Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 31 Januari 2013

Doktor Maria kata Qhaliff ..

 

533708_558120427544931_1512097822_n

Hurm… Wife bagitau aku yang Qhaliff bukannya kena demam campak ! Tetapi cuma demam biasa yang lambat baik. Yang bintik bintik tu punca dari demamnya .. Kalau demam campak , teruk si baby tu haaa ..

Alhamdulillah .. Lega dgr .. Esok leh g umah adik ipar memandangkan pasni lagi 2 bulan baru leh jumpa .. Balik Kelantan untuk berpantang .. hehehe ..

Sian tok ma .. Ari tu jaga Qhaliff.. Skang jaga Ammar dan adiknya .. Lupa pulak aku namanya.. Ala ala nama dalam novel gitu haaa .. hehehe ..

Pastu .. bizi pindahkan semua barang dari rumah lama ke rumah baru . Masa untuk mengemas , 100% !!!

Gunting rambut lagi Qhaliff ..

Ni kali ke .. ermm ..3 ? 4 ? Lupa dah aku ..Gunting tak byk pon .. Aku gunting sendiri ? Botakkan boleh laa .. hehehe..

Mood dia kurang enak .. Maklumlah, demam ..hehe..Lepas gunting rambut ,terus ke klinik Maria yg terletak di sebelah Alamanda ..

Meraung dia sbb ganggu tidur dia ..siaann..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hilangnya cinta selepas punya anak ?

Apakah soalan pertama bila jejakkan kaki ke dlm kereta atau rumah ?

Benar anak itu tanda cinta tp apakah cinta seharum sewaktu dulu atau anak adalah keutamaaan ..

Pelbagai pendapat , pelbagai rasa.. Hanya mereka saja yg mengetahuinya ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dapat penaja untuk rumah baru ku lagi ?

 

Yang ni apa lak ? Yang tv konsol tu apa cerita ?  Sabar , sabar ! Ada rezeki , pasang la nanti .. Hehehe .. Masih dalam pembinaan .. Kalau siap nanti , diorang mai pasang .. Doa doa la jadi kenyataan yer .. Maklumlah , kita mampu merancang jer ..

Jadi yang untuk atas ni apa lak ceritanya ? Hurmm .. Awal sangat nak cerita pasal ni . Baru dok berbalas email je.. Dah confirm nanti , baru aku leh kongsi dengan korang . Kang , kata aku propa je lebih .. Huhu..

Aku cuma mampu berkongsi berita terkini yang aku dapat.. Samada jadi kenyataan atau tidak tu , hak ALLAH .. Aku sekadar tulis cerita terkini . Bukan nak tunjuk bagus atau berlagak tapi mmg inilah gaya aku. Kalau aku gembira , aku kongsi .. Aku duka pon aku kongsi , kan ? Mana aci dok cerita best best jer.. Yang tak best pon cerita gak la.. Kecuali la pasal sakit perut nak uk uk .. Kalau aku cerita gak , sahih aku gila trafik ! Hihii ..

Alhamdulillah .. Kalau jadi kenyataan … aku mmg tak keluar rumah dah pasni .. Dok lepak dalam rumah jer .. Rumah ku , syurga kami .. Hehehe.. Doa kan murah rezeki kami yer ..

Er , bila nak buat house warming ? Er… er … nak mai , mai jer.. hehehe .. Bawak air sirap je.. Makan disediakan .. Acah jer .. hehehe .. Tunggu siap segalanya .. Ni rumah terlopong jer .. huhu .. Pencuri pon kuar balik kalau masuk .. Er, jangan masuk !! Tak baik tau !!

Sambung pi gym .. Sehari , 2 kali gi gym..Baru berbaloi baloi ..

Kena gi klinik lagi .

Hurmm .. sian dia .. makan tetap makan tp mcm kurang nak sangat .. Hari tu tekak dia merah skit .. Doktor dah bg ubat ..

Petang karang nak g klinik balik utk pastikan demam campak tp otai kata mmg campak .. Otai tu mak aku ler ..

Hurmmm .. cuti kena duk umah je.. huhu.. nasib baik cuti ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

FAKTA SUSU ALPHA LIPID LIFELINE :

 

Sangat sesuai diambil oleh semua peringkat umur terutama yg lemah ANTIBODI iaitu WANITA BERUSIA 30 TAHUN ke atas,IBU MENGANDUNG serta MENYUSUKAN BAYI,KANAK2 serta WARGA EMAS!!!

Kolostrum Alpha Lipid" adalah kolostrum gred yang terbaik yang mengandungi kandungan immunoglobulin yang tinggi and faktor pertumbuhan, dikuatkan dengan lipid kompleks didalam bentuk gangliosides dan phospholipis untuk serapan kedalam tubuh yang cepat dan bekesan. Rumusan serbuk apabila dicampur dengan air akan menjadi minuman sarapan pagi keluarga unggul yang sihat.

Sihat Secara Semulajadi Untuk Anda Seisi Keluarga. Sangat berkesan untuk :1.Asma , 2.Arthritis, 3.Allergy, 4.Buasir, 5.Buah Pinggang, 6.Denggi ,7.Ezema, 8.Fybroid , 9.Gout ,10.Gastrik, 11.Haid12.Hepatitis B/C13.Jerawat14.Jangkitan Kuman, 15.Kayap, 16.Kanser, 17.Kencing Manis, 18.Keletihan , 19.Leukimia , 20.Masalah paru-paru , 21.Masalah usus , 21.Migrain , 22.Resdung , 23.Stroke/Lumpuh , 24.Sakit Sendi , 25.sakit Puan , 26.Sawan , 27.SLE/Lupus , 28.Sakit Kulit , 29.Ketumbuhan , 30.Thyroid , 31.Demam Campak , 32.jantung , 33.TB , 34.Parkinson , 35.Ulser, 36.Lemah tenaga Batin, 37.Stress, 38.Bersalin/Wanita Mengandung , 39.sakit Tua , 40.Masalah Haid/Kesuburan memberi kesan positif kpd.bayi, 41.Ahli bina badan/Ahli sukan dapat meningkatkan daya ingatan/IQ , 42.Awet muda, 43.Kekurangan oksigen dalam darah , 44.dan banyak lagi...

CUBALAH ALPHA LIPID, SIAPA TAHU...INILAH JAWAPAN KEPADA MASALAH YANG ANDA DERITAI SELAMA INI...

NOTA:BUKAN semua kolostrum itu SAMA.ALPHA LIPID mengandungi kolostrum yang bermutu tinggi,iaitu diambil drp. lembu-lembu di ladang ternakan NEW ZEALAND yang bebas daripada hormon,antibiotic dan BSE.

CARA MENGGUNAKAN ALPHA LIPID:

Minggu Pertama : 1/2 skop sehariMinggu kedua dan Seterusnya : 1 1/2 hingga 2 skup sehari

Diambil sebelum sarapan pagi ketika perut kosong.

1 1/2 skop penuh + 150ml air sejuk.Masukkan air sejuk dahulu, baru masukkan Alpha Lipid dan digoncangkan hingga sekata

PERHATIAN !!!

Gunakan air sejuk ketika membuat alpha lipid.. JANGAN menggunakan air panas ataupun suam!!

pada minggu pertama penggunaan alpha lipid, anda mungkin mempuyai tindak balas seperti di bawah :

  1. Mengantuk dan keletihan - Proses penggantian tisu-tisu badan yang disebabkan penyakit.
  2. Berpeluh , demam dan sakit kepala. - Proses peningkatan kadar metabolisme dan tenah dalam badan akibat daripada permbuangan toksik melalui saluran perkumuhan.
  3. Gatal, kerap buang air kecil atau besar. - Proses penyingkiran bahan buangan yang lama terkumpul seperti metabolit, logam berat an lain-lain bahan yang tidak diperlukan oleh badan.
  4. Sakit perut, sakit otot, loya dan denyutan jantung yang laju.- Proses penyembuhan , pembaharuan dan penyimpanan sel-sel baru.

Rasa alpha lipidalpha lipid lifeline rasa seperti susu ataupun aiskrim vanilla.jika tidak minum susu, ia juga boleh dicampurkan dengan milo ataupun horlick.

http://www.facebook.com/notes/sd2-slim-diet-ii-sauna-shoppe/fakta-susu-alpha-lipid-lifeline-/464534913597651

Mencegah lebih baik dari mengubati

 

-iklan-

Sekarang ni makin ramai plak orang cuba rawatan terapi ozon untuk bersih kan darah. Waney sendiri tak pernah lagi try. Tapi bila tengok testimonial, macam best jer.

Premium Beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, rawatan terapi ozon, testimonial terapi ozon, penyakit kanser, Hypercholesterolaemia (kolestrol berlebihan dalam darah) - Alahan dan Eczema - Diabetes - Darah tinggi - Penyakit jantung koronari - Kegagalan hati dan buah pinggang, terutama peringkat awal - Asthma - Obesiti - Masalah kulit, harga rawatan terapi ozon, teknologi ozon, membersihkan darah, membersihkan toksin makanan, toksin darah, toksin ayam, demo biozone food purifier, harga biozone food purifier, spa kecantikan mandian facial ozon, datuk sarimah ahmad, produk kesihatan Primadona, ozonated water, demo shah alam

Biasanya terapi ozon ni sesuai untuk orang-orang yang ada penyakit:

- Kanser, terutama kanser darah

- Hypercholesterolaemia (kolestrol berlebihan dalam darah)

- Alahan dan Eczema

- Diabetes

- Darah tinggi

- Penyakit jantung koronari

- Kegagalan hati dan buah pinggang, terutama peringkat awal

- Asthma

- Obesiti

- Masalah kulit

Premium Beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, rawatan terapi ozon, testimonial terapi ozon, penyakit kanser, Hypercholesterolaemia (kolestrol berlebihan dalam darah) - Alahan dan Eczema - Diabetes - Darah tinggi - Penyakit jantung koronari - Kegagalan hati dan buah pinggang, terutama peringkat awal - Asthma - Obesiti - Masalah kulit, harga rawatan terapi ozon, teknologi ozon, membersihkan darah, membersihkan toksin makanan, toksin darah, toksin ayam, demo biozone food purifier, harga biozone food purifier, spa kecantikan mandian facial ozon, datuk sarimah ahmad, produk kesihatan Primadona, ozonated water, demo shah alam

KIRI: Toksin yang terkumpul hasil terapi ozon membersihkan darah.

KANAN: Toksin yang terkumpul hasil purifikasi ayam menggunakan BIOZONE Food Purifier

Buih toksin yang terbentuk kelihatan sama. Ini bukan buih biasa. Buih toksin ini bersifat kenyal macam chewing gum.
Info lanjut? Klik SINI

Cinta terhalang Shaarnaz-Shila ?

Waaaaaa .... Ni benar benar drama..Hehehe..Apa pun , jgn ikut perasaan ..Kena bijak guna akal dan bertolak ansur..

Jangan terbawa bawa karektor ke luar lokasi ..hehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 30 Januari 2013

Manja la dia ..

 

Sejak baik dari demam dan kembali dapat demam (campak ), bila aku dukung gitu , dia confirm laaaa nak melentukkan kepalanya gitu .. Hurmm… Siann dia ..

Alhamdulillah .. camana pun dia demam , tak la dia merengek tengah malam .. Kalau mak dia , ngada skit .. Kalau takde .. ok jer dia lena .. hehehe … Kalau ada buaian ? Perghh .. lagi la lena ..

Hurmmm .. Bukan senang nak besarkan anak tapi anak berkira nak jaga mak ayah .. Hurmm…

Promosi API ADVANCED dari TokanBesi !

 

- iklan -

Bagi yang tak tahu apa itu API Advanced Fat Burner ,sila baca statement kat bawah ni...

Senang citer, macam ni:  Fat Burner Advanced sebenarnya mempunyai keunikan dan keistimewaannya yang tersendiri kerana ramuannya adalah dari herba-herba terbaik (formulation herbs) iaitu dari gotu kola, coffee arabica xtract,green tea powder.

Bayangkan bagaimana kawan anda atau member-member memberi respons “hairan” bila mereka melihat anda  tidak sepertimana yang sering mereka ejek.

Betapa terkejutnya rakan-rakan dan sanak saudara anda melihat perubahan yang berlaku pada tubuh badan anda. Malah mungkin ada antara mereka mungkin akan rasa iri hati dengan perubahan yang anda bakal alami.

Produk sesuai digunakan untuk lelaki & perempuan yang sihat

RM170.00

(ni harga pasaran)

RM150 .00

(ni harga diskaun)

RM70 Termasuk pos  !!!

Sentiasa ada stok

Produk ini membantu anda :-

Membakar lemak-lemak degil dengan efektif .

Memberikan tenaga kepada anda sebelum bersukan

Meningkatkan metabolisma badan

Produk dibuat dari Herba  & Selamat .

(Tidak ada DMAE & Geranium)

SMS KE 0177990127

www.ubat-kurus.my

Demam campak pulak !

Ni baru betul-betul pakej ! Heehhe.. Mak aku perasan tadi..Dia  kat celah kangkang Qhaliff naik merah merah..

Memula ingat , ruam .. Tapi bila dia kata kat badan pun ada , dan kat muka pun dah naik .. aku suspek demam campak .. Musim ! Ramai je budak dpt dlm minggu ni .

Patut manja semacam .. Nak kena cari daun semambu lak .. hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kerja part time aku ..

Selain gi gym , aku g amik anak buah aku. Dia pantang nampak muka aku kat umah mak aku ... Mesti kena paksa secara manja utk amik dia balik dr sekolah agama .

Amik jelaah .. Latihan utk aku gak ..hehe..Lepas workout tadi , trus ke sini ..Ni dok tunggu dia la ni.. Lepas satu entri ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jangan salahkan mak bapak !

 

Sian anak aku … huhu.. Dah bekas lebam tambah ngan gigitan nyamuk ..

Tak pe.. tulah keturunan Ashaari ! Hahaha .. Memang lasak ! Semua anak buah aku yang jantan gitu. Takde lebam , bukan jantan .. hehehe… Lembut lembut , letih gak..

Memang la…. baby lagi .. dah nak wat camana kan ? Dia yang nak merangkak .. Kang dok kawal , dia tak explore dunia dia .. Segalanya dikawal dek komando .. huhu ..

Dah letak ubat tadi .. Mak aku letak .. Dia kata ok.. Anak buah aku yang suka terjun katil dan tergolek kat padang tu , ok je bila taruk tu .. Apa ke nama dia ? Aku pon tak tau .. hehe ..

Nampak cam kena dera je dia .. Hehehe .. Tak pe .. Qhaliff , ni kesan dari tamo dengar cakap daddy ! Kalau alasan takde akal , ok lagi .. Nanti dah ada akal pon tamo dengar .. belek belek la gambar ni yer !

Jom gi Korea !

 

-iklan-

image

Salam..

Annyeong hasaeyo chingudel. (Good Morning guys)..

Terima kasih kepada semua yang telah booked untuk bersama kami di Korea Selatan .. Yang belum , mari dapatkan tempat anda. Tarikh yang masih availabe:

Bulan Mac  :

  • 11th ~ 16th
  • 19th ~23th 

End of Winter season Sale. Min 4 adults in a group, pakej kami adalah :

+RM 1250/pax - 4D3N
+RM 1750/pax – 7D6N

Terima kasih semua :) Gomawoyo .Untuk lebih lanjut , sila klik SINI dan SANA ..

Aku tak faham ??

Dia menyamar jd inspektor polis .. Dia masuk balai polis utk apa ? Siap bgtau dia polis lg ... Erk .. Ke dia rasa dia geng SUPERNATURAL ?

Dunia , makin pelik penghuniya ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khas Buat Ibu Menyusu & Bakal Ibu dengan Alpha Lipid Lifeline

 

-iklan disedia sendiri oleh pemilik banner-

 

Petikan dari seorang pakar paed dan laktasi, Dr Koe Swrr Lee ..."susu ibu merupakan sumber nutrien terbaik untuk bayi dan tidak boleh diganti oleh sumber lain. Melalui penyusuan badan, bayi mendapat perkembangan fizikal dan mental yang sihat, sokongan emosi yang penuh kasih sayang dan antibodi yang kuat untuk melawan jangkitan. Dengan susu badan, bayi tidak memerlukan sebarang susu lain, laktogen, puting atau air. Semuanya lengkap dengan disediakan dalam susu ibu."

Apa itu Alpha Lipid LifeLine ?

Alpha Lipid Lifeline™ diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand, pengeluar kolostrum terbesar di dunia dan Pemenang Anugerah Eksport New Zealand 3 tahun berturut-turut.

Alpha Lipid Lifeline™ dapat Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dan dijamin HALAL. Susu Alpha Lipid Lifeline™ adalah kolustrum kuality tinggi (grade10) dengan formula unit lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain.

Kelebihan Kolostrum Alpha Lipid Lifeline™

  1. Mengandungi antibodi (Immunoglobulin) utk melawan pelbagai jenis jangkitan bakteria, virus dan pathogen
  2. Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit
  3. Formula Alpha Lipid Lifeline™ 100% berkesan dan diserap cepat
  4. Mengandungi Vitamin dan Zat Galian (Kalsium dll) semulajadi cukup utk keperluan harian
  5. Mengandungi bacteria semulajadi (Lactobasilus Acidophilus dan Bifidobacterium) bagus utk fungsi normal usus
  6. Mengandungi Faktor Pertumbuhan (Growth factor) yg penting utk proses pemulihan sel dan anti penuaan (anti-aging)
  7. Sangat sesuai utk ibu mengandung dan menyusu
  8. Membantu mengurangkan berat badan, mengawal kandungan gula dlm darah.
  9. Membantu memulihkan pelbagai penyakit kencing manis, darah tinggi, gout, gastric, hepatitis, kurang darah, ketidaksuburan, dan pelbagai khasiat untuk tahap kesihatan terbaik manusia

SEBELUM HAMIL

Wanita2 yang merancang untuk hamil, adalah disarankan minum Alpha Lipid setiap hari agar rahim berada dalam keaadaan kuat dan sihat serta bersedia utk menempuhi tempoh kehamilan yang baik sepanjang 9 bulan. Alpha Lipid juga baik utk kesuburan (persediaan kehamilan).

DALAM TEMPOH KEHAMILAN:

IBU HAMIL

Sepanjang kehamilan, pengambilan Alpha Lipid akan melengkapkan segala zat2 yang diperlukan oleh ibu dan bayi didalam kandungan. Sekiranya anda tergolong dalam golongan wanita yg alah semasa awal kandungan, Alpha Lipid boleh membantu anda utk mengurangkan alahan tersebut. Si ibu juga akan berasa lebih segar dan sihat sepanjang tempoh kehamilan. Kandungan kalsium yg tinggi boleh mengelakkan sengal2 tulang atau kekejangan otot yg selalu berlaku kepada wanita hamil.Ada juga pengguna mengatakan dengan minum Alpha Lipid semasa hamil, badan akan mantain!!! Tidak naik badan secara mendadak seperti yang selalu berlaku kepada wanita hamil.

SI BAYI

Mengikut pengalaman2 ibu yang minum Alpha Lipid sepanjang mengandung, mereka mengatakan bayi yg lahir kulitnya putih, halus dan gebu (macam colostrum agaknyaaa..)

Bayi juga akan menjadi kelihatan bijak dan matang kerana mendapat khasiat Alpha Lipid yang merupakan brain food yg sangat membantu dalam peningkatan fungsi otak.

Bayi juga akan kelihatan cergas dan mempunyai tulang yg kuat serta rambut yang cantik...insyaALLAH....Disebabkan bayi sudah menerima Alpha Lipid yang mengandungi faktor imun serta antibodi semulajadi sejak di dalam kandungan, kebanyakan bayi yang dilahirkan agak kuat sistem pertahanan badannya, dan sukar utk mendapat sakit kuning/jaundis selepas dilahirkan.

Kandungan  yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine

  1. Vitamin A - Untuk kesihatan mata.
  2. Vitamin B12 - Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.
  3. Vitamin B6 - Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.
  4. Vitamin B1 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
  5. Vitamin B2 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
  6. Vitamin B3 - Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
  7. Vitamin C - Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.
  8. Vitamin D - Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis.
  9. Vitamin E - Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut.

Apa Kesan Alpha Lipid ?

  1. Mempertingkat Penyerapan Usus
  2. Meningkatkan Fungsi Pertahanan Badan
  3. Meneutralkan Jangkitan Virus/Bakteria/Kulat
  4. Mempercepatkan Pemulihan Luka Tisu
  5. Membunuh Parasit dalam Badan
  6. Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan
  7. Memperbaiki Masalah Sembelit
  8. Meningkatkan Ton Kulit dan Elastik
  9. Menstabilkan Emosi dan Tekanan
  10. Menstabilkan Paras Gula Dalam Darah
  11. Meningkatkan Keupayaan Minda
  12. Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
  13. Meningkatkan Prestasi Fizikal
  14. Mengandungi Bahan Awet Muda
  15. Mengandungi Bahan Anti-Inflamasi (AntiRadang)
  16. Meningkatkan Kesihatan Gigi dan Tulang
  17. Mengurangkan tahap kolestrol dalam darah
  18. Sangat sesuai untuk  ibu yang hamil dan menyusukan bayi

http://www.facebook.com/notes/sd2-slim-diet-ii-sauna-shoppe/khas-buat-ibu-menyusu-bakal-ibu-dengan-alpha-lipid-lifeline/488209527896856

Sudah jatuh , ditimpa ..

Lebam smlm lom hilang ... Tambah pulak dgn gigitan nyamuk .. Haih .. Qhaliff pon satu hal .. Leh dia biar je si nyamuk tu gigit dia ?? Aku nampak , nak tepuk tak sempat .. Sempat kalu , confirm cap tapak tangan pulak kat muka dia .. adeh ..

Bila ingatkan nasib orang lain .. aku bersyukur ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lega tengok dia ..

 

Tadi gi klinik . Doktor , sangatlah tidak mesra berbanding yang aku gi tempohari .. Yang ari tu , walaupun dah malam , dia check sungguh sungguh .. Gi klinik swasta okeh ! Bayar , bukan free !!

Photo

Tak kisahlah .. Asal Qhaliff sihat .. Walaupun doktor sarankan tadi nak amik darah padahal demam dia dah ok pon .. Takut denggi katanya.. Amboi.. Simptom lain tkde pon .. Cuma demam jer.. Hurmm.. Tapi batuk dan tekak ada sikit merah. Makan ? Hahahaha .. Siap berebut ngan bapak dia lagi ada laaaa ..

Yang tersembam  pagi tadi punya kesan , pon dah ilang.. Tinggal ciput je .. Ok laaa.. Tadi petang pon nyaris nak jadi lagi ! Nasib baik aku dah standby disisi dia .. Haihhh … Anak jantan sorang neh !

Photo

Photo

Tak pe la Qhaliff.. Esok kita gi lepak umah tok eh .. Sana leh main ngan abang Danish ngan akak Dania .. Hehe.. Takde la boring sengsorang jer .. Main ngan daddy , asik kena lambung jer.. Hahaha .. Daddy wat bahan senaman jer.. 10 kg wooo ! Naik muscle aku .. hahaha ..

Selasa, 29 Januari 2013

Lepaskan rindu ..

Tadi g rumah lama. Nak amik saki baki barang .. Hurmm .. G bersenam jap kat taman yg biasa aku gi .. Tak jauh pon ..

Apa yg akan aku rindui nanti ialah terbit dan terbenamnya mentari yg aku boleh saksikan keindahannya , bila berada di taman ni .. Apakah aku akan kembali ke taman ni ??

Sayu sangat terasa .. Kenangan paling manis , Qhaliff dibesarkan disini .. Nasib baik aku dah abadikn segalanya dalam blog ni ..

Dan ... Aku hutang RM10 kat bangla yg potong rumput laman rumah aku Smlm.. Tunggu dia td .. takde pulak .. Sian .. Esok g cari dia .. Besar nilai tu buat dia .. Lepas mkn sehari wooo ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Setelah 9 bulan ..

Pertama kali Qhaliff g pasar mlm .. hehehe .. tapi tak tau nk beli apa.. Air kelapa jer.. Tgh diet  aku ni ..

Ramai gak awek pakai seluar g berbasikal mlm ni.. best ke eh ? Penah pakai dulu tp rasa bogel walaupun dlm umah.. huhu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Anak jantan eh ?

Dah hilang lebam tu .. Nampak mcm serik skit nak main kat tempat kena tu td .. Asik nak berkepit je pastu ..

Ni gi klinik ..check demam dia . Rasanya dah ok tp ada batuk skit .. Tak pasti la batuk betul atau batuk gatal !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tips Diet Alpha Lipid Sd2/ Sd2

 

-iklan disedia sendiri oleh pemilik banner-

PROGRAM PELANGSINGAN TERPANTAS DI DUNIA. 

Membakar Lemak dgn Cepat Tanpa Perlu BerLAPAR...... Penurunan 5-7 kg dalam masa 2 minggu !!!!  7 TIPS KURUS DENGAN SD2/ ALPHA LIPID SD1

1. Campurkan 2 skup SDII ke dalam 200 ml air sejuk, goncang sehingga larut dan minum. Ambil SDII sebanyak 4 kali sehari diselang-selikan dengan waktu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. Boleh ambil sebelum atau selepas makan..

2. Buat sementara waktu, tinggalkan makanan berkarbohidrat dan bergula sepanjang program diet. Karbohidrat dan Gula akan membantutkan pembakaran lemak...uisshh, tak sanggup kalau lemak takmo tebakar!!!

3. Pilih makanan yang rendah karbohidrat (tidak lebih dari 35 gm sehari) dan makanlah sekurang-kurang 3 kali sehari. Boleh makan lagi sekiranya merasa lapar........ Untuk lebih konfiden, pilih jer la makanan berprotein spt ayam, ikan, daging, seafood, telur,tempe, tauhu, sosej dan segala jenis sayur2an......KFC boleh mkn tau, tp kena buang kulit ayam tu yer!

4. Minum air kosong atau air mineral sekurang-kurangnya 2 litre sehari. Tambah minuman anda dengan meminum teh hijau atau teh herba yang sudah dinyah keffein dan tanpa gula.

5. Jangan biarkan diri anda berlapar ketika berdiet. Berlapar hanya akan merendahkan metabolism anda dan melambatkan pembakaran lemak.

6. Lakukan ujian air kencing dengan Keto sticks setiap hari untuk mempastikan pemakanan anda sudah betul mengikut keperluan berdiet. Dapatkan warna pink setiap hari untuk penurunan berat badan yang lebih banyak....

7. Jalanilah cara hidup yang aktif seperti mengamalkan menggunakan tangga dari menaiki lift bagi tingkat yang rendah atau parkir kenderaan di tempat yang jauh supaya anda boleh beriadah secara tidak langsung. Jika mampu bersenamlah selama 30 minit setiap hari untuk mempercepatkan proses pelangsingan ini...

* Produk terbaik SLIMDIET II (SD2) ini adalah keluaran syarikat terkemuka di New Zealand iaitu NZ NEW IMAGE INTERNATIONAL....

Produk ini diformulasi berdasarkan kajian terperinci dari doktor2 pakar di Havard Medical School..

SD2 adalah HALAL, BERKUALITI, SELAMAT dan SANGAT BERKESAN..

BAGAIMANA?? NAK KURUS TAK ?????? Kami ada TIPs utk anda dan PANDUAN yang sihat  :)

Kepada sesiapa yang berminat untuk menurunkan berat badan, berminat nak jadi kurus, nak tahu baganaimana cara untuk kurus, boleh hubungi saya untuk mendapatkan Sd2. Produk pelangsingan badan yang berkesan, terbaik dan harga yang mampu dibeli oleh semua orang.

Naizatul  : Tel No : 019-451 1649

Emel : naiey08@yahoo.com  http://www.facebook.com/teratakniagaku

BIOZONE Food Purifier

 

-iklan-

Premium beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, ayam suntik, ayam express, makanan tercemar, ayam hormon, gynecomastia, barah payu dara, harian metro, pencemaran, racun serangga, bahan awet, ikan awet, purify food, kebaikan teknologi ozon, steril botol susu, peti sejuk busuk, ozone facial wash, akuarium, siraman tanaman

Saper kat sini suker masak atau makan ayam setiap hari? Samer la macam Waney. Memang almost everyday akan masak lauk ayam. Tapi berapa percent kita sure, ayam yang kita masak tu betul-beul bersih? Tahukah.. walaupun kita basuh atau rendam ayam tu lama-lama pun masih ada toksin tersembunyi yang tak dapat kita buang dengan cara membasuh sahaja..

Premium beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, ayam suntik, ayam express, makanan tercemar, ayam hormon, gynecomastia, barah payu dara, harian metro, pencemaran, racun serangga, bahan awet, ikan awet, purify food, kebaikan teknologi ozon, steril botol susu, peti sejuk busuk, ozone facial wash, akuarium, siraman tanaman

Ayam yang kita makan zaman sekarang tak sama macam ayam dulu2. Ayam sekarang ayam express, ternak kat ladang commercial. Ayam2 ni disuntik dengan antibiotik dan hormon tumbesaran supaya ayam2 ni cepat membesar dan tahan dari sebarang penyakit.

Premium beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, ayam suntik, ayam express, makanan tercemar, ayam hormon, gynecomastia, barah payu dara, harian metro, pencemaran, racun serangga, bahan awet, ikan awet, purify food, kebaikan teknologi ozon, steril botol susu, peti sejuk busuk, ozone facial wash, akuarium, siraman tanaman

Bahan-bahan ini kekal dalam ayam walaupun telah dicuci. Antara kesan sampingan memakan ayam yang disuntik hormon, terutamanya kepada kaum LELAKI adalah risiko menghadapi masalah gynecomastia atau buah dada membesar dan berisiko menghidap barah payu dara lebih dasyat daripada wanita (Harian Metro).
Nak tengok camner ruper bahan ni? (KLIK SINI)

Premium beautiful by Waney Zainuddin. Biozone food purifier, ayam suntik, ayam express, makanan tercemar, ayam hormon, gynecomastia, barah payu dara, harian metro, pencemaran, racun serangga, bahan awet, ikan awet, purify food, kebaikan teknologi ozon, steril botol susu, peti sejuk busuk, ozone facial wash, akuarium, siraman tanaman

Ini baru Waney cerita tentang ayam jer. Belum masuk lagi isu sayur-sayuran, buah-buahan, ikan dan sea food. Semua orang tak dapat elak 100% dari risiko pencemaran racun serangga dan bahan awet dalam makanan.

Cara penyelesaiannya ?? Klik SINI ..

Kalau dah nak kena jugak !

 

Tak nak kata apa dah .. Ikut dah sana sini .. Dikurung , kata kejam .. Didukung kata tak ajar anak .. Dimanja , budak naik kepala.. Camana lagi ? Nak tak nak , biarlah dia jadi manusia biasa ..

Semalam gi IKEA , beli dah pelindung bucu ni .. Semua bucu kat dalam rumah dah letak untuk elakkan kemalangan tak diundang .. hurmm..

Tapi nak kata apa dah .. Tak kena kat situ , kena tang lain pulak .. adeh ..

Gara-gara merangkak pastu pegang kaki meja makan .. Tak kuat kot pegangan dia , zasss .. Tu la kesannya .. Jangan kata tak pantau lak .. Penat dok ikut. Pegang dia , dia nangis .. lepas , dia gembira .. Nak kata apa ? Dukung jer ?

Tak pe.. Kalau tak jatuh , camana nak berlari kan ? Sebahagian dari pembelajaran kehidupan. Kena terima , inilah hitam putih perjalanan hidup kita..

Sekejap je kesan tu. Dah surut pun.. Amik gambar untuk kenangan dia nanti besar .. Tau yang dia lasak waktu kecil dulu. Tak lasak , kita pulak pening .. Hehehe ..

Bak kata wife , aku kena amik kursus stress dan pengurusan risiko ! Pening dengan segala masalah walaupun kecik ! Arghhhh ..

Nangis sudah Qhaliff ..

 

-iklan-

Jangan salah sangka hanya orang berusia je yg mengalami sakit sendi, sakit lutut dan semua yg berkaitan sendi. Mitos je tu. Zaman skrg, org muda pun ade tau...jom tgk 5 golongan yang berisiko mengalami penyakit sendi . Klik SINI untuk baca lagi ..

_____________

 

Photo

Ada satu lagi rupa dia ketika nak ‘mujuk’ mak dia untuk datang ambik dia .. Sangatlah .. erm.. mmg tergelak la bila dia wat muka gitu. Belajar dari mana pun tak tau laaa..

Yang nangis ni gara gara aku tak kasi dia gigit kabinet tv tu ha.. Tak  tau la nape suka sangat gi situ . Nak kata cantik ada perasa madu kat situ , tak de la pulak .. Adeh ..

Apakah sbb dia tengok camana abang akak sepupu dia menangis dan gunakan trick tu ke atas orang tuanya ??? Hurmmmmmm …

Aku nangis , dah !

 

Gambar ni aku amik dari page DUNIA KUCING di Facebook.. Apa yang membuatkan aku amik gambar ni disebabkan ‘ceritanya’ yang sangat mengharukan aku. Aku sayangkan kucing .. Cuma tak leh bela sbb wife allergic.

nenek ini meminta pihak rumah sakit membenarkan kucingnya menemaninya di rumah sakit. Demi menghabiskan saat-saat akhir tuannya, kucing itu sangat setia menemani tuannya sampai tuannya meninggal dunia... sayangnye si comel pada tuannye.. :')

Dan ada rakan di situ beritahu kucing itu mati selepas beberapa hari tuanya mati !

Ok .. aku nak kuarkan air mata dah ni ! Teringat kucing siam aku dulu .. Huhu.. Bobby nama dia .. Di saat dia nak mati , dia kerap main depan rumah aku. Padahal susah benar dia nak balik rumah kecuali lapar. Maklumlah , jantan hensem..

Binatang pun setia pada manusia .. Walaupun bukan semua , tapi ada juga boleh ‘fikir’ ..

Isnin, 28 Januari 2013

Kecacingankah Qhaliff ?

 

Sejak demam hari tu , ginilah dia tidur . Memula dia tidur atas dada mak dia .. Pastu atas lengan .. kemudian , lone ranger gitu .. Tak lena dia ..

Sewaktu check doktor ari tu , takde pulak doktor suspek cacing . Berat semakin mencecah 10kg ..Tapi menurut mereka yang dah punya ramai anak dan semestinya punya banyak pengalaman , katanya berkemungkinan cacing ..

Dan wife yang gemar mendapatkan infomasi di internet melalui pembacaan untuk meningkatkan lagi ilmu mengenai bayi seterusnya berkongsi dengan aku kata , atas setahun baru boleh bagi ubat cacing..

Sedikit infomasi yang aku jumpa di blog RATUHATI

Antara tanda-tanda anak-anak yang kecacingan ialah (bergantung kepada jenis cacing) :

  1. Keluar cacing daripada lubang najis, atau nampak cacing pada najis
  2. Kegatalangan terutama di kawasan punggung, lebih pada waktu malam
  3. Sakit perut, cirit-birit, lemah badan, kembung
  4. Tiada selera makan, pucat, kurang berat badan walaupun selera makan ada
  5. Batuk-batuk teruk yang berpanjangan, batuk berdarah, asthma (cacing di paru-paru)
  6. Demam, ruam-ruam badan, alahan
  7. Kaki gatal, sakit dan ruam pada kaki, bengkak kaki (untuk cacing kerawit)

Apa yang anda perlu buat :

  1. Jumpa doktor untuk mengambil ubat cacing
  2. Semua ahli keluarga juga harus memakan ubat cacing ini termasuk ibu dan ayah
  3. Potong kuku pendek
  4. Basuh sayur-sayuran bersih, masak betul-betul terutama daging
  5. Pakai kasut atau selipar ketika keluar rumah
  6. Sekiranya ada haiwan peliharaan seperti kucing, periksa juga tapak kaki dan badan mereka
  7. Amalkan membasuh tangan (anda dan anak anda), sebelum dan selepas makan.
  8. Juga cuci tangan dengan sebersih-bersihnya selepas membuang air besar
  9. Kerapkan membersih badan dan mencuci dubur untuk menghilangkan telur cacing yang ada

 

Hurm .. merbahayakah cacing ini pada kanak kanak ? Apa kata pakar ? Jeng jeng .. Terpaksa aku copy skit dr blog Dr.Zubaidi Hj. Ahmad.

Kadang kala ibu bapa ‘terlepas pandang’ mengenai hal ini. Jangkitan cacing adalah jangkitan parasit yang boleh hidup dalam darah, usus atau organ tubuh.

Cacing akan masuk ke tubuh kanak-kanak apabila mereka termakan telur cacing yang berada dalam makanan. Ini dilakukan secara tidak sengaja apabila mereka membeli makanan-makanan yang dimasak secara tidak sempurna di gerai-gerai.

Telur cacing ini akan menetas di dalam usus kecil. Mereka membesar dengan mendapat zat pemakanan di usus ketika proses penghadaman. Cacing yang dewasa mengawan dan bunting akan bergerak ke usus besar dan rektum. Telur cacing ini akan dikeluarkan melalui najis.

Kanak-kanak yang mengabaikan kebersihan tangan sebelum makan adalah golongan utama yang menjadi mangsa jangkitan parasit cacing. Selain itu cacing juga boleh memasuki tubuh melalui kulit kaki yang terdedah. “.

Nak baca  dengan lebih lanjut , sila ke blog beliau ..

 

Hurm.. Baru tau payah kan nak bela anak kecil ? Jangan lupa , kita dulu pun anak kecil .. Jadi , hargai ibu bapa kita ..

Taksub benar ngan kabinet tv !

 

-iklan-

facebook_-327591990

Nak tau dengan lebih lanjut , klik SINI

 

_________________

Masuk ni , dah lebih 60 kali dok angkat dia dan jauhkan dia dari kabinet tv ni .. Aku saja 40 kali .. Selebihnya , mak dia .. Jadi , jangan hairanlah aku kurus skang ni ..

Memang dia nak berdiri.. Tapi kalau nak berdiri saja , tak pe la.. Tapi part ketuk tv LED aku tu yang tak tahan .. Takde la nak marah .. Sayang lagi ada la.. Cuma kesian jela kat tv aku tu .. Tak mampu dah nak beli baru .. Rela guna tv hitam putih jer .. huhu ..

Dah baik demam kot jadi gini ? Dok bebel dan merayau sana sini .. Jap lagi , tak tau laa..

Mengalah.. biar je la dia main dan dipantau oleh mak dia .. Heheh.. Daddy pantau esok je ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Aku menyampah gi IKEA sbb ..

Kalau dtg lewat , parking mmg payah nak dapat .. Kena g awal pagi , baru dpt parking dpn pintu .. Hahaha..

Pastu , nak byr ... Kalau hari cuti , mmg memang payah laaaaaa ...Beratur mcm .. Hurm... Salahkan diri sendiri eh ? Sapa suh dtg hari cuti umum kan ?

Dan yg ketiga .. rambang mata aku !!! Semua aku nak amik ! Hehehe .. Cantik cantik .. Harga pun cantekkkkk ..

Sempat satu entri sementara tunggu nak bayar ! Hahaha..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lebih baik ada ..

Alahai. .ciputnya air .. Masalah tekanan air di bilik air tingkat atas mmg menghantui aku. Kalau nak kasi kuat tekanan , kena letak pump booster atau guna pemanas air yg siap pump booster..

Bila memikirkan kejadian yg menimpa penduduk Cheras dan Ampang baru baru ni , aku rasa baik ada sedikit dari aku kena tunggu lori air Syabas dan angkut sebaldi demi sebaldi ke dalam bilik air ..

Sesungguhnya setiap musibah itu ada hikmahnya..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Mengamuk pagi pagi !

Masih panas lagi badan dia .. Mengamuk tadi dia .. Mengantuk tapi tak leh nak tidur .. Panas sangat kot .. Yelah , dengah dia sendiri dok panas .. Suhu sekeliling yang panas … Menangis tak henti sedangkan sebelum tu dok lena tidur ..

Nak tak nak , wira negara ni jugak g settlekan .. Oh , ni kat rumah adik ipar aku .. Sini lama dah tak hujan sedangkan kawasan berhampiran hujan lebat boleh dikatakan setiap hari .. hehe ..

Bawak masuk Qhaliff dalam kereta .. Hidupkan aircond.. Pastu pusing keliling taman .. Lenaaaa … Hurmmm .. Kensel nak gi IKEA ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ahad, 27 Januari 2013

" Koi ! Koi ! ".Kata Qhaliff ..

Petang td , segar dia bermain dgn Ammar .. Hilang jap la demam dia .. Dok memanjang sebut Koi , Koi tu .. Tu tanda dia dah ok ..

Tp skang .. panas balik .. Dah sejukkan dgn sapu air sejuk kat badan dia .. Musim ? Kawan aku td bgtau , anak dia cirit birit. 6 bulan . Dia bwk ke HUKM dan doktor amik darah dia .. hurmm .. sian ..

Dan br td wife bgtau pasal seorang anak jiran yg dah berusia setahun lebih , jatuh katil .. Nampak takde apa apa sbb tak teruk nangisnya tetapi selepas beberapa hari , muncul bengkak di belakang kepalanya .

Bila dirujuk ke doktor , ada pendarahan beku disitu dan perlukan pembedahan ..

Jangan pandang ringan walaupun nampak ringan ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lega tapi resah juga !

Jalan jalan kat taman rumah baru aku ngan Qhaliff .. Legaaaaa bila kat taman ada mini set utk senaman ringan .. Boleh la kuar peluh skit petang petang .. hehe

Yg bikin resah ialah terjumpa tetakan di bhgn dapur yg disambung .. Hurmmm .. Hingga kena ke tiles gak ..Esok baru kontraktor dtg tgk..

Kitchen cabinet pon wat hal .. Adeh .. Semua ni produk tempatan laa .  Terima je la .. Mana ada yg sempurna kan ? Bayaran je nak sempurna..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Aku bin Abdullah ..

Dok layan drama ni kat tv ngan Qhaliff .. Kusyuk dia tgk .. Paham ke tak , tak tau le aku ..

Pandang muka Qhaliff ... Apalah nasibnya andai mak bapak dia tiada nanti .. Hurm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Presiden yang miskin ..

 

Peliknya .. Ahli politik dalam negara kita , makin kaya lebih lagi bila berjawatan besar .. kan ? Hehehe.. Oh , rezeki mereka la tu ..

Keratan dalam Kosmo .. Hurmm .. Menurutnya , gaji Presiden Uruguay ni sekitar RM40,000 sebulan namun hanya RM2,500 saja yang ditinggalkan untuknya .. Hurmm ..

Hartanya pula , cuma RM675 ribu termasuklah rumah dan tanah ladang , traktor dan sebuah kereta buruk tahun 67 ..

Hurm .. Nak kata apa dah ? Senyum je la ..

Pening nak hias rumah ..

Tak siap lagi .. Nak gantung itu ini lagi .. Nak letak itu ini .. Salah hias ,bak kata wife .. rumah aku jadi taska .. heheeh ..

Adehh ... Fenin gue ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Orang sibuk , dia pun sibuk !

Buat sikit penambahan ..Pasni nak gantung cermin lak ..hehe..

Pening gak nak bagi nampak cantik dan selesa ... Hurmmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 26 Januari 2013

Malam pertama di rumah baru …

 

Alhamdulillah .. siap dah segalanya.. Rumah dah bersih .. Kemas .. Cuma belum lengkap .. hehehe .. Astro dah masuk .. Kes terpaksa ! Tu pun pasang basic jer.. Sebulan RM40 .. Asal leh tonton je  .. Pastu untuk internet , guna je MAXIS BROADBAND .. RM88 sebulan ..

Dan menariknya kat rumah baru aku ni , penduduk taman ni dah pun buat group Whatsapp untuk saling berhubungan antara satu sama lain dan juga menyalurkan maklumat terkini ..

Majoriti penduduk taman ni , baya baya aku .. hehehe .. Muda muda belaka … Cuma sunyi skit je la .. hihi .. Tunggu ada aktiviti , baru meriah skit belah malam ..

Ke tunggu Qhaliff besar .. malam leh layan bola depan rumah .. hehe ..

Kawan aku nak kaya sungguh !

Aku tanya kawan aku ...

" Berapa ko amik utk buat satu plug point yg baru eh ? ".

Dia jawab .. Dia jawab eh ..

" RM250...".

Hurm ...

Tadi ada aku tanya kat kontraktor berbangsa Indonesia yg dah ads Mykad warna merah .. Soalan yang sama ..

" Tak pa la.. kira harga kawan .. 2 point tu RM100.. termasuk ngan barang dan upah ..".

Hurm .. Nak kaya sekejap rupanya kawan aku ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

BOBOI BOY vs UPIN IPIN !

 

vs

Bila ternampak dua budak botak ni  ( UPIN IPIN ) , Qhalif tersenyum. Macam nampak kawan lama dia .. Hehe .. Dan semalam , aku saja test pasang Boboi Boy pada dia .. Dia tengok tanpa ada perasaan .. Hurmm .. Tidak menarik minat dia kah ? Dan aku kembali tayangkan youtube Upin Ipin .. Dia senyum ! Lorrr …

Ada seorang kawan kata Boboi Boy memberi kesan negatif pada anaknya. Setiap kali selepas menonton Boboi Boy, dia akan ikut gaya mereka terutama dari segi bahasa yang agak kasar ( tak sesuai untuk anak anak contohi ) .. Hurm …

Tak dinafikan sebenarnya sbb anak buah aku pun begitu juga.. Tapi ini tak bermakna Boboi Boy tu tak sesuai ditonton cuma untuk anak anak kecil yang masih terkial kial mengutip infomasi disekeliling mereka , mudah terpengaruh .. Kita yang dah tua ni pon mudah terpengaruh denga gaya bahasa ( tengok filem atau rancangan tv ) , ni kan pulak budak budak ..

Aku tanya rakan rakan di FB mengenai dua rancangan kanak kanak ni .. Dan jawapan mereka ..

image

Bagi aku , dua dua ok cuma Boboi Boy ni lebih sesuai untuk manusia kategori aku .. Kalau ada yang terpengaruh gak , ternyata dia masih belum mampu berfikir dengan waras ..

Pendapat korang lak ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI