib nak ke Ariani Bangi ..

Masuk waktu Maghrib.. Aku mandi dan siap terus.. Kira pakai smart gitu laaa.. Saja panggil Qhaliff .. Nak tengok samada nak ikut aku ke tak ..

“ Qhalifff.. jommm ikut daddy .. “

Dia pandang aku .. Pastu kembali sambung menyusu ! Dia wat dek ngan aku ??? Sampai hati , wahai anakku … Aku test sekali lagi .. lagi .. dan lagi .. Sama gak respon dia .. Huh !!

Aku amik deodrant.. Sembur kat ketiak aku .. Pastu pakai perfume .. Dia dengar bunyi semburan tu , terus dia tolak badan dia dari mak dia !! Terus bunyi nak ikut ..

Aku wat dek.. jalan wat tak tau .. Dia merangkak kejar !! Dia tau dia tak leh kejar aku , dia berenti dan terus menangis dengan kuatnya ! Dia sembamkan muka dia kat atas tilam.. Nasib baik atas tilam lagi.. Kalau atas tiles , perghhhh.. Berdesing la telinga akuu ..

Bila dia nangis gitu , aku amik dia.. Terus senyum lebar woiii !! Kaki dia dihayun dengan penuh girang ! Hahahaha .. Anak aku nehhhh ! Mana belajar pon tak tau laaaa …

Disebabkan dia dah beria nak ikut , aku bawak dia pusing pusing dulu dengan kereta sementara menanti mak dia siap solat dan berhias koo ..

Boss tecik !!

Huhu.. bwk g opis wife memandangkan ramai cuti n dia pon free .. aku lak sangat sakit kepala .. Jadi mintak dia jaga utk tempoh dua jam gitu .. Takut aku tertidur sbb mkn ubat .. huhu

Published with Blogger-droid v2.0.9

Terbaik UNIFI !!

 

Mula mulaaa .. aku nak ucapkan tahniah buat TM Cyberjaya .. Hehehe.. Dulu aku ada komplen pasal pos pengawal yang mintak setiap orang yang nak masuk ke TELEKOM MALAYSIA di Cyberjaya ni , kena lapor diri dulu .. Nak kena berenti kereta , pastu g pondok pengawal lak .. Leceh kan ?

Tapi tadi segalanya dah berakhir.. Aku g tadi , tak perlu dah nak kena lapor diri.. Angkat tangan dan senyum jeee .. Senang betul .. Tapi pengawal ada di mana mana . Camni , bagus laaa.. Terima kasih yer ..

Tujuan aku ke sana sebenarnya adalah untuk buat komplen terhadap bayaran yang dikenakan UNIFI untuk aku pada bulan ni .. Bukan sebab bayar banyak ke apa tapi sbb teknikal ..

Ceritanya gini haaa.. hehe .. Ada sekali tu , Set Top Box tu rosak disebabkan auto downloading..

Pastu wife aku call Unifi untuk maklumkan hal tuu .. Customer Service bagitau dalam tempoh 24 jam diorang datang baiki .. Tapi kalau diorang mintak bayaran , jangan bayar sbb bukan salah pengguna .. Haaaa .. Gitu laa ..

Dan esoknya , mmg diorang datang laa.. Tukar kasi yang baru .. Dan , ok dah .. Leh layan tv .. hehe… Qhaliff kembali ceria .. Tiba-tiba nak dijadikan cerita .. Jangan takut , takde zombie dalam cerita aku .. Hehe.. Tiba-tiba , datang bil … zassss ! Ada tambahan charge dalam tu.. Kena bayar set Top Box tu haa.. Bukan skit bang .. Mau mau dekat 400 gak wooo .. 400 tu , leh bayar duit kadi okeh !!

Pastu wife aku call customer service balik .. Bagitau pasal bil tu .. Jawapan yang diberikan sangatlah mendukacitakan .. Mengarut giler la jawapan tu.. Tak puashati punya pasal , tu sbb g TM CYBERJAYA tadi .. Alhamdulillah , settle dengan jayanya .. Dan harapnya TM cepat cepat laaa masuk ke taman umah aku tu.. Ramai nak langgan nii !! Cepat ehhh ..

Terima kasihhhhhh ..

Kalau langgar , kita salah padahal ..

Ada dua lampu isyarat kat sini .. tapi satu lagi tu rosak dah .. Bayangkan kalau ada makhluk asing yg tak perasan akan kewujudan lampu isyarat tu dan suka suka tekak je dia jalan ... dan kena saman .. siapa yg bersalah ???

Sudah pasti bukan aku dan keluarga aku yg bersalah !!

Aku rasa org kita mmg suka sorok sorok atau suka bab semak semak ni .. kan ?

Published with Blogger-droid v2.0.9

Ammar dan Qhaliff ..

 

Bersungguh la nak main dengan budak yang jauh besar dari dia .. Sepupu sepupu dia lak , besar-besar.. Huhhu.. Kesian lak aku tengok dia .. Terkontang kanting nak masuk line ..

Kalau ngan anak buah aku kat rumah mak aku tu , diorg suka la layan tapi agak keras skit la gurauan tu.. Risau gak sbb Qhaliff tak ‘keas’ lagi.. Daddy dia je keras.. Haha ..

Nanti besar skit , bawak lepak gym .. N masjid sudah tentunya , kan .. hehe..

Akhirnya, mama juga ..

 

Kata putus dah dia bg .. Qhaliff panggil 'MAMA ' dgn cukup jelas .. Bukan sekali dua tp byk kali dah dia panggil sambil mencari ibunya tu .. Bukan lagi MUMMY POKO ..

Bersungguh la dia menangis tadi dalam kereta .. Yelah , dua hari cuti dan dia melekat kat ibu dia jeee .. Sekali hari ni , kena tinggal .. Huhuh.. Sedih gak aku dengar tangisan dia tapi kena cekalkan hati..

Sambil memandu tu pujuk dia .. Nasib baik jalanraya lengang jer .. Tuuu gambar.. Menangis nakkan ibunya tapi mata tutup .. huhu.. Tapi tak lama la.. Dalam 5 minit tu ,dia lena semula ..

Dan sampai di rumah dah .. Dia masih lena .. Hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI